Znaci ipak je insomniac djaba otkljucao fps i na graphics mode kada se VRR pali tek na 48Hz? Kada su tek izbacili VRR na sony TV uredjaje bilo je takodjer 48-120 ali su kasnije ispravili i sad je 20-120 pa se nadam da ce i na PS5 biti poboljsanja.
I ja se apsolutno nadam da ce prosirit VRR range na 20-120hz radi svih Ps5 igara koje imaju fidelity mode.
U pravilu, ako PS5 podržava LFC (a kako se čini podržava), nema potrebe da išta proširuju. Za 120 Hz televizore, sve i da framerate padne na npr. 47 FPS-a, PS5 će jednostavno poduplati zadnji frame što će ga gurnuti natrag u VRR range - framerate će u tom trenutku iznositi 94 FPS-a što je debelo unutar 48-120 Hz-a.
Za 60 Hz televizore, njihov VRR je obično 48-60 Hz i tu LFC ne može niti raditi bez da se ne koristi paralelno sa nekakvim adaptivnim V-Syncom (kad se probije 60 FPS-a).
Istina da bi bilo idealno da se LFC ne mora nikada koristiti ali:
1. Nema perceptivne razlike između LFC-a i "nativnog" VRR-a.
2. Pitanje da li postoje ograničenja u bandwidthu PS5 koja bi tu radila probleme - XsX ipak ima 8 Gbps veći bandwidth, pa možda upravo zato i može adaptirati signal u većem rasponu (30-120 Hz).
Po meni je daleko veći problem da PS5 ne daje forsan VRR za sve igre, već s nekima ne radi, tako da ta opcija očigledno ne radi kako je "reklamirana". Isto tako, na PS4 igrama nema nikakvog učinka.
Da li i igra mora podrzava 120Hz output da bi to radilo ili? Evo probao Elden Ring, cak i graphics mode koji se vrti 35-45fps i mislim da mi izgleda fluidnije.