Utorrent ubija surfanje

poruka: 8
|
čitano: 4.281
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Utorrent ubija surfanje

poštovanje svima!

nadam se da netko zna odgovor na moj problem.

prije nekoliko dana počeli su problemi s torrentima, naime kad upalim utorrent surfanje postaje nemoguće, jednu stranicu otvara po 5 minuta. do prije nekoliko dana sve je bilo u najboljem redu a sad neće nikako.

nebitno je da li torrent koristi 5 posto ili 100 posto moje brzine, svejedno ne mogu surfat.

zanimljivo je da je surfanje nemoguće samo na laptopu na kojem su upaljeni torrenti dok u isto vrijeme na drugom laptopu i pc-u koji je spojen lan kablom mogu normalno surfat bez ikakvih problema a koriste istu liniju...

windowsi su xp sp3

nadam se da će se naći netko za pomoć, veliki pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Utorrent ubija surfanje

Kad pokreneš neki torrent sa puno peerova, ti se sa svojom IP adresom prijaviš da primaš konekcije za razmjenu podataka. Budući da današnji torrenti imaju često preko 50.000 peerova mnogo njih ti šalju requeste (mada si ti ograničio na recimo 20ak konekcija) i oni ti praktički DDOS-aju  ADSL router. Današjni ADSL routeri imaju slab procesor i malo memorije i ne mogu hendlati toliki broj requesta, pogotovo ako još imaš i wirelles upaljen. Kao rezulat dobiješ sveopće usporenje tvoje mreže.

I'm silicon-based life-form
16 godina
protjeran
Utorrent ubija surfanje

Ja imam uopće problem s netomž! Bilo kako ja da skidam ili uploadam,skidanje s neta postaje nemoguće. A sve je do prije 1mj  radilo  normalno. Inače ja mislim da je do T-Coma

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xZero1 kaže...

Ja imam uopće problem s netomž! Bilo kako ja da skidam ili uploadam,skidanje s neta postaje nemoguće. A sve je do prije 1mj  radilo  normalno. Inače ja mislim da je do T-Coma

Stavi upload limit na 1 KB to ti usporava surfanje i ako ti skida (download)300/400 kbs stavi limit na 100-150 kbs i imaš mirno surfanje :D

Paty
16 godina
neaktivan
Utorrent ubija surfanje

Tako je, recimo da imaš maksimalan download od 500 kbps (kilobajt uvijek skače gore dolje) i da sa torrentom skidaš 450 kbps, logično je da če ti otvarati sporije... stavi limit i kad ne želiš surfati (recimo ideš van ili igrati neku igru) onda stavi unlimited...

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Utorrent ubija surfanje

Ako imas QoS na routeru pokusaj postavit prioritete, Http na broj jedan, pop3/imap/smtp na broj dva, ftp broj 3 i zadnjeg frknes ostale protokole.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Utorrent ubija surfanje

jednostavno sam skinuo bittorrent i sad sve radi u redu, skidam punom brzinom i normalno surfam i gledam video stream tako da sve ove vaše teorije padaju u vodu. Ako niste pročitali do prije nekoliko dana je sve radilo normalno, ništa nisam dirao u postavkama utorrenta, pa nisam baš tolika njubina s torrentima, a pokušao sam s dva routera, sa isključenim wirellesome i svaki put isti problem....

znači rješenje je vrlo jednostavno, skinuo sam bittorrent i sve radi perfektno sada, nadam se da sam nekome pomogao.

lipi pozdrav svima!!!

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Da da je tebi ako imaš ljepu konekciju ali meni nije tako..

Meni max moze povuc 105 kbs nekad surfam normalno ali nekad neide,,,nikad nisam koristio utorrent shit+n mi je skroz bolji je bit :D

Tako da ovo naše ostaje na vodi jer znamo mi plivat još Cool

Paty
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 7:33 (vice).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice