Gmail će mi ukinut acc

poruka: 29
|
čitano: 3.003
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gmail će mi ukinut acc

Imam gmail 15 godina i odjednom mi dolazi poruka da će mi se za 6 dana ukinut account ako ne potvrdim godine. Odem u acc settings i tamo je jedini način da to potvrdim jest da šaljem osobnu, a to ne želim. Šta da radim?Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Gmail će mi ukinut acc

Ništa, ostat ces bez racuna. Hrpa korisnika je to dobila, opce plakanje po redditu. Nema pregovora i obilaznih nacina - ne znam jel stizala obavijest i ovima koji placaju dodatni storage.

14 godina

Već sam otvorio Proton i plaćam onu prvu, najmanju pretplatu. Već ak mi uzimaju podatke nek budu u Europi ;)

Lagano ću odfakati i Google u većini ostalih stvari i Majkrosoft (koji mi je isto povećao pretplatu za 30%)

12 godina
Gmail će mi ukinut acc

Znaci nema druge nego da dam osobnu? Jel mogu sakrit neke brojeve ili bas sve se mora vidjet sa obje strane?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ništa, ostat ces bez racuna. Hrpa korisnika je to dobila, opce plakanje po redditu. Nema pregovora i obilaznih nacina - ne znam jel stizala obavijest i ovima koji placaju dodatni storage.

Stvarno? Meni još ništa nije došlo. Haha, morao je i taj dan doći... Sada kad smo itekako vezani s mailom za razne usluge nastale tijekom svih ovih godina, e sada bi se nešto uvjetovalo da možeš i dalje koristiti njihovu e-mail uslugu. Jer se jako dobro zna koliko ljudima znači e-mail adresa i na koliko su servisa povezani (registrirani) s njom. Ne može ovolika i ovako duboka informatizacija i digitalizacija cijelog društva izaći na dobro.

14 mjeseci
Gmail će mi ukinut acc

U čemu je točno problem dati osobnu iskaznicu googlu na uvid?

Tu istu osobnu treba dati bankama, operaterima, aircashu, auto osiguranjima, revolutu, svakoj babi na šalteru, od pošte, tehničkog pregleda do hrpe drugih institucija...

Ne vidim šta je tu google drugačiji.

Ne dajete osobnu nigerijskom princu ili nekom botu na njuškalu, nego ozbiljnoj kompaniji čiju uslugu koristite.

3 0 hvala 0
16 godina
SharkZ kaže...

..

Ne dajete osobnu nigerijskom princu ili nekom botu na njuškalu, nego ozbiljnoj kompaniji čiju uslugu koristite.

-da i ne.. odnosno, ne.

-tj ovako, može svatko tražiti podatak, osobnu, kao recimo uvjet za uslugu.

-ali.. gmail nije tražio osobne podatke, do sad.. sad traži.. i prijeti ukidanjem usluge, to nema pravo, ne može, odnosno, može.. ovisi o kojem pravu govorimo, zakonima ili jačeg.. trumpek.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 mjeseci

Zašto ne bi imali pravo traziti osobnu sad nakon toliko godina?

Zakoni se stalno mjenjaju, uvjeti korištenja se mjenjaju...

Većina nas koristi besplatan gmail account, ništa ne veže tvoj identitet za taj mejl, tako da ispada da nisi ni vlasnik istoga niti si išta kupio od googla da imaš pravo tražiti nešto.

16 godina
Gmail će mi ukinut acc

Kako to sad odjednom? Nije bilo ni po medijima niti ništa? 

Koliko ja znam, bez google računa se ne može koristiti Android mobitel kako bi trebao, tj. nema pristupa google uslugama i google play storu.

Čudno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2025 23:49 (Crljo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
ihush kaže...

-da i ne.. odnosno, ne.

-ali.. gmail nije tražio osobne podatke, do sad.. sad traži.. i prijeti ukidanjem usluge, to nema pravo, ne može, odnosno, može.. ovisi o kojem pravu govorimo, zakonima ili jačeg.. trumpek.

Osim države, nitko ti nije dužan pružiti uslugu. Negdje u T&C piše da ti ju imaju pravo ukinuti po nekim svojim pravilima, na koje si ti pristao kreiranjem računa. Osim toga, njih "ne zanima" tvoje ime, prezime i broj dokumenta nego datum rođenja - a vjerojatno se radi o dragoj našoj EU koja ih pritišće sa strane oglašavanja - sigurno postoje određene kategorije oglasa koje ne možeš pokazati maloljetnoj osobi. A da ne gube novac pokazivanjem slabo plaćenih "generičkih" oglasa (dobiše neku kaznu pred koji dan, treba to platiti), žele pokazivati što više ciljanih oglasa a to bez (barem) datuma rođenja ne ide. A pošto su već skupili tih kazni, mislim da oni nisu rang određene jedinstvene finacijske agencije da se zaj3bavaju okolo pa će se ipak držati GDPRa i te osobne dokumente neće pospremiti jer im ustvari ne trebaju - za golemu većinu korisnika imaju ime, prezime i hrpe ostalih podataka što je korisnik samovoljno dao tako da... Ovih par lajavaca koji ne žele dati OI nisu ciljana publika, Googleu ne trebaju i neće faliti ako prijeđu na neki 10ti provider jer vjerojatno čine promil od ukupnog broja korisnika.

Bonus je što će se riješiti hrpe neaktivnih i duplih računa.

[edit] - eto, pogodio sam, problem je EU Online Safety Act i u određenim slučajevima, moguća je verifikacija kreditnom karticom...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:23 (Nuclear_Phoenix).
16 godina
SharkZ kaže...

.. 

Većina nas koristi besplatan gmail account, ništa ne veže tvoj identitet za taj mejl, tako da ispada da nisi ni vlasnik istoga niti si išta kupio od googla da imaš pravo tražiti nešto.

-tko nešto traži?

Nuclear_Phoenix kaže...
ihush kaže...

-da i ne.. odnosno, ne.

Osim države, nitko ti nije dužan pružiti uslugu. Negdje u T&C piše da ti ju imaju pravo ukinuti po nekim svojim pravilima, na koje si ti pristao kreiranjem računa. Osim toga, njih "ne zanima" tvoje ime, prezime i broj dokumenta nego datum rođenja - a vjerojatno se radi o dragoj našoj EU koja ih pritišće sa strane oglašavanja - sigurno postoje određene kategorije oglasa koje ne možeš pokazati maloljetnoj osobi. A da ne gube novac pokazivanjem slabo plaćenih "generičkih" oglasa (dobiše neku kaznu pred koji dan, treba to platiti), žele pokazivati što više ciljanih oglasa a to bez (barem) datuma rođenja ne ide. A pošto su već skupili tih kazni, mislim da oni nisu rang određene jedinstvene finacijske agencije da se zaj3bavaju okolo pa će se ipak držati GDPRa i te osobne dokumente neće pospremiti jer im ustvari ne trebaju - za golemu većinu korisnika imaju ime, prezime i hrpe ostalih podataka što je korisnik samovoljno dao tako da... Ovih par lajavaca koji ne žele dati OI nisu ciljana publika, Googleu ne trebaju i neće faliti ako prijeđu na neki 10ti provider jer vjerojatno čine promil od ukupnog broja korisnika.

Bonus je što će se riješiti hrpe neaktivnih i duplih računa.

[edit] - eto, pogodio sam, problem je EU Online Safety Act i u određenim slučajevima, moguća je verifikacija kreditnom karticom...

-opet.. ne govorim ja za sebe.

-gmail? gmail nije google, nije googlestore.. itd.

-za primjer imamo bug-forum, osobni podatci, uvjet za sudjelovanje u temi, što je uvedeno prije par godina zakonom.. problem? -nema ga. .. no to nije gmail nego forum.

-odnosno, kreditna kartica je srž, novac..

-kakve veze s gdpr-om ima neki anonimni gmail-acc? eu traži što?

-svatko može prodavati robu-uslugu, vlasnik određuje cijenu i uvjete.

-to što je nešto besplatno ne znači da može bilo kako, mijenjati uvjete u hodu po želji.. tj kad nešto dolazi od zakona kao za bug, tad je to ok, no kad to sam vlasnik-pružatelj usluge želi, tad nije ok, odnosno, uvjeti pod kojima si nešto ugovorio i ako ih naknadno mijenja, ne mogu biti retroaktivni itd.

-za nove gmail korisnike? -postaviš uvjet... ali ukidati starima s novim uvjetom nije ok. .. i to nema veze s gdpr, eu .. odnosno, ima, jer je google vlasnik i koristi sve što ima u svoju korist-interes, dok dobija kaznu za store i tražilicu itd. .. 

-google je kompanija, vlasnik.. gmail nije google, nije vlasnik-svega, storea, tražilice (koja je temeljni izvor-biz) ili yt.. dok se gdpr podatci odnose na npr korištenje yt. .. google koristi poziciju vlasništva jedne usluge kako bi ispunio drugu uslugu.. to nema pravo. .. odnosno, ima, pravo jačeg, kad trumpek dođe i lupi čvrgu ili carinu eu...

10 godina

Naslov teme je pogrešan - gasi se cijeli google račun (gmail, yt, drive, photos....) ako ne verificiraš, kao što jasno piše na linku koji sam poslao.

13 godina
Gmail će mi ukinut acc

Pozdrav.

Smije li čovjek imati nekoliko Gmail accounta?

Ja ih imam 4...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
Izzy kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Stvarno? Meni još ništa nije došlo. Haha, morao je i taj dan doći... Sada kad smo itekako vezani s mailom za razne usluge nastale tijekom svih ovih godina, e sada bi se nešto uvjetovalo da možeš i dalje koristiti njihovu e-mail uslugu. Jer se jako dobro zna koliko ljudima znači e-mail adresa i na koliko su servisa povezani (registrirani) s njom. Ne može ovolika i ovako duboka informatizacija i digitalizacija cijelog društva izaći na dobro.

Zato sam godinama koristio prastaru HT-ovu zg.t-com.hr adresu, a koristim ju i danas. Puno ljudi je otišlo s HT-a, puno ljudi ne koristi tu adresu jer je mailbox mizerno mali (ali mjesečno u njega stane do 300 normalnih poruka, što nije malo) itd.

Imam ja i gmail i hotmail / outlook adrese, samo se njih mogu odreći gotovo u sekundi, jer osim mobitela koji radi backup na jedan odvojeni google account (samo za taj mobitel), ostale gmail i outlook adrese mogu ugasiti takoreći odmah. Godinama se borim da ne budem ovisan o Googleu ili Microsoftu. Na primjer, Microsoft stalno mijenja pravila korištenja njihovog emaila tj. usluge ili ukida neke mogućnosti, pa su isto tako super loši za korisnika kojeg sutra može dočekati ovakav zahtjev za osobnom. Nisam sklon slati svoje osobne dokumente svakome, tako da ću se radije odreći gmail i outlook accounta.

5 godina
SharkZ kaže...

U čemu je točno problem dati osobnu iskaznicu googlu na uvid?

Tu istu osobnu treba dati bankama, operaterima, aircashu, auto osiguranjima, revolutu, svakoj babi na šalteru, od pošte, tehničkog pregleda do hrpe drugih institucija...

Ne vidim šta je tu google drugačiji.

Problem je da oni nemaju što od mene tražiti osobni dokument. Aircash i Revolut nemam baš zbog toga jer im ne želim slati osobnu putem interneta. Baba na šalteru i stanica za tehnički pregled ne rade nikakvu kopiju dokumenta, nego usporede podatke s osobne s onima u računalu.

Nemam što davati osobnu američkoj kompaniji. Ako ne ide bez toga, neću biti njihov korisnik.

17 godina
Lako reći tebi kad imaš sve bitno vezano uz HT mail.
A mi, koji imamo baš sve uz gmail, pa čak i kao oporavak za druge, kao što je outlook?
Mislim da EU dobro nadzire Google kaj se osobnih podataka tiče.
5 godina
SharkZ kaže...

Zašto ne bi imali pravo traziti osobnu sad nakon toliko godina?

Zakoni se stalno mjenjaju, uvjeti korištenja se mjenjaju...

To je točno. Mada treba štititi svoj identitet i podatke o njemu i o sebi općenito, u mjeri u kojoj je to moguće. Takva su vremena. 

https://www.bbc.com/news/articles/cr548zdmz3jo

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-10-2025-002239_EN.html

https://mythdetector.com/en/uk-for-social-media-posts/

https://freespeechunion.org/police-make-30-arrests-a-day-for-offensive-online-messages/

Na internetu nisam agresivan, ne prijetim i sl. Ali ima ekipe, pogotovo na Facebooku i X-u koje ne bi primili ni u ludnicu na temelju onoga što pišu.

5 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Naslov teme je pogrešan - gasi se cijeli google račun (gmail, yt, drive, photos....) ako ne verificiraš, kao što jasno piše na linku koji sam poslao.

Neka mi ugase sve. Ništa od navedenog mi nije bitno za život. Gmail mi je sekundaran ili još manje bitan za e-mail, yt isto - jer jedino što tamo imam su neke playliste koje stalno čerupaju zbog autorskih prava tj. videa koje ljudi postavljaju, a yt briše zbog kršenja autorskih prava, drive - na njemu imam automatski backup kontakata s mobitela i ono što mobitel sam gore stavlja bez mojega znanja, photos - nemam apsolutno niti jednu fotku kod googlea.

Ali oni koji su sebi organizirali život oko Googlea, e ti će morati kleknuti. Tko vam je kriv. Kao da niste čuli za druge e-mail providere po svijetu, i kao da doma nemrete napraviti backup na neki disk.

5 godina
Armor kaže...
Lako reći tebi kad imaš sve bitno vezano uz HT mail.
A mi, koji imamo baš sve uz gmail, pa čak i kao oporavak za druge, kao što je outlook?
Mislim da EU dobro nadzire Google kaj se osobnih podataka tiče.

Niste slušali savjete koje su godinama davali ljudi na internetu da se ne stavljaju sva jaja u jednu košaru. Jer su te kompanije prevrtljive zbog svojih interesa, podložne politici kada ih se stisne i sl. Još uvijek stignete reorganizirati sve što je nužno.

Ljudi su mijenjali providere jer su dobili bolje uvjete (niže cijene) kod drugih, pa su ostali bez tih starih e-mail adresa kod domaćih providera (HT, Iskon, pa i VIP je imao e-mail adrese), pa su provideri lagano počeli gasiti tu uslugu. Mislim da ja više nemam ništa na VIP-u/A1. Ne znam jesu li još žive Iskonove e-mail adrese. HT-ove još jesu. I zato sam kod HT-a (ne samo zbog toga), pa dok traje.

16 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

-gle, opet, gmail nije isto što i sve ostalo googleovo.. nema veze yt s tim, odnosno ima.. no tad i prst u moru ima veze (sa svime) ..

-regionalna pokrivenost, prava emitiranja i sl. i recimo yt.. yt iz tog razloga provjerava lokaciju, državu.. ne ime osobe jer to s tim nema veze nego ip adresu s koje pristupa sadržaju kao i razlog zašto se može koristiti vpn.. itd.

-kave veze yt ima s osobnim podatcima koje traži google za gmail? što ako osoba 'nije ni čula' za yt? ili što ako ista osoba ima yt-acc pa i plaćeno, pri čemu osoba može imati proizvoljan broj email accounta na gmailu jer sam google-vlansik to ne brani, ne uvjetuje itd..

-naravno, rade što žele jer mogu, jer su jači.. ne zato jer su pravno u pravu ili etički-moralno i sl. .. odnosno, odgovor-posljedica-prcajne nakon kazne eu-a, čvrga-trumpek-veleslile i vlasništva kao i interesi..

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:02 (ihush).
10 godina

Opet, ponavljam, naslov teme, inicijalni post nije točan/ispravan - verifikacija se ne odnosi samo na gmail, odnosi se na cijeli Google račun. Nema smisla raspravljati o zatvaranju/zaključavanju Gmaila kad se to neće desiti - zatvara se kompletan račun, neovisno o tome koje usluge koristiš ili ne koristiš.

I nije nakon kazne, trumpa, ukrajine i ne znam čega - prvi zahtijevi za verifikacijom računa se pojavljuju još u 2020., a za Adsense još i ranije. Kampanja se očito ponovno vrti iz x razloga, najočitiji su kazne i EU zakoni.

14 godina
ihush kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

-gle, opet, gmail nije isto što i sve ostalo googleovo.. nema veze yt s tim, odnosno ima.. no tad i prst u moru ima veze (sa svime) ..

-regionalna pokrivenost, prava emitiranja i sl. i recimo yt.. yt iz tog razloga provjerava lokaciju, državu.. ne ime osobe jer to s tim nema veze nego ip adresu s koje pristupa sadržaju kao i razlog zašto se može koristiti vpn.. itd.

-kave veze yt ima s osobnim podatcima koje traži google za gmail? što ako osoba 'nije ni čula' za yt? ili što ako ista osoba ima yt-acc pa i plaćeno, pri čemu osoba može imati proizvoljan broj email accounta na gmailu jer sam google-vlansik to ne brani, ne uvjetuje itd..

-naravno, rade što žele jer mogu, jer su jači.. ne zato jer su pravno u pravu ili etički-moralno i sl. .. odnosno, odgovor-posljedica-prcajne nakon kazne eu-a, čvrga-trumpek-veleslile i vlasništva kao i interesi..

Ti imaš Google Account, ne samo "gmail", ako imaš gmail imaš i sve to što ti tu spominjš. Tako da malo brkaš te neke stvari. Nekad je bio samo gmail, ali s vremenom je to prešlo u Google Account, koji je isprepleten i linkan na masu tih drugih Google servisa. Tako da nema samo gmail. Imaš Google Account ili nemaš. A sad, što ti sve od toga koristiš ili ne, to je na pojedincu. Možeš samo mail, možeš samo YouTube, ili sve i tako dalje.

itomic009
14 mjeseci
zelenapaprika kaže...

Problem je da oni nemaju što od mene tražiti osobni dokument. 

Oni imaju pravo od tebe tražiti što god žele, a tebi ako ne paše nemoj koristiti njihovu uslugu.

10 godina
zelenapaprika kaže...

Ali oni koji su sebi organizirali život oko Googlea, e ti će morati kleknuti. Tko vam je kriv. Kao da niste čuli za druge e-mail providere po svijetu, i kao da doma nemrete napraviti backup na neki disk.

A nijedan od tih providera (osim telekoma - gdje imaš potencijalni problem kod promjene providera) ne može napraviti ovo isto?

Ja nemam nikakav problem sa Googleom, moj račun stoji verificiran još od prije 10+ godina. Google je backup Outlook računu, Outlook račun Googletu. HTu ne vjerujem niti najmanje oko maila jer sam vidio tko i kakvi tamo rade, radije ću riskirati Google + MS + Apple kao treći mail.

5 godina
SharkZ kaže...
zelenapaprika kaže...

Problem je da oni nemaju što od mene tražiti osobni dokument. 

Oni imaju pravo od tebe tražiti što god žele, a tebi ako ne paše nemoj koristiti njihovu uslugu.

Nemaju oni pravo tražiti od mene što god žele. Problem je da su te kompanije nadrasle države i pravne sustave i misle da mogu raditi što god žele. Najčešće za svoje svinjarije plate kaznu (ili im ju oproste) i dalje rade po svom.

Da, ne moram koristiti njihove usluge. Tako sam si uredio život. 

5 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
zelenapaprika kaže...

A nijedan od tih providera (osim telekoma - gdje imaš potencijalni problem kod promjene providera) ne može napraviti ovo isto?

Ja nemam nikakav problem sa Googleom, moj račun stoji verificiran još od prije 10+ godina. Google je backup Outlook računu, Outlook račun Googletu. HTu ne vjerujem niti najmanje oko maila jer sam vidio tko i kakvi tamo rade, radije ću riskirati Google + MS + Apple kao treći mail.

S našim providerima imaš ugovor i kod sklapanja tog ugovora moraš dati osobnu iskaznicu koju kopiraju. I kasnije, ako se podaci na osobnoj promijene, moraš im to javiti, da ti znaju adresu za dostavu računa i sl. Ali imaju tvoje podatke koji su provjereni u trenutku kontakta s njima. I ne možeš lažirati ime i druge podatke kao kod Googlea.

Ljudi su godinama olako davali sve podatke i sadržaje tech kompanijama. Pa su te kompanije polako rezale priviliegije korisnicima ne bi li ih natjerale da nešto i plate. Ljudi su se navikli i sada ne znaju za drugo ili ne žele drugo. I nije puno dati 18,45 eura godišnje za 100GB na Googleu. Tko voli...

Na internetu postoje tisuće savjeta kako izbjeći većinu tih velikih kompanija (dok god se može), pa to ljude ne zanima, sve dok ne nalete na neku prepreku ili dožive štetu.

Dovoljno je da vam blokiraju vaš Google account zbog bilo čega što njima odgovara (a nije to vaš ID) i da im možete puhati pod rep. Tih slučajeva je bilo ovdje na forumu. Ode sve. Ljudi ne daju alternativni mail za oporavak accounta, ne daju broj mobitela (kod Googlea se to može izbjeći) ili ga promijene i ne ažuriraju, ne preuzmu i ne pospreme backup kodove za pristup accountu u nuždi. Drugim riječima, jako malo znaju o tome što mogu napraviti ako im se nešto dogodi s accountom.

Ja sam na accountima koji su mi iole važni podesio sve da imam neki backup pristup. A zašto to ljudi nemaju, ne znam.

HT je takav, kakav je. Barem je sve u Hrvatskoj. Pa dok traje... 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:36 (zelenapaprika).
14 godina
Gmail će mi ukinut acc

Mene se zvali iz Njemacke (radim u Austriji) i imam na svome google racunu tj. business stranicu od restorana blokirao sam im par brojeva vec +49..Zadnji put su me zvali iz Düsseldorfa za "search engine": Yandex,Bing itd...Platio sam 80e njihovu uslugu..Sada ako me i dobiju ikako na telefon otkantam ih i kazem da mogu brisat radit sa mojim racunom sta god hoce da me uopce ne interesira.Google je govnarska firma i naravno da zele sve imati pod kontrolom jer su i oni pod kontrolom sotonista. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gmail će mi ukinut acc

Lako se maknem s google. Ne trebaju mi za većinu stvari. Jedina stvar koja mi je upitna je Android mobitel. Kako to riješit?

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Gmail će mi ukinut acc

A problema upm, 2025 skoro pa ce i 2026 halo, budenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: