Sugestija u vezi traženja odgovora

poruka: 7
|
čitano: 1.216
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Ukoliko ne bi bilo previše posla bilo bi praktično kada bi svaki post imao gumb "Traži odgovore" koji bi odveo na rezultate pretrage gdje bi bili izlistani svi postoji kojima je odabrani nadporuka. Često je u dugačkim temama u kojima i ima i razglabanja o nekom problemu lako naći post sa identičnim problemom, a malo teže je naći odgovor na taj post (pogotovo ako je citat skraćen ili je samo odgovoreno bez citata). Na ovaj način bi se olakšalo traženja odgovora, a time bi se smanjilo i ponavljanje istih pitanja.

Mislim da bi to sa strane baze podataka trebala biti vrlo jednostavna pretraga.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

4 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Sugestija u vezi traženja odgovora

To smo davno na početku imali, ali smo izbacili jer se nije primilo, nije funkcioniralo.

Još uvijek neke prastare teme imaju tu mogućnost.

Domagoj
15 godina

Mislim da ga nisi shvatio. To se nije primilo jer je pokretač teme morao označiti valjani odgovor (ili?, ne znam, nisam u to vrijeme bio na forumu).

On želi opciju da se prikažu sve poruke koje su odgovor na bilo koju (bilo putem "Odgovori" ili "Citiraj"), što je u principu dobra ideja. I pretpostavljamo da nije teška za implementaciju kada su te poruke međusobno već povezane putem "Nadporuke".

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
protjeran

To je za Domagoja par linija koda i malo dobre volje, ALI!

Ako se sjetim prijedloga koji su bili dobri, a nisu prošli kao što je "Pretraživanje teme u cilju pronalaska post-ova određenog autora" ili npr. moja neproslavljena "Najveća reforma BUG foruma ikada".

Sumnjam da ćemo to dobiti jer je nekako (a možda i nije) traljavo (što ako je netko samo odgovorio, nije ni citirao).

P.S.

Evo primjer starih tema po principu Pitanje-odgovor-komentar.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 19:31 (Mentalist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

meni bi bilo bolje da linkaju citat na poruku na  koju se citat odnosi.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Da, nisam ga dobro skužio. Iako sam osobno skeptičan i prema ovoj ideji, jer ljudi ne razmišljaju na što odgovaraju, niti to ima smisla. Također, tu je i problem s višestrukim citiranjem jer takav odgovor nema poveznicu na sve odgovore na koje se odnosi, pa će takvi odgovori izostati iz takvog prikaza.

I ova fora s "par linija koda i malo dobre volje" ne pomaže, štoviše, gubim svaku volju kad pročitam tako nešto. Stvari nisu gotovo nikad tako jednostavne, što bi vjerojatno znao da se baviš ovim poslom, a s obzirom da se očito ne baviš, onda baš nema smisla niti da paušalno procjenjuješ koliko oko čega ima posla.

Domagoj

5 0 hvala 0
15 godina
Je, ovo s visestrukim citiranjem je problem...
Btw., pa ova fora s "par linija koda i malo dobre volje" je zajebancija. Znamo svi da stvari nikada nisu tako trivijalne i cijenimo tvoj rad..;)
@Mitch - pa to postoji. Zove se "Nadporuka" (donji desni kut posta).
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice