Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.832
|
čitano: 6.282.287
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Sony PlayStation 5

Kaj se opterecujete sa "pravim PS5 ekskluzivama". 
Ima igara za igranje. Makar su crossgen puno bolje i ugodnije ih je igrat na novoj konzoli.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Re: Sony PlayStation 5
Ma ne opterecujem se, u pravu si ti, samo se osjecam nekako blesavo kad pomislim da cu ps5 ekskluzive igrati na ps6 ;)

Jer taman kad krenu izlaziti, izaci ce i nova konzola.....
Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Da su mi vaši problemi pa da se naspavam.

U igrama treba uživati.

Može biti grafika super next gen., a igra ništa ne valja. 

Fakat sam zadovoljan sa PS5 konzola tiha brzo učitavanje.

Igara ko pljeve, ali naravno uvijek neko mora kukati.

Moj PC  
15 1 hvala 0
13 godina
Damir22 kaže...
Ma ne opterecujem se, u pravu si ti, samo se osjecam nekako blesavo kad pomislim da cu ps5 ekskluzive igrati na ps6 ;)

Jer taman kad krenu izlaziti, izaci ce i nova konzola.....

PS6 nece dugo, dugo... 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Mislim da cemo se nacekati jos min 3 god dok ne izadje ps5 pro

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Meni se prelazak na ps5 isplatio samo zbog njenog tihog rada. Ludio sam sa ps4 pro jet festom. Dodatni plus mi je sto se sve igre bolje izvode, neuporedivo je konzola brza, dualsense.. ja sam prezadovoljan, konzolu imam od prvog dana i uzeo sam je u bundelu sa 2 igre preko ekupi. Ne znam za vas, ja sam psihicki nestabilan kada je nova konzola u pitanju i naprosto ne bi mogao cekati godinu, dvije da bi je imao ispod tv-a. Iako zbog obaveza i 3 djece upalim je tek preko vikenda, al neka je ona meni na oku.
PSN J_Keziah
Moj PC  
9 0 hvala 0
8 godina
LordSnow kaže...
Meni se prelazak na ps5 isplatio samo zbog njenog tihog rada. Ludio sam sa ps4 pro jet festom. Dodatni plus mi je sto se sve igre bolje izvode, neuporedivo je konzola brza, dualsense.. ja sam prezadovoljan, konzolu imam od prvog dana i uzeo sam je u bundelu sa 2 igre preko ekupi. Ne znam za vas, ja sam psihicki nestabilan kada je nova konzola u pitanju i naprosto ne bi mogao cekati godinu, dvije da bi je imao ispod tv-a. Iako zbog obaveza i 3 djece upalim je tek preko vikenda, al neka je ona meni na oku.

Imam Xbox series X ali želim nabaviti PS5 samo zbog tih razloga, neda mi se više igrati na PS4, glasan je i želim te Sony ekskluzive odigrati u boljoj kvaliteti.

Od PS4 cu vjerojatno napraviti konzolu za emuliranje.

15 godina
nike098 kaže...
CroVandal kaže...
nike098 kaže...
Damir22 kaže...
Pa mislim da je dovoljno vremena proslo da se shvati da je to sad cijena, i da ce takva manje vise i ostati. Mozemo o razlozima i motivima, deranju, pretjerivanju, no, realno je da ce proci dugo vremena, ako ikad i bude, da dodjemo do one preporucene maloprodajne cijene.....

Kad pogledas pojedinacne cijene, od tih 6000kn, igre racunaju minimalno 1200-1300kn, dodatni kontroler 500, sama konzola znaci ispadne cca 4000kn..... Sto u osnovi nije predaleko od "preporucene" cijene...

Vrijedi li taj bundle toliko, o tome bi se dalo raspravljati.....

Vjeruj da ta cijena nece dugo, tj. sve ovisi o potraznji  i zasicenju trzista, potraznja ce definitivno padati jer ce oni koji zele biti oderani ce oderati, a oni kao ja iz principa nece dati duplo vise nego je preporucena ce cekati, a to je cijena na kojoj su trgovci takoder u dobitku. Nezaboravi da Ps se  trenutno ne isporucuje na jedno veliko trziste Rusija te ce taj dio otici na druga trzista. A osim toga za 1500-2000 kn manje se moze uzesti xbox https://www.gamershop.hr/xboxseries/konzole a sa  amazona još 500 kn jeftinije.

Xbox nije niti blizu trazen kao PS5. Bas pratim cijene na Ebay.de znaci konzola gola ide za 750-800 eura bez problema i dan danas. Sa time da kad dugi period nema "dropa" se cijena penje na 900+. Scalperi uzimaju vise od 90% dostupnih konzola i drze cijene visokima i drzat ce dok god je moguce.

Sad da nije niti blizu prouci sam https://psx.com.hr/usporedba-prodaje-ps5-i-xbox-series-xs-u-sad-u-sijecanj-2022-prodaja/

To sta smo mi na balkanu vise orjentirani na ps a ne na xbox to je druga stvar.

Nije samo Balkan. Recimo tu u Irskoj PS5 je praktički nemoguće nabaviti dok Series X stoji na policama u Gamestopu već tjednima po preporučenoj cijeni.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
Sony PlayStation 5

Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča?  Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva? Po toj logici oni koji imaju ps 4 bi trebali biti uskraćeni za nove igre čim prije, tim bolje. A svi znamo da će doći i taj dan, jer je tako bilo sa svakom prethodnom generacijom konzola. Štancali su igre za staru generaciju još 2-3 god i ode onda u zaborav, tako će biti i ovdje.

Evo recimo Forbidden west jedna je takva grafička poslastica na PS 5 da ne znam što bih rekao na grafiku osim "wow" i siguran sam da na ps 4 igra izgleda lošije, a nema opciju izvedbe u 60 fps-a kao na petici.

Ja mislim da su neki ovdje očekivali brda i doline od ps5, pa sada kenjaju kako ne valja. Dobili smo tišu, hladniju, generalno bolju konzolu naspram ps 4 pro, sve se igre izvode u 60 fps-a glatko, neke čak i u 120, stare igre nešto ljepše izgledaju nego na četvorci. Pa što biste vi još? 

Generalno nije baš nekih naslova izašlo unazad godinu dana, ali to apsolutno nema veze sa tim vašim "next gen" i "eksluziva" pojmovima. Činjenica je da je gaming industrija dosegla vrhunac i da igre nemaju ne znam što novo za ponuditi, grafika je odlična, bilo na konzolama, bilo na PC-ju.

Ja uživam u Ps 5 iskreno, nemam ni vremena da godišnje stignem odigrati više od 5-6 igara,a ruku na srce ima se što igrati i od starih igara, nemoguće da se baš sve odigrali, druga je stvar ako se postali zasićeni, pa nije više to to, ali onda je problem u vama samima, a ne gaming industriji. 

I opet da se vratim na "ekskluzive"...Igra mora biti ekskluziva da bi bila dobra i kvalitetna po vašim kriterijima?

Ljudi malo manje čangrizavosti i više uživanja u igrama, to je sve samo hobi i dobra zajebancija koja naravno kao i sve ostalo košta. Tko želi/može priuštiti će si konzolu, grafičku ili što već i po cijenama koje jesu i biti zadovoljan, dok će drugi kenjati kako je skupo i pravdati si kako i tako nema igara. Nije to nešto neophodno za život, pa jebo vas dan sve je poskupilo u trgovinama, od osnovnih namirnica za život,a  vama najveći problem što su konzole skuplje nego ste očekivali. 

Moj PC  
15 1 hvala 1
15 godina
lobotomac90 kaže...

Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča?  Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva?

Zato jer onda neki veliki napredak nećemo vidjeti nikad kad se igre moraju "downgradeati" da rade na starim konzolama. Posebno napredak nećemo vidjeti u AI. Najbolje da još i danas proizvode igre za PS2 jer eto da se svi mogu igrati.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
Lonely Boy kaže...
antimadridista kaže...
lobotomac90 kaže...

Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča?  Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva?

Zato jer onda neki veliki napredak nećemo vidjeti nikad kad se igre moraju "downgradeati" da rade na starim konzolama. Posebno napredak nećemo vidjeti u AI. Najbolje da još i danas proizvode igre za PS2 jer eto da se svi mogu igrati.

Citajuci gotovo svaki tvoj post na ovoj temi, moram reci 

da si jedan jako isfrustriran covjek. 

Ubio si me argumentima.

Moj PC  
6 0 hvala 1
10 godina
Neki su ocekivali da kad nabave PS5 da ce Sony preko noći poceti izbacivati ps5 only igre i zaboraviti da postoje ps4 igrači.
Sve dok je ps4 vecinski prisutan na tržištu mozemo zaboraviti fokus na PS5. Sto se tice downgradanja na PS4, to je normalno da se poveca prodaja.
Soniju je cilj prodaja igara a ne ugoditi onima koji su uspjeli kupiti PS5.
PS5 sam po sebi donosi ogromne prednosti i bez ps5 igara.
16 godina
Sony PlayStation 5

Nisu game enginei kao nekada da se pišu za određenu konzolu, niti su hardverske razlike između konzola takve da game engine ne bi mogli imati rastezljivost po pitanju iskorištavanja novog hardvera.

Jedino što PS5 korisnici mogu očekivati od PS5 ekskluziva je iskorištavanje SSD-a u vidu bržeg učitavanja, ili game dizajna koji ne mora sa hodnicima, in game filmovima ili liftovima maskirati učitavanja.

Sve ostalo je samo pitanje FPS-a, rezlucije i količine detalja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lonely Boy kaže...
antimadridista kaže...
Lonely Boy kaže...
antimadridista kaže...
lobotomac90 kaže...

Citajuci gotovo svaki tvoj post na ovoj temi, moram reci 

da si jedan jako isfrustriran covjek. 

Ubio si me argumentima.

Nije ni potrebno tvoje frustracije su vidljive u svakom

drugom postu i cudenja nekim kritikama koje pojedini

forumasi upucuje glede igri, konzoli, itd... Po tebi se

covjek ne smije pozaliti na nista jer ispada da "tvojim"

novcem hrani tuda usta. Bolje da se drzis svog xboxa :)

Meni je presmiješno da se mene tu napada da sam fan Xboxa a u onoj drugoj temi da sam Sony fanboy 

Ne shvaćate da ste isfrustrirani samo vi i da mene boli ona stvar je igram na svemu. Samo govorim realno, nije moj problem ako se nekome to ne sviđa.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
A što misliš da ja nisam jedan od kupaca i da mi Sony i Microsoft šalju svaku novu konzolu besplatno? Nelogično mi je čitati da netko oiše da bi igre trebale izlaziti za stare konzole cijelo vrijeme. Pa dokad? To nikad nije bio slučaj, zašto bi sad trebalo biti? Kad već spominješ Cyberpunk, Jedan od razloga zašto je Cyberpunk izašao u stanju u kojem je izašao je to što su imali veliki apetit za igru koja bi radila onako kako je zamišljena samo na novim konzolama i PC-u, ali se morala downgradeati da radi na starim konzolama i radila je tako kako je radila.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Nisu game enginei kao nekada da se pišu za određenu konzolu, niti su hardverske razlike između konzola takve da game engine ne bi mogli imati rastezljivost po pitanju iskorištavanja novog hardvera.

Jedino što PS5 korisnici mogu očekivati od PS5 ekskluziva je iskorištavanje SSD-a u vidu bržeg učitavanja, ili game dizajna koji ne mora sa hodnicima, in game filmovima ili liftovima maskirati učitavanja.

Sve ostalo je samo pitanje FPS-a, rezlucije i količine detalja.

Na developerima je da odluče za što će izdavati igre, a ne na Sonyu.

Tako da dok god se developerima isplati dotle će i izlaziti igre za sve moguće platforme.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Witcher 3 next gen update odgođen do daljnjega. Zar je moguće da su toliko nesposobni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Cini se da je stvar politicke prirode jer je studio koji je radio na tome iz rusije
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
Lonely Boy kaže...
antimadridista kaže...
A što misliš da ja nisam jedan od kupaca i da mi Sony i Microsoft šalju svaku novu konzolu besplatno? Nelogično mi je čitati da netko oiše da bi igre trebale izlaziti za stare konzole cijelo vrijeme. Pa dokad? To nikad nije bio slučaj, zašto bi sad trebalo biti? Kad već spominješ Cyberpunk, Jedan od razloga zašto je Cyberpunk izašao u stanju u kojem je izašao je to što su imali veliki apetit za igru koja bi radila onako kako je zamišljena samo na novim konzolama i PC-u, ali se morala downgradeati da radi na starim konzolama i radila je tako kako je radila.

Totalno nebitno nisam se referirao na starije igre.

Nego tvoj cijelokupan dojam tebi je cudno kada netko kupi

konzolu od 4+k da 600kn za poluproizvod od igre i pozali se.

O čemu ti pričaš i otkud si ovo uopće izvukao molim te? A za ovo "sirovina" da uopće ne govorim, za takve su se stvari u normalnije vrijeme dobivali banovi na forumu. Nikad s tobom komunicirao nisam, otkud ti pravo za takav rječnik?

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča?  Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva? Po toj logici oni koji imaju ps 4 bi trebali biti uskraćeni za nove igre čim prije, tim bolje. A svi znamo da će doći i taj dan, jer je tako bilo sa svakom prethodnom generacijom konzola. Štancali su igre za staru generaciju još 2-3 god i ode onda u zaborav, tako će biti i ovdje.

Evo recimo Forbidden west jedna je takva grafička poslastica na PS 5 da ne znam što bih rekao na grafiku osim "wow" i siguran sam da na ps 4 igra izgleda lošije, a nema opciju izvedbe u 60 fps-a kao na petici.

Ja mislim da su neki ovdje očekivali brda i doline od ps5, pa sada kenjaju kako ne valja. Dobili smo tišu, hladniju, generalno bolju konzolu naspram ps 4 pro, sve se igre izvode u 60 fps-a glatko, neke čak i u 120, stare igre nešto ljepše izgledaju nego na četvorci. Pa što biste vi još? 

Generalno nije baš nekih naslova izašlo unazad godinu dana, ali to apsolutno nema veze sa tim vašim "next gen" i "eksluziva" pojmovima. Činjenica je da je gaming industrija dosegla vrhunac i da igre nemaju ne znam što novo za ponuditi, grafika je odlična, bilo na konzolama, bilo na PC-ju.

Ja uživam u Ps 5 iskreno, nemam ni vremena da godišnje stignem odigrati više od 5-6 igara,a ruku na srce ima se što igrati i od starih igara, nemoguće da se baš sve odigrali, druga je stvar ako se postali zasićeni, pa nije više to to, ali onda je problem u vama samima, a ne gaming industriji. 

I opet da se vratim na "ekskluzive"...Igra mora biti ekskluziva da bi bila dobra i kvalitetna po vašim kriterijima?

Ljudi malo manje čangrizavosti i više uživanja u igrama, to je sve samo hobi i dobra zajebancija koja naravno kao i sve ostalo košta. Tko želi/može priuštiti će si konzolu, grafičku ili što već i po cijenama koje jesu i biti zadovoljan, dok će drugi kenjati kako je skupo i pravdati si kako i tako nema igara. Nije to nešto neophodno za život, pa jebo vas dan sve je poskupilo u trgovinama, od osnovnih namirnica za život,a  vama najveći problem što su konzole skuplje nego ste očekivali. 

Nekome nije dovoljan skok u grafičkom izgledu/frame rateu i tišem radu nego želi nešto drugačije kad je već uložio 500-700 eura u novu konzolu. E sad, koliko je realno očekivati da nova konzola pruži i bitno drugačije gaming iskustvo je diskutabilno, ali svatko ima pravo buniti se. Ovo da je gaming industrija dosegla vrhunac slušamo već 10 godina i da je to istina već bi odavno sve propalo. Uvijek ima mjesta za nove kreativne načine korištenja postojećih mehanika samo je pitanje koliko je developerima u interesu. Jer dok god recimo Ubisoft može svake godine prodati isto s*anje u obliku AssCreeda - FarCry bome nemaju neki veliki motiv raditi nešto drugačije.

Naravno da ne mora igra biti ekskluziva da bi bila kvalitetna, ali je lakše napraviti bolju igru kad ti je budžet neograničen i ne ovisiš o prodajnim rezultatima. A i u pravilu su ekskluzive prve koje novi hardver iskoriste na drugačiji način. Evo recimo onaj Astro Boy koji dolazi uz PS5. Nakon te igre nisam čuo nikoga da nešto posebno spominje Dual Sense što je jedna od glavnih razlika u odnosu na staru generaciju. Za očekivati je da buduće PS5 ekskluzive s tim podignu iskustvo na višu razinu. Nekome nebitno, ali koliko pamtim ljudi su bili prilično oduševljeni tom igrom.

Meni osobno ne smeta toliko što je cijena konzole veća od preporučene, nego me smeta bahatost naših trgovaca koji se rješavaju smeća od igara na moj račun sa svojim "pametno" osmišljenim bundleovima. Da je konzola dostupna bez bundlea za recimo 4500 vjerojatno bih ju dosad već i kupio. Ali dati 1500 kn više da bih dobio igre realno vrijedne 500kn, ne hvala. Jer recimo ja sam umjesto da kupim PS5 i potrošim novce za PS+ i na njihovo storeu uzeo Xbox i svakim danom me sve manje vuće da uopće nabavljam PS5. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

"Nakon te igre nisam čuo nikoga da nešto posebno spominje Dual Sense što je jedna od glavnih razlika u odnosu na staru generaciju."

Slabo onda pratis net. Forumi, discordi, redditi stalno se pise o dualsense hapticu i adaptivnim triggerima u raznim igrama. Vise je igara koje to imaju implementirano i dobro koriste nego onih sto nemaju, i to se ne radi samo o eksluzivama. Ali i normalno je da se vremenom slabije o tom pocne pricati kada se ljudi naviknu, tad ce se spominjati samo ako neka igra to nije implementirala.

0 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...
lobotomac90 kaže...

A kakav točno napredak očekuješ? Igre ne rade na starim konzolama? Imaš izvođenje na ps 4 i na ps 5 koje je drastično bolje što se tiče fps-a i grafike. AI je druga priča, igre su tu da nas zabave,a ne da nas poistovijete sa realnošću, pa iskreno ni ne očekujem da će AI biti ne znam kakav ni za 20 godina. Mislim da ovdje većina pod pojmom nex gen misli na grafiku i sličice u sekundi, a ne AI, možda sam u krivu.

Hexfire kaže...
lobotomac90 kaže...

Nekome nije dovoljan skok u grafičkom izgledu/frame rateu i tišem radu nego želi nešto drugačije kad je već uložio 500-700 eura u novu konzolu. E sad, koliko je realno očekivati da nova konzola pruži i bitno drugačije gaming iskustvo je diskutabilno, ali svatko ima pravo buniti se. Ovo da je gaming industrija dosegla vrhunac slušamo već 10 godina i da je to istina već bi odavno sve propalo. Uvijek ima mjesta za nove kreativne načine korištenja postojećih mehanika samo je pitanje koliko je developerima u interesu. Jer dok god recimo Ubisoft može svake godine prodati isto s*anje u obliku AssCreeda - FarCry bome nemaju neki veliki motiv raditi nešto drugačije.

Naravno da ne mora igra biti ekskluziva da bi bila kvalitetna, ali je lakše napraviti bolju igru kad ti je budžet neograničen i ne ovisiš o prodajnim rezultatima. A i u pravilu su ekskluzive prve koje novi hardver iskoriste na drugačiji način. Evo recimo onaj Astro Boy koji dolazi uz PS5. Nakon te igre nisam čuo nikoga da nešto posebno spominje Dual Sense što je jedna od glavnih razlika u odnosu na staru generaciju. Za očekivati je da buduće PS5 ekskluzive s tim podignu iskustvo na višu razinu. Nekome nebitno, ali koliko pamtim ljudi su bili prilično oduševljeni tom igrom.

Meni osobno ne smeta toliko što je cijena konzole veća od preporučene, nego me smeta bahatost naših trgovaca koji se rješavaju smeća od igara na moj račun sa svojim "pametno" osmišljenim bundleovima. Da je konzola dostupna bez bundlea za recimo 4500 vjerojatno bih ju dosad već i kupio. Ali dati 1500 kn više da bih dobio igre realno vrijedne 500kn, ne hvala. Jer recimo ja sam umjesto da kupim PS5 i potrošim novce za PS+ i na njihovo storeu uzeo Xbox i svakim danom me sve manje vuće da uopće nabavljam PS5. 

Što drugačije po tebi treba uvesti u konzolu od 500-700 eura da bi opravdalo tu cijenu? I da, činjenica je da je gaming industrija na vrhuncu zadnjih 10 godina i da se sve igre ponavljaju, grafički ušminakiju, sviđalo se to nama ili ne. U kom smislu tu ima prostora za napredak osim grafike? Možda taj crni AI koji se spominje, ali ako se mene pita to i nije neki next gen, a s druge strane mi takav AI kakav je trenutno ni ne smeta. Ponavljam, igre grafički bilo na novim konzolama ili kompu izgledaju odlično, imamo 4k rezoluciju, detalje na razini animiranih filmova, izvođenje u visokom fps-u (nije još to to, ali na sljedećoj generaciji garant bude). Što još ? Jedino da grafika bude u rangu filmova,fotorealistična, a ako dođe do toga ja ću prvi bojkotirati takve igre jer sam uvijek dobro znao odvojiti realnost od virtualnog svijeta. Jednostavno su mehanike u igrama već izlizane da i developeri nemaju prostora za neki neviđeni napredak, osim ponoviti već dobro uhodanu šprancu, zato i imamo danas toliko open world igara, jer je to od prvih GTA igara bila takva inovacija,a danas je standard. Dosta se stvari promjenilo ako pogledamo gaming unazad 20 godina, ali mora doći do trena kada jednostavno stvari stagniraju, jer je skok u mehanikama , grafici, fpsu bio jako drstičan u kratkom vremenskom periodu. Pa sjetite se igara prije 20 godina, kako su izgledale, na koliko su fps-a radile itd. A najjače od svega što smo svi (barem mi 30+) uživali tada više nego danas, krećem od sebe, a biti će da je nešto i do godina 

Nego da se referiram i na dualsense od kojega osobno nemam neka velika očekivanja, dobra dumina uvedena, fora je, ali da mi je to nešto jako bitno na što obraćam pažnju, nije...točnije više ni primjećujem toliko haptičke vibracije i te kerfeke, niti mi treba tu neki napredak. Bitno da joy paše u ruci, da je kvalitetan i da radi, jbg jednostavan sam lik. Astrobot mi je onako "meh" iskustvo, probao, vidio, fora je, ništa posebno.

Po meni je pravi nex gen i budućnost VR. Tu ima mjesta za napredak , neka stave grafiku da bude kao u običnim igrama u 3d okruženju sa visokim fps-om i ja zadovoljan, a vjerujem da gaming industrija i ide u tom smjeru. Iskreno, baš se veselim izlasku novog PSVR i imam ga u planu kupiti, jer otkada sam probao Oculus Quest 2 skontao sam novu razinu gaminga.

Što se tiče bundleova to je jednostavno takvo, tržište diktira cijene i kraj priče. Tu nema promjene, sve je otišlo u nebesa koliko god mi bili frustirani zbog toga, opet se možemo vratiti na osnovne životne potrepštine, pa mi je iskreno i smiješno komentirati u nekom negativnom smislu jebene konzole i bundleove jer nitko neće spomenuti kako plaćamo ulje duplo skuplje ,a koje nam je znatno potrebnije od konzole ili grafičke 

Činjenica je da su nam podvalili muda pod bubrege, ali onaj tko želi konzolu pojesti će govno i dati 1000 kn više za 3 igre koje možda neće ni otvoriti, a drugi će kenjati kako je to sranje i tražiti sami sebi opravdanje da ne kupe istu...jbg onda ili ne želiš to toliko da nisi spreman riskirati razliku u cijeni ili si ne možeš trenutno priuštiti što je druga stvar. Ja sam opet svoj primjerak ubo preko teleoperatera i konzola sa dodatim joyjem, dvije igre me bez tarife izašla 5000 kn, tako da sam i više nego dobro prošao...ali jbg pratio sam web stranice svih živih operatera jedno 2 mjeseca svaki dan da bi uspio kupiti, ali na kraju se isplatilo i nije mi uopće žao. Najiskrenije, baš uživam u konzoli i razlika je drastična naspram ps 4 pro kojega sam također imao. Igara nema na bacanje trenutno, ali to nema nikakve veze sa ekskluzivama, next genom i tko zna čim već, nego jednostavno develeoperi trenutno ne štancaju igre kao što smo do sada navikli, što ne znači da će tako biti non stop. A da ima kvalitetnih igara, ima, opet ću spomenuti Forbidden West koji trenutno peglam i koji me je odličan, pa evo recimo Elden Ring...a sve izašlo u zadnja 2 mjeseca da se ni ne pokušavam sjetiti nečega od prošle godine. Nekada treba biti zadvooljan i uživati u onome što se nudi, a ne samo tražiti još i još, te na sve udariti negativom, probajte, nije teško  

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 9:53 (lobotomac90).
4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Jbt zar je moguce da nekome nije mrsko ovolike tekstove pisati, toliko vremena trositi na ubjedjivanje sa strancima preko interneta u vezi gejming konzole. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 10:07 (gamex1423).

5 1 hvala 0
16 godina
Lonely Boy kaže...

Čemu onda išta pisati ? zašto je bitna dužina teksta, meni više smetaju
 sirovine kao antimadritista kojima je nejasno kad se netko požali
 jer nije dobio što je platio i što mu je obećano.

Naporan si poprilično za nekog tko se priključio prije 6 tjedana, osim ako si već banan ranije zbog sličnih gluposti, ili si samo "lonely boy". Možda da poradiš na tome.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 10:27 (Bitanga).
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
gamex1423 kaže...

Jbt zar je moguce da nekome nije mrsko ovolike tekstove pisati, toliko vremena trositi na ubjedjivanje sa strancima preko interneta u vezi gejming konzole. 

Nikoga ja ništa ne ubjeđujem, nego iznosim svoj stav. Vjerovao ili ne forum i služi za neku kontruktivnu raspravu i iznošenje raznih stavova,a izgleda kod većine za pljuvanje po nečemu bez konkretnog argumenta skrivajući se iza forumskog nicka.  

S vremena na vrijeme si volim dati truda i odgovoriti na komentare koje smatram ili ne smatram ispravnima, pogotovo kada nemam što pametnije za raditi, a s obzirom da si aktivan forumu, čitaš i pišeš po istom i još se referiraš na moje nebulozne litanije, vidim da nemaš ni ti 

14 godina
gamex1423 kaže...

A generalno i ime stranice je vezano uz konzolu :) tak da neka zdrava diskusija oko konzola je dobra (tips n tricks, dolazak updateova, problemi itd itd) , no većinom to prerasta u trash talk ppl vs sony, ili sony vs xbox.

Po meni konzola je super (osobno nemam problema s driftom joye) igrica ima hrpetina za odigrat (što starijih što novijih), ne pucam na najnovije igre čim izađu (elde, forbidden west i ostalo, osobno mi je previše dat 600hrk za igru, al to je moj osobni stav, netko hoće dat netko neće), al nema plakanja za cijenama ni igre ni konzole. Netko tko je odlučio kupit igru ili konzolu dat će taj novac i bok, u slučaju da se premišljate da li dat novce ili ne (tj ako mislite da će Vam biti žao), onda radije nemojte niš kupovat i nofce na banku stavite.

No da se malo maknemo od tih političkih komentara, mene zanima da li tko koristi aftermarket punjače za joysticke, ja osobno imam ovaj: https://www.svijet-medija.hr/art/docking-station-speedlink-jazz-za-2-ps5-kontrolera/101371 (spojen USB-om u monitor koji daje struju), no sunce mu ljubim pol puta puni pol ne, nekad me navečer dočeka prazan kontroler iako je spojen na punjenje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 10:32 (sinkee).
10 godina
lobotomac90 kaže...

Po tvojoj logici bi još trebali oplakivati one koji imaju PS2, jer su oni uskraćeni za današnje PS4 igre. Nikome nije cilj da što manje ljudi igra, dapače najdraže mi je da svi igraju, ali mora gaming napredovati, a to se neće dogoditi na starom hardveru. I to je jedini razlog zašto nas većina želi nove igre samo na next genu, da bi bile što naprednije. A izjavu da je gaming doživio svoj vrhunac možeš mačku o rep okačit, baš je gaming grana koja može ići u beskrajno mnogo smjerova i napredovati do neslućenih razmjera, jedine granice su hardver i ljudska mašta. A druga je priča to što AAA developeri stalno nešto recikliraju i idu na ziheraške formule.

9 godina
Razmisljao sam o "alternativnom" docking stationu, veliki sam inace ljubitelj aftermarket proizvoda, no, kad je rijec o punjacu, ipam sam se odlucio za original.

50-100kn razlike u cijeni mi nekako nije bilo vrijedno rizikovanja bilo kakvih eventualnih problema i +1000kn za dva kontrolera, ako bas nemam srece.....
Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Lonely Boy kaže...

Čemu onda išta pisati ? zašto je bitna dužina teksta, meni više smetaju
 sirovine kao antimadritista kojima je nejasno kad se netko požali
 jer nije dobio što je platio i što mu je obećano.

Naporan si poprilično za nekog tko se priključio prije 6 tjedana, osim ako si već banan ranije zbog sličnih gluposti, ili si samo "lonely boy". Možda da poradiš na tome.

Kolega je tu već dugo, a nickove mijenja češće nego čarape. 

Lako ga je "prepoznati" po stilu i načinu pisanja, a forum mu očito služi za ispoljavanje viška energije i frustracija, što i nije loše za očistiti sebe od negativne energije. Uz nadu da to ne radi i u real-life okruženju. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice