Ovako danas sam ja kupio TP-LINK WN551g i ja ga fino uštekam u matičnu lijepo sve montiram...(imam win 7)Uđem u control panel/cenatr za mreže i zajedničko korištenje i onda tam stisnem lijevi klik na toj kartici i tam idem pod "internet protocol version 4" , napišem IP adrese i kad stisnem POVEZIVANJE n e želi mi se povezati na internet i ovdje nastaje problem
Zašto jednostavno ne odaberes stavku da on automatski dodijeli ip adrese?
Zašto jednostavno ne odaberes stavku da on automatski dodijeli ip adrese?
Jesam i to probao ali neče
ako nece automatski probaj ponovno key prekopirat na ruter.
al prije toga jesi probao ono sa gasenjem i paljenjem rutera iz struje?
meni se takodjer jednom i javljao problem sa "index key" postavkom (moslim da se tako zove) oglavnom komp gleda na drugi indek nego sto je podeseno na ruteru.
to ti se nalazi negdje na basic postavkama rutera (barem je na mom tako)
i ako si isao na automatsk.... da li provjerio da li ti je dhcp startan
ako nece automatski probaj ponovno key prekopirat na ruter.
al prije toga jesi probao ono sa gasenjem i paljenjem rutera iz struje?
meni se takodjer jednom i javljao problem sa "index key" postavkom (moslim da se tako zove) oglavnom komp gleda na drugi indek nego sto je podeseno na ruteru.
to ti se nalazi negdje na basic postavkama rutera (barem je na mom tako)
i ako si isao na automatsk.... da li provjerio da li ti je dhcp startan
Ali gle sad imam wlan usb stick koj je jako spor i radi mi na onim ip adresama koje sam napisao tam.
AKO BI MI NEKO MOGAO POMOČI OVO RIJEŠITI MOLIM VAS HITNO
fino utipkaj 192.168.1.1 u internet preglednik i u postavkama provjeri jel uopce router ima wireless, ako da... jel uopće dhcp pokrenut za dodjeljivanje automatskih adresa. ako nije pokreni ga, a ako je probaj restartat router i u postavkama veze stavi automatsko dodjeljivanje ip-a
Pa koristim več ja wireless sa stickom i sa laptopom ali mi je stick jako mega extra giga terra epic spor.RAZMEŠ pa sam si zato kupil pci karticu
negdje u postavkama bi trebao imati ponuđeno nešto slično kao "no dhcp"-on služi za manuelni odabir ip adrese kod svakog uređaja koji se spaja, i "dhcp-server" koji sam dodjeljuje ip adrese...ako sam dobro vidio napisao si da si stavio istu ip adresu koja je i kodusb sticka, pa nemozes na dva uređaja stavit istu adresu. zaključak je da ili staviš na dhcp server pa ti on sam to dodjeljuje ili ako vec zelis sam da utipkas neku drugu a ne onu koja je na sticku. Znaci ako na sticku imas 192.168.1.2, na karticu stavis 192.168.1.3
negdje u postavkama bi trebao imati ponuđeno nešto slično kao "no dhcp"-on služi za manuelni odabir ip adrese kod svakog uređaja koji se spaja, i "dhcp-server" koji sam dodjeljuje ip adrese...ako sam dobro vidio napisao si da si stavio istu ip adresu koja je i kodusb sticka, pa nemozes na dva uređaja stavit istu adresu. zaključak je da ili staviš na dhcp server pa ti on sam to dodjeljuje ili ako vec zelis sam da utipkas neku drugu a ne onu koja je na sticku. Znaci ako na sticku imas 192.168.1.2, na karticu stavis 192.168.1.3
Evo slike
pa jesi probao ovako kako dam ti rekao?
nemogu nigdje nači taj DHCP
Dakle otvoriš internet browser (IE,mozilla, opera...) i u adresu utipkas 192.168.1.1 otvorit ce ti se postavke routera i tamo pronađi, ako nemožeš naći postaj sliku (printscreen) na kojoj su postavke routera
dakle na lijevoj traci imas wireless setup stisni i slikaj
- daj mi molim te reci koji je to router
- na gornjoj traci odi na advanced i slikaj
-prvo se krene s auto postavkama (DHCP)
Za ručne postavke MORAŠ znati adrese routera (recimo za većinu je to 192.168.1.1) isti taj broj ide za gateway i DNS.
ugrađena kartica je manje-više ista postojećem USB-wirelessu, antena je ta koja lovi signal. (ili ako je nešto neispravno, smetnje itd..)
Ako neznaš postavke mreže, prvo se spoji žicom direktno na router.
-pored IP adresa, potrebno je aktivirati zaštitu (WPA2-PSK) i šifru. Ako je već bio spojen s drugačijom postavkom, moraš obrisati postojeću konekciju.
na Optimi je std. 192.168.2.1 adresa routera...
ako ručno podešavaš mrežnu karticu, moraš upisati 192.168.2.x (x za svaku mrežnu drugačiji 1,2,3... 111... do 254)
ručne postavke: 192.168.2.x
GW: 192.168.2.1
DNS: 192.168.2.1
je no još si bum onda sve sjebal več je ionak bil jedan čovjek pre meni kaj mi je to popravljal tak da to nem diral.Mogu nekak drugač to složiti ?
Ja mislim da bi ti trebalo raditi da jednostavno dodijeliš drugu ip adresu wireless kartici, ja nikad nisam imao s tim problema i siguran sam da bi to trebalo funkcionirati. Ili jednostavno daj istu adresu kao i sticku samo onda stick stavi na disable i izvadi ga van i toeto
Ja mislim da bi ti trebalo raditi da jednostavno dodijeliš drugu ip adresu wireless kartici, ja nikad nisam imao s tim problema i siguran sam da bi to trebalo funkcionirati. Ili jednostavno daj istu adresu kao i sticku samo onda stick stavi na disable i izvadi ga van i toeto
Izvadio sam stik van i stavio sam istu adresu kao i stiku i neče opet
Ej mozda ja krivo vidim...al aj ti pukni ipconfig i cmd-u?
kolko ja vidim ti nisi postavio gateway u configu na kompu?
Ako ti je stic na adresi 192.168.1.6 ti ovu karticu stavi na bilo koji drugi broj osim 6. Recimo 7 ili 17 ili 77. SVe ostali ostavi na isto.
-već imaš aktivnu mrežu, windowsi neznaju koju bi koristili za pristup internetu. Recimo Skype i update ti radi, jel tako?
Ako je, diskonektaj ostale veze... (da ne kompliciraš s drugim postavkama)
-već imaš aktivnu mrežu, windowsi neznaju koju bi koristili za pristup internetu. Recimo Skype i update ti radi, jel tako?
Ako je, diskonektaj ostale veze... (da ne kompliciraš s drugim postavkama)
Probao sam nejde
Vec imas bezicnu prezu preko realtek adaptera? I ona radi?
Vec imas bezicnu prezu preko realtek adaptera? I ona radi?
Da radi.Ali kad oču upaliti bežičnu mrežu sa pci karticom onda ugasim realtek adapter, ali i dalje onda neče pci radit