eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.283
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
jigsaw5063 kaže...

Da li je itko imao ovakav problem ili zna kako ga riješiti ?

Provjeri si kakva ti je situacija u PayPalu. Ako sve štima, zovi svoju banku, odnosno kartičarsku kuću.

Danas bio provjerio karticu i sve je u redu, ipak sada sam bio pokušao kupovinu sa vraćenom uslugom da mi paypal konvertira u drugu valutu i tako funkcionira ispravno ali kad stavim da mi banka konvertira tada imam grešku.

16 godina
jigsaw5063 kaže...

Već nekoliko dana imam pogrešku pri kupovini na ebay-u, danas sam bio provjerio i sa karticom je sve uredu.
Greška je
We couldn't process your PayPal payment
Please retry checkout
You can select or add another credit card or bank account within PayPal
Error code: 70047 10417

Ja sam imao isti takav problem, trebaš odmah pokrenuti "dispute" na PayPal-u, i onda dobiješ rok za "Claim" , nakon toga u roku par dana dobiješ novce natrag. Problem sa Ebay-em, je trajao oko 15-ak dana, jer sad mogu ponovno kupovati. Nisam kontaktirao ebay, jer imaju samo telefonski kontakt. Sve ti je u redu, samo je nastala neka zbrka na ebay-u, pa dok to riješe. Meni su se transakcije naplatile, premda prodavatelj nije dobio moju narudžbu.

Za zahvalu klikni na Hvala
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.11.2015 18:06 (ivo454).
14 godina
neaktivan
ivo454 kaže...
jigsaw5063 kaže...

Već nekoliko dana imam pogrešku pri kupovini na ebay-u, danas sam bio provjerio i sa karticom je sve uredu.
Greška je
We couldn't process your PayPal payment
Please retry checkout
You can select or add another credit card or bank account within PayPal
Error code: 70047 10417

Ja sam imao isti takav problem, trebaš odmah pokrenuti "dispute" na PayPal-u, i onda dobiješ rok za "Claim" , nakon toga u roku par dana dobiješ novce natrag. Problem sa Ebay-em, je trajao oko 15-ak dana, jer sad mogu ponovno kupovati. Nisam kontaktirao ebay, jer imaju samo telefonski kontakt. Sve ti je u redu, samo je nastala neka zbrka na ebay-u, pa dok to riješe. Meni su se transakcije naplatile, premda prodavatelj nije dobio moju narudžbu.

kod mene na paypalu nema tih transakcija ima samo one transakcije koje su mi uspjele

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Da, u tebe je problem samo kupovina,dok su kod mene transakcije naplaćene, aili nisu provedene na ebay-u.

"Sorry, we were not able to process your PayPal payment for EUR 34.90 for one or more items." Ovo je bila poruka od ebay-a.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo od ranije sta sam pisao za mob. Dobio sam ovu poruku na mail. 

ne kuzim , sto bi sad trebo napraviti .... Uzeti i poslati im stranicu tamo di pise da sam kupio mob. da vide i odma cijenu i to ili? 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Unatoč svemu, ti još ni dan danas nisi pročitao FAQ?!
12 godina
mbaksa kaže...
Unatoč svemu, ti još ni dan danas nisi pročitao FAQ?!

Ma jesam , poslo sam im taj PCP broj vec u jednom mailu, dok sam razgovarao sa njihobim sluzbenikom , sto mi je i dao taj broj reko je da navedem cijenu posiljke i taj broj tako sam i napravio i danas dobijem ovaj mail pa sad ne kuzim.

17 godina
moderator
Procitaj FAQ ponovno - sve ti unutra piše.
16 godina
odjavljen

Šta je tolko teško paypal račun "isprintati" u PDF i poslati im to? Ili račun gdje je kupljeno, morala je neka potvrda doć na mail.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Šta je tolko teško paypal račun "isprintati" u PDF i poslati im to? Ili račun gdje je kupljeno, morala je neka potvrda doć na mail.

kako da insprintam u PDF File ... Moram na printer ? 

Nasoa sam WEB to PDF i kad to napravim , onda samo pokaze prijave a ne i sami mail unutra sta se nalazi  , al evo poslo sam 2 screenshota. Sa maila i ebaya , da sam kupio i to . Dobio sam ih malo prije i reko je da ce to biti dovoljno pa cemo vidjeti.

16 godina
odjavljen

1. Uzmeš papir sa PCP brojem, napišeš tamo vrijednost u ono polje, skeniraš, spremiš u PDF.

2. Na mailu nađeš paypal račun i račun od shopa gdje si kupio taj proizvod i spremiš to u PDF

3. Ta tri dokumenta (PDFa - izjava sa PCP brojem, ebay/štoveć račun, paypal transakcija) pošalješ mailom na carinu. Kraj ebene komplicirane priče.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

1. Uzmeš papir sa PCP brojem, napišeš tamo vrijednost u ono polje, skeniraš, spremiš u PDF.

2. Na mailu nađeš paypal račun i račun od shopa gdje si kupio taj proizvod i spremiš to u PDF

3. Ta tri dokumenta (PDFa - izjava sa PCP brojem, ebay/štoveć račun, paypal transakcija) pošalješ mailom na carinu. Kraj ebene komplicirane priče.

Nemoj se više opterećivati s tim. Kolega nije sposoban napisati "Ne znam isprintati u PDF" pa da mu se to onda objasni, nego u svom svijetu priča nekakve pričice pa čovjeku nije jasno što ga zapravo muči.

16 godina
neaktivan

.. nisam siguran kako stvari stoje ako je prodavac pogresno oglasio predmet na prodaji pa sad dolazi do problema, on trazi da se predmet vrati i da ja platim troskove postarine koja je veca od cijele transakcije zajedno, s druge strane to uopce nije ono sto sam narucio.

Ne znam kako ebay gleda na to, ima netko kakva slicna iskustva?

unaprijed zahvalan!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
fango kaže...

.. nisam siguran kako stvari stoje ako je prodavac pogresno oglasio predmet na prodaji pa sad dolazi do problema, on trazi da se predmet vrati i da ja platim troskove postarine koja je veca od cijele transakcije zajedno, s druge strane to uopce nije ono sto sam narucio.

Ne znam kako ebay gleda na to, ima netko kakva slicna iskustva?

eBay je pred neko vrijeme promijenio pravila, tako da je sad za takve slučajeve za povratnu poštarinu odgovoran prodavač. Ovdje imaš nešto detaljnije.

Imaš i tu u eBayevima pravilima eksplicitno rečeno: "The cost of return shipping for an item that is not as described is the seller's responsibility."

12 godina

Sta sad ovo znaci.... Vracanje posiljke sa carine  ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razermario kaže...

Sta sad ovo znaci.... Vracanje posiljke sa carine  ? 

Znači da su ti ocarinili paket i da se vraća na poštu.

12 godina

Znaci napokon ce poslat ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razermario kaže...

Da. Sljedeći status bi ti trebala biti regionalna pošta (i to danas-sutra), pa onda ide u lokalnu poštu. Prati si da ti ne bi svejedno poslali na krivi poštanski broj (tj. onaj koji si napisao, znači pravi, a krivi ).

12 godina
mbaksa kaže...
razermario kaže...

Da. Sljedeći status bi ti trebala biti regionalna pošta (i to danas-sutra), pa onda ide u lokalnu poštu. Prati si da ti ne bi svejedno poslali na krivi poštanski broj (tj. onaj koji si napisao, znači pravi, a krivi ).

hvala :)

14 godina

Oprostite ako postavljam glupo pitanje, no zanima me dal će mi na ovu microSD (http://ebay.to/1NRiLeJ) biti uračunat PDV te Carina?
S obzirom kako je iznos 14$ te poštarina 3$

Hvala vam

0 0 hvala 0
13 godina
Gale92 kaže...

Oprostite ako postavljam glupo pitanje, no zanima me dal će mi na ovu microSD (http://ebay.to/1NRiLeJ) biti uračunat PDV te Carina?

Hvala vam

Nece.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
moderator
Gale92 kaže...

Odgovore na to, a i dobar dio važnih drugih pitanja koje se tiču naručivanja preko eBaya i općenito iz inozemstva imaš ovdje: 

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

To detaljno pročitaj da poslije ne bi bilo "nisam znao, nisam htio".

Što se tiče konkretne memorijske kartice, toplo bih ti preporučio da je ne kupuješ zato jer je vjerojatno riječ o fejk kartici i onda ćeš se morati natezati da dobiješ natrag svoj novac

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2015 22:03 (mbaksa).
15 godina

Zanima me rjesenje jedne situacije.Naime prije nekoliko tjedana preko jednog oglasnika nasao sam odredeni predmet,kontaktirao prodavaca i dogovor je bio da se to obavi preko eBaya,radi sigurnosti s obje strane.Ali nakon kupnje prodavac je naveo nesto sto mi se nikako nije svidalo u vezi tog predmeta i po dogovoru,odustao sam od kupnje.Ali on nije ponistio prodaju i sad mu je dosla eBay fee na naplatu i trazi me da platim pola.

E sad,ja bi platio,ali nekako mi se ne cini da je moja greska sto nije ponistio prodaju?Sporazumno smo ponistili preko poruka.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
neaktivan

Pročitao sam objašnjenje o kupovini izvan EU no bit će da nisam čitao s razumijevanjem.

Naime zanima me ako kupim mobitel kojem će cijena biti do 150 eura da li ću morat platit carinu i pdv?

Koliko sam shvatio neću morat platit, no opet postoji ono ali...

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Lik kaže...

Pročitao sam objašnjenje o kupovini izvan EU no bit će da nisam čitao s razumijevanjem.

Naime zanima me ako kupim mobitel kojem će cijena biti do 150 eura da li ću morat platit carinu i pdv?

Ravno 2 posta iznad....

www.petvolta.com
16 godina
odjavljen

Novi rekord bi bio da netko postavi isto pitanje dva puta u postu (o carini, naravno) da i ne skuži

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
Lik kaže...

Pod "objašnjenjem" govoriš o FAQ-u, odnosno Često postavljanim pitanjima? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Jesi li pročitao cijeli FAQ? Možeš li citirati dio FAQ-a koji te nagnao na misao da nećeš platiti nikakva davanja?

13 godina
mbaksa kaže...
Lik kaže...

Pod "objašnjenjem" govoriš o FAQ-u, odnosno Često postavljanim pitanjima? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Jesi li pročitao cijeli FAQ? Možeš li citirati dio FAQ-a koji te nagnao na misao da nećeš platiti nikakva davanja?

Ja mislim da je rečenica "...a PDV se ne obračunava ako je roba vrijednosti do 22 eura..." prekomplicirana za neke i trebao bi napisati "PDV se obračunava ako je vrijednost iznad 22 Eura"

Potcrtaj, boldaj, ukosi ... i napiši dvaput

I preračunaj u dolare, mislim da više nije 30...?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan

Očekivao sam kritike, ali ne toliko puta. No svejedno hvala!

Sad sam pročitao detaljnije pa sam shvatio, prvi puta sam samo letimično čitao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 18:25 (Lik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lik kaže...

Očekivao sam kritike, ali ne toliko puta. No svejedno hvala!

Samo hrabro.

Svaki dan je isto to pitanje pa već malo smeta, kužiš?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice