IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 548.527
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
IPhone 7, rasprava!

a šta je onda SOT (screen on time)?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: IPhone 7, rasprava!
DzigiBau kaže...

Ekipa koliko sot-a uspijete izvuci na sedmici sada nakon nekog vremena koristenja?

Ja koristim ip7 koji je u upotrebi od 11. mjeseca prosle godine i na kraju dana sa otprilike 5h SOT mi redovno ostane 35-40% baterije, a ne stedim ga stvarno. Ja sam prezadovoljan time, za mene je to ogromna promjena i revolucija 😀

Proguglaj sta znaci revolucija ;)

9 godina
SOT je ono sto ti na androidima broji kao upaljen ekran.
"Uporaba" na iOSu pod Baterija je nesto slicno, ali nije isto. Oznacava budnost sustava, a isti je cesto budan i kad je ekran ugasen, odnosno ostane budan jos neko vrijeme nakon gasenja ekrana i budi se u pozadini tu i tamo.
14 godina
neaktivan
Umbel kaže...
SOT je ono sto ti na androidima broji kao upaljen ekran.
"Uporaba" na iOSu pod Baterija je nesto slicno, ali nije isto. Oznacava budnost sustava, a isti je cesto budan i kad je ekran ugasen, odnosno ostane budan jos neko vrijeme nakon gasenja ekrana i budi se u pozadini tu i tamo.

Skuzio sam da je malo drukcije na iOSu, ali nisam gledao to kao neku veliku razliku u usporedbi sa screen on time brojacem.

9 godina
odjavljen

Ogromna je razlika....

14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav

Gledam si uzeti novi mob. Ne odmah sada, nego reicmo kasna jesen/zima.

Tada će vjerojatno biti odstupni novi iPhone, možda ako dobro pratim Pixel 2. To su mi neke opcije.

E sada, zanimale su me neke buduće procjene i trenutno stanje što se tiće stabilnosti i pouzdanosti, kako softwera tako i hardwera pa sam malo googlao.

Na nekoliko web stranica naletio na ovaj tekst  Blancco studija koji govori kako se iPhone zapravo se sve više kvari i da je manje pouzdan. 

Čitao sam argumente za i protiv ove studije.

Zanima me i vaše mišljenje vezano za hardware i software pouzdanost uređaja.

Do sada sam imao Samsunge i službeno iPhone SE.

Samsunge sam znao poslati na servis radi pokvarenog mikrofona i slično, ali recimo iPhone SE sam preko firme 2x slao na servis jer mu se odvajao ekran.

To baš ne bi očekivao od Appla...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Tako gledajuci neces kupiti nista. Sve se kvari i nista ti ne znaci sto se kod applea pokvari 0,01% uredjaja a kod google 0,012%....

Ko ce ti garantovati da ti se nece bas tvoj pokvariti?Sto se toga tices gledas duzinu garancije i dostupnost servisa.

Software ti je pouzdan i kod jednih i kod drugih. Svede ti se na to sta ti se vise svidja....

8 godina
neaktivan
Dali itko od vas ima problem sa appstoreom...znaci skinem jednu aplikaciju na 4g ili 3g (nebitno) ekstra brzo i onda druga aplikacija presporo koda mi na E skida...onda ugasim mob i upalim i opet normalno skida...imam iphone 7 plus ali isto je i mom bratu tako na iphoneu 5s..ista stvar

1 0 hvala 0
11 godina
Imam takav isti problem.
8 godina
neaktivan
Onda je to do njih..skidanje neke aplikacije od 30 mb godinu dana haha..nekad brzo skine a nekad presporo..valjda do njih nesto

1 0 hvala 0
14 godina
Robi1992 kaže...
Dali itko od vas ima problem sa appstoreom...znaci skinem jednu aplikaciju na 4g ili 3g (nebitno) ekstra brzo i onda druga aplikacija presporo koda mi na E skida...onda ugasim mob i upalim i opet normalno skida...imam iphone 7 plus ali isto je i mom bratu tako na iphoneu 5s..ista stvar

Ja sam drukčijeg problema uočio! 

U globalu sam na 3G, ili na WiFi kada sam u zoni dosega signala, ali kada recimo update aplikacije iznad 100MB-a, na 3G mi javi da bi moglo biti problema sa skidanjem, pa za tu aplikaciju odgodim do dolska do WiFi signala! 

Apropos skidanja preko 10 aplikacija u komadu, to odradim ujutro ili navečer doma, pokrenem upadte i izađem "van", a gadget neka skida dok god treba, pa nisam uočio neke takve probleme! 

ATJ Lučko
9 godina
I samo da se nadovezem na pricu o SOTu. Kad stavis da skida aplikacije, zakljucas mob i stavis ga u dzep, dokle ih skida on broji iOS "SOT".

Eto primjera.
9 godina

del.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 15:44 (Umbel).
9 godina

del.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 15:44 (Umbel).
9 godina
Pozdrav Domagoju :)
14 godina
neaktivan
Umbel kaže...
I samo da se nadovezem na pricu o SOTu. Kad stavis da skida aplikacije, zakljucas mob i stavis ga u dzep, dokle ih skida on broji iOS "SOT".

Eto primjera.

Jako, jako iznimna situacija u mom slucaju. Razumijem da se to odnosi na procese koje mobitel moze vrsiti i dok ekran nije upaljen, ali kazem kod mene je to vecinom minimum

9 godina
odjavljen

To ti ne znas.... Kako mozes znati sta telefon radi i kad kad ti ekran nije upaljen?

13 godina
Ja sam na svom iskljucio osvjezavanje aplikacija u pozadini i sve usluge sustava, ostavio sam samo neke lokacijske usluge koje se pale tek kad koristim zadanu aplikaciju, vrijeme, kameru, mapse itd.

Jedino sta ima raditi je azuriranje aplikacija kad je spojen na wi-fi mrezu

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa na iphone i nemas nekakvu kontrolu nad time... To je ono sto je tebi dozvoljeno da iskljucis. I na ostalim mobilnim osovima je slicno...

9 godina
neaktivan
Umbel kaže...

Eto primjera.

Pa ok, iOS zapravo ne prikazuje vrijeme upaljenog ekrana već vrijeme uporabe. Isto ima smisla, ako si stisnuo update 20 aplikacija i zgasio ekran to ne znači da telefon nije odradio nadogradnju u pozadini. Udomaćilo se da govorimo o SOT-u jer android to tako prikazuje, a što se tiče maila i ostalog pozdainska aktivnost je odvojeno prikazana pa se i to može odbiti od vremena uporabe kako bi se dobio SOT ako koga zanima. Na kraju krajeva najvažnije je da na kraju dana ima ohoho rezerve.

Ja rekoh
8 godina
neaktivan
Dali je normalno da iphone 7 plus sporije puni bateriju nego recimo iphone 7 regularni ili iphone 6.. jel to zbog veceg kapaciteta baterije?
Prvi put imam plus model pa nisam upoznat bas s tim

0 0 hvala 0
14 godina
Robi1992 kaže...
Dali je normalno da iphone 7 plus sporije puni bateriju nego recimo iphone 7 regularni ili iphone 6.. jel to zbog veceg kapaciteta baterije?
Prvi put imam plus model pa nisam upoznat bas s tim

Koliko se dugo puni baterija, u satima ?! 

ATJ Lučko
9 godina
Normano je.
8 godina
neaktivan
Mozda malo duze nego iphone 6.. vjerojatno je normalno zbog veceg kapaciteta

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Puni znatno duze, mislim da mu treba cca 3 sata do 100%. Mozes malo ubrzati ako imas punjac od iPad-a.

0 0 hvala 0
14 godina
Robi1992 kaže...
Mozda malo duze nego iphone 6.. vjerojatno je normalno zbog veceg kapaciteta

U svakom slučaju, u mojem slučaju i 6 Plus gadgetom, puni se "oko dva sata", preko punjaca iPad-a, ali nikada nisam koristio štopericu, tako da je moguće da je napunjena baterija i nešto prije! 

ATJ Lučko
13 godina
IPhone 7 plus se puni skoro 4 h, sa punjacem od iPada ide dosta brze

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Moj mob se puni ispod sat vremena ;)

14 godina
Torent kaže...

Moj mob se puni ispod sat vremena ;)

I to nas zanima kao ....., nastavi nastavak sam, samcat. 

ATJ Lučko
8 godina
neaktivan
Hehheheheheheh

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice