Dosta mi je da sam procito ovo za gift...mislim to godinama vec ne prolazi tak da mi je glupo uopce odgovarati na ostatak tvog posta koji nema veze s vezom.
aha, super. "dosta mi je da sam procitO ovo za gift".
Prvo dečec, ja sam u online trgovini (i to ne samo kupnji, već i prodaji) prije no 99.9% Hrvata, dakle već dobrih desetak godina, ako ne i više. Na netu sam kupovao proizvode vrijedne i tisucu eura, dok ti strepis nad mobitelcicem od par stotina kuna.
Drugo, ovo što si rekao za gift da ne prolazi nije točno. Ne znam za trenutno stanje (ovaj mjesec) no meni je takvih paketa "prošlo" gro, i to onih i vrijednosti od par tisuća kuna i ne baš omanjih paketa. Treće, postoji način i da se bez gift oznake ne plati carinjenje, ali to tebi očito nije najjasnije. Naravno da će carinik shvatit da se radi o budali koju treba ocarinit kada svi tražite poklone iz daleke Kine umjesto da se paket označava na suptilniji način.
Četvrto, postoji najbolji način a to je da se jednostavno zaobiđe slanje iz Kine. Sada slijedi tvoj odgovor "kako?" na koji nećeš dobiti odgovor jer lijecis svoje komplekse na forumu umjesto da odgovaras na jedno sasvim logicno pitanje.
Ne kuzim po cemu je to BG bolji od ogromnog broja slicnih ducana, dapace ako carinici nanjuse da se radi o banggoodu a nije tesko nanjusiti, u startu ce cariniti sve takve pakete.