Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.159
|
čitano: 5.766.862
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5
Gemmy kaže...
Ovisiti će o cijeni. Ako pro padne na 500, a ps6 bi mogao koštati 1k kako su stvari krenule sve je moguce

Ne može se predvidjeti cijena PS6 po nekakvoj usporedbi sa PS5 Pro, to su kruške i jabuke. PS5 Pro nije konzola namijenjena za mase. Dok svaka base konzola koja izađe na tržište to jest. Biti će vjerojatno skuplja od base PS5 ali ne vjerujem da će pretjerano skupo.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
antimadridista kaže...
Gemmy kaže...
Ovisiti će o cijeni. Ako pro padne na 500, a ps6 bi mogao koštati 1k kako su stvari krenule sve je moguce

Ne može se predvidjeti cijena PS6 po nekakvoj usporedbi sa PS5 Pro, to su kruške i jabuke. PS5 Pro nije konzola namijenjena za mase. Dok svaka base konzola koja izađe na tržište to jest. Biti će vjerojatno skuplja od base PS5 ali ne vjerujem da će pretjerano skupo.

Ja se samo sjećam da sam kupio:

PS4 - 3299 kn

PS4 Pro - 3299 kn

PS5 - 3299 kn   (defakto je bilo malo više jer sam uzeo na rate, ali cijena za jednokratno je bila toliko cca)

Znači potpuno iste cijene su bile. Jedino PS5 Pro debelo iskače iz svega toga. Ali u međuvremenu su se dogodili Covid, inflacija, Putin, Trump i svašta drugo, tako da prijašnje cijene i statistike nisu više nimalo bitne.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Hexfire kaže...
lobotomac90 kaže...

Kada već citiraš, onda citiraj sve, a ne dio koji ti paše pa moj komentar gubi kontekst ili se krivo interpretira.

Što se tiče otkazivanja, iskreno nisam siguran na što misliš, pa malo preciziraj.

Pa citirao sam tvoje pitanje i dao ti svoj odgovor. Ne kužim koji kontekst je tu trebao iz ostatka tvoje rečenice. Ova generacija je financijski ogroman flop za Sony jer su odlučiti staviti sva jaja u Live Service košaru i potrošili nevjerojatne količine novca na izradu igara koje nikada neće ugledati svjetlo dana. A i one koje su ostavili u developmentu tipa Marathon je jako upitno koliki uspjeh će postići. Istovremeno su zapostavili izradu single player iskustava koja su ih i dovela u poziciju lidera na tržištu. Generacija polako već ide kraju, a i dalje nema niti jedne igre radi koje bi netko kupovao baš PS5. A upitno je bude ijedne od kraja generacije. Ghost of je nastavak, nova igra od Naughty Doga je vjerojatno još godinama daleko, svi ovi koji su do jučer radili multiplayer štoveć, sigurno ne stignu napraviti novu igru preko noći. Pa cijela gaming industrija je u problemu, ali mnogi iz istog razloga kao i Sony. Svi se polakomili za parama vidjevši Fortnite i GTA Online. Pa više nije dovoljno da igra izađe i ostvari profit nego mora zaraditi dovoljno da svaki dioničar može kupiti novi auto.

Vandit kaže...
lobotomac90 kaže...

Po čemu je fail ova generacija? Meni je s tehničke strane base model odličan bio kada je izašao, a smatram da je i dalje, iako imam Pro model  s kojim sam također zadovoljan, jedino mu je cijena prenapuhana, al jbg. 

Jedini fail po meni su igre kojih ne mogu reći da nema, ali ne nude ništa novo, nego je sve već viđeno i nije vrijedno spomena u većini slučajeva.

Grafičke se danas naveliko prodaju za 1000+ eura svake 2 godine, pa ne vidim razlog zašto bi Sony dao novu konzolu za manje.

Čisto sumnjam da će Pro model imati performanse kao potencijalni PS 6, to je nemoguće jer im onda nitko ne bi novu konzolu kupovao.

Smatram da će PS 6 itekako biti jača i bolja konzola od Ps 5 pro modela što je i logično, a to će naravno imati i svoju cijenu koja će sigurno biti barem minimalno veća od Pro modela prethodne generacije.

Gaming i konzole za 500 eura možemo zaboraviti, mislim da je to jasno ko dan, volio bih da sam u krivu, ali novac je unazad par godina izgubio vrijednost i naravno da sve cijene idu gore, uključujući hardver, pa tako i konzole.

Pa eto ti odgovor zašto je konzola fail. Financijski i po popularnosti ne, ali zbog onoga zbog čega je napravljena, a to su igre, konzola se može smatrati u nekom obilku kao fail. Kada tražiš nekoga da ti opiše PS5 konzolu većina krene sa "Super konzola, ali...". I taj ali se odnosi na igre. 

Što se tiče cijene same konzole, ako će biti znatno viša - meni je to ok. Prvo, ne moram kupiti konzolu ako ne želim, nitko me na to ne sili; drugo, konzola nije nešto što kupuješ na mjesečnoj bazi pa da previše paziš na cijenu. Tako da ću izdvojiti više novaca ako to smatram vrijednim. A vrijednim smatram ako imam šta kvalitetnog igrati. 

Nismo se baš razumjeli najbolje.

Ja komentiram konzolu s tehničke strane i ono što je ista donjela, a to je 60 fps-a u gotovo svim igrama, lijepa grafika itd., stoga i dalje ne smatram da je konzola sama po sebi fail.

Druga stvar su igre, koje sam i ja naveo kao fail, ali su fail bilo na konzoli, PC-ju ili nečem desetom i za to ne možemo kriviti isključivo Sony.

I ja bi bio puno sretniji da se izdaju PS ekluzive kao nekada, što je kod mene i bio razlog za kupnju PS 4, ali zadnjih par godina se ekskluzive lagano gube i sve će se moći igrati na svemu, a već dugi niz godina je naglasak na MP igrama, što mi također ne odgovara jer MP igre gotovo da ni ne igram više,ali situacija je takva kakva je i možemo ju prihvatiti ili jednostavno bataliti gaming i kraj priče.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:19 (lobotomac90).
12 godina
Sony PlayStation 5

Ovo za Live Service promašaje od strane Sonya sam više puta isticao.

Sa druge strane Playstation je danas konzola koja ima doslovno sve igre osim Nintendovih ekskluziva i par opskurnih PC naslova.

Kad je zadnji put jedna konzola imala takvo nešto....Playstation 2 vjerovatno.

Uskoro neće biti skoro pa niti jedne Xbox "ekskluzive" koja neće biti i na Playstationu i to je to,imaju doslovno sve.

Imaju čak i više AAA top naslova nego PC jer se za dobar dio Playstation ekskluziva mora čekati po godinu i više da dođu na PC a neke od najboljih tipa GT7 nisu niti najavljene,uskoro stiže i GTA6 koji će opet kasnit za PC godinu dvije.

Ukratko,danas nema platforme sa više AAA igara od Playstationa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...
Gemmy kaže...

PS4 - 3299 kn

PS4 Pro - 3299 kn

PS5 - 3299 kn   (defakto je bilo malo više jer sam uzeo na rate, ali cijena za jednokratno je bila toliko cca)

Znači potpuno iste cijene su bile. Jedino PS5 Pro debelo iskače iz svega toga. Ali u međuvremenu su se dogodili Covid, inflacija, Putin, Trump i svašta drugo, tako da prijašnje cijene i statistike nisu više nimalo bitne.

PS5 je prvu godinu od izlaska koštala oko 5.500 kn (znam jer sam ju ja kupio po toj cijeni), tek nakon 2 godine od izlaska je cijena pala, a na ovu koju ti navodiš tek nakon 3 godine.

16 godina
MasterOfDisaster kaže...
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...
Gemmy kaže...

PS4 - 3299 kn

PS4 Pro - 3299 kn

PS5 je prvu godinu od izlaska koštala oko 5.500 kn (znam jer sam ju ja kupio po toj cijeni), tek nakon 2 godine od izlaska je cijena pala, a na ovu koju ti navodiš tek nakon 3 godine.

nije, tolko je mozda kostala na njuskalu i u nekim ducanima radi manjka robe pa su nabijali cijene. 

ja sam ps5 uzeo day one u sancti i to verziju za blu ray-em i platio sam 3800 kuna(digital je bila oko 3200). 

16 godina
Ja sam je kupio day one 3100 ili 3200 svijet media. Ne sjecam se.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:21 (Gajotres).
16 godina
mar123 kaže...

nije, tolko je mozda kostala na njuskalu i u nekim ducanima radi manjka robe pa su nabijali cijene. 

ja sam ps5 uzeo day one u sancti i to verziju za blu ray-em i platio sam 3800 kuna(digital je bila oko 3200). 

Da, o digital i pričam, preorderao sam u svijetu medija. To si u pravu, zaboravio sam na digital/disk spiku :-)

Eto još bolje, to samo potvrđuje pravilo da i "konzole koje nisu pro" mogu biti skuplje kod svake iduće generacije. Pa tako će i PS6 biti skuplja.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:43 (Bitanga).
15 godina
Sony PlayStation 5

Zaboravili ste da je bila nestašica PS5 u 2021. godini i standardna cijena je dugo bila između 5.000-6.000 kn. Ja sam svoju kupio na kraju 11/2021. i tada sam je uhvatio za 5.500 kn u trgovini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
MasterOfDisaster kaže...

Zaboravili ste da je bila nestašica PS5 u 2021. godini i standardna cijena je dugo bila između 5.000-6.000 kn. Ja sam svoju kupio na kraju 11/2021. i tada sam je uhvatio za 5.500 kn u trgovini.

Ja sam kupio u 12. mjesecu 2022. kad je bilo totalno ludilo cijenama. Ali je bio bundle. 5600 kn s tri relativno dobre i skupe igre u fizičkim izdanjima (Horizon 2, GoW 2 i Miles Morales). Vjerujem da je trgovina u bundleu računala igre po punim cijenama...

13 godina
Sony PlayStation 5

PS6 će vjerojatno gurati za €499 ali ćete svi kupovati za €149 BD-Drive.  To je vjerojatno Sony next gen business case.

Naravno tu je i Pulse Elite 2, pa novi Pulse Explore 2 pa Portal 2 ovaj put sa WiFi 7 chipom. Igre naravno idu na €90 jer su eto skupe pa moraju nadoknaditi troškove.

Neće Sonyu faliti para u next genu. Ionako je najveća lova od igara.

P.S. Pala jubilarna 10. platina - Lies of P. Sada sam ponosan vlasnik mazohističkih platina kao što su Bloodborne, Lies of P, Elden Ring, Resident Evil 4 Remake, Black Myth Wukong, itd.

1 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Ja sam platio Pro 800€ plus BD drive 119€ i uzeo sam dodatnu garanciju na Pro i na BD drive.

Mjesec dana kasnije Pro je koštao 680€ u Saturnu i MM,imali su nekakvu svoju godišnjicu pa su davali pošten popust.

U konačnici mi ta konzola vrijedi svakog centa jer čini trenutno 100% mog gaming vremena neovisno što imam i pc,xbox i switch.

Djeca igraju Xbox i Switch pa eto i to netko koristi.

NS2 uzimam day one pa će sigurno otet nešto gaming vremena od Ps5 Pro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Mene je PRO ispo "jeftino"

Prodo PS5 slim star nekih pet mjeseci za 400 eura kao digital; sa njega skinuo drive i stavio na PRO.

Tako da u konačnici, platio sam 400 eura skupa sa driveom.

I nije mi žao; Imam novi TV koji podržava 144 Hz + VRR, igre izgledaju odlično i rade odlično i to je to...

Igram Ragnarok, PRO enhanced sa otključanim framerateom + PSSR i sve to izgleda vrhunski.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Meni osobno Pro ispada zamjena za PC gaming u visokom framerateu,skoro sve kreće od 60fps pa jako često i do preko 100fps.Meni sasvim dovoljno za single player igre koje ja preferiram i igram.

I najbitnije od svega...daleko najbitnije...dođem sa posla,uključim konzolu i igram.

Ps5 Pro je dobar pokazatelj što će donjet Ps6,visoki framerate,napredni ML AI upscaling,zasigurno i frame gen tako da će tehnološki skok bit veći nego ikad prije kao što je Microsoft već najavio za novi Xbox.

Sad dali želim frame gen...nisam siguran,ali 99% da će biti dio budučnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Meni osobno Pro ispada zamjena za PC gaming u visokom framerateu,skoro sve kreće od 60fps pa jako često i do preko 100fps.Meni sasvim dovoljno za single player igre koje ja preferiram i igram.

I najbitnije od svega...daleko najbitnije...dođem sa posla,uključim konzolu i igram.

Ps5 Pro je dobar pokazatelj što će donjet Ps6,visoki framerate,napredni ML AI upscaling,zasigurno i frame gen tako da će tehnološki skok bit veći nego ikad prije kao što je Microsoft već najavio za novi Xbox.

Sad dali želim frame gen...nisam siguran,ali 99% da će biti dio budučnosti.

Ja došao s posla, uključio komp... i ne igram, al bih mogao.

14 godina
Ne možeš kad nemaš PRO.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
PS Plus Extra igre za Ožujak:
UFC 5, Prince of Persia, Captain Tsubasa i još hrpa manjih igara

Preporuka za Prince of Persia ako volite metroidvania igre.
Moj PC  
3 0 hvala 1
7 godina
Sony PlayStation 5

Jel moguce da nigdje u Hrvatskoj trenutno, nema za kupit Sony Playstation 5 Pulse 3D ???

0 0 hvala 0
17 godina
Odlučil sam prekinuti frustracije koje mi u, inače odličnom mi, Wukongu priuštuje Whiteclad Noble i započeti s nekom novom igrom.

Odluka je pala na besplatni Dragon Age The Veilguard.
Nakon dva i pol sata pozitivni dojmovi, igram s patuljkom i pronašel sam prvi oklop, bolji malj, štit i maul.
Borba je realizirana jako dobro, grupa se ponaša dobro i ne moram baš sve rješavati sam.
Grafika i zvuk odlični, zasad nikakvih zamjerki.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice