Naravno, pa samo takva mogucnost i postoji, ako pricamo o bundleovima. Jer nisam nigdje jos primjetio neki official bundle, koji bi ukljucivao neki dodatni sadrzaj uz konzolu, drugaciju kutiju, izgled konzole ili specifikacije, kao sto je bilo s ps4 svojevremeno.
No, ako razgovaramo u smislu da u trgovini mora postojati mogucnost - onda nazalost ne mora, jer kako sam vec rekao, nema zakona koji brani trgovini da tacke prodaje iskljucivo u kompletu sa vrtnim rukavicama, burek sa jogurtom, ili hamburger s colom.
Pa tako ni ps5 sa igrama koje tebe, mene, njega ili nikoga ne zanimaju.
Naravno, svaki iole normalan trgovac to nece raditi, vec ce omoguciti sto raznolikiju ponudu, tako da za svaciji ukus i potrebe ima za ponuditi nesto - konzolu za one koji zele samo nju, s dva kontrolera za one koji bas to zele kupiti, ili konzolu + igre.....ako to neko zeli.
Da, trenutno se iskoristava cinjenica da konzola nema, cinjenice da su igre zadrzale cijene po trgovinama, novih igara nema, ove starije i precjenjene po trgovinama se prodaju za duplo (troduplo) manje na njuskalu, i da tu oni "vide" svoju priliku da uz vrucu i trazenu robu uvale i ono sto inace po redovnoj cijeni nebi mogli. I to je pogresno, iz mnogo aspekata, no i dalje nije protuzakonito.
Cak niti nabijanje cijene nije protuzakonito, opet, trgovini nitko ne brani da takav ps5 prodaje za 9.999.99kn, bez obzira sto je neka sluzbena i opceprihvacena cijena daleko manja - to je pravo i poslovni rizik svake trgovine. Ni to nije fer pley, no yebiga, tako je kako je....
Dakle, slazem se apsolutno s tobom, no moj post je bio vise usmjeren na ono "nemogu oni to, treba ih tuziti, treba ih prijaviti sto sile kupnju igara uz konzolu"..... jer mislim (dakle, ne znam, vec mislim), da osnove za to nazalost nema, mogu prodavati kako god hoce, mogu ti kupnju konzole uvjetovati dodatnom kupnjom cega god zele, a jedino sto covjek moze, kako je netko napisao, slegnuti ramenima i odbiti takvu ponudu.