Uspostava internet stranice

poruka: 5
|
čitano: 1.829
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ne znam dal sam na pravom podforumu, nek premjesti mod ak nisam na pravom mjestu :)

Dakle, hoću napraviti svoju web stranicu.

Pravu stranicu, nikakav free hosting, dakle, www.ime.hr(com).

Koja je razlika u domeni, msm, znam razliku, ali u cijeni?

Kome se javim za zakup prostora an serveru?

Za izradu stranice ću se već pobrinuti, prvo me zanimaju svi koraci koji prethode uploadu same stranice.

Hvala forumaši :)

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Treba ti web hosting ( popis ). Koji paket ovisi o tome za što ti služe stranice i koliko ti prostora treba. Domene neki nude besplatno u sklopu zakupa paketa. Ukoliko želiš .hr TLD pročitaj ovo i ovo. Naplatna .hr domena je preskupa i ukoliko ti nije baš bitno ne preporučujem je. Ukoliko imaš pravo na besplatnu onda preporučujem. Koji hosting želiš odabereš s popisa koji sam stavio prije. Ja sam radio s Plus i s Avalon i s obje sam bio izuzetno zadovoljan. Ima i drugih koje korisnici preporučuju, ali ja nisam s njima radio pa ne znam. Proguglaš malo ime tvrtke da vidiš iskustva ljudi.

http://www.Hedonist385.in
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 13:23 (Robi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Uspostava internet stranice
angel of fire kaže...

Ne znam dal sam na pravom podforumu, nek premjesti mod ak nisam na pravom mjestu :)

Dakle, hoću napraviti svoju web stranicu.

Pravu stranicu, nikakav free hosting, dakle, www.ime.hr(com).

Koja je razlika u domeni, msm, znam razliku, ali u cijeni?

Kome se javim za zakup prostora an serveru?

Za izradu stranice ću se već pobrinuti, prvo me zanimaju svi koraci koji prethode uploadu same stranice.

Hvala forumaši :)

Razlika u domeni ti se sastoji u vjerodostojnosti, potražnji i poznatosti neke domene.

Primjerice razlika između hr i com domene je ova.

hr je preskupa, kreće se oko nekih 500-700kn za godinu, dok com se nađe i za manje od 100 kn godišnje. Neki hostovi nude i besplatnu registraciju domena.

Druga razlika je u popularnosti, ako kažeš nekome da ti je ime stranice (što nije isto kao i domena, ali uzmimo da je u ovom slučaju) "primjer" većina pomisli da ti je stranica na domeni primjer.com. Jer je to opčepoznata domena. Dok naša baš i nije. :D

Što se tiče vjerodostojnosti, to su najbolje gov i edu i slične domene, ali to su najčešće rezervirane za vladu i edukacijske programe. S takvih domena backlink je vrlo vrijedan.

Osobno koristim ovaj host, malo skuplji je, ali imaju odličnu live podršku. I brzo odgovaraju i riješavaju probleme.

Prije uploda stranice trebaš izabrati još i naziv teme. Ovisno o sadržaju stranice koji planiraš, trebao bi prvo proučiti ključne riječi koje su ti bitne i njih iskoristiti u nazivu domene.

Ako budeš išao na com domenu, tamo je jako teško naći ime domene po ključnim riječima jer najviše stranica je na .com domeni.

Dok na hr domeni to nebi trebao biti problem.

Znaći upotrijebi google keywords, pronađi ključne rijeći, potraži na gornjem linku da li je ta domena slobodna i odi prijaviti se na tu domenu na ovom ili nekom drugom serveru. Samo ti preporučam da paziš na one skroz jeftine servere.

http://robotower.com/
16 godina
neaktivan

Može li netko preporučiti neku knjigu za početnike? Planiram napraviti neku stranicu na kojoj bi se predstavili turistički sadržaji... Kako do domena?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Uspostava internet stranice
username kaže...

Može li netko preporučiti neku knjigu za početnike? Planiram napraviti neku stranicu na kojoj bi se predstavili turistički sadržaji... Kako do domena?

Uh, čeka te jako puno posla. Počni sa W3C schools, pa kako ćeš napredovati, nadograđuj svoje znanje. Domenu možeš registrirati kod bilo kojeg hosting providera, dok uzimaš hosting, i to je najednostavniji dio posla.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice