Microsoft EDGE Browser

poruka: 7
|
čitano: 4.955
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Microsoft EDGE Browser

Novi browser (još u beta fazi) kojim microsoft želi zamijeniti Internet Explorer, a sve će krenuti sa Windows 10 koji se već sada naveliko testira u preview verzijama. Razvoj Edge browsera odvija se pod kodnim nazivom Project Spartan.

Nisam ga osobno isprobao ali koliko čitam i gledam na youtube dosta ga hvale već sada. Na javascript testovima je navodno brži od ostalih vodećih browsera, a javascriptom mi se čine stranice danas sve krcatije, tako da je to možda i najbitnije za brzinu.

U microsoftu planiraju izgraditi i kompatibilnost sa addonima za chrome i firefoxšto bi bilo fantastično 

U vidu windowsa 10 i edge browsera se malo previše spominje meni nebitna cortana, zatim annotation tool (za crtanje po stranicama), i novi reading mode, time privlače one koji padaju na atraktivne novosti, a ustvari najbitnija je brzina browsera, kompatibilnost sa raznim stranicama i mogućnost podešavanja računajući tu i addone.

0 0 hvala 0
14 godina
Microsoft EDGE Browser

Zadnjim verzijama IE-a MS je napravio odličan posao i IE je bio u najmanju ruku konkurentan ostalim browserima. Jedini problem mu je bio loša reputacija IE-a, što su i sami prepoznali te zbog toga i promijenili naziv browsera tako da ne sumnjam da će biti kvalitetan. Jedino je pitanje hoće li ga ljudi prihvatiti, bez obzira kakav bio, ipak je korištenje browsera najviše stvar navike. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Microsoft EDGE Browser

Da, većini je stvar navike, stave samo jedan browser na PC i rade s njime dok nešto ne zablokira.

Google Chrome se dosta brzo probijao zahvaljujući strašno agresivnoj reklamnoj kampanji i jednostavnosti. Brzina mu po meni nije bila neki ključan faktor za uspjeh.

Mislim da nema šanse da itko uzme primat Googlu (i Chromu) ikada, oni kao da su vladari interneta, volio bih da se varam po tom pitanju Chroma...

ali ako microsoft dovede taj Edge browser u situaciju da bude bolji od konkurencije po pitanju performansi, podesivosti i kompatibilnosti onda vjerujem da će njegov udio na tržištu bar prestati padati, a očekivan je i mali rast.

Stvar je i u tome što mnogi danas od browsera žele da isti ide na sve platforme, pa da se da uskladiti po svim tim raznim uređajima sa androidom, linuxom, mac itd. Michael Gillett je objavio u svibnju da će Edge za sada biti dostupan samo uređajima koji imaju windows 10, i da će vidjeti u budućnosti da li će biti smisla da ga razvijaju i za druge platforme.

0 0 hvala 0
16 godina
Microsoft EDGE Browser

Slažem se za IE, meni je isto bio ok, ali sam firefoxu i comodo dragonu dao prednost jer su im ekstenzije bolje radile i dali su se bolje podešavati prema želji (recimo sučelje i više opcija općenito). Što se tiče brzine to je bilo tu negdje. Da, i one opcije kod IE su izgledale jako zastarijelo, nisu ih mijenjali tko zna od koje godine

Edge je nešto totalno novo, čak i podršku za ActiveX koju je imao samo IE više neće imati, napušta se, kao i java. Napravljen je na čisto ispočetka, nasljedništvo IE-a je napustio potpuno.

-Edge neće imati opciju ''compatibility mode'' da maskiranjem traži kompatibilnost na osnovu ranijih browsera.

-Nema planova za Edge da postane open source.

-Edge će se strogo držati web standarda tako da su uklonili mnoge nestandardne tehnologije koje se koristilo.

Dakle nadam se sučelju i jednostavnosti kao chrome, podesivosti i addonima kao što ima firefox, te najvećoj brzini i kompatibilnosti tog novog engina.

To nek postignu i nema greške 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Microsoft EDGE Browser

Malo bencha... Prvi je Edge (stupac From) i onda drugi Firefox (stupac To). Oba zadnje verzije, Win10 zadnji build (130)

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Microsoft EDGE Browser
Jeli moguće instalirati Microsoft EDGE na Windows 7?

0 0 hvala 0
17 godina
Microsoft EDGE Browser

Nije ga moguće instalirati na Win 7, osim u virtualki  Virtual Machine (VM), Windows Virtual PC & BrowserStack : MSEdgeDev  - velična (4.9GB)!

Ne znam koliko bi ti to odgovaralo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 13:41 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice