Plaćanje poreza prilikom isplate sa interneta

poruka: 8
|
čitano: 16.719
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Danas sam zvao poreznu upravu i objasnio im više načina zarade novca putem interneta (PTC, Blog, YouTube) te su mi odgovorili da je potrebno platiti porez na dohodak za bilo koju isplatu bez obzira na iznos. Taj porez se plaća na način da otvorite žiro račun i onda prilikom svake isplate (imate rok od 8 dana) morate prijaviti tu isplatu i platiti 20% za mirovinsko i onda još 25% poreza. Kad sam joj rekao da se isplata vrši putem PayPal-a na Visa tekući račun (za isplatu sa PayPal-a potrebna je samo Visa) jer je nemoguće kontrolirati svaki tekući račun ona mi je odgovorila da mi kaže ono što se mora učiniti, a ne kako će oni to kontrolirati ili neće. Sad koji je vaš savjet za ovu situaciju, sigurno je netko od vas primao novac putem PayPal-a, čak i kada novac sjedne na tekući račun kako se može znati da li je ona došla zbog nečega što ste prodali ili vam je neka rodbina poslala novce, nećemo sada prijaviti svaku prodanu stvar u poreznu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ne znamo,mozda bi ih ti trebao educirati u poreznoj kako da ti iskontroliraju svaku transakciju i na koji nacin mogu doci do svih informacija,posto oni bas i nisu educirani za to i rade jos na windowsima 98

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 19:01 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otvori payoneer i neka ti tamo sjedaju novci,ovo ce malo teze moc kontrolirati zato jer ti je banka u americi. Dobis mastercard karticu od njih i mozes dizat na bilo koj bankomat novce.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 19:09 (kach).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Plaćanje poreza prilikom isplate sa interneta

Dobro ali i SAD ima porez na dohodak tako da se onda mora prijaviti u njihovoj zemlji?

13 godina
neaktivan

Jel se to radi o nekim velikim novcima?  pretpostavljam da nije firma nego osobni račun? frend mi je preko diabla zaradio cca 1000 eura i nije prijavio ni lipe i nikom ništa.

14 godina
neaktivan

neradi se o velikim novcima ali bi mogli postat, radi se o Clixsense i Adf.ly , već sam uspješno isplatio 5 puta novac i nije bilo problema, ali se bojim da bi se moglo možda slučajno otkrit...nikad dovoljno opreza

15 godina
neaktivan

Ma kakvo plaćanje doprinosa i poreza. Ja zarađujem puno više od navednih cifri mjesečno (poker) i vec 4 godine povlacim lovu na devizni racun preko Visa Electrona. Tjeraj dok ide. Mi smo na  poker forumu imali dosta postova paranoika vezano na tu temu i navodnih kontrola, ali vec se slilo sigurno preko 10 milja kuna od pokera na "hrvatske" racune bez problema. Sumnjive transakcije koje banka provjerava i daje na poreznu su preko 3000 EUR, sto se lako rijesi cijepanjem iznosa na vise isplata. Oni paranoici koji ne isplaćuju direktno na devizni koriste skrill ili paypal kao posrednika i tu ti nitko ne moze dokazati izvor novca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ajspingvin kaže...

sto se lako rijesi cijepanjem iznosa na vise isplata. 

To se lako rijesi ako se registiras na payoneer i dobis fino njihovu master card karticu s kojom kupujes i dizes pare di oces. Banka ti je u americi i ovi nasi ti nemreju nis,godisnje odrzavanje racuna je samo 30$. Ima ljudi koji zaraduju preko 3000 eura tak da eto ovo je najsigurniji nacin.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice