Evo sto se događa kad zene u dalmaciji zakažu

poruka: 66
|
čitano: 12.573
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Evo sto se događa kad zene u dalmaciji zakažu
UBIZEC cORPORATION kaže...

ovo sto je boldirano..gledaj decko u onovnoj i srednjoj skoli se ne uce NARIJEČJA nego se uce knjizevna djela koja imaju VRIJEDNOST kako povjesnu tako i kulturnu i iz tih djela se NE uci neko nariječje,nego se upoznava sa nariječjima!
 Kako sam ja onda učio o narJEčjima? Neodlučan
Kajkavsko, čakavsko, štokavsko - slogove, govor, područja, sve...

Slažem se da se bolje izražavat na standardnom jeziku, pogotovo na forumu, ali ovdje i nije bilo teško zaključit što je htio reći.

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
16 godina
neaktivan

a u sto se ovo pretvorilo a sve oko jedne rijeci "katrida"-stolica ali iz predhodnog teksta se dalo zakljucit sto je autor mislio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@BIZEC cORPORATION:

1. Inače me ne patroniziraj, a kada pišem plavom bojom onda sam za tebe gospodin moderator, a ne "dečko", pa tada u offtopic postu, barem se ponašaj pristojno. 

2. Baotica kroz nekoliko postova sustavno omalovažava i drsko vrijeđa (pogrdna usporedba s romskim narodom uz pogrdan naziv "cigan", pa nazivanje "seljacima" i "seljačinama" i sl. uz dodatno vrijeđanje cijelog govornog područja) OP-a za što je i "nagrađen" kartonom.

3. Standardni jezik je preporučen za komunikaciju, pogotovo u medijima i službenoj komunikaciji. Forum ne spada u te kategorije i od forumaša se može samo privatnim pravilima i pravilima koja nalaže kultura ponašanja tražiti korištenje standardnog jezika. S druge strane, daleko je češće korištenje riječi "kaj" od "katriga" na ovom forumu i daleko češće se korisnici iz užeg zagrebačkog područja služe svojim narječjem, nego dalmatinci svojim.

4. Narječje se piše bez "i", pa mi se čini da ćeš morati nazad u školu prije nego mene ispravljaš (ako si je uopće završio s obzirom da ti je cijeli post napisan kao da ga je nepismen slagao).

5. U školama se uči i sadržaj književnosti i jezika, a u jezičnu kulturu spada i osnovno poznavanje narječja poput navedenih.

6. S obzirom da baš želiš:

šajba- vjetrobransko staklo, dolazi od njemačke riječi Frontscheibe ili Windschutzscheibe

vura- sat, a dolazi kao i "ura" u "dalmatinskom narječju" iz talijanske riječi "la ora"

halat- ne znam porijeklo riječi, ali znači "igrati" kao i

spilat- koja znači igrati, a dolazi od njemačke riječi Spiel ili spielen

fuca- je također "igra" (porijeklo nepoznato)

čuka- označava sat vremena, "čuku vremena"

razbu- ovo ne znam... valjda razbiti? :)

dopelat- donijeti, dovući, dozvati, ponijeti (sa sobom)...

Eto, a sada se lijepo baci na učenje "dalmatinskog narječja", kulture razgovora, gramatike hrvatskog jezika, netiquettea i ostalih divota koje ti nedostaju, ali ovdje off-topic više neće biti toleriran. Tema je: LAN zabave sa ili bez žena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

btw ljudi ovo je bilo kod mene :) hehe

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina

Te sve riječi koje si mu zadao se mogu nać na internetu.... tako da ja mislim da jako malo građana u HR zna pričati u potpunosti sva htvatska nariječja.. nariječja se ne mogu naučiti samo tako. Njih se može naučiti (tako ih u prinscipu svi nauče) kod rodbine na selu u pojedinim dijelovima Hrvatske. Ja osobno ne poznam nikog ko sve to zna, a i rijetko koja djeca u Puli znaju pričat čakavski dijalekt a kamoli kajkavski ili dalmatinski čakavski..

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Naxeem je li ti možeš staviti lock na temu ako preraste u još veću svađu. Time bi se efikasno riješio problem(i kartonima naravno).

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa kakve sad narijecja imaju veze sa 4 kompa u lanu ??????

evo ja cu vam prevesti ::|

citiram: Evo zasada cetiri cipine a cin nabavimo veci stol i udobnije katride bit ce nas osam.

Prijevod: Evo za sada cetiri (4) chipine (geeka), a kad nabavimo veci stol i udobnije stolice biti ce nas osam(8).

jeli sad jasno

I <3 COD2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naxeem fino si im reko, iako si mogo biti malo oštriji, hrv. narječja su jedna od blaga naseg jezika i nazivat nekoga "seljacinom" jer se koristi jednim od njih je apsolutno ne dopustivo i malogradjanski al nema veze takvih ima puno. Ipak smatram da se treba pisat neki "standardni" jezik da bi se svi razumjeli kako treba. No nepotrebno je vrijedjati i tako s visoka nekoga omalovazavati zbog neke gluposti kao sto je narjecje sve se to dalo na lijepsi nacin dogovorit no dobro...

E sad on topic...Decki svaka vam dala, vidjevši ove slike prisjetio sam se dana kada smo se kod mene u garaži nas 9 umrežili i prali citav dan CS i CoD...predobro! Uzivajte i za nas :-)

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 15:52 (mislav_01).
17 godina
neaktivan

Ma nek svatko pise sta oce, al nek se ne cudi ako ga ljudi ne razumiju....Mislim u prvom postu tako svejedno jel ima teksta ili ne...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

naxeem aj ti ljepo lockaj temu da ne bi bilo jos kartona i offtopica....

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.39V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pošto sam preskočio veći dio teme, a nisam skužio ni naslov (ni ništa drugo), može li mi netko 'prevesti'? kaj ti to znači 'cipine'??? kakve veze imaju žene?????

iskorištavam jocker zovi

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

@BIZEC cORPORATION:

1. Inače me ne patroniziraj, a kada pišem plavom bojom onda sam za tebe gospodin moderator, a ne "dečko", pa tada u offtopic postu, barem se ponašaj pristojno. 

2. Baotica kroz nekoliko postova sustavno omalovažava i drsko vrijeđa (pogrdna usporedba s romskim narodom uz pogrdan naziv "cigan", pa nazivanje "seljacima" i "seljačinama" i sl. uz dodatno vrijeđanje cijelog govornog područja) OP-a za što je i "nagrađen" kartonom.

3. Standardni jezik je preporučen za komunikaciju, pogotovo u medijima i službenoj komunikaciji. Forum ne spada u te kategorije i od forumaša se može samo privatnim pravilima i pravilima koja nalaže kultura ponašanja tražiti korištenje standardnog jezika. S druge strane, daleko je češće korištenje riječi "kaj" od "katriga" na ovom forumu i daleko češće se korisnici iz užeg zagrebačkog područja služe svojim narječjem, nego dalmatinci svojim.

4. Narječje se piše bez "i", pa mi se čini da ćeš morati nazad u školu prije nego mene ispravljaš (ako si je uopće završio s obzirom da ti je cijeli post napisan kao da ga je nepismen slagao).

5. U školama se uči i sadržaj književnosti i jezika, a u jezičnu kulturu spada i osnovno poznavanje narječja poput navedenih.

6. S obzirom da baš želiš:

šajba- vjetrobransko staklo, dolazi od njemačke riječi Frontscheibe ili Windschutzscheibe

vura- sat, a dolazi kao i "ura" u "dalmatinskom narječju" iz talijanske riječi "la ora"

halat- ne znam porijeklo riječi, ali znači "igrati" kao i

spilat- koja znači igrati, a dolazi od njemačke riječi Spiel ili spielen

fuca- je također "igra" (porijeklo nepoznato)

čuka- označava sat vremena, "čuku vremena"

razbu- ovo ne znam... valjda razbiti? :)

dopelat- donijeti, dovući, dozvati, ponijeti (sa sobom)...

Eto, a sada se lijepo baci na učenje "dalmatinskog narječja", kulture razgovora, gramatike hrvatskog jezika, netiquettea i ostalih divota koje ti nedostaju, ali ovdje off-topic više neće biti toleriran. Tema je: LAN zabave sa ili bez žena.

hvala ti na zutom kartonu zato sto sam iznio svoj stav i svoje misljenje ja neznam mislio sam da je ovaj forum demokratski a sad u to sumnjam ... ako si moderator neznaci da si najpametniji a uz to nesto predajes i govoris meni i jos mi ni nick pravilno neznas napisat hvalti na svemu mislio sam da su moderatori  puno bolji ljudi  pa du sto zasluzili ovako vidm da oni kad postanu visi od drugih si umisle da sve znaju..kaj se tice rijeci cigan ili seljak to nisu uopce pogrdne rijeci ZASTO BI SE NEKO SRAMIO ONOG STO JESAM... vjerojatno mislis (ma 100%)da sam ja budala i glup al to je tvoje misljenje i stav i ja ti nemogu nista drugo nadmetat  niti ne zeleim kao sto ti mene nagradujes zutim kartonom zato sto sam iznio svoje misljenje...Hvala!
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 16:18 (UBIZEC cORPORATION).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Upotreba standardnog (ne postoji "književni hrvatski")

Zapravo je puno ime: Hrvatski Standardni Književni Jezik
E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan

Dakle, da ponovim: mišljenje je kao i guzica, svatko je ima. Nema nikakve demokracije kada je vrijeđanje u pitanju. Vrijeđati se ne smije i tu rasprava i demokracija završavaju.

"kaj se tice rijeci cigan ili seljak to nisu uopce pogrdne rijeci ZASTO BI SE NEKO SRAMIO ONOG STO JESAM.."

Ja se ne sramim ako si ti cigan i seljak, a vjerujem da se ni ostali ne srame "onoga što jesi". To je tvoja privatna stvar, ali Baotica kao ni bilo tko drugi, ne smije prejudicirati da je netko drugi "cigan i seljak".

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 16:40 (naxeem).
17 godina

ja osobno mislim da bi svi trebali govoriti hrvatskim knjizevnim jezikom, jer ako vam ja pocnem pricat po istrijanski vjerujte mi nebiste me razumijeli Namigiva

Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 20:12 (leo_819).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Narječja su blago svakog jezika. Trebaju se čuvati. Svatko najrađe govori svojim narječjem. Ja bi isto komunicirao ovdje kao što razgovaram sa svojom obitelji i prijateljima, ali zbog lakšeg razumijevanja bi se svatko trebao potruditi da piše književnim jer smo njega svi učili u školi i slovi kao nešto općeprihvatljivo.

Oprezan čovjek - to je nikakav čovjek
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a svi nek pisu kak misle da ce ih ostali razumijet,a ak netko ne razumije zar je tak teško pitati?

nisam ni ja sve razumio al sam skuzio prema slikama i to je to.

u vezi teme:zakon je vidjeti ovak PC-je slozene,jos su sva kucista kolko vidim malo sređena,

svaka čast.

ja se dogovaram sa svojim frendovima za tako nesto al nikad nemamo vremena.

Only God will judge me
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 17:36 (tommy2103).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...

Narječja su blago svakog jezika. Trebaju se čuvati. Svatko najrađe govori svojim narječjem. Ja bi isto komunicirao ovdje kao što razgovaram sa svojom obitelji i prijateljima, ali zbog lakšeg razumijevanja bi se svatko trebao potruditi da piše književnim jer smo njega svi učili u školi i slovi kao nešto općeprihvatljivo.

upravo to u potpunosti se slazem s tobom!
postujem sva narjecja jel je to nas proizvod hrvatski Namigiva

evo naxeem da ti nesto kazem dodem na more i halmo nogomet ili nesto radimo i splicani me zovu purgerom i aj bi se mogo isto tako uvrijedit kako ti kazes "ne smije prejudicirati da je netko drugi "cigan i seljak"" pa tako onda isto vrijedi i za rijec purger ili tovar i jos puno drugih rijeci ili kad nekom kazes da je bosanac ili srbin onda su to sve uvrede zato nevidim  da je neka uvreda ak roma nazoves cigan ili poljeprivrednog radnika koj zivi na selu seljak znaci svi se moraju koju su an selu sramit rijeci seljak  zasto?
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
ako nekome nesto smeta uljudno ga se moze zamolit da to ne čini!
16 godina
protjeran

zakaj jednostavno svi ne počnemo pisati 'standardnim' jezikom? to naravno ne znači da je strogo zabranjeno napisati 'kaj' ili 'ća', nego to znači da se ne pišu riječi koje znaš ti i tvoje selo i nitko drugi. naravno, narječja treba sačuvati, ali ipak ne biti 'opsjednut' s njima.

EDIT: kako si spojio te kompove (kužim da je preko LANa, ali kako to sve radi - dali se u svaki komp treba posebno staviti neka kartic... ili šta?)?

Kondomi su zakon, koristite ih i vi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 17:50 (I like chineese).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
uzmes switch i svaki komp ima lan karticu i onda kabel uzmes i sve ih popikas u switch i to je to!
17 godina
neaktivan
bajic kaže...

Evo zasada cetiri cipine a cin nabavimo veci stol i udobnije katride bit ce nas osam.

Ma ća govouriš, nišće te ne razumin govori lipo kako tri'a. Evo san se vrnu segutra, bi san kalati panule ka ono neki mangup šuši šibe na parapetu pa nis' moga u miru projti nuder, nego ća ja tebi to govourin ka ne badivaš ka ja nitebe.

Evo ti neke riči kako mi iz Ćeprljande govourimo pa napiši doli ako znuaš ća znaću eli:

šćikadent-
lavor-
panula-
parapet-
purger-
glavoć-
kosir-
lancun-
pradižet-

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 18:54 (50lipa).
17 godina
neaktivan
uzmes switch i svaki komp ima lan karticu i onda kabel uzmes i sve ih popikas u switch i to je to!
a ka pa ve "popikas"?
17 godina
neaktivan

Dok mačke spavaju,miševi kolo vode.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A ca je si ti moze bit Bracanin?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
a ka pa ve "popikas"?
 popikas cross cabel za LAn u switch uredajBelji se
17 godina
50lipa kaže...
bajic kaže...

Evo zasada cetiri cipine a cin nabavimo veci stol i udobnije katride bit ce nas osam.

Ma ća govouriš, nišće te ne razumin govori lipo kako tri'a. Evo san se vrnu segutra, bi san kalati panule ka ono neki mangup šuši šibe na parapetu pa nis' moga u miru projti nuder, nego ća ja tebi to govourin ka ne badivaš ka ja nitebe.

Evo ti neke riči kako mi iz Ćeprljande govourimo pa napiši doli ako znuaš ća znaću eli:

šćikadent-
lavor-
panula-
parapet-
purger-
glavoć-
kosir-
lancun-
pradižet-

Čo muoj!! Si zabija
škornje-
žbrufador-
sić-
frantoj-
španjulet-
kacavida-
mašča-
 Ala buoh!!
17 godina
neaktivan

a ki ste vi redikuli....

SmijehBelji se

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

evo ovako pošto san ja autor ove teme došlo je vrime da i ja kazen svoje mišljenje o svemu ovom kad san napisa katrida nisan mislija ništa loše nego da bude veća fora

kao i ovaj lan parti koi se zbija iz fore i nakakve zabave recimo koja se na kraju pretvorila u teški svinjac što se tiće komentara a naveća glupost je komentirat kako jeneko napisa

neku rjeć (recimo katrida )ja osobno nekoristin takve rjeći ali san je stavija iz fore nastoin pisati stoje više moguće književni koliko to mogu jer ja san ipak DALMATINAC

neznan zašto netrpelivost u naglasku jer meni opće ne smeta kaj rekel fakat ili slične rjeći dapaće sveje to moje hrvacko ako mi i nešto nepaše zadržin to zasebe soljenje pameti o pisanju nekakve rjeći

je potpuno neozbiljno i krjane pre jadno .ljudima pardon balavcima koima to smeta nije mjesto na bugovom forumu a aperatore ovog bug foruma ovim putem pozivam da ovakve prestupnike nastrože kazne

eto toliko od mene za sada SRETNA NOV 2009Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Decki sto je<ovo dajte malo kulture i tolerancije

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: