Next gen open world igre

poruka: 6
|
čitano: 1.973
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Next gen open world igre

Već neko vrijeme hoću pokrenuti ovakvu temu, malo da čujem kako ekipa ovdje razmišlja o budućnosti gaminga. Primarno mislim na singleplayer open world igre, i to AAA produkcije, pošto takve igre igraju milijuni ljudi.

Dakle moje pitanje je što mislite koji je sljedeći korak, odnosno u kojem bi smjeru trebale ići takve igre? Što bi trebali biti fokusi studija kako bi nas zainteresirali? Nažalost mnogi developeri su takvi da samo gledaju kako da nam izvuku kintu iz džepa, malo nahrane dopaminom i to je biznis model.

Koliko ja to vidim open world koncept je prilično dobar, ali mu trenutno fali svježine, sada već duže od desetljeća redovito viđamo igre koje imaju mapu, po mapi su upitnici, a naš lik može birati gdje će ići, kakvo će oružje koristiti itd itd.

Mislim da bi takvim igrama najveći probici bili umjetna inteligencija i ekonomija u svijetu.

Pod umjetna inteligencija mislim na postupanje NPCeva. Dosad smo igrali igre u kojima su oni statični, a reagiraju tek kada igrač nešto napravi. Mislim da bi pravi potez bio da su NPCevi, ili pojedinci ili grupe, mobilni te poduzimaju razne akcije bez obzira na igrača. Npr jedna frakcija napadne drugu, a mi kao igrač slučajno to saznamo i pokušamo to iskoristiti nekako, a ako ne saznamo samo poslije čujemo što se dogodilo, tko je pobijedio itd. Vjerujem da je trenutni hardver, i konzole i PC, spreman za to, zar ne? 

Što se tiče ekonomije, problem koji većina open world igara ima je taj što do pola igre svaki igrač ima love do krova, ne treba ništa kupovati i doslovno su mu novci potpuno nebitan faktor do kraja igre. Uopće nemam ideju kako to riješiti, ali kada bi se riješilo ili barem popravilo/unaprijedilo mislim da bi jako puno značilo za igre.

Kako sada stvari stoje developeri su općenito previše uplašeni da pokušaju nešto novo, pa su možda i veće šanse da se neki indie studio poigra sa takvim potezim.

Što vi mislite? Što bi još bio next gen element u igrama koje dolaze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Next gen open world igre

Dolaze još veće prazne mape koje dosade nakon nekoliko sati. Open world igre do sredine prošle generacije su bile najbolje. Ne prevelike, igre nisu bile preduge i bilo je dovoljno sadržaja da nije dosadno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Next gen open world igre
Mislim da ce se u buducnosti to razviti da ce Ai generirati content da ti ne bude dosadno.

Jos u kombinaciji s vr-om ce biti super.

Mislim da nema vise sta nije isprobano. Mislim da tehnologija koci razvoj toga.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gemmy kaže...
Mislim da ce se u buducnosti to razviti da ce Ai generirati content da ti ne bude dosadno.

Jos u kombinaciji s vr-om ce biti super.

Mislim da nema vise sta nije isprobano. Mislim da tehnologija koci razvoj toga.

misliš na tehnologiju konzola i PCa? valjda smo došli do nekakvog stadija gdje se može napredovati u pogledu AI-a

Jer očito je da je najveći napredak uvijek grafički, u smislu gameplaya igramo uz veće ili manje izmjene iste igre kakve smo igrali prije 10 godina.

A ako sam se u nekog developera uzdao da će ići u tom smjeru je Rockstar, napravili su čudo sa RDR2 na last genu, ako budu nastavili tako dalje oni bi mogli pomaknuti granicu

14 godina
Next gen open world igre

rockstar su bili i ostali majstori open world igara. svijet koji je taman velik, bez bloata i praznjikavih djelova uz posvetu malim detaljima koji čine taj svijet živim najbolji je smijer za takav tip igara.

npr. gta 4 mi je pojam open worlda i dan danas. uz opću slobodu kretanja dali su pažnje hrpi sitnica, npr. krene kiša - pješaci na cestama otvaraju kišobrane, oni koji ih nemaju trče pod ulazne verande dućana. ako je to bilo moguće na jednom xboxu 360 sa 512mb rama, onda je i moguće na ovim čudesima od konzola koje danas imamo.

red dead redemption 2 - po meni najbolja open world igra ikada, do danas nijedna nije došla blizu. jednostavno svijet je tamo živ, npc-i raznovrsni i zanimljivi koji imaju zasebne dijaloge, ne neke generične odgovore ko u skyrimu, hrpa detalja - npr. životinje jedna drugu love, svijet se razvija kako priča napreduje, opisi proizvoda u trgovinama, ako nekog lika prebiješ i kasnije ga vidiš - bit će u zavojima i sa štakama... svaki taj detalj se čini debilan sam po sebi - al kad je takvih detalja 100 e onda to više nije samo igra, nego doživljaj.

ista stvar je bila sa san andreasom, ali u manjem obujmu naravno, to je bilo uvjetovano tadađnjim hardverom. 

najgori primjer open world igara je po meni ubisoftov način. far cry 6 npr, ogromna mapa, potrebni su pusti sati za gibanje mapom, a majko mila kako je dosadna, hrpa praznog prostora, bez npc-a, bez događanja... imerzija 0 bodova. najobičnija lijenost developera, ali eto,  i to se prodaje i to prolazi.

ac odyssey - nisam mogao vjerovati dok sam putovao mapom koliko je ogromna - a opet beživotna i dosadnjikava (izuzev par lokacija i gradova), 95% npc-a ko roboti, bez dijaloga... 

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

1 0 hvala 0
10 godina
Apachy kaže...

rockstar su bili i ostali majstori open world igara. svijet koji je taman velik, bez bloata i praznjikavih djelova uz posvetu malim detaljima koji čine taj svijet živim najbolji je smijer za takav tip igara.

npr. gta 4 mi je pojam open worlda i dan danas. uz opću slobodu kretanja dali su pažnje hrpi sitnica, npr. krene kiša - pješaci na cestama otvaraju kišobrane, oni koji ih nemaju trče pod ulazne verande dućana. ako je to bilo moguće na jednom xboxu 360 sa 512mb rama, onda je i moguće na ovim čudesima od konzola koje danas imamo.

red dead redemption 2 - po meni najbolja open world igra ikada, do danas nijedna nije došla blizu. jednostavno svijet je tamo živ, npc-i raznovrsni i zanimljivi koji imaju zasebne dijaloge, ne neke generične odgovore ko u skyrimu, hrpa detalja - npr. životinje jedna drugu love, svijet se razvija kako priča napreduje, opisi proizvoda u trgovinama, ako nekog lika prebiješ i kasnije ga vidiš - bit će u zavojima i sa štakama... svaki taj detalj se čini debilan sam po sebi - al kad je takvih detalja 100 e onda to više nije samo igra, nego doživljaj.

ista stvar je bila sa san andreasom, ali u manjem obujmu naravno, to je bilo uvjetovano tadađnjim hardverom. 

najgori primjer open world igara je po meni ubisoftov način. far cry 6 npr, ogromna mapa, potrebni su pusti sati za gibanje mapom, a majko mila kako je dosadna, hrpa praznog prostora, bez npc-a, bez događanja... imerzija 0 bodova. najobičnija lijenost developera, ali eto,  i to se prodaje i to prolazi.

ac odyssey - nisam mogao vjerovati dok sam putovao mapom koliko je ogromna - a opet beživotna i dosadnjikava (izuzev par lokacija i gradova), 95% npc-a ko roboti, bez dijaloga... 

sve se 100% slažem, zapravo baš trenutno ponovno igram RDR2 i to me najviše i potaknulo da otvorim ovu temu.

Samo nažalost RDR2 ima 2 glavna problema po meni, prvi je wanted sistem, dosta je nelogično to sa bandanama i kako te identificiraju u kriminalu, neke pljačke i ne možeš izvesti a da ne dobiješ bounty, to su trebali malo bolje izvesti. A drugi je problem ekonomija, postoji trenutak u igri kada jednostavno novac postane nebitan, imaš ga previše, ali to je ono što muči gotovo svaku takvu igru. 

A što se tiče ubisofta, kada je izašao ac origins nadao sam se da će ubisoft krenuti u dobrom smjeru, ali nažalost oni su išli samo u štancanje generičnog sadržaja, tako da njihove open world igre pate od mnogih problema, a najveći od njih je što te forsiraju da kupuješ sadržaj pravim novcem, fuj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice