eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.383.689
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: eBay - pitanja i odgovori
tnakir kaže...
Perkan777 kaže...
tnakir kaže...
Perkan777 kaže...
Johnny Jump kaže...
Perkan777 kaže...
tnakir kaže...

Je gleda ti on to u kini :)

Nije Kina amerika je.Valjda ce sve dobro proci.Ako sve prodje onda cu itekako profitirati jer te sluske kod nas kostaju skoro 1000 kn.

Ajde odi u poštu pa javi.

Odoh.

Pekrane perkane uzmi osobnu. Ne pustaju te u carinu bez osobne :)))))))

Edit: simpatican deckic :)))))

Kakvu u carinu?OMG pa necu valjda morati placati!!AAAAAAAAAA

EDIT:Odoh tek oko 5 sad moram hebenu travu pokositi.

A znam... to ti je vjerovatno dosla kuverta da ti je dosao paket na carinu. Pripremi racun od paypala za sluske jer ces ga morat predocit na carini. Znaci cijena sluski + 23% + carina. Ajd ti kosi travu, trebat ce ti novaca za carinu :))))))))))))))))))) 

WOOOT neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Pa kako mi ga mogu cariniti ako je "gift" i kako cu onda imati racun od paypala.Pa nejde m na carinu nego u postu jbt.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Pa da... u postu ti je doslo pismo od carine :))))

Salim se... dosle su ti sluske... ne brini. Odi kosi travu.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

WOOOT neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Pa kako mi ga mogu cariniti ako je "gift" i kako cu onda imati racun od paypala.Pa nejde m na carinu nego u postu jbt.

Pa kako,vrijedi vise od 160 kn mozes imati 5 giftova na paketu!

Ides na postu po kuvertu i onda moras na carinu po pamet!:)

Stisni HVALA nije teško.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:23 (Johnny Jump).
16 godina
protjeran

Ajde odO kositi travu. xD

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:26 (Perkan777).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Perkan777 kaže...

Najpametnije sto je danas reko :))))

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

Ah nebi ja mogao tako,prvo bi isao u poštu a tek onda košnja! Nevinašce

Stisni HVALA nije teško.
16 godina

Carina će tebe tražit  račun ili neki drugi dokaz plaćanja, kao što je uplata u banci ili izvod iz kartičnog plaćanja.

I sad je najjednostavnije se dogovorit s pošiljateljem da  ti napravi račun do nekog iznosa  ( npr. 25 $ ) i ti taj račun doneseš na carinu i gotovo, paket će ti biti pušten bez carinjena. Može carinik gledat gdje hoće na netu  cijene ali ti imaš dokaz ( račun ) i gotovo.

Ja u većini slučaja tako radim i do sad nisam nikad platio carinjenje a bilo je paketa koju su vrijedeli i više od 1000 kn. ;)

Zadnje što sam kupio su bili rami vrijedni 350 $ ( toliko sam ih platio ) a na računu je stajalo 35 $ i nisu mi ništa carnili ;)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
16 godina
protjeran
kostolomac kaže...

Carina će tebe tražit  račun ili neki drugi dokaz plaćanja, kao što je uplata u banci ili izvod iz kartičnog plaćanja.

I sad je najjednostavnije se dogovorit s pošiljateljem da  ti napravi račun do nekog iznosa  ( npr. 25 $ ) i ti taj račun doneseš na carinu i gotovo, paket će ti biti pušten bez carinjena. Može carinik gledat gdje hoće na netu  cijene ali ti imaš dokaz ( račun ) i gotovo.

Ja u većini slučaja tako radim i do sad nisam nikad platio carinjenje a bilo je paketa koju su vrijedeli i više od 1000 kn. ;)

Zadnje što sam kupio su bili rami vrijedni 350 $ ( toliko sam ih platio ) a na računu je stajalo 35 $ i nisu mi ništa carnili ;)

Kako to uradis.Jednom mu platis 25$ a drugi put ostali iznos.

Eto ja pokosio travu pa odoh na nogomet a stara ce mi podici sluske tako da veceras nema spavanja(iako ga nije bilo ni sinoc).

17 godina

Nemoj se igrat falsificiranjem... Nisu oni toliko glupi.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nemoj se igrat falsificiranjem... Nisu oni toliko glupi.

Pa oni gledaju vrijednost proizvoda na internetu zar ne?

Stisni HVALA nije teško.
15 godina
Shmeegy kaže...

Zamoli ga da ti napiše gift i smanji cijenu... tako ti je manja vjerojatnost da ce otvarat...

Ali zanimljiva stvar je da su mene jodnom carinili (sa ebaya nikad) kad sam naurcio maketu iz Amerike... paket je vrijedio 220-ak kn i morao sam platit jos 112kn... podivljo sam, al sta ces. I to mi je bila prva online kupovina... :D

Jako jako rijetko carine pakete sa ebaya...

Ne moj takve gluposti pisat molim te...sve ovisi sta se kupuje i kako cariniku dodje taj dan.

Johnny Jump kaže...
Shmeegy kaže...

Zamoli ga da ti napiše gift i smanji cijenu... tako ti je manja vjerojatnost da ce otvarat...

Ma nece mu cariniti ako meni nisu tenisice od 100 eura.

I opet...to nema nikakve veze tsa nekom jesu a drugom ne. Meni osobno su carinili svakave sitnice a ima i velikih stvari i vrijednih koje nisu.

16 godina

ja njemu sve platim odjednom preko pay pala, a on meni na fakturi napise kolko mu kažem, ne falsificiram ja ništa, jer men dotična carina traži kao što sam napisao račun ili izvadak iz transakcije, pošto u dotičnoj carini radi jedna čovijek uvijek osim ka dje na godišnjem, već zna  da kupujem puno toga preko neta, pa mu ponekda dam i izvod iz transakcije , naravno ako je vrijednost manja od 30 $, tak već radim godinama čak i nekad znam i platit carinu , ali to je sitniš naspram toga što sam već kupio a ne platio carinu.

Jer jasno i glasno na dopisu iz carine piše što moram dostaviti da dokažem vrijednost paketa, i ja to uredno radim, tako da s moje strane nije ništa nelegalno!

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina

@Perkan: Jes pokosio travu? Jesu dosle sluske ili ti je ipak samo sliku poslao. Fotke daj!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I sta bi sa onim silnim mobilnim sto je htio kupiti? Zavrsili kao i matim iphone?

:)
17 godina
logic kaže...

I sta bi sa onim silnim mobilnim sto je htio kupiti? Zavrsili kao i matim iphone?

Narucio je Logijeve G35. Danas mu dosle valjda na postu. Al ima bit da jos uvik kosi travu. Perkane hocemo sluske sa listom papira na kojem pise tvoje ime! Inace cemo te zvat Mato Ivanovic i od admina cemo zahtjevat da ti promjene nick u njegov   :P

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
Di je Perkan,bas me zanima sta je sa sluskama.
Stisni HVALA nije teško.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
logic kaže...

Narucio je Logijeve G35. Danas mu dosle valjda na postu. Al ima bit da jos uvik kosi travu. Perkane hocemo sluske sa listom papira na kojem pise tvoje ime! Inace cemo te zvat Mato Ivanovic i od admina cemo zahtjevat da ti promjene nick u njegov   :P

I stavi sliku slusalica u avatar. Naravno sliku sa neta ;)

:)
16 godina
protjeran

Evo ga sluske dosle.OMG carina me ispala 120 kn iako je onaj lik stavio gift i vrijednost 25$.

Slike stavim malo kasnije.Jel mora bas biti moje ime?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perkan777 kaže...

Evo ga sluske dosle.OMG carina me ispala 120 kn iako je onaj lik stavio gift i vrijednost 25$.

A ne, od sestrične. :D

Samo na papir napiši svoj nadimak i stavi kraj slušalica, te ga zajedno sa slušalicama uslikaj (neznam zašto, ali oni su to tako tražili) Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 21:48 (denix).
16 godina
protjeran

Evo slikica.Stvarno su sluske predobre ali mislim da je ovo jedna od zadnjih skupih stvari koje sam kupio preko neta zbog carine.

Moj PC  
4 0 hvala 3
15 godina
protjeran
I kolko si ih platio?
Stisni HVALA nije teško.

0 0 hvala 0
17 godina
Perkan777 kaže...

Evo slikica.Stvarno su sluske predobre ali mislim da je ovo jedna od zadnjih skupih stvari koje sam kupio preko neta zbog carine.

Cuj. Nekad prodje nekad ne. Svakako mislim da si jeftino prosao.

I'm going woo woo
15 godina
Perkan777 kaže...

Pa nije kraj svijeta, svejedn osi prosao skoro duplo jeftinije nego da kod nas kupujes. Čemu taj OMG? To da su ti nabili 400 kn pa ajde, ali ovako...

I nisi platio carinu vjerojatno, nego samo PDV i 10 kn vjerojatno poziv i još 10 kn njihove troškove obrade... ukupno 120 i odlično si prošao.

16 godina
protjeran
Al nekuzim lik je stavio kao gift i vrijednost 25$.Al ajde dobro sam prosao.Platio sam ih 85$.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Perkan777 kaže...
Al nekuzim lik je stavio kao gift i vrijednost 25$.Al ajde dobro sam prosao.Platio sam ih 85$.

Al carinik je pogledao na internetu sluške i vidio kolko vrijede.

Stisni HVALA nije teško.
16 godina
protjeran
Johnny Jump kaže...
Perkan777 kaže...

Al carinik je pogledao na internetu sluške i vidio kolko vrijede.

A pi*da mu materina pametna.Kako onda nekima prodju paketi?

BTW vidite da nisam Mato Ivanovac xD

15 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

A pi*da mu materina pametna.Kako onda nekima prodju paketi?

BTW vidite da nisam Mato Ivanovac xD

A cuj kad cariniku dode tvoj paket i taman ga žena nazove nece lupit carinu nego ce pustit paket,u tvom slusaju ga nije zvala.

Stisni HVALA nije teško.
15 godina

Plus šta oni inače MORAJU otvoriti svaki paket i pregledati pa makar pisalo da ti ga Papa osobno šalje kao poklon.

Inače bi se svašta dalo uvesti pod oznakom gift.

Naravno da to baš ne rade, ali prije je i puno više toga prolazilo kao poklon a u zadnje vrijeme ipak i oni moraju više kontrole radit, a treba napunit drž blagajnu

15 godina
protjeran

Evo upravo su mi stigle kopacke od 1000kn,paket nije otvoren.

Stisni HVALA nije teško.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

IT oprema nema carinu, to se zna, a 120 Kn kao što su i drugi rekli je od PDV-a i onih 10 kn što platiš za plavu koverticu.(smješno platiti to 10 kn no ajd), a to što je gift nema nekakvu ulogu, iako znam da znaju varirati između 160 i 300 kn.Imao sam jedan slučaj s tim pa ono, nikad neznaš.Sve u svemu sigurno si dobro prošao, i sa carinom i PDV-om, uvijek preko neta je jeftinije.

Kak ja ljudima govorim, preko NET-a mora biti minimalac 30% uštede Smijeh

Dont bug me!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice