bilo je i vrijeme. već duuuuugo je nemoguće naći pripravnika za staklopuhača (koji onda još godinama uči ali je zato slabo plaćen a radni uvjeti su mu jezivi).
3D-ispis optičkog stakla vrlo visoke rezolucije
- poruka: 5
- |
- čitano: 7.801
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakvi bi to bili inovativni biomedicinski optički uređaji?
Biomedicinski optički uređaji su uređaji za gastroskopiju, rektoskopiju i sl. Danas se to radi optičkim vlaknima uz nikakvu muku za pacijenta. Nedavno sam bio na pregledu larinksa. Liječnik mi je spustio optički kabel kroz nos, gotovo da i nisam osjetio.
Biomedicinski optički uređaji su uređaji za gastroskopiju, rektoskopiju i sl. Danas se to radi optičkim vlaknima uz nikakvu muku za pacijenta. Nedavno sam bio na pregledu larinksa. Liječnik mi je spustio optički kabel kroz nos, gotovo da i nisam osjetio.
Mogu ti reći da se za laringoskopiju slažem s tobom, ali gastroskopija mi je bila živa muka, ne želim da ti to zatreba. Ovo zadnje me tek čeka (brzina im nije vrlina, na pregled čekam oko 13 mjeseci) i nadam se da neće biti strašno, ako budu imali te nove uređaje.
Sto je s objektivima i njihovim staklima, lako za rektum, treba mi za oci ne guzicu