Kažem hvala na informaciji. Ja sam zadovoljan kao i uvjek.
imas na fejsu playsolve servis zagreb, pa pitaj njega za popravak dali se moze sloziti.
Prvi mjesec otkad sam kupio PS4 da mi se nijedna od ponuđenih igara ne igra.
Svi "paketi" bilo to streaming servisi,ps+,gamepass itd itd su tek samo to...paketi.
Cilj im je upakirat hrpu smeća uz minimalnu količinu sadržaja koji nešto i vrijedi i u konačnici za mene osobno rijetko ikad dođe nešto što sam želio a nisam već kupio i odigrao.
Čovjek bi morao imat 20+ pretplata da bi pokrio svoje interese....
I naravno,u konačnici svi ti servisi postaju sve skuplji i skuplji a sadržaj sve gori...naprimjer Netflix nikada nije bio skuplji a u isto vrijeme lošiji.
Ostao sam na tek 2 stream servisa i jednoj gaming pretplati dok sam sve ostalo otkazao.
Dolazi God of War Ragnarok na PS Plus Extra. Naravno, taman kad meni istice godisnja pretplata Sad cekanje da opet bude bar 30% off da ju opet uzmem...
Dolazi God of War Ragnarok na PS Plus Extra. Naravno, taman kad meni istice godisnja pretplata Sad cekanje da opet bude bar 30% off da ju opet uzmem...
Ragnarok je dostupan već neko vrijeme.
Ragnarok je dostupan već neko vrijeme.
Tjedan dana. I tek sad mi je dosao reklamni mail za to :D ne provjeravam rucno katalog svaki dan...
Morao si se prijaviti ili random šalju?
Morao si se prijaviti ili random šalju?
Prijavio sam se prije 2 tjedna. Bila je gužva na siteu, čak je i roknuo nakratko ali sam se uspio prijaviti za PS5 test. Kaže mail:
Congratulations! You will be one of the first fans to join forces in 3-player co-op to take on the creeping night and the dangers within.
The objective of the Network Test is a preliminary verification test in which the selected testers play a portion of the game prior to the full game launch. Various technical verifications of online systems will be examined by conducting large-scale network load tests.
On 11 February 2025, you'll receive a follow up email containing your unique code to download the Network Test client on your chosen platform.
Once again, congratulations, and we'll be in touch soon.
Ovo nekako nisam očekivao,baš su kompletno postali third party publisher.
Konačno! Iako, FH 3 mi je bila najbolja u serijalu.
Nebi me čudilo kroz koju godinu. S obzirom da su se bacili na play anywhere kampanju i da hardverski očito ne mogu konkurirati. PS5 se prodao u ogromnom broju tako da će tu dobro zaraditi od svake igre koju izdaju na platformi. Win win situacija za jedne i druge.
Pa i nije baš win-win. Sony će imati monopol s vremenom, a to znači samo da će moći diktirati još veće cijene.
MS je odavno rekao da želi Gamepass na PS-u, dakle tu nije da MS ne želi nego SONY to trenutno ne dopušta.
MS-u je cilj već godinama Gamepass svugdje i na svačem, ako se ne varam ove godine ili slj. će izać USB sa gamepass soft koji ćeš moć uštekat u bilo koji TV ili uređaj sa USB-om i rokaj miško..
Isto tako, SONY sve više smanjuje window za PS ekskluzive koje dolaze na PC i uskoro možemo očekivat i day1 također na pc-u.
Ako se ovako odigra, najveći dobitnici u svemu ovome smo mi potrošači.
A nintendo će se uvijek imat sa strane jer to je ipak nintendo jbg.
Nebi me čudilo kroz koju godinu. S obzirom da su se bacili na play anywhere kampanju i da hardverski očito ne mogu konkurirati. PS5 se prodao u ogromnom broju tako da će tu dobro zaraditi od svake igre koju izdaju na platformi. Win win situacija za jedne i druge.
PS5 se prodao, ali sa gubitkom. Ako vas zanima tržišna cijena PS5 bez gubitaka, gledajte PS5 pro - on ne ide po povlaštenoj cijeni.
Dakle Sony daje jeftini PS5, a mi uzmemo MS gamepass i rokamo - Sony može staviti ključ u bravu.
Ms gamepass može ići kao Ps plus premium plus ili essential plus, dakle kad bi Sonyu plaćali skupu pretplatu, pa uz nju dobili i ms.
Da li bi nama bilo super dobiti puno za malo? Apsolutno da... na žalost svijet tako ne fukncionira. Cijena se formira na onu koju je najveći, dovoljan broj korisnika spreman platiti... Da nije tako ne bi RTX 40ko koštao 1.2k € i ljudi kupovali.
Šanse da će Nintendo ili Sony staviti Gamepass na svoj hardver su ravne nuli...pa oni razvijaju svoje...Ps+ i Nintendo online i u to ulažu ogromne resurse.
Microsoft je po meni napravio ogromnu grešku ali ne želim ulaziti dublje u to zašto tako mislim ovdje na forumu.
Sony kao monopolist je katastrofa i to se već pokazalo u prošlosti.
Tako ste prije par godina pričali i za ekskluzive, grafičke opcije i sl. pa eto imamo drugačiju situaciju danas. Nemoj nikad podcjenjivati moć novca.
Tako ste prije par godina pričali i za ekskluzive, grafičke opcije i sl. pa eto imamo drugačiju situaciju danas. Nemoj nikad podcjenjivati moć novca.
Pa o tome i pričam...novac....Sony i Nintendo imaju svoje servise koji im donose novac.
Gdje bi im bila pamet da guraju konkurenciju na svom hardveru?...
Jel vidiš da Google gura druge tražilice,da MS gura druge OSove,da Tesla gura Kineske električare...itd itd itd.
Tako svijet funkcionira.
Super što dolazi Forza. Sad se čeka MSFS.
Pa o tome i pričam...novac....Sony i Nintendo imaju svoje servise koji im donose novac.
Jel vidiš da Google gura druge tražilice,da MS gura druge OSove,da Tesla gura Kineske električare...itd itd itd.
Tako svijet funkcionira.
SONY-eva gaming divizija je pretrpjela ogromne gubitke s flopovima poput concorda, otkazivanjem first party igara i sl.
Jedina razlika kod gubitka MS-a i SONYa je ta da MS boli dupe za gubitke jer imaju trilijune dolara i mogu se pokrit dok je kod SONY-a malo druga priča.
Gaming industrija se mijenja, sve je manje ekskluziva, sve je manje razlike u HW tako da je sada PC najveći igrač uz konzole, ali para vrti gdje burgija neće.
Nintendo je zaseban svemir, ima svoj softver i nazira se na svojim igrama koje nitko drugi nema, i to gledajući povijesno NAJKVALITETNIJIM igrama i to kupci prepoznaju.
Prva rupa u armoru SONY-a je bila ta da koriste MS-ov AZure za cloud gaming tj, plaćaju licencu, tako da te priče o nekom velikom rivalstvu se mogu okačit mački o rep, para je para.
Druga faza je digital only koja je u tijeku i sa slijedećom generacijom će bit ostvarena.
Treća faza je svima sve i bilo kad (izuzev Nintenda).
PS Now je precijenjeno smeće naspram Gamepassa , sad su uveli beta cloud gaming koji na portalu radi relativno OK, ali je katalog igara kriminal.
I dalje stojim pri svojoj tvrdnji da će GP doći kad tad na PS jer su prevelike pare u igri, a ako MS odustane od hardware-a onda bi SONY sa dodatnom prodajom konzole od kupaca koji više ne mogu uzet Xbox pokrio dosta svojih troškova.
Dovoljno je da im je marketing naslov "Gaming all in one" ili slične brije.
Također, potencijal koji bi ptoencijalno novi kupci ostvarili kupnjom first party SONY igara je ogroman. Govorim kupcima koji više ne mogu Xbox uzet pa kupe PS.
Pa ja prvi bi tako napravio, malo odigrao GP,vidio a vidi novi GOW je izašao, idem pljunut 80 eura jer je igra jbna.
I to sve na jednoj konzoli.
Uz troškove PC gaminga, konzola koja bi za 500-700 eura imala sve pokriveno je takvo zakucavanje, da bih bio jako iznenađen da se to ne dogodi kroz xy godina.
Kako god bilo, za mene je već dulje vrijeme PC + Nintendo kombinacija (imao sam sve druge konzole), a tako će i ostati.
Gamepass na Playstationu se neće dogoditi. Microsoft je trenutno najveći 3rd party publisher na svijetu. E sad zamislite kad bi svi, kad primjerice izađe novi COD, uzeli €15 gamepass, odigrali i otkazali pretplatu kad završe. I da ljudi isto naprave za igrama kao što su Doom, TESVI, Gears, Forza i još hrpu drugih franšiza. Uzmeš pretplatu na mjesec dana, odigraš i otkažeš.
U međuvremenu, ako sve te igre kupiš na PS5, Sony dobiva cca. 30% od prodaje svake igre na svom Storeu. Pa sad računajte koliko bi para popušili od Gamepass-a tamo. Samo bi od COD-a na Gamepass-u vjerojatno spušili parsto milijuna dolara godišnje.
Za Sony je Gamepass na PS5 teška pušiona i potpuna besmislica.
Pa upravo o tome se i radi...velike su pare u igri....zašto bi Sony želio Gamepass na svom hardveru da konkurira njihovom ps+?....Može netko od vas koji tvrdite da Sony treba Gamepass na PlayStation konzolama dati logičan i smislen odgovor?Također i za Nintendo...zašto bi to N trebao?
Jedino tko treba Gamepass na Sonyu i Nintendu je Microsoft jer ovako oni više nemaju gdje prodat Gamepass osim na PCu.Može MS naljepit..ovo je Xbox...na frižidere,mobitele,televizore itd itd ali činjenica je da se Gamepass plaća a masovno tržište grabi besplatne appove prije svega.
MS je nabacao toliko novaca na Xbox i Gamepass da se ovakvom brzinom proboja tržišta to neće vratiti desetljećima.
Zamislite da MS nije otišao u third party publishing a njihova hardverska platforma je doslovno mrtva,na PCu imaju ogromnu konkurenciju od brda servisa....kako bi oni uopće dalje financirali izradu novih igara svih tih studija koje su pokupovali da nemaju pristup Playstation i Nintendo igračima...
Najveći svijetski izdavač koji nema gdje izdat svoje igre....to bi bili.
Tako svijet funkcionira.
Niti Sony ima sve igre na svojim servisima, niti Gamepass ima sve igre na svojim servisima.
Zašto EA stavlja svoje igre na Gamepassu, a prodaje EA pretplatu također. Isto i Ubisoft. Dogovore se uvjeti koji svima odgovaraju i pare dolaze.
Bezveze je o tome raspravljati, jer naša logika i korporativna logika nisu iste logike.