Mail server

poruka: 12
|
čitano: 1.372
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Mail server

Pozdrav,

molio bih sugestiju koji bi bili pogodni mail serveri sa firmu s cca 60 accounta?

Najfleksibilniji je naravno gmail, ali nekako mi ne ulijeva povjerenje sa svojim skeniranjem svega sto tamo prode.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Mail server

Pa svaki javni mail servis skenira sve, i oni koji kažu da nisu - lažu...

Zašto ne bi razmotrio ovu mogućnost? https://www.plus.hr/hosting/poslovni-mail/

Imaš i live support pa ih možeš odmah pitati sve što te zanima

Korisnik sam njihovih drugih usluga. Nemam primjedbe na njih niti jedne.

EDIT: sad vidim da bi ova gore predložena usluga za tebe bila preskupa. Ali

recimo naručiš hosting i koristiš ga samo za mail... Sutra ako odlučiš podignuti i web stranicu možeš...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 9:09 (marko227).
16 godina
odjavljen
N!NO kaže...

Pozdrav,

molio bih sugestiju koji bi bili pogodni mail serveri sa firmu s cca 60 accounta?

Najfleksibilniji je naravno gmail, ali nekako mi ne ulijeva povjerenje sa svojim skeniranjem svega sto tamo prode.

Ali bi zato pustio mailove nekoj čudnoj hosting firmi... Uzmi gmail ili office365 i ne talasaj puno.

Ili kreni sa nekim VPSom - postfix, dovecot + neki odurni ui (squirrelmail?)... Sretno sa konfiguriranjem.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
N!NO kaže...

Pozdrav,

Budget? Promet maila po accu? i kako/gdje to želiš backupirati/arhivirati?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
10 godina
neaktivan

Jel ti to možda Clinton kopiraš?

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
14 godina
Mail server

Neki korisnici bi trebali i 10gb prostora, imap pristup. Vecini je i 2gb ok. T-com ima cloud koji je 15kn/mj s 2gb. Svaki daljnji gb je skup. Plus hosting je prilicno skuplji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako dobro računam, ti bi hostao 60tak usera za cca 1000kn mjesecno? I dalje nisi odgovorio sto želiš od mailova kada se prostor na accu popuni (backup/arhiva).

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
Mail server

Hmmm na gmailu o tome ne treba puno razmisljati - to je tamo gore.

S druge strane lokalno se userima moze skinuti backup outlook filea. Treba tu jos nesto predvidjeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mail server

Ovisno o budgetu i ako ti stvarno netreba ActiveSync, dovoljno je što ti je preporučio sum, uzmeš VPS i gore vrtiš samo mail server. UI, odnosno webmail ti uopće nije potreban, ako svi koriste e-mail klijente. Naravno to ti je isplativo samo ako ćeš si sam administrirati server. S druge strane, ako trebaš samo mail (i AS), MS ti nudi Office365 Essentials po cijenoi od 4$ mjesečno/korisnik sa 50GB po mailboxu i mislim da ispod toga ne možeš dobiti takvu uslugu. Prošao sam i prvo i drugo, tako da pitaj što god treba. I naravno Office365 možeš uzeti diretkno kod MS-a, jer naši imaju dosta veliku maržu, a razlika ne postoji osim možda supporta.

0 0 hvala 0
13 godina
N!NO kaže...

S druge strane lokalno se userima moze skinuti backup outlook filea. Treba tu jos nesto predvidjeti?

A što kada ti useri počnu puniti mailboxe i budeš imao emergency backupiranje cijelog mailboxa? Nikad nisam ganjao Outlook pod IMAPom, pa ne bih komentirao; ali u primozgu kao da sam negdje čitao da određeni problemi ipak postoje u toj kombinaciji.

PS Za O365 Essentials koji netko spominje; za početak izguglaj ako se mozes spajati sa Outlookom ili se radi strikno o OWA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 15:48 (Jovanka).
9 godina
neaktivan
Jovanka kaže...
N!NO kaže...

A što kada ti useri počnu puniti mailboxe i budeš imao emergency backupiranje cijelog mailboxa? Nikad nisam ganjao Outlook pod IMAPom, pa ne bih komentirao; ali u primozgu kao da sam negdje čitao da određeni problemi ipak postoje u toj kombinaciji.

PS Za O365 Essentials koji netko spominje; za početak izguglaj ako se mozes spajati sa Outlookom ili se radi strikno o OWA.

Nudi i OWA i IMAP/AC spajanje sa klijentom. Osobno sam protivnik MS-a, al ovo radi kao charm :) S obzirom da nam je Exchange licenca bila preskupa, ovo je super riješenje na 10 korisnika.

13 godina
solaris kaže...

Nudi i OWA i IMAP/AC spajanje sa klijentom. Osobno sam protivnik MS-a, al ovo radi kao charm :) S obzirom da nam je Exchange licenca bila preskupa, ovo je super riješenje na 10 korisnika.

Ovo u ŽUTOM je trebalo biti AS kao ActiveSync? S obzirom kako se razvila rasprava; da sam OP ja bi to nekome outsourcao od instalacije do implementacije... NHF OP!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice