Kome se obratiti?

poruka: 16
|
čitano: 4.457
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Kome se obratiti?

Mozda ce se ovo nekome ciniti glupo,smjesno ili trolovski,no uvjeravam se da sam ozbiljan i da zaista zelim pomoc.

Vec dugo imam ideju za MORPG ili stovise MMORPG igru koja mi se stalno mota po glavi i koju iskreno zelim unovciti!

Tema,nacin igre je,koliko znam orginalna i ne postoji niti jedna slicna igra.

Na papiru imam napisano oko 10-tak stranica,o svjetu,likovima,levelanju,pvp-u,questovima....

Ne bih htjeo ovdje otkrivati detalje,da netko nebi zlorabio,jer je ideja zaista orginalna!

E sada pitanje!

Kako zastititi ideju(autorska prava)?

Kome da se obratim nakon zastite prava,da se u konacnici projekt i realizira?

Eto ako je ikome ovo glupo,molim ne spamajte,nego jednostavno stisnite TD!

Moj PC  
3 6 hvala 0
13 godina
Kome se obratiti?

Nažalost nisam dobio odgovor ovdje na postavljeno pitanje,pa sam nešta sam probao!

Poslao sam mail Carbine studios sa kratkim crticama moga projekta o novome morpg.

Jucer sam dobio povratni mail od njih,kao da im se ideja sviđa,ali moraju imati potpunu skriptu,scenarij,da bi se moglo realizirati!

Mail je sam po sebi onako...neozbiljan,nigdje ne spominju niti autorska prava,niti ništa,samo da im pošaljem sve što imam{#}.

E sada pitanja:

-Koliko je Carbine studios ozbiljan,za idealizaciju tako velikoga projekta?(Ako se u potpunosti realiziraju sve moje ideje,projekt bi bio stvarno veliki)

-Meni to smrdi na cistu prevaru,tj;ja im posaljem,oni to ili naprave ili nekome drugome prodaju!

-Opet ponavljam,kako da zaštitim cjeli scenarij,autorska prava,kako,kome?

Zaista bio bih zahvalan na pomoci!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 21:01 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kome se obratiti?

Kako zaštititi autorska prava? Pa radnim ugovorom valjda. Ugovor o prijenosu autorskih prava.

Kome se obratiti? Možeš pravniku,  ili tko već sređuje te papire.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 17:26 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Kome se obratiti?
Milka30 kaže...

Nažalost nisam dobio odgovor ovdje na postavljeno pitanje,pa sam nešta sam probao!

Poslao sam mail Carbine studios sa kratkim crticama moga projekta o novome morpg.

Jucer sam dobio povratni mail od njih,kao da im se ideja sviđa,ali moraju imati potpunu skriptu,scenarij,da bi se moglo realizirati!

Mail je sam po sebi onako...neozbiljan,nigdje ne spominju niti autorska prava,niti ništa,samo da im pošaljem sve što imam{#}.

E sada pitanja:

-Koliko je Carbine studios ozbiljan,za idealizaciju tako velikoga projekta?(Ako se u potpunosti realiziraju sve moje ideje,projekt bi bio stvarno veliki)

-Meni to smrdi na cistu prevaru,tj;ja im posaljem,oni to ili naprave ili nekome drugome prodaju!

-Opet ponavljam,kako da zaštitim cjeli scenarij,autorska prava,kako,kome?

Zaista bio bih zahvalan na pomoci!

Jel igra fantazija ili?Ako su jednostavni likovi,mape,priča,može se napravit u unity-u

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
13 godina
Kome se obratiti?

Fantazija je i trebala se zvati Draconica,no u Carbine studio su me upozorili da gra sa tim imenom postoji vec(ja to nprm. nisam znao),tako da ime moram smisliti novo!

Radi se o zmajevima..u biti,ti zmajevi bi bili kao summoni ili petovi...znam da zmajeva ima koliko hoces,no ovo je zaista unikat,ne zbog samih zmajeva ili  njihovih summonera,nego u nacinu igranja i sistemu koji ona pruza!

No dobio sam vise e-mailova od Carbine,u kojoj su mi objasnili da ideju nikako ne objavljujem na forumima,jer ona postaje vlasnistvo foruma{#},tako da ne smijem u detalje!

Takoder ideja,zamisao uopce ne podleze autorskim pravima,tako da od toga.......

Koliko vidim,Bogme su zagrizli ovi iz Carbine-a,ali javio sam i Square enixu,te jos nekima....cekam odgovor!

Ako se u nekakvom ludilu,ovo i u konacnici realizira,definitivno cu traziti da igra bude prevedena na HR jezik,ili da bude  na bilokoji nacin povezana sa ovim prostorima (nprm nekakav beserk potion se moze nazivati RAKIJA{#},ili HP potion KULEN...).

Naravno,zezancija...ali moguce,trebam jos bezbroj imena smisliti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Fantazija je i trebala se zvati Draconica,no u Carbine studio su me upozorili da gra sa tim imenom postoji vec(ja to nprm. nisam znao),tako da ime moram smisliti novo!

Radi se o zmajevima..u biti,ti zmajevi bi bili kao summoni ili petovi...znam da zmajeva ima koliko hoces,no ovo je zaista unikat,ne zbog samih zmajeva ili  njihovih summonera,nego u nacinu igranja i sistemu koji ona pruza!

No dobio sam vise e-mailova od Carbine,u kojoj su mi objasnili da ideju nikako ne objavljujem na forumima,jer ona postaje vlasnistvo foruma{#},tako da ne smijem u detalje!

Koliko vidim,Bogme su zagrizli ovi iz Carbine-a,ali javio sam i Square enixu,te jos nekima....cekam odgovor!

Ako se u nekakvom ludilu,ovo i u konacnici realizira,definitivno cu traziti da igra bude prevedena na HR jezik,ili da bude  na bilokoji nacin povezana sa ovim prostorima (nprm nekakav beserk potion se moze nazivati RAKIJA{#},ili HP potion KULEN...).

Nemoj ovde nista postat,jer u ovoj drzavi bi doslovno ukrali gace s tebe....

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
15 godina
Milka30 kaže...

Za svaki slučaj snimi sve uploadaj na nekakav cloud. Čisto da imaš nešto donekle opipljivo i povezano s datumom

I'm very large!
13 godina
Nos kaže...

Za svaki slučaj snimi sve uploadaj na nekakav cloud. Čisto da imaš nešto donekle opipljivo i povezano s datumom

3.2. Kao autorska djela nisu zaštićene:

ideje, znanstvena otkrića, postupke, metode rada i matematičke koncepte,

službeni tekstovi iz područja zakonodavstva, uprave i sudstva, kao i njihove zbirke koje su objavljene radi službenog informiranja javnosti,

dnevne novosti i druge vijesti koje imaju karakter obične medijske informacije.

vlastita imena (ovdje ne govorimo...................................

No ima kvaka,cjelo djelo bi morao osmisliti kao pricu i sloziti ga u knjizevno djelo  ,dakle objaviti knjigu,sa orginalnim imenima i imenom naslova,radnjom....nije bitno koliko glupa ce biti ta knjiga i tko ce ju citati,bitno je da se knjizevno djelo moze zastititi iako postoji samo jedan primjerak te "glupe knjige".Samo na taj nacin mogu zastititi djelo!

Ovo sa bilokakvim uploadom na bilokoji internetski servis,postaje njihovo vlasnistvo i nije pravni dokaz!

No to opet je pretjerivanje i nije mi do toga eventualnog prepucavanja,pričekati cu druge odgovore,pa cemo vidjeti!

12 godina
neaktivan
Kome se obratiti?

Vecina filmova je napravljena po knjigama,tako da ti moze netko od knjige napravit igru...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Kome se obratiti?

Možda ideja je originalna, ali nisi prvi koji se sjetio zmajeva u MMORPG-u. Također, samom idejom nećeš puno postići, jer svi imaju ideje. Kao što su ti rekli, ako želiš da ovo postane stvarnost, moraš napisati kompletan scenarij, GDD, concept art itd. Ali čak ni tad nije sigurno..

The world is your playground.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Samo naprijed kolega,drzim palceve za tvoju ideju u koju ne sumnjam jer kako kazes da su ti se vec vise puta javili pa prema tome samo sigurno i nedaj da te itko zajebe i tvoju originalnu zamisao:-)!!lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
Medikus kaže...

Možda ideja je originalna, ali nisi prvi koji se sjetio zmajeva u MMORPG-u. Također, samom idejom nećeš puno postići, jer svi imaju ideje. Kao što su ti rekli, ako želiš da ovo postane stvarnost, moraš napisati kompletan scenarij, GDD, concept art itd. Ali čak ni tad nije sigurno..

Da znam da zmajevi nisu nista novo,no ovaj koncept je smisljen na nacin da se umjesto zmajeva moze upotrebiti bilokoja vrsta,bilo ljudi,zivotinje,svemirci....No ono,po meni zmajevi su cool!{#}.

Koncept igre je smisljen na nacin da eventualno donosi veliku zaradu proizvodaču i trazi stalni angazman samoga igraca,da nikako ne moze biti AFK,tj. da mora aktivno sudjelovati u igri,inace dosta toga gubi.Takoder,otvara sasvim novi svijet trgovine...necega,bilo izmedu igraca ili samoga proizvodaca.

Sistem borbe,pvp-a je sasvim novi,no jako tezak za realizirati(to su mi oni rekli),no nije nemoguc!

Dosta ideja sam pokupio iz:WoW,FF,Dekaron,Farm wille(vjerovali ili ne),Diablo.....Jedino sto me pati to su IMENA,koja ne smiju biti poput onih u spomenutim ili bilokojim igrama,a opet moraju biti smislena.

Recimo healing,cure,cura,curaga,hila,hile,HP pots,hyper heal,fast heal....to mi je sada palo na pamet,ali vidite koliko toga ima sto se ne smije koristiti,pa ti sada smisli nesta novo,a smisleno!

No polako,sve je gotovo i spremljeno,jedino editiram ta imena pa cemo vidjeti!

13 godina
neaktivan

Evo ti jedan koristan alat za imena, klik. Sretno sa realizacijom ideje {#}

The world is your playground.
14 godina
Kome se obratiti?

Ne razumijem čemu kontaktiraš druge tvrtke koja su ti konkurencija kako zaštiti svoja autorska prava IP-a .

Da li si saznao kako da zaštiti autorska prava svoje IP-a ? Naravno u svrhu da taj IP krene u realizaciju. Pretpostavljam da si ovaj dio realizacije već riješio.

Jer ja sam ti išao odgovorit sa tom pretpostavkom ignorirajući neke stvari u tvojem postu kao:

"Vec dugo imam ideju za MORPG ili stovise MMORPG igru koja mi se stalno mota po glavi i koju iskreno zelim unovciti!" => moguće pokriti buđetom

"Tema,nacin igre je,koliko znam orginalna i ne postoji niti jedna slicna igra." => Malo vjerojatno. Originalnost =\= zabavno/uspiješno => Call od Duty

"Na papiru imam napisano oko 10-tak stranica,o svjetu,likovima,levelanju,pvp-u,questovima...." => hm...

"Ne bih htjeo ovdje otkrivati detalje,da netko nebi zlorabio,jer je ideja zaista orginalna!" => Nitko neće "zlorabiti" ideju... Još nisam vidio da se to desilo i to nema nikakve logike. Same ideje ne mogu postati IP vlasništvo, a ako se bojiš da netko pretvori tvoju ideju igre u stvarnu igru je nelogično; ko da se netko baci u bunar za tobom sa razlikom je ta osoba slijepa pa ne vidi kad dolazi dno, i kako kako izgleda dno, tj što je na dnu. O originalnosti ideje povratk na točka 2.

Samo kažem kad sam primjetio da se tema teme preokrenula o diskusiji ideje igre, a ne o tome kako zaštiti autorska prava IP-a .

Moj PC  
0 3 hvala 1
13 godina
tigerija kaže...

Ne razumijem čemu kontaktiraš druge tvrtke koja su ti konkurencija kako zaštiti svoja autorska prava IP-a .

Da li si saznao kako da zaštiti autorska prava svoje IP-a ? Naravno u svrhu da taj IP krene u realizaciju. Pretpostavljam da si ovaj dio realizacije već riješio.

Jer ja sam ti išao odgovorit sa tom pretpostavkom ignorirajući neke stvari u tvojem postu kao:

"Vec dugo imam ideju za MORPG ili stovise MMORPG igru koja mi se stalno mota po glavi i koju iskreno zelim unovciti!" => moguće pokriti buđetom

"Tema,nacin igre je,koliko znam orginalna i ne postoji niti jedna slicna igra." => Malo vjerojatno. Originalnost =\= zabavno/uspiješno => Call od Duty

"Na papiru imam napisano oko 10-tak stranica,o svjetu,likovima,levelanju,pvp-u,questovima...." => hm...

"Ne bih htjeo ovdje otkrivati detalje,da netko nebi zlorabio,jer je ideja zaista orginalna!" => Nitko neće "zlorabiti" ideju... Još nisam vidio da se to desilo i to nema nikakve logike. Same ideje ne mogu postati IP vlasništvo, a ako se bojiš da netko pretvori tvoju ideju igre u stvarnu igru je nelogično; ko da se netko baci u bunar za tobom sa razlikom je ta osoba slijepa pa ne vidi kad dolazi dno, i kako kako izgleda dno, tj što je na dnu. O originalnosti ideje povratk na točka 2.

Samo kažem kad sam primjetio da se tema teme preokrenula o diskusiji ideje igre, a ne o tome kako zaštiti autorska prava IP-a .

Ja tu igru nikako ne mogu napraviti,zato kontaktiram druge koje mogu!

Mnogi su se obogatili na slicne nacine-pa zasto ne bih i ja?Nikako ne ocekujem postati bogatas,ali mala provizija nikome ne skodi!

Orginalnost ideje;Projekt sa predstavio nekolicini poznanika koji su bili odusevljeni njom+time sto mi se javili uglavnom svi koje sam kontaktirao i prestavio u kratkim crticama projekat!

To mi sve zajedno daje nadu da se zaista nekome ovo sviđa i da je orginalna,ne bi dzaba oni tamo nekome iz Hrvatske slali mail-ove,ili se varam!?

10-tak stranica-da znam da se cini malo,ali to su samo nerazrađene crtice projekta,nisam knjizevnik da sastavim knjižurinu,tj u 100 stranica opišem samo jednoga lika.To cak u ovome MORPG-u nije niti bitno,jer je osmislita na nacin da price niti nema!

A de mi reci zasto ne bi netko zlorabio?

Napominjem,ovo moje nikako ne podleze autorskim pravima,osim ako napisem "knjigu" i objavim je.Dakle,zasto bi onda netko ista ikome platio,ako ne mora?Znaci samo njihova dobra volja i nista vise.

Na meni je sam da odlucim kome cu ovaj projekat u potpunosti predstaviti,pa ako bude-bude!

Za sada ne smijem nista pokazivati niti ideju niti primljene mailove,pa cak niti imena firmi,no u svakome slucaju cu sve fino spakovati u jedan RAR file i dati ovdje downolad link,da sami vidite sa cime se trenutno nosim i zasto sam toliko sumljicav!

13 godina
Kome se obratiti?

Samo naprijed lega i neka ti se ostvari to sta si naumio. Drzim fige. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice