Nova konkurecija facebooku?

poruka: 19
|
čitano: 8.499
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Udar na Facebook: Google u svibnju pokreće društvenu mrežu
Na tržištu društvenih mreža dominira Facebook, čija je vrijednost dosegnula 344 milijarde kuna

izvor vecernji: http://www.vecernji.hr/vijesti/udar-facebook-google-svibnju-pokrece-drustvenu-mrezu-clanak-264821

ak ima jos netko vijesti o tome...

sta vi mislite , ja mislim da se i ovaj put google dobro zaje**

ak postoji tema , maj bed
karamba!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nova konkurecija facebooku?

Osim što Google već ima društvenu mrežu s preko 100 milijuna korisnika.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan

Google iza sebe ima vec nekoliko pokusaja drustvenih mreza. Sretno im bilo, ali mislim da nista od toga nece biti. Facebook je jednostavno prevelik i ljudi su previse naviknuti na njega.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Google iza sebe ima vec nekoliko pokusaja drustvenih mreza. Sretno im bilo, ali mislim da nista od toga nece biti. Facebook je jednostavno prevelik i ljudi su previse naviknuti na njega.

Google ima Orkut koji je popularan samo u Indiji i dijelu Amerike, a tu je bio i još je Wave koji nije napravio zamjetan uspjeh.

Činjenica je da su društvene mreže nepresušan i ogroman izvor podataka o svojim korisnicima, a ti podaci za Google imaju ogromnu vrijednost, stoga mislim da će Google na tom polju biti jako aktivan, možda kupe i Fb. u što sumnjam, ali Google mora nešto poduzeti na tom području, ili će početi gubiti $ od oglašavanja, jer će oglašavanje na društvenim mrežama donosti sve više i više novca.

15 godina
neaktivan

Bas me zanima kaj imaju u planu,mislim bilo bi mi drago da budu bolji od facebooka.Ali tesko...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Propali su im mnogi pokusaji do sada (sjetimo se Wave-a). Puno sreće ovoga puta.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Google ima Orkut koji je popularan samo u Indiji i dijelu Amerike, a tu je bio i još je Wave koji nije napravio zamjetan uspjeh.

Buzz si zaboravio...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
Omega_vu kaže...
Udar na Facebook: Google u svibnju pokreće društvenu mrežu
Na tržištu društvenih mreža dominira Facebook, čija je vrijednost dosegnula 344 milijarde kuna

- .. opet ''novi fb''. Kao da ovaj jedan nije dovoljan. No mora negdje google ulupati dolarćiće... Možda ovaj put i uspije.

- btw, nije (i nikad neće) dosegnuti vrijednos 344 mld. KUNA (večernji), naprosto jer nije svjetska valuta, niti kotira na našoj burzi..

- Bit će prodan (ili neće) za određenu sumu dolara, eura, funti, bankovnih obveznica, dijelom dionica druge firme itd., ali u kunama sigurno neće. Pa je nepotrebno (večernjakovo) preračunavanje, koje ima samo za cilj veću cifru (nego €,$,...). Kao što je i sama cijena špekulativna, 50-80mld$... pa pitanje kako su preračunali?

-kao što je i nepotrebno prevođenje (Google krugovi), nije ni čudo da propada.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

isto sra**e, drugo pakovanje

http://zippo-friends-croatia.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Koja je najveca od ovih ?

Facebook

MySpace

Twitter 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi kao da zaboravljaju da MS ima udio u vlasništvu facebooka, i kao takav ima pravo prvootkupa...

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Ljudi kao da zaboravljaju da MS ima udio u vlasništvu facebooka, i kao takav ima pravo prvootkupa...

Vlasništvo od 1,6% što je gotovo ništa.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
Neda Mark svoju zlatnu koku...previse ljudi koristi facebook da bi se sad svi prebacivali, a twitter mi je super za citanje vijesti i za nista drugo....
Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
16 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Uz MS tu je i sljedeća ekipica:

Mark Zuckerberg owns 24% of the company, Accel Partners owns 10%, Digital Sky Technologies owns 10%, Dustin Moskovitz owns 6%, Eduardo Saverin owns 5%, Sean Parker owns 4%, Peter Thiel owns 3%, Greylock Partners and Meritech Capital Partners own between 1 to 2% each, Microsoft owns 1.3%, Li Ka-shing owns 0.75%, the Interpublic Group owns less than 0.5%, a small group of current and former employees and celebrities own less than 1% each, including Matt Cohler, Jeff Rothschild, Adam D'Angelo, Chris Hughes, and Owen Van Natta, while Reid Hoffman and Mark Pincus have sizable holdings of the company, and the remaining 30% or so are owned by employees, an undisclosed number of celebrities, and outside investors.

Uzeto s Wikipedie.

15 godina
neaktivan

.....Sory nisam pročitao naslov ispričavam se{#}!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2011 22:51 (dragec0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dragec0 kaže...

Ja opet nisam ljubitelj FB-a imam profil tamo i koristim ga samo zbog mojih prijatelja s foruma da se čujem s njima(upoznajem dosta novih forumaša koji mi tamo žele bit prijatelji) i još s dosta njih koji su jako daleko a nemam nikakav kontakt broj(skupo zvanje)a i jeftinije mi je stupit u kontakt i čut se sa staarim prijateljima iz osnovne/srednje koji nisu blizu!

Kakve to veze ima s temom?

U svakoj temi gdje se spominje Fb. ista priča, ovo nije tema o komentiranju funkcionalnosti Fb.-a, već o njegovoj mogućoj konkurenciji, stoga ne spamajte tu već u nekoj Fb. temi, imate na forumu bezbroj takvih tema.

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Vlasništvo od 1,6% što je gotovo ništa.

al' opet ima pravo prvootkupa, jer se prvo nudi postojećim dioničarima. Ono što sam htio naglasiti je da MS nikako neće dopustiti Googleu da kupi Facebook, u hipotetskom slučaju, kao što je netko gore bio naveo.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina

@ flaboy, dionice nisu/ne daju nikakvo pravo prvokupa, nešto sasvim drugo je pravo glasa na dioničkom društvu ili kontrolni paket.

-Sve ispod tog je nevažno (jer bi i jedna dionica inače davala pravo prvokupa, dionice su različite od drugih oblika vlasništva, kao suvlasništvo.)

mada nevdim direktnu vezu s temom.. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Sumnjam da ce ista uspjet al neka im je sa srecom

I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice