eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.392
|
čitano: 5.261.915
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Kaj znaci na ebayu kad mi pise prilikom kupnje - 2 strikes ? I neki artikli su mi onemoguceni za kupit zbog toga.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx

0 0 hvala 0
16 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
2 puta te netko prijavio zbog neplaćanja itema. Kontaktiraj support i pitaj što možeš učiniti u vezi toga. Eventualno neka žalba ili slično.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
Danny_HR kaže...
2 puta te netko prijavio zbog neplaćanja itema. Kontaktiraj support i pitaj što možeš učiniti u vezi toga. Eventualno neka žalba ili slično.

Hm... Dva puta se dogodilo da sam slucajno kliknuo na buy it. Zbog toga mi jedan artikal nije dosao i kaze seller da nije poslao jer mu nisam poslao sve novce. Slucajno sam kliknuo da hocu dva, a platio sam jednog. No nakon kaj smo rascistili nesporazum je poslao artikal. Valjda je to jedan od 2 strikesa.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
16 godina
Moguće da su oba.
Kontaktiraj support i objasni da si sve raščistio sa prodavačem, kompletnu situaciju, možda najbolje i najbrže na live support i onda će ti oni moći maknuti taj strike.
14 godina
neaktivan

pozdrav ljudi!! imam jedan problem... ovako, vec sam masu puta narucivao putem ebaya i sve je bilo ok, no pred par dana narucio sam i platio starke.. kontaktirao sam sa sellerom prije placanja i sve se dogovorili... hmmmm... da bi mi nakon izvrsenog placanja pisalo pod tim sellerom da vise nije registriran na ebayu!! poludio sam!!! poslao mu poruku ali nista jos od njega, poslao i ebayu poruku na sta mi ni oni nisu odgovorili!! sta napraviti?? odnosno, kako i tko da mi refundira novac? HELP!!!! :))))

0 0 hvala 0
16 godina
Jesi li dobio mail da ti je item poslan?
Ako jesi nemaš nikakve frke. Ako nisi čekaj da ti se javi ebay.
16 godina
Ako si ga platio preko paypala imaš pravo na 40 dana od plaćanja (ispravite me ako griješim) tražiti povrat novca...
14 godina
protjeran

Jel neko koristi WEB CARD kod OTP banke za Ebay?

0 0 hvala 0
14 godina

Ako je to ona VISA web, prepaid onda masu ljudi ga koristi svi su sretni i zadovoljni.

P.S. možda zvuči malo cinično, ali nije namjerno, i istina je to šta piše, možeš je uzet sa 100% sigurnošću

14 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Ako je to ona VISA web, prepaid onda masu ljudi ga koristi svi su sretni i zadovoljni.

P.S. možda zvuči malo cinično, ali nije namjerno, i istina je to šta piše, možeš je uzet sa 100% sigurnošću

Jel ju ti imas mozda,trazim nekog ko ju bas ima da ga nesto pitam...?

14 godina

Ja osobno ne, ima par poznanika, a ima ju i par ljudi na forumu, ubaci malo u search prepaid visa ili slično i naći ćeš, jer sm onedavno to imali u jednoj raspravi, iako se ne sjećam točno u kojoj temi

16 godina
neaktivan

Ovako ja hoću kupiti wacomov tablet preko ebaya i dođe me sa dostavom oko 1400kn dok je ovdje 2100kn. Zanima me kod takvih pošiljaka koliko se plaća carina i može li se izbjeći kako? Da li na tu cijenu idu još kakvi drugi troškovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Carina je 10% a plaćaš još pdv koji je 23%.

Navodno na računalnu opremu carine nema, pa ti taj dio prođe, ali pdv ćeš vrlo vjerojatno morati platiti.

Izvući se možeš na sreću, to je to.
14 godina
BORN kaže...

Ovako ja hoću kupiti wacomov tablet preko ebaya i dođe me sa dostavom oko 1400kn dok je ovdje 2100kn. Zanima me kod takvih pošiljaka koliko se plaća carina i može li se izbjeći kako? Da li na tu cijenu idu još kakvi drugi troškovi?

Carine nema, PDV ćeš se teško izvuć na tu cijenu. Iako za svaki slučaj, provjeri dali ima carine na tablete, jer na većinu masovne it opreme nema carine, ali na neke stvari ima, kako tablete nisam baš nikad uvozio onda za njih i neznam.

Inače PDV ide na ukupnu cijenu, dakle cijena + poštarina, pa na to zajedno ide PDV

16 godina
neaktivan

A čuo sam da ako se pošalje kao poklon da se izbjegnu sva ta sranja PDVa i carine. Je li to istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Na male stvari da. Ali PC ce ti garant naplatit PDV.

P.S. Hvala miki na ispravku.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 19:10 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina

a slusalice za mp4? :)

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MarioVk kaže...

a slusalice za mp4? :)

To obično prolazi kao gift.

Meni frend jednom neke super duper ultra mega slušalice naruči opreko mene na ebayu, izašle ga 130USD + poštarina pred par godina, ali to su one male sluške, za u uho, i poslali mu kao gift sa naznačenom vrijednosti manjom od 20USD i NItko ništa pitao ni naplatio

14 godina
tnakir kaže...

Na male stvari da. Ali PC ce ti garant ocarinit.

I opet kažem: razlikujte plaćanje carine od plaćanja PDV-a. Ocarinit ti neće SIGURNO, ali PDV ćeš platit 95% sigurno

@moderatori...oprostite na duplom postu, wont ahppened again, nisam gledao i malo u žurbi

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 17:47 (miki1981).
16 godina
neaktivan

Neces nista platiti,za tako nesto malo nema sanse...uglavnom ako si iz ZG,velike su sanse da ce ti doci bez icega direktno kuci, a ako si iz nekog manjeg grada tu je vec druga prica,onda vrijedi ovo za 95% da ces platiti 23% gore na PDV, a carina na elektroniku ne postoji (netko mi je to rekao, a i pise na sluzbenim stranicama carina.hr

Ako jos treba help posalji mi PM, jer dosta sam kupovao preko ebay,sto iz USA sto iz DE...pa ako bude pitanja slobodno!

Pozdrav, Calinjos
15 godina

Ako kupim rame za 100 usd hoće li mi ih ocariniti i naplatiti pdv ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm hm, odgovaro sam na 2 posta, znači za mp3 slušalice u bilo kojem mjestu u HR ako mu stave da je gift ima 95% šanse da NE plati PDV. Bez obzira na stvarnu cijenu.

A ono kad sam čovjeku rekao da će 95% platit PDV, to je bilo u odvojenom postu i odnosilo se na drugo pitanje, dakle on bi kupi oi uveo novi PC, i tu je gotovo sigurno da ĆE platit PDV ako je roba nova, bez obzira jel ga netko označio kao gift ili ne.

To je za onaj post gdje sam mu rekao da miješa carin ui PDV, jer carinu neće platit sigurno kad je IT roba u pitanju, ali PDV hoće.

14 godina
perkoxcar kaže...

Jebo vas ja lude i slijepe, NEMA CARINE, NEMA CARINJENJA nikakvog! Čitaj malo te postove, pa šta pišemo sve ovo po deseti put već uzalud! Nema carine na IT robu.

A PDV će ti vjerojatno naplatit. Tražit će te da doneseš neki dokaz plaćanja i po tome će ti obračunat PDV, znači na ukupnu cijenu RAM+poštarina ide gore PDV.

Možeš se probat pravit lud i pitat prodavača neka označi da je gift i s obzirom da je paketić rama mali možda i prodje...ali možda i ne...a ako ne onda ćeš imat malo zajebancije.

Zato ti je bolje platit tih 150-160kn i bit na miru. To ti je PDV+carinska usluga.

To je tako najčešće, ali nekad ih nije volje ili su dobro raspoloženi pa odluče tih par sati ili taj dan puštat npr sve pakete lakše od 2 kg ili manje od 15*15*15cm...itd, ovisi o sreći.

Ali najčešće nisu taklo dobro raspoloženi.

EDIT: evo na, i sad sam opet napravi odupli post!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 19:06 (miki1981).
14 godina
neaktivan
danger1911 kaže...

znaci kad bi uzimao prvi sa liste i naravno dobio aukciju

kada bi dosao u hr placam 10% carine i 23% pdv, ako sam dobro shvatio

znaci recimo da dobijem aukciju sa 1200 $ to je cca 7100 kn + carina 10% (700 kn) + pdv (1633kn)

izaslo bi me 9430 kn jel?

postoji neka druga politika ako prijeđe 5000 kn.Nekakva carinska deklaracija.A inače PDV+carina ide čim prijeđe 160 kn ako nije gift.

Dont bug me!
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
perkoxcar kaže...

Jebo vas ja lude i slijepe, NEMA CARINE, NEMA CARINJENJA nikakvog! Čitaj malo te postove, pa šta pišemo sve ovo po deseti put već uzalud! Nema carine na IT robu.

A PDV će ti vjerojatno naplatit. Tražit će te da doneseš neki dokaz plaćanja i po tome će ti obračunat PDV, znači na ukupnu cijenu RAM+poštarina ide gore PDV.

Najjača mi je fora zašto uopće postoji PDV na sve to Belji se

Dont bug me!
15 godina
protjeran
pbandov kaže...
danger1911 kaže...

znaci recimo da dobijem aukciju sa 1200 $ to je cca 7100 kn + carina 10% (700 kn) + pdv (1633kn)

postoji neka druga politika ako prijeđe 5000 kn.Nekakva carinska deklaracija.A inače PDV+carina ide čim prijeđe 160 kn ako nije gift.

Daj mi reci da li se placa PDV na MacBook koji kod nas kosta oko 12000 kn ako je stvarno dobiven na nagradnoj igrizi i oznacen je kao gift.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
16 godina
miki1981 kaže...
perkoxcar kaže...

Možeš se probat pravit lud i pitat prodavača neka označi da je gift i s obzirom da je paketić rama mali možda i prodje...ali možda i ne...a ako ne onda ćeš imat malo zajebancije.

Zato ti je bolje platit tih 150-160kn i bit na miru. To ti je PDV+carinska usluga.

To je tako najčešće, ali nekad ih nije volje ili su dobro raspoloženi pa odluče tih par sati ili taj dan puštat npr sve pakete lakše od 2 kg ili manje od 15*15*15cm...itd, ovisi o sreći.

Ali najčešće nisu taklo dobro raspoloženi.

EDIT: evo na, i sad sam opet napravi odupli post!

A jel se placa carina i PDV na xxxx koji dodje 150kn? Belji seCoolNevinašceSmijehŠutim

I'm going woo woo
14 godina
pbandov kaže...
danger1911 kaže...

Tocno osim što se PDV plaća na ukupnu cijenu artikla+poštarine+carine. Znači PDV ti ide na 7800kn. I naravno taj carinski postupak plaćaš 30ak kuna

Da, nekad, i za neke stvari znaju tražit dodatne stavke ako je vrijednost preko 5000 kn, ali to sve isto ovisi od carine do carine. Eventualno moraš preko špeditera ić, pa ti je dto dodatni trošak od cca 300 kn

DOsta mi ove teme, stalno odgovaram na ista pitanja, ja hocu pomoc, ali dajte si lijepo malo koristite pretragu pa ćete nać sve moje odgovore u vezi toga

EOD za mene

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 12:33 (miki1981).
15 godina
protjeran

Evo napokon sam se pomirio da nemogu djabe dobiti laptop.Sad cu postat nesto i nek se to stavi na pocetak ili u zasebnu sticky temu.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Prvenstveno je potrebno voditi računa da sve poštanske pošiljke koje su predmetom međunarodnog poštanskog prometa, kao i pošiljke brze dostave koje se unose u carinsko područje Republike Hrvatske, podliježu mjerama carinskog nadzora i postupku carinske provjere.

Također, potrebno je razjasniti okolnost različitog tretmana robe koju u poštanskom prometu fizičke osobe besplatno primaju od drugih fizičkih osoba iz inozemstva (pokloni), pri čemu je takva roba oslobođena obračuna uvoznih davanja do vrijednosti ukupno 300,00 kuna, od robe naručene i kupljene iz inozemstva ili koja prispijeva od pravnih osoba iz inozemstva, kao i sve pošiljke koje su predmetom kupoprodaje (dakle koje se plaćaju), primjerice po osnovi narudžbi putem interneta, pri čemu sva takva roba, vrijednosti veće od 160,00 kuna, podliježe carinjenju, odnosno obračunu carine i PDV-a i drugih davanja koja se plaćaju kod uvoza. Carinski dug koji se obračunava čine carina i porez na dodanu vrijednost.

U konkretnom slučaju, neovisno što navodite da se laptop šalje besplatno kao nagrada, isti će podlijegati obračunu uvoznih davanja, jer je vrijednosti iznad 160,00 kuna.

Napominjemo da će uvozno carinjenje morati biti provedeno u redovnom postupku, podnošenjem jedinstvene carinske deklaracije (JCD-a) putem po Vama ovlaštenog špeditera, jer vrijednost robe premašuje 5.000,00 kuna.

Propisana stopa carine obračunava se na carinsku vrijednost robe. Carinska vrijednost utvrđuje se temeljem metoda propisanih Carinskim zakonom (NNRH, broj 78/99...56/10) i Uredbom za provedbu Carinskog zakona (NNRH, broj 176/03...76/09).

Temeljna je metoda transakcijske vrijednosti, odnosno cijene stvarno plaćene ili plative za robu prilagođene za troškove i naknade propisane člankom 38. i 39. Carinskog zakona, kao što su npr. prijevoz, osiguranje, naknade za licence i tantijeme i sl.

Dakle, ukoliko se radi o uvozu robe koja podliježe obračunu i naplati carinskog duga, u carinsku vrijednost, temeljem članka 81. Uredbe za provedbu Carinskog zakona, uključuju se i troškovi poštanske pristojbe.

Carinska stopa propisana je Uredbom o carinskoj tarifi za 2010. godinu (NNRH, broj 145/09, 153/09, 31/10) te napominjemo da je za uvoz tehničke robe (laptopa) propisana carinska stopa „slobodno“ (0%), stoga nema naplate carine, ali se naplaćuje porez na dodanu vrijednost po stopi od 23%.

Ukazujemo na okolnost da sam postupak carinjenja robe može implicirati nastanak određenih troškova za stranke u postupku, dakle osobu koja podnosi robu na carinjenje, odnosno osobu koju je ista u svojstvu zastupnika angažirala za provedbu carinskih formalnosti. Takvi troškovi se, u pravilu, odnose na smještaj robe i manipulaciju s istom te iste treba jasno razlikovati od davanja po osnovi carine i poreza koje carinska služba naplaćuje kod carinjenja robe.

Pri tome treba voditi računa da se troškovi smještaja robe i manipulacije s istom ne mogu na bilo koji način dovesti u vezu s carinskom službom koja ih, stoga, ne iskazuje u svojim evidencijama, iste ne obračunava niti naplaćuje, nego isključivo i jedino uz osobu koja podnosi robu na carinjenje, odnosno osobu zastupnika u postupku carinjenja.

Posebno ističemo, prilikom uvoza laptopa, sukladno Uredbi o određivanju robe koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola (NNRH, broj 6/09, 73/09) za uvoz telefonskih aparata (uključujući aparate za mobilne mreže) potrebna dozvola. Odobrenje za uvoz radijske opreme i telekomunikacijske terminalne opreme (RiTT opreme) navedene u ovoj Uredbi i druge RiTT opreme u skladu s Pravilnikom o radijskoj opremi i telekomunikacijskoj terminalnoj opremi (NNRH, broj 112/2008) izdaje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije.

Međutim, fizička osoba može, za vlastite potrebe, bez odobrenja uvoziti RiTT opremu koja se nalazi na popisu RiTT opreme za koju je izdano odobrenje za uvoz, a koji na svojim internetskim stranicama i na drugi prikladan način, objavljuje Agencija (www.hakom.hr).

Napominjemo, dakle, za uvoz RiTT opreme za koju ne postoji odobrenje HAKOM-a, prilikom uvoza potrebno je priložiti i valjano odobrenje izdano od navedene Agencije. Međutim, ukoliko je za istovrsnu RiTT opremu Agencija već izdala odobrenje uvoza i isto je objavljeno na internetskim stranicama HAKOM-a (www.hakom.hr) u Bazi odobrene RiTT opreme – za istu se ne zahtjeva novo odobrenje za konkretni pojedinačni uvoz prilikom carinjenja.

Slijedom navedenog, u prilogu dopisa prosljeđujemo uputu o postupanju navedene Agencije o uvozu RiTT opreme koju za vlastite potrebe uvozi pravna ili fizička osoba.

Više informacija o pravilima postupka carinjenja poštanskih pošiljaka možete pronaći na web stranicama Carinske uprave: http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice