Black Myth: Wukong

poruka: 334
|
čitano: 61.285
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Black Myth: Wukong
Ivan(4) kaže...

HU ima dobar video sa analizom performansi i vodičem za optimizaciju:

Što se tiče ray tracinga, na NV hardveru je pad performansi kada se na Cinematic uključi RT minimalan za Low i Medium RT (2% i 6%), te značajniji tek ako se RT postavi na max, 28%. Na AMDu je pokolj, već RT low prepolovljuje framerate. Pretpostavka je da RT koristi određenu tehniku koja je jako optimizirana za NV GPUe, no to je što je, ko ima "zeleni" GPU, može i da razmišlja o RT, ko ima AMD, više sreće u nekom narednom izvlačenju.

Treba napomenuti da je pad performansi usled uključivanja RT veći i kod Nvidije ako se koriste niže ostale postavke. Cinematic mod (bez RT) radi dosta toga zahtevnog po pitanju osvetljenja, tako da prelazak na RT znači i da GPU više ne mora raditi deo onoga što je do tada morao. 

Potvrdujem sto je kolega rekao za NeVidija postavke osim sto sam vec ranije rekao kad se  ukljuci FSR uz med RT frejmovi odose u nebesa naspram dlss-a na NeVidija hardveraju.

Kad izbace novi drajver bude to islo sve na cinematic level uz full RT.

Éire
7 godina

PS5 ekipa kaže da u performance modeu ide na 60 fps bez dropova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

RT na max je i dalje dosta zahtevan i za NV hardver, dok RT Low izgleda lošije nego UE-ov "simulirani RT" koji radi ok i kod AMDa. Medium RT ima prilično loše momente, mada se najverovatnije radi o bugu sa refleksijama, ali videćemo performanse kada se to popravi.

Nego, koji je ovo tačno žanr igre?!

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RT ima bugova ko u priči, zamuljane teksture i prenaglašene refleksije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sakako se veselim ovo odigrat na ovoj konfi, ali tek sam počeo sa Cyberpunk, tako da ću se strpit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
pqweasdyxc kaže...

Wukong nije souls like

Tu su podijeljena misljenja, nije čisto souls ali je po meni souls like jer ima dosta elemenata takvih igara.

5 mjeseci
protjeran
Ivan(4) kaže...

Pretpostavka je da RT koristi određenu tehniku koja je jako optimizirana za NV GPUe, no to je što je, ko ima "zeleni" GPU, može i da razmišlja o RT, ko ima AMD, više sreće u nekom narednom izvlačenju.

Nema tu nikakvih pretpostavki, Nvidia koristi posebne Tensor jezgre koje su namjenjene AI i specifičnim zadacima kao RT i DLSS tehnologije i zato ima višestruko jače performanse spram Radeona koji sve pokusava brute force pristupom naročito u igrama u kojima je RT na potpunoj implementaciji kao CP2077, Wukong, Alan Wake 2, Metro Exodus Enhanced edition itd... 

Manja razlika je u igrama u kojima je samo jedan dio postavki dostupan u RT elementu kao recimo Avatar, Far Cry 6 itd.. koji su AMD naslovi.

Evo laički primjer kojim pristupa Nvidia a kojim Radeon:

Kada bi trebalo izvuci auto iz grabe Nvidia bi to riješila pomocu stroja a u Radeonu bi tražili po naselju ljude da to pokusaju povlačiti štrikom na ho-ruk 

15 godina
Ivan(4) kaže...

RT na max je i dalje dosta zahtevan i za NV hardver, dok RT Low izgleda lošije nego UE-ov "simulirani RT" koji radi ok i kod AMDa. Medium RT ima prilično loše momente, mada se najverovatnije radi o bugu sa refleksijama, ali videćemo performanse kada se to popravi.

Nego, koji je ovo tačno žanr igre?!

Bez drivera je igrivo na cinematic very high RT od rtx4070 bez problema. Path trace bogati uživaju, smrtnici na amd-u igraju.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
5 mjeseci
protjeran

Ma nema tu Path tracinga, da je path tracing ovdje ugrađen to bi igrali tek za 5-6 godina na rtx 70 seriji.

Mislim drajver kao drajver u suštini za samu podršku igre ni netreba, zato recimo neke igre imaju marginalnu razliku kada uspoređujes početne drjavere sa zadnjim verzijama, neke imaju vecu ali nije obavezno da ce drjaver nešto donjeti.

Najvise ce donesti patch same igre i developera na performanse u igri, onda slijede drjaveri pa novije verzije dlss-a koje se ručno skidaju i ubacuju u igru.

0 0 hvala 0
15 godina
Kec na desetku kaže...

Ma nema tu Path tracinga, da je path tracing ovdje ugrađen to bi igrali tek za 5-6 godina na rtx 70 seriji.

Mislim drajver kao drajver u suštini za samu podršku igre ni netreba, zato recimo neke igre imaju marginalnu razliku kada uspoređujes početne drjavere sa zadnjim verzijama, neke imaju vecu ali nije obavezno da ce drjaver nešto donjeti.

Najvise ce donesti patch same igre i developera na performanse u igri, onda slijede drjaveri pa novije verzije dlss-a koje se ručno skidaju i ubacuju u igru.

Ima ga na max RT oli ti ga Full RT=Path. Spomenio ga je onaj što si linkao na6:15min. Samo stoga amd ne može ni makac makar je na very high.

Edit:Ustvari very high je full RT -path

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 16:03 (dery).
5 mjeseci
protjeran

Aha ajde onda ako tako gledaju, znam da za path tracing inace točno tim imenom napišu postavku.

Vidim sada da tako podrazumjevaju i u ovom članku klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 16:11 (Kec na desetku).

2 0 hvala 0
15 godina

Inače path trace zovu full RT. To je max i izgleda kao da si upalio svjetlo što se i vidi.

5 mjeseci
protjeran

Evo vam ovdje slike u 4K rezoluciji uz slajder pa da se svi zajedno divimo i proučavamo koliko svjetlosnih godina to izgleda od native preseta bez RT 

Full Resolution Multi-Bounce Ray-Traced Indirect Lighting 

Full Resolution Ray-Traced Reflections

Ray-Traced Particle Reflections KLIK1KLIK2

Ray-Traced Caustics

Ray-Traced Shadows

Igrati bez RT je bogohuljenje 

4 1 hvala 2
3 godine
Kec na desetku kaže...

Black Myth: Wukong | 35 GPUs Tested [1080p, 1440p, 4K | All Presets + Ray Tracing & Upscaling]

Ha-ha! U nemalom broju slučajeva Rx7800xt je brža od moje GRE, to je tako kad ja odlučim kupiti hw.

15 godina
notloB kaže...
Kec na desetku kaže...

Black Myth: Wukong | 35 GPUs Tested [1080p, 1440p, 4K | All Presets + Ray Tracing & Upscaling]

Ha-ha! U nemalom broju slučajeva Rx7800xt je brža od moje GRE, to je tako kad ja odlučim kupiti hw.

Ma nije kad povečaš zahtjeve ali to je sve podjednako. Što nisi uze 4070super eh uh.

Ne odgovaraj na ovo nije tema malo te bockam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 16:40 (dery).
5 mjeseci
protjeran

Black Myth: Wukong u međuvremenu je nastavio rasti i trenutno ga igra 2,138,142igrača, što je drugi najbolji rezultat u povijesti Steama. Ispred je jedino PUBG: Battlegrounds s rekordom od 3,2 milijuna istovremenih igrača, koji je postavljen još prije šest godina.

Auuuuu, a igra je vani tek nekih 12 sati 

3 0 hvala 0
15 godina
Kec na desetku kaže...

Black Myth: Wukong u međuvremenu je nastavio rasti i trenutno ga igra 2,138,142igrača, što je drugi najbolji rezultat u povijesti Steama. Ispred je jedino PUBG: Battlegrounds s rekordom od 3,2 milijuna istovremenih igrača, koji je postavljen još prije šest godina.

Žele svi osim kolege "forumaš" osjetiti čari full RT-a.

Edit : I notloB mu se pridružio

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 16:51 (dery).
3 godine
dery kaže...

Ma nije kad povečaš zahtjeve ali to je sve podjednako. Što nisi uze 4070super eh uh.

Izgleda da igri više pašu više frekve i slabiji hw nego jači hw i niže frekve barem što se ove dvije krtice tiče... nervira me nvidia, nabijaju cijene, skimpaju memu, prodaju m. za b... i jedino što kao kupac mogu napraviti da ih kaznim je ne kupovati njihove proizvode. I eto ne kupujem ih.

5 mjeseci
protjeran

Da i ja čekam rtx 5090 da je odma kupim pa cu se kasnije žaliti na cijenu 

2 0 hvala 0
3 godine
suspendiran
Kec na desetku kaže...

Nevjerovatno za jednu sp igru, i onda idioti vele da su sp igre propale a ne kuze da treba napraviti odlicnu igru a ne poluporizvode koji nikada ne izadu iz beta faze

dery kaže...
Kec na desetku kaže...

Žele svi osim kolege "forumaš" osjetiti čari full RT-a.

Edit : I notloB mu se pridružio

15 godina
notloB kaže...
dery kaže...

Izgleda da igri više pašu više frekve i slabiji hw nego jači hw i niže frekve barem što se ove dvije krtice tiče... nervira me nvidia, nabijaju cijene, skimpaju memu, prodaju m. za b... i jedino što kao kupac mogu napraviti da ih kaznim je ne kupovati njihove proizvode. I eto ne kupujem ih.

Kupci pokazuju šta žele koliko god se ti borio protiv tog promjene idu. Ti češ pilat drva ručnom pilom ostali kupuju motornu.

3 godine
Kec na desetku kaže...

Da i ja čekam rtx 5090 da je odma kupim pa cu se kasnije žaliti na cijenu 

Moramo seljacima plaćati porez na šišanje...

dery kaže...

Kupci pokazuju šta žele koliko god se ti borio protiv tog promjene idu. Ti češ pilat drva ručnom pilom ostali kupuju motornu.

Nemam ja ništa protiv promjena ali bahatost, prevaru, odvratnost itd. ne podnosim i neću kupovati od takvih kompanija a niti se i ne igram nešto, zadnje što sam odigrao je bg3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 17:13 (notloB).
15 godina

Većina su Kinezi, i to vjerovatno sa rtx 4090 koje su izvadili iz propalih mining rigova 😂

https://x.com/simoncarless/status/1825818693751779449

Edit

točnije 88% kineza, sobzirom koliko ih ima i da žele podržati svoj proizvod brojke su drek kao i taj zbugani nvida RT koji ne radi kako treba na kompu od 3000 eura

😂😂

"How China-specific is interest in Black Myth: Wukong? A lot:

's current estimate of its Steam country split for players is 88.1% China, 3% U.S., 1.6% Hong Kong, 1% Japan."

😆

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 17:26 (forumaš).
Moj PC  
1 2 hvala 0
3 godine

Jel' uopće netko pokušao igrati ovu igru, kakva je borba? Teška, souls like ili nešto lakša?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...

Jel' uopće netko pokušao igrati ovu igru, kakva je borba? Teška, souls like ili nešto lakša?

Po recenzijama lakša ali ima i frustracija sa težinom...a ja to mrzim. Tak da ću uzeti igru kad bude 15 eura i kad maknu denuvo pa ak me primi dobro, ak ne nema veze 

15 godina
notloB kaže...

Nemam ja ništa protiv promjena ali bahatost, prevaru, odvratnost itd. ne podnosim i neću kupovati od takvih kompanija a niti se i ne igram nešto, zadnje što sam odigrao je bg3.

Ako češ tako onda ne bi trebao ni od amd ništa kupovati. Ovi bar idu naprijed inovacije su na njihovoj strani, naravno jer gpu segment im je jedini. Da je to primarno amd-u bili bi možda gori i sebičniji. Jednom kad sve bude sa full RT neče ti na pamet pasti isključiti ga.

3 godine
forumaš kaže...

Po recenzijama lakša ali ima i frustracija sa težinom...a ja to mrzim. Tak da ću uzeti igru kad bude 15 eura i kad maknu denuvo pa ak me primi dobro, ak ne nema veze 

Meni je Miyazakijev svijet fora ali te igre uopće ne mogu igrati, ovo je čini mi se neka kineska verzija ni upola bizarna kao ds. Možda da probam jogurt pa ukoliko je igriv kupim pravi.

dery kaže...

Ako češ tako onda ne bi trebao ni od amd ništa kupovati. Ovi bar idu naprijed inovacije su na njihovoj strani, naravno jer gpu segment im je jedini. Da je to primarno amd-u bili bi možda gori i sebičniji. Jednom kad sve bude sa full RT neče ti na pamet pasti isključiti ga.

Ali nisu ni "gori ni sebičniji", kad budu neću kupovati ni njih, a sada molim prestanimo s off topicom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 17:57 (notloB).
15 godina

Zašto bi ga itko iskčjučio kad ne bude jeo 50% performansi? Dok jede više od 10% mene ne budu šišali, svjetleče reklame lako zaobilazim.

5 mjeseci
protjeran

Black Myth: Wukong | PS5 vs PC | Graphics Comparison

1 0 hvala 0
3 godine
suspendiran
Kec na desetku kaže...

Black Myth: Wukong | PS5 vs PC | Graphics Comparison

Nema tu nikakve usporedbe

Nova poruka