Kako pobijediti poligraf?

poruka: 8
|
čitano: 7.607
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako pobijediti poligraf?".
15 godina
offline
Kako pobijediti poligraf?

Naši političari možda imaju kupjene i lažne diplome i doktorate. Ali kad su laži i testiranja u pitanju dosta su velike šanse ne bi ni trepnuli.

Bit će da imaju istrenirani anus.

 

Budući političar

 

Vratio se kum iz Njemačke, svratio do svog kuma na čašicu razgovora i tamo zatekao kumče na tuti. Gleda kum maloga, gleda mali kuma...
- "Kume, ovaj tvoj će biti političar!"
- "Kako znaš?"
- "Pa, gleda te u oči i sere!!!"

 

 

---

 

Malo futurizma:

 

Ajmo reć da će možda Chat GPT 5 dati transkript (političkog) govora u realnom vremenu. Sa mogučnošću prolaza po hijerarhiji logičkih premisa, od prve do zadnje rečenice. 

Shodno tome i provjeru sudova i zaključaka koji se iznose u govoru, ili diskusiji. I postaviti na ekranu i transkriptu izgovorenog odmah indikator (kao subtitle ili flag) za svaku rečenicu:

 

- laž

- neistinita premisa

- obmana

ad hominem

...

 

Da li smo daleko do toga?

 

 

 
6 0 hvala 0
15 godina
offline
Kako pobijediti poligraf?

je, gadan je to test. nema prepisivanja, šalabahtera, šaptanja ... padneš očas, k'o na papa-testu. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
offline
Kako pobijediti poligraf?

Nije to ništa, ja sam prošao i Voight-Kampff test.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Kako pobijediti poligraf?
Lovac kaže...

Nije to ništa, ja sam prošao i Voight-Kampff test.

  A ja ne mogu rjesiti ni onu captchu, Are you human test. Treba mi bot za to.

8 godina
offline
Re: Kako pobijediti poligraf?
Sta, odes i pobjedis ;)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Kako pobijediti poligraf?

Kada se pitanje varanja na poligrafu sagleda iz malo šireg ugla dolazi se do neizbježnog zaključka: "Tome se ne treba čuditi!"  Svaki nalaz, a nalaz u medicini pogotovo, treba znati interpretirati. A da bi se intrepretiralo, treba se educirati. Imao sam ja koliko hoćeš tih krivih nalaza, odnosno "polaznih dijangozna". Rendgenski nalaz mi je dijagnosticirao pijelonefritis, EEG demenciju, mjerenje šećera u krvi dijabetes - i nijedna se od tih dijagnoza nije pokazala točnom. Dovoljno je bilo da je pogleda iskusni liječnik i usporedi s drugim nalazima, a i s općim stanjem pacijenta, tj. mene. Bolesti se mogu simulirati, može se spretno lagati, no ako je liječnik (istražitelj) uporan, ako zna svoj posao, na kraju će doći do istine. 

 
1 0 hvala 0
2 godine
offline
Kako pobijediti poligraf?

Poligraf je tehnološko njesra.

Da su mu rezultati točni priznao bi se kao dokaz na sudu.., najbolji poligraf je koji šamar, prijetnja, psihomaltretiranje i onda nema čovjeka koji neće pući, odn sve priznati.

Nitko normalan to ne zagovara, no policija takve stvari često čini, koliko god to pojedincima bilo nevjerojatno, nehumano...

 

Nego, nije mi jasno kako se može pogriješiti kod utvrđivanja dijabetesa, pa bio to i preddijabetes ili dijabetes 2 ?

 

Postoji OGTT kojim se vrlo lako utvrdi kojem tipu pripadate, Hemoglobin A1c est krvi (prosječna razima glukoze u krvi u posljednja tri mjeseca), je vjerojatno najpouzdaniji test.

 

Ako ne vjerujete svome dijabetologu, onda vam kažu; "Potražite drugo mišljenje", ka da sam došao kod automehaničara, a ne primarijusa dr.sc...

合氣道 Leptiri su najsposobnija vrsta na planetu, a nemaju mozak ...možda baš zato...
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Kako pobijediti poligraf?

Evo, kako se može pogriješiti u dijagnozi dijabetisa. Bio sam preko firme na kontrolnom pregledu. Svi koji su vidjeli svoj ŠUK rekli su da nešto ne valja, uključujući i jednog dijabetičara. Nešto je bilo krivo s analizom, očito. Otišao sam s nalazom svojoj lječnici  obiteljske medicime. Ona ga pogleda, pa kaže da neće biti tako, jer drugi nalazi (krvna slika) ne upućuju na dijabetis, a nikad do tada ionako nisam imao povišen šećer. Za svaki slučaj uputi me na ponovno testiranje, i to pod opterećenjem. Rezultat: nakon doručka (jogurt plus žemlja, točno onako kako mi je liječnik rekao) šećer mi je bio još niži nego kad sam ga mjerio natašte, a sve oko 5. A s EEG komedija: umjesto da mi naprave novi EEG, liječnik  me je poslao na pet pretraga, koje su sve bile BO, da bi na kraju neurolog jednostavnim pregledom ustanovio da mi nije ništa. Eto, tako se rasipa novac zdravstvenog osiguranja, opterećuju bolnice i maltiraju pacijenti. Valjda da bi se održala vjera u medicinu, jer ona kao ne može pogriješiti. Puku za pouku: svako je mjerenje operećeno statističkom i sustavnom pogreškom. To pogotovo vrijedi za mjerenja u biokemiji (kojima sam se i sam bavio). Kada se objavljuju takva mjerenja, svako  mjerenje mora biti učinjeno najmanje dvaput, a ako neko jako odstupa mora se pokus barem jednom ponoviti. Statistička pogreška mjerenja iznosi oko 5 %.  

 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice