Sporo prilikom odgovaranja i editiranja

poruka: 57
|
čitano: 5.159
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Dafuq?

Na 3 različita računala (i linka) danas imam problema sa postanjem odgovora u nekom topicu i sa uređivanjem vlastitog posta. Sporo je sve za poludjeti. Zadnja tema o "sporoći" je zaključana i zato ja sada ovako pokušavam eskalirati problem jer je evidentno nešto udarilo u zid - ili vaš hardver, pregolema baza, link ili tko zna što... Dajte recite o čemu se radi, nismo retardirani (i imamo razumijevanja). Ima nas poprilično i svima nam je ovo postalo vrlo iritantno pa ako nije problem da se netko od vas smiluje i kaže o čemu se radi a ne "imamo nekih problema", može?

Freak Show Inc.

37 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dafuq?
Napokon netko! :)
I trebalo mi je preko 30 sek. da ti dam TU preko mobilnog.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina

Već je rekao Miro jednim povodom u čemu je problem - preopterećenost servera.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

Već je rekao Miro jednim povodom u čemu je problem - preopterećenost servera.

Dakle - to je otprilike poruka "ajd malo manje posjećujte forum"??? Pa nek' kupe još kojeg xeona, ne?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Friday kaže...

Na 3 različita računala (i linka) danas imam problema sa postanjem odgovora u nekom topicu i sa uređivanjem vlastitog posta. Sporo je sve za poludjeti. Zadnja tema o "sporoći" je zaključana i zato ja sada ovako pokušavam eskalirati problem jer je evidentno nešto udarilo u zid - ili vaš hardver, pregolema baza, link ili tko zna što... Dajte recite o čemu se radi, nismo retardirani (i imamo razumijevanja). Ima nas poprilično i svima nam je ovo postalo vrlo iritantno pa ako nije problem da se netko od vas smiluje i kaže o čemu se radi a ne "imamo nekih problema", može?

A najgore je što nam ne daju da im takvo što kažemo jer teme zaključaju i misle da mi više ništa nemamo za reći. Gdje je tu demokracija?

16 godina
Dafuq?

dok god je neko sef(moderator) nemoze bit demokracije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

U osnovi, Moderator je sudac, a Administrator predsjednik. Gdje je tu kralj i aristrokracija?

17 godina
neaktivan
NiramX kaže...
mar123 kaže...

U osnovi, Moderator je sudac, a Administrator predsjednik. Gdje je tu kralj i aristrokracija?

A na koje si ti izbore izašao i demokrtaski birao tog administratora?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
boga sta se bunite to oko modova i admina. da nisu zasluzili ne bi taj status dobili.
AMD u <3 Intel u C===3
14 godina
protjeran
GeneralPag1997 kaže...
boga sta se bunite to oko modova i admina. da nisu zasluzili ne bi taj status dobili.

Ja se ne bunim, samo kažem da bi u ovom slučaju malo više demokracije dobro došlo.

14 godina
i sta bi dobia tim?
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
Dafuq?

ne bunim se na moderatore nego na sporost foruma, ocu stavit post, cekam 5 minuta i onda kaze nije uspjelo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Dafuq?

Srećom, zadnjih dana nisam iskusio sporost foruma. Sve radi normalno, Chrome i Win7.

Pingu, Pingu, PIngu!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Dafuq?

Temu sam zaključao jer je sve rečeno - javno sam obznanio da smo svjesni problema i to je to! Znamo u čemu je problem i nisu nam potrebne dodatne informacije.

Evo ovu temu nisam zaključao (iako je ponavljanje već rečenog i iako je bilo vidljivo u kojem smjeru ide) i u što se pretvorila? Raspravu o demokraciji? {#} 

Ovo je dio foruma za razmjenu tehničkih informacija između korisnika i admina, konkretne upite i prijedloge. Sve drugo je - suvišno!

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 20:08 (Miro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dafuq?

pa dobro a jel mozes bar rec jel mislite rjesit te probleme ili nek ostane tako, ovim postom nisi nista rekao. nije bitno jeste li vi svjesni problema ili ne nego je bitno dal radite nesto po pitanju tog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Koliko sam ja uspio izvući iz konteksta, radi se na tome. I da, još nešto. Kako znaš da u zaključanoj temi još netko nešto nije imao za reći? Mind reading?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 20:16 (NiramX).
17 godina
moderator
mar123 kaže...

pa dobro a jel mozes bar rec jel mislite rjesit te probleme ili nek ostane tako, ovim postom nisi nista rekao. nije bitno jeste li vi svjesni problema ili ne nego je bitno dal radite nesto po pitanju tog.

Radimo, naravno.

NiramX kaže...

Koliko sam ja uspio izvući iz konteksta, radi se na tome. I da, još nešto. Kako znaš da u zaključanoj temi još netko nešto nije imao za reći? Mind reading?

Koliko si postova već napisao u ovoj temi (koja je otvorena da bi se ukazalo na probleme)? Jesi li uopće spomenuo neki konkretan - problem?

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 21:17 (Miro).
14 godina
protjeran
Miro kaže...
Koliko si postova već napisao u ovoj temi (koja je otvorena da bi se ukazalo na probleme)? Jesi li uopće spomenuo neki konkretan - problem?

Da, sveukopno na 3 problema.

17 godina
odjavljen
Dafuq?

A u čemu je konkretno problem? Preopterećenje servera može biti zbog koječega. Jel IIS, SQL, nešto treće?

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

BF3 server {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Friday kaže...

A u čemu je konkretno problem? Preopterećenje servera može biti zbog koječega. Jel IIS, SQL, nešto treće?

Koloko sam ja razumio sql je usko grlo. Ebu ih teme sa ogromnim brojem stranica tipa birc i slicno
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
tnakir kaže...

Koloko sam ja razumio sql je usko grlo. Ebu ih teme sa ogromnim brojem stranica tipa birc i slicno

Pa birc su razbucali upravo zbog toga kao i nespavalice a problem nije riješen. Ja osobno mislim da ih više hebe veličina samog foruma i broj korisnika (ukupni kao i broj onih koji aktivno pristupaju forumu).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Pa birc su razbucali upravo zbog toga kao i nespavalice a problem nije riješen. Ja osobno mislim da ih više hebe veličina samog foruma i broj korisnika (ukupni kao i broj onih koji aktivno pristupaju forumu).

Čovjek bi pomislio da su na to odavno spremni.

14 godina
neaktivan
Dafuq?

Preopterecenje servera je ako nista indikator da se radi o dobrom i kvalitetnom forumu koliko god to ironicno zvucalo na prvu.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dafuq?

Ma forum je OK, nije to nitko osporavao. Meni su čudne ove priče o "prevelikim" temama. Ne bavim se web programiranjem, ali bavim se SQL-om i nikako mi nije jasno zašto bi se topic učitavao duže ako ima više postova. Uvijek se učitava samo određeni broj recorda iz baze, ne? Ako otvaraš prvu stranicu - učitavaju se recordi 1-30 (ili slično). Ako otvaraš 2 stranicu učitavaju se recordi 31-60 itd... Broj stranica koje se gore prikazuju su samo višekratnici broja 30 (ako je svaka stranica po defaultu 30 postova). I tu treba uzeti Count(*) za cijeli topic i podjeliti ga sa 30. Znam da je forum razvijan u Bugu i da nije neko gotovo rješenje pa zato mislim da se to ipak može riješiti programerski a ne nekakvim scale up/scale out rješenjem. Možda griješim u promišljanju i volio bih da mi netko objasni pravi problem ispod haube jer preopterećenost servera nije problem nego posljedica.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ma forum je OK, nije to nitko osporavao. Meni su čudne ove priče o "prevelikim" temama. Ne bavim se web programiranjem, ali bavim se SQL-om i nikako mi nije jasno zašto bi se topic učitavao duže ako ima više postova. Uvijek se učitava samo određeni broj recorda iz baze, ne? Ako otvaraš prvu stranicu - učitavaju se recordi 1-30 (ili slično). Ako otvaraš 2 stranicu učitavaju se recordi 31-60 itd... Broj stranica koje se gore prikazuju su samo višekratnici broja 30 (ako je svaka stranica po defaultu 30 postova). I tu treba uzeti Count(*) za cijeli topic i podjeliti ga sa 30. Znam da je forum razvijan u Bugu i da nije neko gotovo rješenje pa zato mislim da se to ipak može riješiti programerski a ne nekakvim scale up/scale out rješenjem. Možda griješim u promišljanju i volio bih da mi netko objasni pravi problem ispod haube jer preopterećenost servera nije problem nego posljedica.

Mozda ga ubije dok izvuce tih 30 recorda od 1000 000 recorda sa joinovima i stajaznam cim... who knows :)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
Dafuq?

Netko pretraživao string od 64 karaktera u nespavalicama. {#}

Birc i nespavalice isčistiti, ima sila postova koji su spam. Taman lagano kava ujutru i BUG, a on neće da krene...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Friday kaže...

Mozda ga ubije dok izvuce tih 30 recorda od 1000 000 recorda sa joinovima i stajaznam cim... who knows :)

Ali zašto mu treba duže da izvuče 30 recorda u temi koja ima ukupno 10000 recorda u odnosu na 30 recorda u temi koja ima ukupno 200 recorda? Opet se svodi na lociranje 30 recorda među SVIM recordima, ne?

Freak Show Inc.
13 godina
odjavljen
Dafuq?

Ja sam očito u krvo vrijem na forumu kada ne vidim te probleme.

Zadnji put kada mi je forum štekao bilo je kod zadnjeg patcha,no Miro je uredno obavijestio o tom problemu.

Možda bi tebalo ukinuti rasprave o autima i kućnim ljubimcima jer tamo gravitiraju neki forumaši te uopće ne sudjeluju u ostaku foruma. Neka idu na za to specijalizirane forume.

SK crew
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Dafuq?

Kod mene se stanje popravilo.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice