Pošto sam tek isprobao ovu uslugu, te su moji dojmovi više nego zadovoljavajući, volio bih da za nju čuju i forumaši koji je još nisu isprobali.
Svrha:
- izvesti istu sinkronizaciju podataka između više računala, kao što to rade poznati cloud servisi Dropbox i sl, a da pritom nikakav sadržaj ne ide u cloud
- samim tim zagarantirana veća privatnost podataka, te je sve popraćeno enkripcijskim ključem
- izbjegava se nepotrebno administriranje kao kod windows syncanja putem windows homegroupe
- zaboravite na nepotrebno šetuckanje iz sobe u sobu, te prebacivanja sadržaja putem vanjskih usb memorija / hdd-a
- osim syncanja na vlastitim diskovima, sadržaj možete syncati i sa prijateljima. tada je na snazi čisti Peer2Peer protokol, te se sadržaj iz mog foldera synca, tj uploada putem interneta u prijateljev folder.
Brzina koju ja ostvarujem na svojim kućnim računalima je 11MB/s (dva pc-a kabelom spojena na router) i 3MB/s laptop koji koristi wifi.
Izgled / instalacija
podržane platforme
slijede dva lako shvatljiva prozora... sve vas podsjeća na instalaciju utorrenta
Ovdje biramo "standard setup" pošto klijent instaliramo na prvom računalu. Na svakom sljedećem izabrati ćemo "i have a Secret". Tajna je enkripcijski ključ, koji će se generirati na ovom prvom računalu. Kada ovu istu instalaciju napravimo na drugom računalu, koristimo Tajnu sa prvog računala. U buduće ta dva računala su uparena na osnovu ovog ključa. Naravno, možete uvijek po želji, generirati novi ključ, te ga dodijeliti svim računalima.
Napravite folder u kojem ćete stavljati sadržaj za syncanje.
...i evo trenutka sa ključem o kojem sam pisao
Slijedi još malo edukacijskog sadržaja, koji pokazuje suštinu proizvoda
To bi bilo to...
Uživajte u prije svega brzoj razmjeni sadržaja unutar vaše kućne mreže, te isto tako putem neta sa vašim prijateljima..tu pojam brzine ovisi o vašem uploadu.
Za kraj, pod advance postavkama...ključ koji šaljete prijateljima,može biti namijenjen "read only" ili "full access". Uz to ga možete generirati, da bude valjan samo 24 sata.