Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.460
|
čitano: 5.522.521
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Sony PlayStation 5
SimeKZ kaže...
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Dali je prosao popust za PS Plus, onaj koji je bio do nedavno?

Jos jucer je trajao. Ja sam ga u ponoc se sjetio uzet 

Super, ja se nisam sjetio..mislio sam da traje do 05.12.
Skraceno, popusio sam

12 godina
dexxa86 kaže...
SimeKZ kaže...
dexxa86 kaže...

Pozdrav,

Dali je prosao popust za PS Plus, onaj koji je bio do nedavno?

Jos jucer je trajao. Ja sam ga u ponoc se sjetio uzet 

Super, ja se nisam sjetio..mislio sam da traje do 05.12.
Skraceno, popusio sam

Mislim da ti opet bude za bozic.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
13 godina
Bitanga kaže...
sstrmi kaže...

Jel moguće da je transakcija za ps igru uspust završila na još jednom računu, tj sasvim desetom? Ispada da imaju isti broj računa, samo jedno je Nizozemska, drugo cipar ili šta se desilo

What?!

Hexfire kaže...
sstrmi kaže...

Jel moguće da je transakcija za ps igru uspust završila na još jednom računu, tj sasvim desetom? Ispada da imaju isti broj računa, samo jedno je Nizozemska, drugo cipar ili šta se desilo

Ne kužim pitanje, ali poznavajući Sony, sve je moguće. 

Znači u isto vrijeme kada sam jučer kupovao battle pass za sniper elite 5, ode transakcija i na tu stranicu za koju nisam nikada čuo, a ispada isti broj računa kao Sony, samo cipar. Pa sam kontaktirao PBZ, i kažu prva takva je bila još 9.9, odem provjeriti i ono stvarno. Sony transakcija plus dvije dodatne po 2€ na taj neki ciparski za torbe plus ista ta za odjeću. 

Na kraju sam na preporuku zatražio poništenje kartice i izdavanje nove, jer nije velik iznos da pokrećem postapak refunda na tim stranicama, tj u pbzu. Uglavnom jel ovo 2x slučajnost ili ne, nemam pojma.

16 godina
sstrmi kaže...

Znači u isto vrijeme kada sam jučer kupovao battle pass za sniper elite 5, ode transakcija i na tu stranicu za koju nisam nikada čuo, a ispada isti broj računa kao Sony, samo cipar. Pa sam kontaktirao PBZ, i kažu prva takva je bila još 9.9, odem provjeriti i ono stvarno. Sony transakcija plus dvije dodatne po 2€ na taj neki ciparski za torbe plus ista ta za odjeću. 

Na kraju sam na preporuku zatražio poništenje kartice i izdavanje nove, jer nije velik iznos da pokrećem postapak refunda na tim stranicama, tj u pbzu. Uglavnom jel ovo 2x slučajnost ili ne, nemam pojma.

Ajoj, pa preko čega si ti to kupovao? Sa direktnim plaćanjem na račun preko ebankinga? Imaš ti tu veći problem od "poništenja kartice".

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina

Bilo je plaćanje karticom plus potvrda preko aplikacije ( samo prvi puta jel ). Riješio sam sve sa PBZ-om, nema na kraju ništa veze sa PS-om nego se tako potrefilo.
U biti cura je nasjela na neke zoo karte za Osijek po 2€ komad i koristila moju karticu, a u biti je neki scam gdje se pretplatila na neke dvije ciparske stranice vipbag i clotheus koji su dosada od 8.9 pokušali napraviti 6 naplata u iznosima 2x7, 2x17 i 2x37 eura, ali nijedna naplata nije uspjela, jer ja ne držim novac na žiro računu dok ne dođe vrijeme za platiti nešto, i eto jučer se potrefilo da su taman pokušavali naplatu i uspijeli jer sam bio prebacio za PS. Uglavnom ako želim vratiti svojih dosadasnjih 11 eura ( 2x2 za karte i ovih jučer 7 ) treba pun k toga napraviti, što nije vrijedno vremena. Tako da su mi savjetovali poništenje kartice i izradu nove, ali ti misliš da s time problem neće nestati ili?  Jer nije mi problem zatvoriti cijeli žiro račun ako treba, bar je to par minuta posla i kasnije otvoriti novi

16 godina
Grand turismo 7 je na popustu pa ako ga tko zeli zgrabiti, sada je prilika.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
sstrmi kaže...

Bilo je plaćanje karticom plus potvrda preko aplikacije ( samo prvi puta jel ). Riješio sam sve sa PBZ-om, nema na kraju ništa veze sa PS-om nego se tako potrefilo.
U biti cura je nasjela na neke zoo karte za Osijek po 2€ komad i koristila moju karticu, a u biti je neki scam gdje se pretplatila na neke dvije ciparske stranice vipbag i clotheus koji su dosada od 8.9 pokušali napraviti 6 naplata u iznosima 2x7, 2x17 i 2x37 eura, ali nijedna naplata nije uspjela, jer ja ne držim novac na žiro računu dok ne dođe vrijeme za platiti nešto, i eto jučer se potrefilo da su taman pokušavali naplatu i uspijeli jer sam bio prebacio za PS. Uglavnom ako želim vratiti svojih dosadasnjih 11 eura ( 2x2 za karte i ovih jučer 7 ) treba pun k toga napraviti, što nije vrijedno vremena. Tako da su mi savjetovali poništenje kartice i izradu nove, ali ti misliš da s time problem neće nestati ili?  Jer nije mi problem zatvoriti cijeli žiro račun ako treba, bar je to par minuta posla i kasnije otvoriti novi

Žiro račun... teško mi te pratiti :-)

Uglavnom, bitno je da si riješio s bankom, oni najbolje znaju. Samo su mi čudni ovi tvoji screenshoti gdje se spominju računi, poziv na broj, POS i sl.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Sony PlayStation 5

Iako je kod nas istekao popust za ps plus, na indiji jos traje 

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Pero Dinamit kaže...
Grand turismo 7 je na popustu pa ako ga tko zeli zgrabiti, sada je prilika.

Vrijedi li uzeti ako će se igrati isključivo na kontroleru?

6 godina
Gt 7 imam skoro 250 sati na kontroleru, tako da da
16 godina
Sony PlayStation 5

Mali update oko PS Portal-a.

U početku se vrlo rijetko znalo dogoditi da bude lag, ali s obzirom na igrice nije mi smetalo. Međutim, kako sam počeo igrati GT7, počelo je sve više i s obzirom na igru znalo biti dosta problematično. Kako sam u iznajmljenom stanu u Norveškoj sa nekim starijim routerom (a sve je spojeno bežično na njega) probao sam bez gledanja EON TV-a u to vrijeme i spojiti samu konzolu kabelom. To je apsolutno riješilo problem. 

Nakon tri dana takvog korištenja odlučio sam kupiti sebi drugi router (TP-Link Archer AX1800). Stari router je Asus AC750 i prelazak na novi je riješio sve. Sve spojeno u stanu na WiFi, mogu gledati EON TV dok sam na PS Portalu, konzola također na WiFi-ju. Testirano dva tjedna, bez ijednog lag-a. 

Danas još dobio nekakav update na Portalu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Dardevil kaže...

Mali update oko PS Portal-a.

U početku se vrlo rijetko znalo dogoditi da bude lag, ali s obzirom na igrice nije mi smetalo. Međutim, kako sam počeo igrati GT7, počelo je sve više i s obzirom na igru znalo biti dosta problematično. Kako sam u iznajmljenom stanu u Norveškoj sa nekim starijim routerom (a sve je spojeno bežično na njega) probao sam bez gledanja EON TV-a u to vrijeme i spojiti samu konzolu kabelom. To je apsolutno riješilo problem. 

Nakon tri dana takvog korištenja odlučio sam kupiti sebi drugi router (TP-Link Archer AX1800). Stari router je Asus AC750 i prelazak na novi je riješio sve. Sve spojeno u stanu na WiFi, mogu gledati EON TV dok sam na PS Portalu, konzola također na WiFi-ju. Testirano dva tjedna, bez ijednog lag-a. 

Danas još dobio nekakav update na Portalu.

A logično. Sve što je spojeno na WiFi ti smanjuje bandwidth koji preostaje Portalu. Pogotovo ako je i playka spojena na wifi. Najbolje je uvijek čim više uređaja imati spojeno na kabel, a na wifi samo ono što moraš.

16 godina
Sony PlayStation 5

Znam, ali ovdje u stanu gdje sam ne rade mi se "zahvati" oko kabela i sl., a i konfiguracija stana je takva da bi bilo onda kabela svuda. Ovako sam jednostavnije i elegantnije riješio problem, a router ću ponijeti sa sobom kada budem selio. Još mi samo ostaje probati kako će to funkcionirati kad budem na odmoru u HR.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2024 6:06 (Dardevil).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Jel ovaj SSD s ovim heatsinkom stane u PS5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Switch kaže...

rekao bih da ne, pogledaj dimenzije:
https://www.playstation.com/en-us/support/hardware/ps5-install-m2-ssd/

14 godina
Pixel kaže...
Switch kaže...

Po ovome ispada da stane... https://www.bequiet.com/en/press/29625

16 godina
Switch kaže...
Pixel kaže...
Switch kaže...

Moguće da su na linkui onda krive dimenzije jer smije biti visok 22mm sveukupno s m2 , a tamo piše 27 samo za hladnjak. 
Ako beQuiet tvrdi da odgovara onda sigurno odgovara , imam dosta njihove opreme i sve je po speckama i vrlo kvalitetno.

Postoji i MC1 pro koji je deblji pa možda su na mall.hr  zabunim stavil ite dimenzije.

"The PlayStation®5 supports 22mm PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe SSDs with a capacity between 250 GB and 4 TB. be quiet! has prepared a handy video tutorial on how to install an M.2 SSD in the console. Please note that only the be quiet! MC1 SSD cooler is recommended for use in a PlayStation®5; the MC1 Pro with an additional built-in heat sink has a higher cooling capacity, but is taller than the dimensions specified by Sony. Please take into account that you need the PlayStation®5 system software update from 15.09.2021 to enable expansion with an M.2 SSD."

14 godina
Pixel kaže...
Switch kaže...
Pixel kaže...
Switch kaže...

Moguće da su na linkui onda krive dimenzije jer smije biti visok 22mm sveukupno s m2 , a tamo piše 27 samo za hladnjak. 
Ako beQuiet tvrdi da odgovara onda sigurno odgovara , imam dosta njihove opreme i sve je po speckama i vrlo kvalitetno.

Postoji i MC1 pro koji je deblji pa možda su na mall.hr  zabunim stavil ite dimenzije.

"The PlayStation®5 supports 22mm PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe SSDs with a capacity between 250 GB and 4 TB. be quiet! has prepared a handy video tutorial on how to install an M.2 SSD in the console. Please note that only the be quiet! MC1 SSD cooler is recommended for use in a PlayStation®5; the MC1 Pro with an additional built-in heat sink has a higher cooling capacity, but is taller than the dimensions specified by Sony. Please take into account that you need the PlayStation®5 system software update from 15.09.2021 to enable expansion with an M.2 SSD."

Da, MC1 PRO ne stane a MC1 stane sigurno. Ima i dobar video na linku kako se sve montira i stavlja u PS5.

5 tjedana
protjeran
Sony PlayStation 5

Za crni petak sam kupio Playstation 5 digitalnu verziju. Naručio iz Santa Domenica. Stiglo mi poštom u Đakovo. I naravno odmah problem. Zvuk mi krcka, pucketa, i u igrama i čak i dok nisam ni ušao u igru na početnoj stranici Playstationa. naravno pomislio odmah da je do HDMI kabla. Probao sva 4 HDMI slota na TV-u i na svima je isti problem. Na svim slotovima imam spijen Nintendo switch, Playstation 4 itd. Sve radi bez greške. Samo kad Playstation 5 spojim onda problem sa zvukom. Šta da radim, molim savjet. Jel mislite da je kabel ili možda konzola sa greškom nekom? Nemam objašnjenje drugo. Tv je noviji radi besprijekorno. Postavke zvuka su dedault sve kako treba biti. Hvala 

0 0 hvala 0
15 godina
Mandragora kaže...

Za crni petak sam kupio Playstation 5 digitalnu verziju. Naručio iz Santa Domenica. Stiglo mi poštom u Đakovo. I naravno odmah problem. Zvuk mi krcka, pucketa, i u igrama i čak i dok nisam ni ušao u igru na početnoj stranici Playstationa. naravno pomislio odmah da je do HDMI kabla. Probao sva 4 HDMI slota na TV-u i na svima je isti problem. Na svim slotovima imam spijen Nintendo switch, Playstation 4 itd. Sve radi bez greške. Samo kad Playstation 5 spojim onda problem sa zvukom. Šta da radim, molim savjet. Jel mislite da je kabel ili možda konzola sa greškom nekom? Nemam objašnjenje drugo. Tv je noviji radi besprijekorno. Postavke zvuka su dedault sve kako treba biti. Hvala 

probaj ga spojit ne neki drugi tv prvo. 

16 godina
Mandragora kaže...

Imam i ja taj problem,odnosno pojavio mi se naknadno..ako ti je sound output PCM to će se dešavati..ako staviš na dolby..to nećeš čuti..ali meni dolby osobno ne zvuči naj..dakle rješenje..upalim plejku..okrenem na tvu na plejku..i nakon toga..istekas hdmi kabel iz tva..pricekas par sekundi..uštekaš ponovo..i nakon toga nema krckanja..tv je samsung inače..polovično rješenje..ali na netu nisam našao nikakvo drugo..

5 tjedana
protjeran
Sony PlayStation 5

Sve isto kao i kod tebe. I TV Samsung takođe. I tvoje rješenje pomogne. Al ne želim to stalno raditi i ponovno uključivat svaki put game mode i ostalo. A i imam djecu koja to ne znaju dok nisam kod kuće. Uglavnom šta sada da radim ? Konzola je 3 dana stara. Da kontakriram santa Domenicu ili ? Ja sam iz Đakova tako da neznam kome se treba obratiti u slučaju kvara? Nekom tu lokalnim ili moram slat poštom njima u ZG?

0 0 hvala 0
16 godina
Mandragora kaže...

Sve isto kao i kod tebe. I TV Samsung takođe. I tvoje rješenje pomogne. Al ne želim to stalno raditi i ponovno uključivat svaki put game mode i ostalo. A i imam djecu koja to ne znaju dok nisam kod kuće. Uglavnom šta sada da radim ? Konzola je 3 dana stara. Da kontakriram santa Domenicu ili ? Ja sam iz Đakova tako da neznam kome se treba obratiti u slučaju kvara? Nekom tu lokalnim ili moram slat poštom njima u ZG?

Onda je vjerovatno neka relacija samsung tv - ps5..rješenje ti je još kao što je kolega naveo probati to na drugom tv-u..ili staviti output na dolby..i to nećeš čuti..ovako ako je do tv-a zamjenit ćeš ps5 spojit a problem isti..

13 godina
Mandragora kaže...

Stavi na dolby i ne bi trebalo biti problema. Ak slušaš prek zvučnika na telki tak ti je više manje svejedno što se tiče kvalitete.  Nema ti smisla slat na servis jer vrlo vjerojatno je problem u kombinaciji s tvojom telkom a njima će raditi i onda ništ nisi postigao. Kao što je netko rekao, prvo eventualno probaj na nekoj drugoj telki.

13 godina
Sony PlayStation 5

Kažu Sony digao ruke od PSVR2 a ono ovaj mjesec više PSVR2 igara izlazi nego flat i, potpuno neočekivano, ovo:

https://www.uploadvr.com/playstation-vr2-controller-free-hand-tracking-siggraph-asia/

Držim fige da ću moć pristojno gestikulirati drugim vozačima u gran turismu, to bi bio vrh.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2024 15:27 (Chronosus).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
PSVR2 je predobar "štrument" da bi samo tak odustali - pogotovo sad dok sam ja nabavil :D
5 tjedana
protjeran
Sony PlayStation 5

Nemam drugi tv i ne želim nigdje nositi konzolu kod komšije probat spojiti i slično kada imam Tv skoro nov po 1000 evra i sve na njemu radi savršeno. Sve moguće konzole spojene i komp i da ničim problema. Šta bi sad trebao kupit još jedan tv štali. Ne razumijem. Nemam izvor novca iza u bašči. Hvala svima na pomoći i onaj savjet pomogne. Al dao sam novce za novu konzolu da bi sad ili slušao krckanje zvuka ili digao kredit i kupio još jedan NOVI tv. Najvjerojatnije ću onda prodat Playstation 5 i nastaviti igrati na PS4. 

0 3 hvala 0
5 tjedana
protjeran
Chronosus kaže...
Mandragora kaže...

Stavi na dolby i ne bi trebalo biti problema. Ak slušaš prek zvučnika na telki tak ti je više manje svejedno što se tiče kvalitete.  Nema ti smisla slat na servis jer vrlo vjerojatno je problem u kombinaciji s tvojom telkom a njima će raditi i onda ništ nisi postigao. Kao što je netko rekao, prvo eventualno probaj na nekoj drugoj telki.

Ako ovo sa dolby pomogne stavit ću na to i sve uredu. Bitno mi je samo da me pucketa zvuk i ne krcka. Hvala ljudino.

15 godina
Mandragora kaže...

Nemam drugi tv i ne želim nigdje nositi konzolu kod komšije probat spojiti i slično kada imam Tv skoro nov po 1000 evra i sve na njemu radi savršeno. Sve moguće konzole spojene i komp i da ničim problema. Šta bi sad trebao kupit još jedan tv štali. Ne razumijem. Nemam izvor novca iza u bašči. Hvala svima na pomoći i onaj savjet pomogne. Al dao sam novce za novu konzolu da bi sad ili slušao krckanje zvuka ili digao kredit i kupio još jedan NOVI tv. Najvjerojatnije ću onda prodat Playstation 5 i nastaviti igrati na PS4. 

ne kazemo ti da probas drugi tv kako bi kupio drugi tv za ps5, nego da izoliras problem. to se inace tako radi, kad ti nesto steka/ne radi prvo je potrebno vidjet gdje je tocno problem. ti u ovoj sitaciji imas konzolu, tv i kabl(ako slusas preko tv zvucnika) i problem moze bit na bilo kojoj stavci od te tri, a kako ces znat u kojoj je ako ne testiras sa drugim kablom(to jesi) i drugim tv-om?

svakako si rijesenje problema dobio, stavi na dolby i to je to. 

16 godina
Mandragora kaže...

Ako ovo sa dolby pomogne stavit ću na to i sve uredu. Bitno mi je samo da me pucketa zvuk i ne krcka. Hvala ljudino.

Probaj, samo pripazi, meni na LG CXu PS5 Dolby ima osjetan delay u zvuku u odnosu na Linear PCM. Ali ja koristim još i AV receiver sa eARCom pa tko zna do čega je to. No drugdje nemam nikakve delayeve, samo sa playkom i sa PS5 Dolby formatima.

Taj delay je osjetan već i u menijima (pomakneš selekciju u menijima i zvuk koji se čuje kasni par stotina milisekundi što se lako primjeti), tako da furam Linear PCM za surround.

Poigraj se isto i sa HDMI device typeom u audio settingsima playke, možda je pogrešan odabran pa dynamic range nije prilagođen TVu pa pucketa.

No svakako ne bi trebalo ništa pucketati na bilo kojim settingsima niti je to normalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2024 17:03 (Bitanga).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice