Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.762
|
čitano: 5.629.196
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
Gogy7 kaže...
Pa neznam bas da ce se i Switch 2 prodavati tako dobro ako bude 450-500€, ali imaju velik fan base pa nikad ne znaš.

Ti imas switch i ajde reci koliko bi maksimalno dao novaca za Switch 2?

Ljudi kupuju switch jer je 300€ a ne zato sto je nekakav vrh gaming ponude.
Isto kao i series S.

Kupit ću ga sigurno i da košta 500€, možda čak odmah i 2. Klinci ga vole (iako su sad već uskoro punoljetni).

Switch kad je izašao je koštao oko 2800-3000kn. Playka je tad bila mrvicu skuplja, ako ne i jeftinija na akcijama, više se niti ne sjećam. Pa čak i PS5 je koštao 3300kn kad sam ga kupovao. A Switch skoro nikad nije na akciji nekoj značajnoj.

Tako da nije istina da ljudi kupuju Switch jer je jeftin. Ustvari je skup za ono što dobiješ, ali ima velikih prednosti.

I mogu reći da sam se više zabavio sa njegovim igrama, koju god sam igrao sam ostao impresioniran.

S druge strane ove AAA igre su mi redovito razočaranje. Rađe knjigu pročitam.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 17:36 (Bitanga).
16 godina
Mene malo nostalgija ulovila i isao igrat malo zeldu, I xenoblade chronciles i nemogu vise igrat igre s 30 fpsa. Nadam se da ce dignuti min fps inace ga neću uzet.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 17:36 (Gemmy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Gemmy kaže...
Mene malo nostalgija ulovila i isao igrat malo zeldu, I xenoblade chronciles i nemogu vise igrat igre s 30 fpsa. Nadam se da ce dignuti min fps inace ga neću uzet.

Ja ih još nisam ni odigrao (iako ih imamo mislim sve doma) tako da ako bude FPS boost to će mi biti samo poticaj da konačno zaigram :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 17:37 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...

Nek oni štancaju Pro konzole i nabrijanu 4k HDR grafiku za nabrijane 120Hz TVe, a ljudi ustvari žele handheld gaming.

Zato se Steam Deckovi i Switchevi prodaju ko ludi. Jbg, nije to samo nostalgija, ima to svojih čari.

Gdje se Steam Deckovi prodaju kao ludi 🤣🤣🤣🤣

Nije se prodalo niti 5 milijuna u ovih par godina.....moram provjerit koliko točno 

16 godina
Handheldovi su poceli prodavat, inace ga nebi svaka forma pocela proizvoditi.
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
MEGATAMA kaže...
Bitanga kaže...

Nek oni štancaju Pro konzole i nabrijanu 4k HDR grafiku za nabrijane 120Hz TVe, a ljudi ustvari žele handheld gaming.

Zato se Steam Deckovi i Switchevi prodaju ko ludi. Jbg, nije to samo nostalgija, ima to svojih čari.

Gdje se Steam Deckovi prodaju kao ludi 🤣🤣🤣🤣

Nije se prodalo niti 5 milijuna u ovih par godina.....moram provjerit koliko točno 

Ma nisam mislio da se Steam Deckovi prodaju kao ludi, iako se poprilično dobro prodaju.

Mislio sam na tu grupu proizvoda, znači portabilne konzole (zato sam i napisao Steam Deckovi i Switchevi). Naravno da tu Switch prednjači zbog toga što je Nintendo.

Da ne pričamo o hrpi drugih alternativnih, pa sve do jeftinih kineskih retro gluparija.

To što se Steam Deckovi nisu prodali u istim količinama kao neki drugi, ne znači da ne vrijede i da se ne prodaju poprilično dobro.

Pogotovo što ih ne možeš uglavnom niti kupiti u dućanu nego samo preko njihovog storea što je odmah većini veliki turndown ili problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 17:53 (Bitanga).
15 godina
Disk drive za PS5 Pro

Pozdrav i odmah isprike ako postoji neka bolja tema za ovo, nisam dugo bio na forumu pa nisam više u toku a search mi nije vratio ništa pametno.

Da li netko zna kakve su perspektive i mogućnosti kupnje diska za PS5 Pro. Uzeo sam konzolu nedavno i čitam po netu da diska nema, da su ga kao i nekad konzolu pokupovali scalperi. Na Sancta Domenici je osvanuo disk za PS5 Slim D, pitao sam ih i kažu da ne ide na  PS Pro, a s druge strane ima videa gdje likovi spajaju taj na Pro pa sad više nisam pametan. Da li uopće postoji posebna Pro verzija, ima li je ili hoće li je uopće biti kod nas?

Hvala i lp

PSN ID: Tvrdy96
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Re: Disk drive za PS5 Pro
Tvrdy kaže...

Pozdrav i odmah isprike ako postoji neka bolja tema za ovo, nisam dugo bio na forumu pa nisam više u toku a search mi nije vratio ništa pametno.

Da li netko zna kakve su perspektive i mogućnosti kupnje diska za PS5 Pro. Uzeo sam konzolu nedavno i čitam po netu da diska nema, da su ga kao i nekad konzolu pokupovali scalperi. Na Sancta Domenici je osvanuo disk za PS5 Slim D, pitao sam ih i kažu da ne ide na  PS Pro, a s druge strane ima videa gdje likovi spajaju taj na Pro pa sad više nisam pametan. Da li uopće postoji posebna Pro verzija, ima li je ili hoće li je uopće biti kod nas?

Hvala i lp

Isti je BD Drive za Slim i Pro.

Ja sam svoj uzeo u Mediamarktu ali da,scalperi se trude ugrabiti sve.

15 godina
MEGATAMA kaže...
Tvrdy kaže...

Hvala i lp

Znači, SD support je full of shit. Ako si uzeo isti drive i bez problema radi i na PS Pro, onda je to to. Hvala

PSN ID: Tvrdy96
13 godina
Ninja Gaiden 4 dolazi na PS5:

FAK JEA!!!

0 0 hvala 0
14 godina
Switch 2 će se prodavati ko vruće kifle. Jednostavno se stvorio ogroman hype jer je Switch bio pun pogodak i imaš bazu od 100+ milijuna korisnika, a čekalo se na Switch 2 duže vrijeme. Ista stvar kao PS5 kad je izašao nakon što je prethodna generacija konzole bila uspješna. Ako nisi preorderao, nisi mogao naći PS5 u dućanu godinu dana.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tvrdy kaže...
MEGATAMA kaže...
Tvrdy kaže...

Hvala i lp

Znači, SD support je full of shit. Ako si uzeo isti drive i bez problema radi i na PS Pro, onda je to to. Hvala

Ja sam doslovno sa PS5 slima, stavio drive na PRO!

Super su ovi iz SD, hahaha

13 godina
Sony PlayStation 5

Zaboravio nadodati, uz Ninja Gaiden 4, na PS Store-u je dostupan Ninja Gaiden 2 Black - remasterirana verzija u Unreal Engine 5:

https://store.playstation.com/en-hr/product/JP0106-PPSA26679_00-NG2B000000000000

Napokon nešto uzbudljivo za odigrati. 

2 0 hvala 0
16 godina
Tvrdy kaže...

Hvala i lp

Znači da će ih uskoro biti normalno u trgovinama čim ih Sancta Domenica počinje dobivati, hvala za info, iako ću pričekati još malo s kupnjom u nadi da možda sruše cijenu, jer iskreno ova cijena mi je previsoka.

Baš sam prije koji tjedan i pročitao da su se počeli pojavljivati u UK trgovinama,a sada evo i kod nas.

Kako ti kolege kažu disk drive je univerzalan za Slim i Pro modele, tako da nećeš imati problem ukoliko si se odlučio na kupnju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 9:27 (lobotomac90).
14 godina

Vidio sam po Njuškalu/marketplaceu da idu i ispod 100€, pa pogledajte i tamo. 

Bolesno kaj Sony radi. 

16 godina

Vidio sam i ja da se počinju i po njuški pojavljivati oko 100 eurića, ali nije mi sila još kupovati, taman dok odigram digitalno ovo što imam prođe pola godine 

Da je realna situacija što se tiče cijene, mislim da drive novi u dućanu ne bi mogao vrijediti više od 100 eura, ovo je baš ciganluk...jbt da se vratim u kune, preko 1000 kn za čitač diska 

14 godina
lobotomac90 kaže...

Vidio sam i ja da se počinju i po njuški pojavljivati oko 100 eurića, ali nije mi sila još kupovati, taman dok odigram digitalno ovo što imam prođe pola godine 

Da je realna situacija što se tiče cijene, mislim da drive novi u dućanu ne bi mogao vrijediti više od 100 eura, ovo je baš ciganluk...jbt da se vratim u kune, preko 1000 kn za čitač diska 

Mislim da je gamad (trgovci) digla cijenu po izlasku Pro konzole. A Sony mislim da namjerno šalje disc drive na kapaljku, naravno da je potražnja skočila jer ste izdali Pro bez disc drive-a, pametni ljudi su ga kupili unaprijed iako još niš nije bilo potvrđeno o Pro konzoli.

Disc Editions Make Up 82% Of All PS5 Console Sales. Ovo pokazuje dosta toga, ali znam u kojem smjeru nas žele otjerat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 10:01 (Promster).
4 mjeseca
Promster kaže...

Vidio sam po Njuškalu/marketplaceu da idu i ispod 100€, pa pogledajte i tamo. 

Bolesno kaj Sony radi. 

Kad već ne mogu izbaciti poštenu i normalnu igru, barem mogu baciti fokus na to da konzola dolazi kao legić sa nadogradnjama/DLC-evima. A xy limited dualsense-vi sa standardnim stick drift problemima. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
16 godina

Kontam si da PS 6 uopće ne bude imao opciju diska, ne sviđa mi se to ni malo, ali sve vodi prema tome...a cijene digitalnih igara također rastu, sve skuplji i skuplji gaming postaje.

Na kraju će doći na isto hoću iz hobija igrati igre na kompu/konzoli ili voziti motor 

7 dana
Sony PlayStation 5

Na Play Asia možete prednaručiti fizičko izdanje Ninja Gaiden 2 Black

0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

Kontam si da PS 6 uopće ne bude imao opciju diska, ne sviđa mi se to ni malo, ali sve vodi prema tome...a cijene digitalnih igara također rastu, sve skuplji i skuplji gaming postaje.

Na kraju će doći na isto hoću iz hobija igrati igre na kompu/konzoli ili voziti motor 

Pa ako odjebu fizičke igre, i samim time kupovinu/prodaju rabljenih, ja se vraćam na PC gaming. I jedno i drugo je imalo svojih prednosti i mana, ali ovdje nestaju prednosti polako.

Za PS6 mislim da ćemo dobit disc drive u obliku DLC-a, ljudi s velikom kolekcijom fizičkih igara, koje bi postale beskorisne bi ih ubili.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 10:11 (Promster).
13 godina
Sony PlayStation 5

Da dam dojmove NG2 Black - nisam htio čekati nekakva sniženja pošto apsolutno obožavam NG serijal pa da sumiram ako se dvoumite da li potrošiti pare:

Pozitivno:

- i dalje fantastična akcijska igra

- nema više ograničenja da se mora doći do određenog chaptera prije nego se može napraviti upgrade oružja

- sasvim solidna grafička poboljšanja

- glatko izvođenje u 60 FPS-a

Negativno:

- ništa u vezi izgleda ove igre ne vrišti da je to unreal engine 5 igra u 2025. Znam da se radi o remasteru ali očekivao sam više.

- HDR implementacija je jako loša

- 120 FPS mod ima dropove i masovno spušta rezoluciju igre do te mjere da je sva ispikselizirana

- ne znam po čemu je ovo Pro enchanced igra

Za mene 7.5/10 ocjena, da su igru popeglali i više si dali više truda oko grafike, bilo bi 9/10. Znam da je remaster a ne remake ali su ipak gurnuli igru u UE5 pa je moglo i bolje.

Presuda - ako obožavate NG serijal kupite odmah. Ako vam je samo OK, čekajte sniženje. I moj savjet za grafičke postavke na PS5 (Pro) je 60 FPS-a+motion blur ako igrate na OLED ekranu. Ako ste na LED, onda samo 60 FPS-a. Znam da mnogi mrze motion blur, ali na OLED-u ostavlja skoro 120 FPS glatkoće. Ako igrate na OLED-u, 60 FPS bez motion blur-a nije isto (čitaj: jednako glatko) kao i na LED-u (gdje imate blagodat prirodnog blura zbog sporijeg odaziva displaya).

2 0 hvala 2
12 godina
Sony PlayStation 5

Hvala na dojmu,uštedio si mi novce 🥂

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Je li mozda tko kupovao US kodove za PS plus s G2A? Je li ta stranica legit? Cijena kljuca za Essential 12 mj. je 53USD a inace je 80USD.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 17:50 (emerik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Sony PlayStation 5

Bas gledam, onaj srednji paket je 80$, a u nasem storeu je 125eur... pise da vrijedi i za hrvatsku.

0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Ghost of Tsushima ima odličan HDR, (HGiG)! U 4k sa takvom slikom imam filing da će mi Jin svaki čas izaći van i sasjeći moja dva bambusa

Baš često budem impresioniran tokom igranja. Nisam igro prije, sada sam na ovoj Directors Cut verziji i baš mi je igra vrh!

Japanski voice + hr prijevod.

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
doktor1 kaže...

Ghost of Tsushima ima odličan HDR, (HGiG)! U 4k sa takvom slikom imam filing da će mi Jin svaki čas izaći van i sasjeći moja dva bambusa

Baš često budem impresioniran tokom igranja. Nisam igro prije, sada sam na ovoj Directors Cut verziji i baš mi je igra vrh!

Japanski voice + hr prijevod.

Kakva ti je igra?

bas sam je gledao da uzmem.

Origin_Steam: hrka11
9 godina

Igra je fantasticna, definitivno preporuke.

Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
16 godina
Sony PlayStation 5

Meni odlična...

Još gledam i SHogun seriju pa sam u elemntu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ako imas ps plus, tamo ti je u katalogu, ne znam jel znas to.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice