Hotfix kojeg je postavio Tom69 postavio gore je trebao da poboljša pokretanje.
Da li si probao i dodatak?
taj hotfix što je on stavio je meni skinulo samo preko automatic updates-a
a imam i u firefoxu i ovaj startup service
Hotfix kojeg je postavio Tom69 postavio gore je trebao da poboljša pokretanje.
Da li si probao i dodatak?
taj hotfix što je on stavio je meni skinulo samo preko automatic updates-a
a imam i u firefoxu i ovaj startup service
Evo usporedbe bas sam sad testiro da vidim koji cu ostavit i cini mi se da je chrome za sad pobjednik,ali nisam jos operu testiro
A da napravis fer test i testiras sa firefoxom 4?
Da li znaš možda kada će onaj bug vezan za boje biti ispravljen (Rainbowy rendering)?
Čitajući po bagu, nadaju se ispravljanju pre izlaska finalne verzije.
No nije blocker tako da je verovatnoća da će biti ispravljen posle finalne verzije. (4.0.x)
Evo usporedbe bas sam sad testiro da vidim koji cu ostavit i cini mi se da je chrome za sad pobjednik,ali nisam jos operu testiro
A da napravis fer test i testiras sa firefoxom 4?
To stoji, nego fora je što se JS tim iz Firefoxa ne trudi nešto posebno oko ovog benchmarka.
Ono na šta su fokusirani je V8, Kraken, SunSpider.
Svi znamo da je za svaki benchmark potrebno posebno optimizovazi JavaScriptu.
https://bugzilla.mozilla.org/buglist.cgi?quicksearch=JSBenchmark
Iz teme:
Stigli planovi:
Dakle RC će ipak biti danas ili sutra u zavisnoti od QA tima.
-Nisam siguran o čemu se tačno radi tj. da li to znači da se počinje sa radom na Firefoxu 5 ili na 4.0.x
Dakle isčekujemo službeni RC danas ili sutra.
Ova tema uskoro menja naslov u RC.
Od 3.7 alpha 2 (24.02.2010) pa do 4.0 RC :)
Ali u teoriji, to se ne bi smjelo raditi, jer se inace dobivaju odlicni rezultati na benchmarksima a grozni u prakticnim real-life situacijama...
To je zato sto benchmarksi ne pokrivaju sve, koliko god opsirni bili i rasturanje konkurencije na nekom benchmarku moze a i ne mora znaciti opcenitu brzinu. Slicna je fora i sa slavnim ACID testovima i optimizacijom za njih :D
Ali tko to ne radi?
EDIT:eto i opera
PS: da li netko zna kako da si u google chromeu stavim ove zabilješke da vidim?
Jakog li ti testa,stavio si FF 3.6 lol
I koju si to operu instaliro?
EDIT:eto i opera
PS: da li netko zna kako da si u google chromeu stavim ove zabilješke da vidim?
Jakog li ti testa,stavio si FF 3.6 lol
I koju si to operu instaliro?
najjnoviju (11.01) sa njihove stranice eo sad cu edit pa cu stavit 4.0 ffx
RC službeno dostupan:
http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-4.0rc1&os=win&lang=en-US
Vreme je da se ime teme promeni u Firefox 4.0 RC.
napokon
:D
edit: ovaj koji su službeno pustili van, je isti kao i onaj od 4.3.
jer ovaj je kompiliran na taj datum, dakle oni koji su skinuli prije RC, dok još nije bio službeno dostupan, nemaju potrebe da ovaj skidaju, jer su isti
evo upravo ga skidam
Jel može ikako kroz auto update?
napokon
jer ovaj je kompiliran na taj datum, dakle oni koji su skinuli prije RC, dok još nije bio službeno dostupan, nemaju potrebe da ovaj skidaju, jer su isti
e to sam baš htio pitat. znači onaj za koji sam prije par dana reko da ga već koristim i sad ovaj su jedan te isti
Nije li ono bila beta 12 , više ni sam ne znam...
http://www.softpedia.com/progChangelog/Mozilla-Firefox-Final-Changelog-5787.html
Edit: Eto tek sad vidim 3.6.15
Nije li ono bila beta 12 , više ni sam ne znam...
ne, nego kandidat za rc. a eto sad je i službeni rc
Ne znam jesam li ja na ludim gljivama, ili mi ovaj RC otvara stranice super brzo...
Ja cili život koristim Firefox i uvik me iznenadi Jučer skinio RC verziju i odlična je! niti jedan bug nisan primjetio , niti mi se ikad crashalo , ništa! a i dosta brže je nego prijašnje verzije.
EDIT : nisi na ludim gljivama , stvarno je brzo
Bas sam bio instaliro 3.6.15 da vidm jesu sta promjenili itd i evo sad sam se opet vratio na 4.0 RC
Napravio novi profil i mogu rec da razlika izmedu 3.6 i 4.0 je nebo i zemlja :D
Nebi se vise vratio na 3.6 nema tih novaca,svi koji su jos na 3.6 nek predu na 4.0 jer stvarno super radi bez obzira sto je RC nece pozalit...
I bas sam skuzio razliku npr 3.6 ne trosi puno Rama ali je zato procesor optereceniji dok kod 4.0 je obrnuto znaci trosi malo vise rama nego 3.6 ali je zato procesor puno manje zauzet sto je po meni super,i npr kod 3.6 ima onog rospanja po hardu dok kod 4.0 tog nema....
Stvarno super radi ovaj RC puno bolje npr nego chrome 10
ovaj RC se ubrzao poprilično od bete 12, svaka čast developerima, čini mi se da se napokon diže u trenu i više nema čekanja dok se sjeti otvoriti novu stranicu..
Bravo, bravo.
Ali u teoriji, to se ne bi smjelo raditi, jer se inace dobivaju odlicni rezultati na benchmarksima a grozni u prakticnim real-life situacijama...
Ali tko to ne radi?
nvidia i posebno optimizirani driveri za FutureMark (ako se netko sjeća tog cirkusa)
Što sada sa minefieldom? Do kada će stizati updatei za njega i jel u njemu kod koji tek kasnije dolazi korisnicima RCa?
Sviđa mi se, pogotovo kad se stavi ovaj addon koji premjesti menu button na mjesto koje sami odredite..
Jedino mi fontovi i dalje malo čudno izgledaju (i nakon stavljanja onog hotfixa).. sve u svemu, svaka im dala.. ovo leti.
napokon
e to sam baš htio pitat. znači onaj za koji sam prije par dana reko da ga već koristim i sad ovaj su jedan te isti
Trebao bi instalirati službeni RC jer čini mi se da ovako nećeš dobiti update na 4.0.1 verziju kada izađe.
Što sada sa minefieldom? Do kada će stizati updatei za njega i jel u njemu kod koji tek kasnije dolazi korisnicima RCa?
Da stizaće.
Trebali bi smo danas-sutra da dobijemo update sa novim kodom koji nije planiran za Firefox 4.
Uopće nisam pratio novosti Mozille Firefox-a, i kada izlazi finalna verzija 4? Nadam se da će biti brži i manje memorije trošit
da li nekome radi FF Sync u ovom RC-u?
Meni je to prestalo raditi još iz doba (valjda) bete 9. Nije nešto esencijalno bitno, al malko iritira kad sam se već "pomučio" to aktivirati.
Uopće nisam pratio novosti Mozille Firefox-a, i kada izlazi finalna verzija 4? Nadam se da će biti brži i manje memorije trošit
ako se ne varam, mislim da bi trebala negdje krajem mjeseca...
i ako već nisi probao ovu rc verziju, onda ću reć da je ubrzanje vidljivo, jednostavno leti po stranicama, a koliko će memorije ti tošit ovisi ti o tome koliko addona imaš gore i koliko su oni "teški"
RC službeno dostupan:
http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html?product=firefox-4.0rc1&os=win&lang=en-US
Zaboravio sam kako sam javljao da promjene ime teme...da se prijavim? :D
da
stvarno je značajno ubrzano pokretanje, otvara mi se gotovo trenutno za razliku od b12
RC službeno dostupan:
Da prijavi se i u prijavu napiši da želiš preimenovanje teme. Ja nebi ni da se zove firefox 4 rc, niti beta, nego samo Firefox 4
Hmmm kak da napravim da me pita jel hocu spremit password na nekoj stranici?
Pošto je juče izašao RC, ukoliko ne budu pronađeni kritični problemi videćemo finalnu verziju za nedelju - dve. (zavisi koliko će QA tim želeti da testira)
Što se tiče korisnika i feedback-a - so far so good.
Brži je svakako, a zbog toga što je brži upravo je i gladniji. (ne puno od 3.6)
Nova JavaScripta zahteva više memorije kako bi brže obrađivala podatke.
stvarno je značajno ubrzano pokretanje, otvara mi se gotovo trenutno za razliku od b12
Što se tiče pokretanja (Windows 7) nadam se da svi imate instalirane hotfixe od MS-a:
Ukoliko želite da dodatno poboljšate hladno (cold start) pokretanje Firefoxa onda instalirajte ova dva dodatka:
Preporučujem prvo da instalirate about:startup i nakon toga da ponovo pokrenete Windows i nakon što se sistem digne (sačekati par sekundi da sve učita) pokrenuti Firefox i u adresnu traku upisati about:startup i tako ćete dobiti rezultate. (sačuvajte ih)
Nakon toga instalirajte Startup Service i ponovo pokrenite Windows, ovoga puta Firefox pokrenite preko ikonice "faster firefox" i onda isto u about:startup pogledajte rezultate i uporedite ih sa onima bet ovog dodatka. (manje je bolje)
Meni je to prestalo raditi još iz doba (valjda) bete 9. Nije nešto esencijalno bitno, al malko iritira kad sam se već "pomučio" to aktivirati.
Radi, upravo isprobao.
Hmmm kak da napravim da me pita jel hocu spremit password na nekoj stranici?
U opcijama imaš da izabereš "Remember passwords for sites" a i pogledaj pod "Exceptions" da nisi neki sajt možda stavio u listu za koju Firefox neće pitati.
meni je radilo do sad, sa RC ne radi...
a vrlo mi je bitno da imam sve zabilješke i passworde na svim kompovima