Fiksna telefonija preko mobitela

poruka: 12
|
čitano: 1.614
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina

Kupio sam uslugu optičkog interneta preko Hrvatskog telekoma koji nudi opciju fiksne telefonije.

Ne želim trošiti na kupnju novog fiksnog uređaja, a želim koristiti te dobivene minute i moguće poruke preko mobitele.

Je li to moguće? 

vidio sam da postoji neka aplikacija ali traži VoIP, ali ne znam kako da ga nađem.

Ako je itko riješio taj problem molim da me uputi

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Fiksna telefonija preko mobitela

Bez vlastitog routera i IP telefonske centrale (softverska - može i na Raspberry Pi), neće ići. Podatke za VOIP ćeš dobiti od HTa, to nije problem ali potrebno je dosta toga konfigurirati da bi radilo. Shema ukratko je: HTov ONT -> tvoj router -> neki PC/raspberry sa VOIP centralom -> tvoj mobitel ili bilo koji drugi SIP client.

Izvedivo je ali zahtijeva jako dobro poznavanje mreža i IP telefonije a od HTa nećeš dobiti apsolutno nikakvu pomoć osim VOIP podataka.

7 godina

problem je kaj ni do tog ne mogu doći preko postavki.

zanimljivo da više ne možeš ić na postavke routera preko IPa, nego samo aplikacije koja ima ograničene opcije

7 godina

nakon raspitivanja, cini se da mi ne zele dati podatke o protokolu, zar nemam pravo znati te stvari?

3 godine
dankogrg kaže...

nakon raspitivanja, cini se da mi ne zele dati podatke o protokolu, zar nemam pravo znati te stvari?

Nisi se trebao ni raspitivati, jer to ne ulazi u okvir/opis njihovih usluga.

Da postoji, vjerojatno bi stajalo na njihovoj stranici i ta usluga bi se sigurno naplaćivala. 

合氣道
9 godina
dankogrg kaže...

problem je kaj ni do tog ne mogu doći preko postavki.

zanimljivo da više ne možeš ić na postavke routera preko IPa, nego samo aplikacije koja ima ograničene opcije

RDK modem... Moraš tražiti prebacivanje na "stari" tip, ONT + router, sad imaš combo uređaj 2u1, nit ulazi u taj crni uređaj i to je to?

dankogrg kaže...

O kakvom protokolu? Moraju ti dati tvoje podatke za spajanje na internet (PPPoE) i VOIP podatke, nikakav protokol. Što će ti uopće sad podaci kad nisi pripremio hardver i softver, sa tim podacima ne možeš ništa osim gledati u njih.

Zaporožac kaže...

Nisi se trebao ni raspitivati, jer to ne ulazi u okvir/opis njihovih usluga.

Da postoji, vjerojatno bi stajalo na njihovoj stranici i ta usluga bi se sigurno naplaćivala. 

Od 1.1.2024. moraju dati podatke da njihovu opremu možeš zamijeniti sa svojom, uključujuć i VOIP. HT je jedini koji to daje bez prevelike filozofije, samo treba znati što pitati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 13:14 (Nuclear_Phoenix).
7 godina

da to mi je i rekla, da mi moze dat podatke ako nadogredjujem uredjaj.

Znači jedino sto mogu je nabavit negdje fiksni telefon?

13 godina
Fiksni telefon ti košta 20e u trgovini, ne znam čemu komplikacije.
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
dankogrg kaže...

da to mi je i rekla, da mi moze dat podatke ako nadogredjujem uredjaj.

Znači jedino sto mogu je nabavit negdje fiksni telefon?

Da, ili se ići zabavljati sa svime nabrojanim i izgubiti sate i sate na to.

darkborg kaže...
Fiksni telefon ti košta 20e u trgovini, ne znam čemu komplikacije.

Neki vole eksperimentirati ;)

3 godine

On želi trošiti minute od fiksnog na mobilnom uređaju, nekakvim preusmjeravanjem (ne običnim, koji nudi Tcom)

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Ne, on želi koristiti svoj VOIP korisnički račun na mobitelu sa nekom SIP client aplikacijom tipa Zoiper i slično. I može to, samo se treba pozabaviti sa time. Otkud HT zna jel ti koristiš svoj VOIP account sa analognim telefonom, VOIP telefonom ili aplikacijom? Sa ili bez PBXa? Oni ti daju VOIP račun koji ti možeš koristiti na razne načine, samo ovisi o tvojoj spretnosti sa takvom opremom i softverom hoće li to biti fiksni Panasonic spojen u modem koji su ti oni dali ili 20 mobitela spojenih na 3CX i taj račun kao trunk...

7 godina

ja sam ih dva put pitao da mi daju VoIP podatke, i nisu htjeli

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice