molim savjet da li se isplati uzeti xbox one iz tele 2, pitam pošto pojma nemam o konzolama (malo čitao sad unazad dan-dva), uvijek imao gaming računalo, thnx..??!!
Ne znam koji su uvjeti u Tele 2 glede Xbox One-a, ali kao i sve druge konzole, naravno da se isplati.
Koristim gaming PC/laptop te Xbox One/PS4 za igranje. Na kraju najvise koristim Xbxo One :)
Sve u svemu, na svakoj platformi se ima sta radit i gustat.
oko 100kn ispadne mjesečno xbox na 24mj..
To je ok cijena, po toj se cijeni moze naci u nasim ducanima/web shopovima.
Nisam siguran daju li na 24 rate, ali na 12 sigurno.
Ako mozes birati između "obicne" i S verzije, uzmi S.
Recimo imas ovdje po toj cijeni + igra https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=216818.
koja razlika između obične i S??
Ukratko, ovo sam poslao i nasem forumskom kolegi pa da i tebi isto odgovorim :)
Evo prednosti:
1) velicina i tezina su smanjeni (meni nista bitno)
2) strujno napajanje je u samoj konzoli dok kod starijeg modela je u vanjskom obliku. Ni to nije nista ekstra bitno, ali je zgodnije.
3) S model ima bijelu boju koja lijepo izgleda, bas sminkerski :)
4) S model moze stajati vertikalno i horizontalno dok Microsoft za stariji model savjetuje samo horizontalno
5) S model ima malo bolji kontroler (gamepad), neprimjetno na prvu ruku, ali ipak kvalitetniji
6) S model ima "jaci" wifi tj baca se duplo dalje od starijeg modela
7) S model ima 4K Ultra HD Blu-Ray te konzola moze streamati 4K video dok stara moze "samo" FHD. Podrzan je i video 4K HDR. Ovo ne vrijedi za igre, samo za video sadrzaj. Iako ako nemas 4K TV, S model uredno vrsi 4K upscaling te igre izgledaju mrvu oku ugodnije
8) S model ima IR blaster ako ti uopce to treba
9) USB-i su sa prednje strane dok starijem modelu sa "strane" pa je malo lakse ubost u njih kontroler ili USB stick
10)
Eto, mozda sam nesto i izostavio, ali u globalu, obe konzole ce tjerati istom snagom igre, samo sta je S ipak zaokruzeniji proizvod. Nista bitno i super vazno, ali ipak ima dosta tih sitnica na strani S modela. Vlasnici starijeg modela kao ja i nemaju neki razlog za mjenjanjem, ali novim kupcima ipak savjetujem S model. Cijene su slicne, treba bacit oko na vise shopova. Ja sam svoju kupio iz Ceske iz poznatog shopa koj idaje 2 godine jamstva na konzole pa baci i tamo : www.alzashop.com
Ako kupis Xbox, toplo savjetujem da se registriras te pridruzis tisucama Xbox korsnika na stranici www.trueachievements.com. Tu ima i nasih ljudi puno, puno savjeta o igrama, achievementi, recenzije.......