Mozilla Firefox pitanja

poruka: 596
|
čitano: 238.434
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Treba mi mala pomoc ljudi.

Nikako ne mogu prebaciti Firefox profil na novi komp.

Dakle na prosloj Toshibi mi je riknula matična i dečko mi je prebacio cijeli C disk. Znam doci do starog profila, ali nista mi ne pomaze. Kad ga kopiram u user app data mozilla profiles, uopce ga ne ucitava.

Postoji li neko rješenje? Da li je problem ako sam prije koristio windows 7 32 bit, a sad na novom imam windows 7 64 bita?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Mozilla Firefox pitanja
marijanooo kaže...

Treba mi mala pomoc ljudi.

Nikako ne mogu prebaciti Firefox profil na novi komp.

Dakle na prosloj Toshibi mi je riknula matična i dečko mi je prebacio cijeli C disk. Znam doci do starog profila, ali nista mi ne pomaze. Kad ga kopiram u user app data mozilla profiles, uopce ga ne ucitava.

Postoji li neko rješenje? Da li je problem ako sam prije koristio windows 7 32 bit, a sad na novom imam windows 7 64 bita?

Problem je u imenu profila te ga Firefox Pprofile Manager ne prepoznaje.

Otiđi na lokaciju %AppData%\Mozilla\Firefox\Profiles\ te u tom folderu obriši sve što ima (sve profile)

Zatim na istu tu lokaciju prebaci folder sa starog profila i preimenuj ga u (npr.) MojProfil.

Zatim otiđi na lokaciju %AppData%\Mozilla\Firefox\ i pronađi file profiles.ini, te ga otvori u Notepadu.

Kopiraj ovo u Notepad:

[General]
StartWithLastProfile=1

[Profile0]
Name=MojProfil
IsRelative=1
Path=Profiles/MojProfil
Default=1

Spremi promjene u Notepadu i zatvori ga.

Probaj pokrenuti Firefox (profil sa starog računala bi sada trebao biti aktivan)

(Javi rezultat)

Tko se zadnji smije, nije skužio!
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Hvala na odgovoru.

Nazalost, probao sam tocno kako si napisao i kad zelim pokrenuti Firefox, dodje poruka:

Your Firefox profile cannot be loaded. It may be missing or inaccessible.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 18:47 (marijanooo).

0 0 hvala 0
15 godina
Mozilla Firefox pitanja

hm.... čudno jer sam ja probao kopirati i ručno dodati profil i sve je radilo kako treba

ajd napravi screenshoot sadržaja u %AppData%\Mozilla\Firefox\Profiles\ i profiles.ini filea

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

hmmm.. evo sve sam uslikao pa ti vidi..

ne kuzim se bas, ali ja sam prije kopirao u appdata - local - mozilla - firefox - profiles. a sad tek vidim da se profiles.ini ne nalazi u appdata "local" vec u appdata "roaming".

evo screenova.

Profiles.ini

[IMG]http://i49.tinypic.com/34hawj9.jpg[/IMG]

Local

[IMG]http://i49.tinypic.com/2vkl2md.jpg[/IMG]

Roaming

[IMG]http://i47.tinypic.com/2la7ngz.jpg[/IMG]

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 21:08 (marijanooo).

0 0 hvala 0
15 godina
Mozilla Firefox pitanja

sa starog diska moraš kopirati profil iz roaminga tj iz:
PARTICIJA:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles

Sve ono na Local ti je cache

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 21:17 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Prije sam to i napravio. U medjuvremenu sam formatirao disk i reinstalirao windowse (novi je laptop, imao sam neke probleme) pa zato sad toga nije bilo.

Ali reci mi, da li ovaj moj stari profil kojeg zelim unijeti moram kopirati u \AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles ili u AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles?

0 0 hvala 0
15 godina
Mozilla Firefox pitanja

uredio sam prošlu poruku, ugl. sa starog diska moraš kopirati profil koji se nalazio u AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles

na %AppData%\Mozilla\Firefox\Profiles

Ono u AppData\Local je samo Cache koji ti ne treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Hvala ti puno puno puno, bas si mi pomogao :)

U biti problem je bio u tome sta sam ja prebacivao onaj profile di je samo cache (facepalm)

0 0 hvala 0
14 godina
rustweaver kaže...
marxone kaže...

kako nariktat ko nnpr. na exploreru kad se otvori da mi izbacuje u prozorima koje sam zadnje stranice koristio, tj koje sam najvise koristio

Misliš na onaj firefoxov speed dial koji se otvori kada otvoriš novi tab?

Pored ikonice na toj slici koju moraš kliknuti da ti se prikažu okviri u kojima će se prikazivati slike sajtova, još moraš imati i podešen firefox tako da pamti browsing history:

jos uvijek mi izbaci pod novi tab ovo samo nema speed diala, postavljeno mi je kako si rekao(tj tako je i bilo)

15 godina
neaktivan
marxone kaže...

jos uvijek mi izbaci pod novi tab ovo samo nema speed diala, postavljeno mi je kako si rekao(tj tako je i bilo)

Koji ti je vrag ovaj MyStart, ja tu ne vidim about:newtab. Ako ti se kod svakog novog taba u njemu odmah otvori i ovaj MyStart onda ti je to izvor problema...

Riješi se tog smeća.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:35 (rustweaver).
15 godina
marxone kaže...

update:

Prije svega obriši s računala Incredibar-Games EN Toolbar i Web Assistant

1. Provjeri u Add-ons Manageru (Extensions) ima li kakav add-on koji bi mogao biti povezan s tim tvojim MyStart
  2. U polje za unos URL-a upiši about:config
  3. Otvorit će ti se stranica na kojoj će pisati "This might void yout warranty!". Klikni na I'll be careful, I promise!
  4. U Search upiši browser.newtab.url, dvoklik na pronađeni rezultat i u otvorenom prozoru upiši about:newtab, zatim klik na OK.
  5. Ponovno u Search upiši browser.startup.homepage, te dvoklik na pronađeni rezultat i u utvorenom prozoru upiši about:newtab, OK.

u 5. i 6. koraku možeš kombinirati, 4. se odnosi na novi tab, dok je 5. za početnu stranicu

(umjesto about:newtab možeš upisati i npr. about:home, ili npr www.google.hr...)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 0:59 (sisko93).
13 godina
neaktivan
ivoni44 kaže...
golatificon kaže...

jel nekom mozda se stalno rusi 19.0 , taman nadogradio i svako malo

Hvala na upozorenju,znači nije baš sigur. Bolje ne raditi nadogradnju.

nezz, al moguce da je do mene, pretrazio komp sa avirom antivirusom nasao java backdoor, izbrisao to , reinstalirao mozillu onemogućio javu , sve čisto, i opet se ruši, instalirao firefox 20 beta sve 5, ništa se ne ruši, na sve stranice mi se rušilo, windows 8

14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Ovo mi se događa u firefoxu , jeli do njega ili ...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
titko kaže...

Ovo mi se događa u firefoxu , jeli do njega ili ...?

Može biti do hardverske akceleracije, odnosno grafičke kartice.

Onemogući hardversku akceleraciju, restartiraj browser pa vidi je li pomoglo.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 1:11 (rustweaver).
14 godina
sisko93 kaže...
marxone kaže...

update:

Prije svega obriši s računala Incredibar-Games EN Toolbar i Web Assistant

1. Provjeri u Add-ons Manageru (Extensions) ima li kakav add-on koji bi mogao biti povezan s tim tvojim MyStart
  2. U polje za unos URL-a upiši about:config
  3. Otvorit će ti se stranica na kojoj će pisati "This might void yout warranty!". Klikni na I'll be careful, I promise!
  4. U Search upiši browser.newtab.url, dvoklik na pronađeni rezultat i u otvorenom prozoru upiši about:newtab, zatim klik na OK.
  5. Ponovno u Search upiši browser.startup.homepage, te dvoklik na pronađeni rezultat i u utvorenom prozoru upiši about:newtab, OK.

u 5. i 6. koraku možeš kombinirati, 4. se odnosi na novi tab, dok je 5. za početnu stranicu

(umjesto about:newtab možeš upisati i npr. about:home, ili npr www.google.hr...)

svaka cast {#}

14 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Ljudi, Firefox mi je zadnjih 3-4 dana poludio: neke stranice se ne prikazuju korektno. Imam najnoviju verziju (19.0), od add-onova imam samo Adblock plus i Java console, pokusavao sam da i njih iskljucim da vidim ima li promjene, ali nista. Pokusavao sam i sa reinstalacijom Firefoxa, ali nista. Napominjem da se to desava samo na nekim stranicama (npr. jutarnji.hr i sl.), ostale rade sasvim regularno. Ima li iko neku ideju?

0 0 hvala 0
15 godina
Mozilla Firefox pitanja

Nekidan sam počeo primjećivati da mi firefox troši previše cpu-a. Prije mi cpu ne bi NIKAD prešao 10% dok sad zna skočit i do 50, 60% i sve to firefox troši. Probao sam gasit plug-inove, add-onse, ali nema razlike, čak sam pokrenuo firefox u safe modu. Koliko sam primjetio, cpu mi skače samo prilikom otvaranja firefoxa i još par sekundi nakon. Kasnije mi se stanje normalizira.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 22:43 (Coder256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Coder256 kaže...

Nekidan sam počeo primjećivati da mi firefox troši previše cpu-a. Prije mi cpu ne bi NIKAD prešao 10% dok sad zna skočit i do 50, 60% i sve to firefox troši. Probao sam gasit plug-inove, add-onse, ali nema razlike, čak sam pokrenuo firefox u safe modu. Koliko sam primjetio, cpu mi skače samo prilikom otvaranja firefoxa i još par sekundi nakon. Kasnije mi se stanje normalizira.

Zast ti je zauzece memorije tako veliko?

evo kod mene sa 4 taba

http://www.soundstream.com/
15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Pa ako ti se to događa samo za vrijeme startupa u čemu je problem?

Ne postoji takva stvar poput " korištenja previše CPU vremena" tako dugo dok se to ne počne primjetno odražavati na izvođenje ostalih aplikacija.

Vjerojatno samo primjećuješ aktivnost garbage collectora koji odmah nakon startupa čisti memoriju. To ti nije ništa. Meni se u prethodnim verzijama znalo dogoditi da nakon dugih i memorijski intenzivnih firefox sessiona garbage collector pokušava osloboditi radnu memoriju, ali ne uspjeva zbog velike fragmentacije, te se zaglavi u nekakvoj mrtvoj petlji uzrokujući neprekidno povišeno korištenje CPU-a čak i nakon što bih zatvorio sve tabove. Jedino riješenje za taj problem je bilo zatvoriti firefox.

0xBADC0DE
15 godina
soundstream kaže...
Coder256 kaže...

Zast ti je zauzece memorije tako veliko?

evo kod mene sa 4 taba

Koliko ti troši sami firefox memorije? Meni je trenutno oko 210 000 K, a maloprije mi se znalo popet do 300 000...

rustweaver kaže...
Coder256 kaže...

Pa ako ti se to događa samo za vrijeme startupa u čemu je problem?

Ne postoji takva stvar poput " korištenja previše CPU vremena" tako dugo dok se to ne počne primjetno odražavati na izvođenje ostalih aplikacija.

Vjerojatno samo primjećuješ aktivnost garbage collectora koji odmah nakon startupa čisti memoriju. To ti nije ništa. Meni se u prethodnim verzijama znalo dogoditi da nakon dugih i memorijski intenzivnih firefox sessiona garbage collector pokušava osloboditi radnu memoriju, ali ne uspjeva zbog velike fragmentacije, te se zaglavi u nekakvoj mrtvoj petlji uzrokujući neprekidno povišeno korištenje CPU-a čak i nakon što bih zatvorio sve tabove. Jedino riješenje za taj problem je bilo zatvoriti firefox.

Problem je u tome, šta mi se to prije nije nikada događalo, pa pitam da vidim da mi nije neki virus ili nešto sje*alo kompjuter..

...The South Will Rise Again... White -h- boys
15 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

meni je firefox vjerovali ili ne radio plavi ekran i pola godine ja sam tražio i tražio šta može biti (uinstalacija windowsa mi se nije sviđala kao opcija) i tad ja zamjenim firefox s operom i eto sve super dobar je firefox nemojte me krivo shvatiti ali može uzrokovat prave probleme i time više neželim imat posla s njime 

1 3 hvala 0
13 godina
protjeran
intel97 kaže...

meni je firefox vjerovali ili ne radio plavi ekran i pola godine ja sam tražio i tražio šta može biti (uinstalacija windowsa mi se nije sviđala kao opcija) i tad ja zamjenim firefox s operom i eto sve super dobar je firefox nemojte me krivo shvatiti ali može uzrokovat prave probleme i time više neželim imat posla s njime 

{#}

Strašnooooooo..... (ubit ću se za Uskrs)

Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega.
15 godina
neaktivan
intel97 kaže...

meni je firefox vjerovali ili ne radio plavi ekran

Nije Firefox, nego loši driveri. BSOD dolazi iz kernela, Firefox nema svoj kod koji se izvršava u kernelu.

0xBADC0DE
17 godina
Mozilla Firefox pitanja

Koristim verziju  19.0.2, i imam stariji adobe (10) flash player, non stop mi izbacuje da nadogradim na noviju verziju, al dok stavim novu verziju flash player, onda nenormalno guta memorije.. Kaj ima lijeka za te stvari?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 12:15 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Koristim verziju  19.0.2, i imam stariji adobe (10) flash player, non stop mi izbacuje da nadogradim na noviju verziju

Tko ti to izbacuje, Firefox ili flash updater? Ja još nisam doživio da mi Firefox izbaci popup kako bi trebao nadograditi neki plugin.

zvonac kaže...

Kaj ima lijeka za te stvari?

U control panelu imaš applet za podešavanje flash playera, na tabu advanced možeš kontrolirati nadograđivanje i obavještavanje o novim nadogradnjama.

0xBADC0DE
17 godina
rustweaver kaže...

Tko ti to izbacuje, Firefox ili flash updater? Ja još nisam doživio da mi Firefox izbaci popup kako bi trebao nadograditi neki plugin.

U control panelu imaš applet za podešavanje flash playera, na tabu advanced možeš kontrolirati nadograđivanje i obavještavanje o novim nadogradnjama.

Flash updater..

Ma koristim stariju verziju 10, bolja neg ova 11 kaj troši ko lokomotiva...

A i u tasku je ne vidim ni pod (10) jednim procesom, dok v11 ima 2 procesa u tasku, koja ak se zainati, troši prek 90mb..

Sad ne znam jel se kaj popravilo s tim flash playerom v11..

U control panelu je ne vidim, tj nema je..

13 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Edit:

Rijeseno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 18:02 (Demzi94).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mozilla Firefox Blokiranje stranica ?

Kako u Mozilli blokirati stranice i skoćne one stranice ? ili ako neko zna neki program preko kojeg se može blokirati stranice !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mozilla Firefox Blokiranje stranica ?

AdblockPlus?

Web of Trust?

0xBADC0DE
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice