Lijep pozdrav,
molio bi za savjet kako da postupim u vezi sljedećeg problema. Svojedobno sam vodio blog na blog.dnevnik.hr, koji sam davnih dana obrisao. Primjetio sam da se slike s blog pojavljuju na Googlovoj tražilici te sam mislio da samo treba proci neko vrijeme da slike zastare i nestanu sa rezultata pretraživanja. Skužio sam da su te slike još uvijek dostupne preko blog servisa iako bloga vise nema. Dakle ako se ode na stranicu bloga blog.dnevnik.hr/maestraliga, pisat će da je blog obrisan. Međutim same slike su jos uvijek dostupne na sljedecem linku blog.dnevnik.hr/maestraliga/slike/.
Kad podnesem zahtjev googlu za uklanjanje slika dobivam odgovor da da vlasnik web-lokacije nije uklonio sliku ili web-stranicu koju pokušavate ukloniti. Da bi Google mogao ukloniti određeni sadržaj iz rezultata pretraživanja, vlasnik web-lokacije mora ukloniti taj sadržaj ili ga ažurirati.
Stupio sam u kontakt sa administratorom bloga koji tvrdi da sam brisanjem bloga uklonio sve s njihovog sustava i da oni ne mogu ništa učiniti po tom pitanju.
Moje pitanje je da li je moguće da oni nemaju pristup tim fileovima koji se nalaze na njihovom servisu, domeni, severu ili čemu već!? To nema apsolutno nikakve veze s googlom na sto se oni pozivaju, da se slike nalaze u predmemoriji googla.