Iphone 6 - Rasprava
- poruka: 2.188
- |
- čitano: 445.991
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je bila stvarno katastrofa.
Jedva 2h koristenja, ali jako dobar standby...
Istina ja najvise koristim Chrome, Maps, CoC, Whatsapp, Facebook, Instagram, koje sve vucu lokacijske usluge, ali opet jako sam bio ne zadovoljan i puno je to bolje bilo na 5ici.
No dobro, ako netko od poslovnjaka razmislja piknut iPhone 6+ ili neki drugi 5.5" phablet svakako preporucujem iPhone.
Note 4 i Nexus 6 (koji mi stize uskoro nadam se) mi djeluju puno neozbiljnije zbog softvera, iako Note dizajnom prednjaci ozbiljnoscu...
Eto ti odgovora.
Probaj bez Chromea, koristi Safari. Chrome pojede bateriju, jer google ga u tom smislu ne zna srediti. Nikako.
Opcenito, meni na androidu rijetko sta nedostaje sa iOS-a. Ali Safari nedostaje, jer taj browser pojede sve ostale za dorucak po pitanju brzine, stabilnosti i stedljivosti. 3 valjda najbitnije stvari kod mobilnih aplikacija.
Chrome cak i na OSX-u pojede nevjerojatno puno baterije.
No to nije SOT u pitanju. iOS ne mjeri tako. To ti je cjelokupni usage, dakle i kad je ekran izgasen (npr slusas glazbu, background procesi, itd.).
Meni je 5s odlican po pitanju baterije, ali to ipak na zalost nije SOT.
Zalio sam se udruzi potrosaca zbog garancije od 1 godine na iphon mobitele, znaci imamo 2 godine garanciju evo procitajte prilog.
Ko ima dvije godine? Ako ga kupiš u slobodnoj prodaji?
Zalio sam se udruzi potrosaca zbog garancije od 1 godine na iphon mobitele, znaci imamo 2 godine garanciju evo procitajte prilog.
Ko ima dvije godine? Ako ga kupiš u slobodnoj prodaji?
Svi imaju na svu potrosacku elektroniku 2 godine jamstva od kada smo u EU malo nas zna svoja potrosacka prava svi se mozemo pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke prema trgovcu u 2 godine od kad smo kupili neki elektroncki uredaj tako i iphone.
Po vec ne znam koji put, to nije SOT.

koju mrežu koristite ?
12 | vip |
---|---|
12 | tmobile |
5 | tele 2 |
Može preporuka nekih must have aplikacija?
Evo recimo moje dvije:
snapseed - besplatan alat za foto doradu, jako intuitivan za korištenje. Dozvoljava razne filtere, ali i selektivne tocke po kojima se podešava zasićenost boja, svjetlina i kontrast po svakoj selekcijskoj grupi.
phone t9 - 1,99$ aplikacija koja dozvoljava smart dial, jako korisna stvar za nekog ko puno zove
Endomondo - vrhunska aplikacija za GPS tracking svih sportova, mnoštvo opreme
Flipboard - najbolja aplikacija za vijesti i društvene mreže
Nuts! - meni najbolja Temple Run-like igrica
Viber i Whatsapp
Onavo Extend - odlična besplatna aplikacija za čuvanje podatkovnih paketa (3G), komprimira sinkronizacije preko svojeg VPN-a kojeg instalira i dnevno smanji promet ~ 10 MB (u mjesec dana je to 300MB, jos ako koristis Spotify ustedis na album artima prilicno)
Play Music, Spotify - najvise koristim
Inbox - super zamjena za GMail (meni bar)
Chrome - ponajbolji preglednik, koristim iskljucivo zbog sinkronizacije s Android uredajima
File Manager Pro - meni najbolji (4,99$ se isplati za njemačku app :) preglednik file-ova, odličan UI i podržava sve cloud servise
Google - (Google Now zapravo) najbolja alternativa Siri-u
Apps Gone Free - aplikacija koja nalazi sniženja plaćenih aplikacija na free verzije svaki dan, nađe se super appova
WPS Office - meni najdraži office app, ne deformira izvorni dokument, a podržava sve formate, bolja od QuickOffice
Flixster- super za kina, ne znam da li radi u HR
Mint.com-najbolji budget planer
stigao mi kejs za 6+, http://www.spigen.com/brands/apple/iphone/iphone-6/iphone-6-plus/iphone-6-plus-case-thin-fit.html i ide u prodaju odmah, crystal clear verzija, pa ako netko hoce PM
Trebate platiti 2 dolara za smart dial? Lol
(let the td begin!)
ako pratiš, onda znaš da je ovo tema za oba nova ajfona, nema 6+ teme, tu se piše o šesticama.
stigao mi kejs za 6+, http://www.spigen.com/brands/apple/iphone/iphone-6/iphone-6-plus/iphone-6-plus-case-thin-fit.html i ide u prodaju odmah, crystal clear verzija, pa ako netko hoce PM
Zašto prodaješ case,a tek ti stigao?
zeznuo se, hoću neki mekši, gumeni, da mogu skidat i stavljat više puta kroz dan jer ne želim stalno držat u kejsu
Gluposti
Ne sjecam se kad sam zadnji put flashao nesto...
G3, N5, N6, M8...svi rade mrak na stocku, za G3 cak ni nema romova
No ipak ima malo ne logicnosti. Platis premium uredaj, a zapravo trebas jos platiti za dosta stvari. Prilicno skuplja platforma od Androida, no ne i toliko bolja.

Broj jedan, nekome je Android bolji, nekome iOS, u to neću ulaziti jer su to priče za malu djecu
broj dva, trenutno imam G3, priče da on radi mrak na stocku su isto za malu djecu, treba mu pun k debloatanja da radi kako spada, gdje Nexus i M8 rasturaju, a o iPhonu da ne pričam
Gluposti
Ne sjecam se kad sam zadnji put flashao nesto...
G3, N5, N6, M8...svi rade mrak na stocku, za G3 cak ni nema romova
No ipak ima malo ne logicnosti. Platis premium uredaj, a zapravo trebas jos platiti za dosta stvari. Prilicno skuplja platforma od Androida, no ne i toliko bolja.
G3 ti radi bez laga, a da na istom nisi stavio custom rom?
Kako ako smijem pitati?
Jer imam isti, i radi mi odlicno. No tek nakon sto sam stavio Android Now. Sa stockom laga ko lud (svjez iz ducana, nije od operatera).
A da nisam izoliran slucaj jasno dokazuju i par prijatelja sa svojim G3, kao i LG G3 tema na ovom forumu.
Po obicaju pricas budalastine. Pardon, ali je tako.
M8 i nexus su pak druga prica, odlicni mobiteli po tom pitanju.
Koristio sam 3 mj americki G3 i prodao ga nedavno, radio je fenomenalno od V10J.
Ali to je off-topic. Svake godine se prica da ne rade dobro flagshipovi a to su nebuloze.
Cipseti koji se ugraduju (tocnije s801, s805, A8) mogu gurat Windowse XP bez problema, a kamoli ovaj Android.
Koristio sam 3 mj americki G3 i prodao ga nedavno, radio je fenomenalno od V10J.
Ali to je off-topic. Svake godine se prica da ne rade dobro flagshipovi a to su nebuloze.
Cipseti koji se ugraduju (tocnije s801, s805, A8) mogu gurat Windowse XP bez problema, a kamoli ovaj Android.
Prijatelju, lako za chipset, pitanje je optimizacije, ja neznam koji si ti softver koristio na njemu, možda AOSP
Uz malo šale i pretjerivanja, kako moj frend voli reći.. ili si mu promijenio rezoluciju na 10x10 ili si otporan na slideshow
Pa ne znam, ja sam inace vrlo osjetljiv na bilo kakvo trzanje i prvo sto provjerim kod novog mobitela je kako "klize" status bar prema dolje :D
Ali sad da vidim znacajnu razliku izmedu G3, N5 i iP6+, mozda nesto malo na stranu Nexusa i iPhonea sto je logicno, ali opet nista preznacajno.
No daleko od toga da iPhone ne radi dobro.
Dan danas mislim da je najbolji telefon kojeg sam koristio iPhone 5 na iOS 7.1.1...bez ikakvog kucista, potpuna elegnacija, izvrsna ergonomija, odusevljen kamerom, super sucelje, sve radi kako spada. Stvarno mobitel bez premca.
Pa ne znam, ja sam inace vrlo osjetljiv na bilo kakvo trzanje i prvo sto provjerim kod novog mobitela je kako "klize" status bar prema dolje :D
Ali sad da vidim znacajnu razliku izmedu G3, N5 i iP6+, mozda nesto malo na stranu Nexusa i iPhonea sto je logicno, ali opet nista preznacajno.
No daleko od toga da iPhone ne radi dobro.
Dan danas mislim da je najbolji telefon kojeg sam koristio iPhone 5 na iOS 7.1.1...bez ikakvog kucista, potpuna elegnacija, izvrsna ergonomija, odusevljen kamerom, super sucelje, sve radi kako spada. Stvarno mobitel bez premca.
Ja sam bolesno osjetljiv na trzanje. M8 sam imao mjesec dana (sluzbeni), mozda malo vise. I radio je odlicno. Ako je bio imalo sporiji/brzi od iPhonea, ja to nisam skuzio/vidio.
Nexusa nisam imao, samo one standardne fore kad vidis kod kolege pa 5min prckas po mobu, tako da njega necu komentirati, jer u 5min mozes vidjeti nista.
No g3 da ne trza? Ako to ne vidis, onda si slijep ;)
Prva stvar koju sam skuzio je trzanje. Ajd kontam ok, sredit ce updejti to. I jesu sredili, ali ne u potpunosti. Kad iz app drawera se vracam na home screen, ponekad dosta lijepo zatrza. Ne mozes da ne primjetis, jer doslovno 2sec iscrtava ikone i widgete. Nakon gledanja filma (mxplayer) ista scena, samo jos gore.
I na 10n kojeg svi hvale, i na 20c. Android Now je to popravio, ali custom rom ko custom rom - ima i on svojih bugova, tako da ako zelis da ti radi sve na mobitelu sto mobitel nudi, to neces dobiti sa ovim custom romom.
Ja opcenito nisam opterecen platformom. iOS volim, Android volim. Ali barem pokusavam biti realan. G3 trza, i to opasno trza. Iritira. A svaki Android kojeg sam koristio je kad-tad usporio. Svaki. Bez iznimke. No meni to osobno ne predstavlja neki veci problem, jer full wipe + reinstall i goni. Ali idemo u zesci offtopic, pa ako zelis dalje raspravljati, imamo privatne poruke ;)
Neee, pa pisao sam pocetkom jeseni da je G3 uzasno trzav.
Stvarno je jako bio trzav, kao S4 Pro mobitel, a ne S801.
Onda sam napravio factory reset i stigao je update...sve super
pa svaki andorid trza, apsolutno svaki. i ko prica da to nije tako, jednostavno laže sam sebe. a lg g3 mi je zatrzo u t comu kad sam ga otljuco. sad ce netko rec to je izlozbeni primjerak po kojem svi kopaju pa zato trza. pa i ip6 je izlozbeni po kojem svi kopaju pa ne trza.
pa svaki andorid trza, apsolutno svaki. i ko prica da to nije tako, jednostavno laže sam sebe. a lg g3 mi je zatrzo u t comu kad sam ga otljuco. sad ce netko rec to je izlozbeni primjerak po kojem svi kopaju pa zato trza. pa i ip6 je izlozbeni po kojem svi kopaju pa ne trza.
Već pretjeruješ čovječe, ako Nexus 5 lagga, onda bogami svaki OS lagga
istina. kad sam reko aposlutno svaki pretjero sam , jer nisam misli na google seriju mobova