Nazi grammar zaključana tema

poruka: 44
|
čitano: 7.446
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nazi grammar

Jel se može prijavljivati ekipu koja konstantno zagađuje topic sa gramatičkim / pravopisnim ispravcima?

Da budem potpuno iskren, idu mi na jetra kad se u neki topic ubace gdje diskusija sasvim normalno teče i onda počnu sa svojim primitivizmom (sry, ali to je za mene primitivizam).

Mislim, čisto da provjerim kakva su pravila u vezi njih -  jel se takvo ponašanje može prijaviti ili je sve u skladu sa slovom zakona?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Moj PC  
22 0 hvala 0
15 godina
Nazi grammar
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nazi grammar

Ne razumjem. Jel bi ti sankcionirao one nepismene koji ne znaju gramatiku ili one koji ispravljaju ove koji ne znaju?

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nazi grammar
Bukva kaže...

Jel se može prijavljivati ekipu koja konstantno zagađuje topic sa gramatičkim / pravopisnim ispravcima?

Da budem potpuno iskren, idu mi na jetra kad se u neki topic ubace gdje diskusija sasvim normalno teče i onda počnu sa svojim primitivizmom (sry, ali to je za mene primitivizam).

Mislim, čisto da provjerim kakva su pravila u vezi njih -  jel se takvo ponašanje može prijaviti ili je sve u skladu sa slovom zakona?

Može, prijavljuj.

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
14 godina
neaktivan
Nazi grammar

Slazem se s tobom ali mislim da je najbolje oruzje protiv toga zauzimanje "ko ih je.." stava.

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
krayz1e kaže...

Ne razumIjem. Jel bi ti sankcionirao one nepismene koji ne znaju gramatiku ili one koji ispravljaju ove koji ne znaju?

NHF, ali zbog naslova teme sam jednostavno morao {#}

Ja mislim da je grammar nazi zapravo vrsta dobro poznatih internet trollova, tako da bi trebalo sankcionirati one koji pretjeruju, one koji doslovno smetaju u raspravi, ali nekad dobro dodje takva fora.

Sve je dobro dok se ne pretjeruje....

FUS RO DAH!!!
16 godina
neutron0707 kaže...

Sve je dobro dok se ne pretjeruje....

Osobno, apsolutno nemam ništa protiv da se napravi neka pošalica ili ako je netko promašio, kako kažu, ceo fudbal, pa ekipa ubaci koju komičnu. Čak mogu i progutati da netko ispravi nekoga ali nastavi sa raspravom dalje. 

Međutim kad mu se kompletan post odnosi na to da citira nekoga i onda mu ispravlja pogreške i jedino to radi u postu, pa mislim... Stvarno mi idu na živce s time.

Što se tiče zafrkancije, ako netko napravi neku dobru foru ili nekakav dobar "burn", stisnut ću mu i TU, ali kad ide direktno izigravati vrslog leksikografa, onda bi najradije da sam admin na forumu i da smasham po mišu kad je kursor na "Ban" komandi.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
Nazi grammar

To je po meni čisto spamanje. Kad netko cijeli svoj post napiše o tvojim gramatičkim greškama govoreći kako je to opća kultura i sl, onda je očito da trolla i tako ometa raspravu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neutron0707 kaže...
(...) NHF, ali zbog naslova teme sam jednostavno morao {#}

Kad smo već kod naslova {#}, koliko je vidljivo iz rasprave, trebao bi biti Grammar Nazi (gramatički nacist) dok je trenutni naslov Nazi grammar - nacistička gramatika - za koju nisam čuo (možda postoji ...).

Moje je mišljenje da nije potrebno ispravljati nečiji post, ukoliko se radi o neformalnoj konverzaciji, osim ako se radi o grešci koja može dovesti do pogrešnog razumijevanja. Svatko je odgovoran za svoje vladanje pravopisom i gramatikom i dojma kojeg će to vladanje proizvesti kod čitatelja.

Usputno ispravljanje grešaka bih tolerirao (npr. usput, č i ć su ti zamijenjeni i sl., budući da ima podosta ljudi koji nisu sigurni kako se piše koja riječ), ali ako netko pošalje poduži post čiji je sadržaj isključivo ispravljanje tuđih pravopisnih i gramatičkih grešaka, bez namjere sudjelovanja u raspravi o temi, trebalo bi ga prijaviti i upozoriti (kojim kartonom) da se takvo ponašanje neće tolerirati. To pogotovo vrijedi kada se nepotrebna rasprava o pravopisu i gramatici rastegne na nekoliko postova i smanji odnos signal/šum u temi (stoga, podržavam i brisanje postova u svrhu povećanja signala, tj. korisnih postova).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 16:29 (hrx).
15 godina
neaktivan
Nazi grammar

Po meni je ovo glupo.

Netko tko napiše kuča a ne kuća, netko psuje, vrijeđa druge i sl prođu jednako.

Po meni čista glupost.

R.I.P. Mentalist (2012) lzgr (2012) Che Guevara (1967)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Iskreno, ne vidim uopce veliku potrebu za ispravljanje gramatike na ovom forumu, ako neki forum netreba gramar naciste onda je to bug.hr pa pogledajte samo npr. forum.hr
Ovdje je sve uglavom lako citljivo i razumljivo, bolje od 99% ljudi na Facebooku.
15 godina
neaktivan
Nazi grammar

I provokatore i lektore (neumjerene) treba sankcionirati.

Baš je lijepo kad ti neki kreten ide trolati po temi a nema ništa konkretno za reći.

Iako bi neki mogli normalnije pisati jer kad mi treba pet minuta da pročitam tri reda jednostavno zaobiđem temu i mislim si nek ti pomogne netko drugi.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Nazi grammar

Pa očito pravopis i nije neka bitna stavka na Forumu jer, naime, na jednom od bitnijih dijelova stranice Bug forum i danas, a već je eto u 5. godini, ima jednu pravopisnu grešku {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bukva kaže...
.....

U pravilu se slazem s tobom, i stvarno razni Klajici mogu biti iritantni do zla boga.

No opet mene s druge strane smeta pretjerana upotreba engleskih termina. Znam da ovo mozda zvuci glupo na informatickom forumu, no kada netko pita "Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU?" ili slicni primjeri ja jednostavno izludim. Jedna stvar je informaticki termin, ali bas ubacivati anglicizme gdje god se stigne mi je jednako tako iritantno kao i gramaticko izivljavanje.

eto mojih 5 lipa {#}

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
15 godina
nul-3 kaže...

Po meni je ovo glupo.

Netko tko napiše kuča a ne kuća, netko psuje, vrijeđa druge i sl prođu jednako.

Po meni čista glupost.

Krivo si shvatio. Dajte pročitajte post prvo.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
Nazi grammar

Drugim riječima, treba upotrijebiti common sense - uglavnom je jasno tko je jednostavno grammar troll pa ga se fino prijavi.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Nazi grammar

Nekoliko zatipki nije problem,ali neki ljudi su toliko bezobzirni u pisanju da to jednostavno prelazi svaku granicu normalnog ljudskog ponašanja. Takve treba kartonirati.

Isto tako u pravilima stoji da je službeni jezik foruma hrvatski,znači službena gramatika na forumu je hrvatska gramatika. Neki članovi to konstantno ignoriraju (može li se to prijavljivati?).

Case and PC modder.
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Pranja kaže...

Nekoliko zatipki nije problem,ali neki ljudi su toliko bezobzirni u pisanju da to jednostavno prelazi svaku granicu normalnog ljudskog ponašanja. Takve treba kartonirati.

Isto tako u pravilima stoji da je službeni jezik foruma hrvatski,znači službena gramatika na forumu je hrvatska gramatika. Neki članovi to konstantno ignoriraju (može li se to prijavljivati?).

Grammar nazi - the true and enhanced version.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

-   jel se takvo ponašanje može prijaviti ili je sve u skladu sa slovom zakona?

Moze se, to je klasican off-topic. Prijavljuj

Isto tako trebate imati na umu da nisu svi hrvati na forumu vec da ima i srba, makedonaca, crnogoraca ....

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 18:25 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Isto tako (fali zarez, op.a.) u pravilima stoji (krivi glagol, pravilno bi bilo "piše", op.a.) da je službeni jezik foruma hrvatski,znači službena gramatika na forumu je hrvatska gramatika. Neki članovi to konstantno ignoriraju (može li se to prijavljivati?).

Kad se već toliko zalažemo za puritanizam, dopusti da te ispravim pošto je tvoj pravopis loš:

kartonirati - dodijeliti karton

forum - internetski forum

konstantno - uzastopno

ignoriraju - zanemaruju

Također, nakon zareza se stavlja razmak dok zagrade služe umetanju opaski autora. Tvoje pitanje u zagradi se može shvatiti isključivo kao retoričko.

~~~ Kaj ti stara radi Zadar? ~~~
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 18:30 (i_rambo_plache).
13 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Kad se već toliko zalažemo za puritanizam, dopusti da te ispravim pošto je tvoj pravopis loš:

kartonirati - dodijeliti karton

forum - internetski forum

konstantno - uzastopno

ignoriraju - zanemaruju

Također, nakon zareza se stavlja razmak dok zagrade služe umetanju opaski autora. Tvoje pitanje u zagradi se može shvatiti isključivo kao retoričko.

Ne,moj pravopis nije loš. Samo si naveo druge riječi.

I brkaš pravopis sa krasopisom.

Case and PC modder.
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Upravo suprotno. Koristiš kolokvijalizme i strane riječi. Pokazao si da ne vladaš interpunkcijskim znakovima, ne znaš za što služe oble zagrade i koristiš krive riječi. Ja ne smatram da je tvoj stil pisanja loš, no ukoliko ćemo se zalagati za pravilni hrvatski pravopis, trebao bi se popraviti.

P.S. -

brkaš - miješaš

krasopis = rukopis (rečenica nema smisla, op.a.)

Opet ne odvajaš zarez razmakom. Stavljaš točku umjesto zareza. Započinješ rečenicu veznikom.

15 godina
i_rambo_plache kaže...
Pranja kaže...

Upravo suprotno. Koristiš kolokvijalizme i strane riječi. Pokazao si da ne vladaš interpunkcijskim znakovima, ne znaš za što služe oble zagrade i koristiš krive riječi. Ja ne smatram da je tvoj stil pisanja loš, no ukoliko ćemo se zalagati za pravilni hrvatski pravopis, trebao bi se popraviti.

P.S. -

brkaš - miješaš

krasopis = rukopis (rečenica nema smisla, op.a.)

Opet ne odvajaš zarez razmakom. Stavljaš točku umjesto zareza. Započinješ rečenicu veznikom.

Dobro rambo, mislim da je skužil poantu.

I slažem se s tobom. Nema smisla inzistirati na apsolutnoj gramatičkoj točnosti. Bitno da je čitko i da se razumijemo...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 18:53 (DamageHigh).
13 godina
odjavljen
Nazi grammar

Sve riječi koje koristim možeš naći u riječnicima (naravno,osim stranih riječi). I opet počinješ sa krasopisom(zarez).

Ne razumijem zašto uopće to radiš jer to niti nema veze sa temom niti sa onim što sam napisao.

Budući da treba pojašnjenje,eto ti ga-neki članovi pišu na srpskom,i da smeta mi to. Neki uopće ne koriste interpukcijske znakove niti velika početna slova.

Č i ć su najmanji problem,kao i zatipke (i meni se to događa,pogotovo kada sam na latopu na uskoj tipkovnici),to se sve može zanemariti,ali kada mi netko nabaca riječi u koje nemaju veze jedna sa drugom,to je lom za oči i mozak.

Case and PC modder.
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Slušaj, nije nazi grammar nego grammar nazi, mkay?

{#}{#}

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
15 godina
Pranja kaže...
Budući da treba pojašnjenje,eto ti ga-neki članovi pišu na srpskom,i da smeta mi to.

Pa da ih ceo svet razume, brate...

Insistiranje na potpunoj gramatičkoj točnosti na jednom forumu je potpuna besmislica. Insistiranje na razumljivosti i čitkosti je pak sasvim normalna stvar, ali ne vidim zašto bi se tu modovi petljali. Jednostavno ne pročitaš post i zdravo (evo ti vlada za primjer, čovjek se uznoji dok skuži što je on htio reći)...

17 godina
Pranja kaže...
... neki članovi pišu na srpskom,i da smeta mi to.

Pa ti prijavi da ne pišu u skladu s pravilima foruma i prati što će se dogoditi  :)

Gledam te!
17 godina
syncmaster245b kaže...

... Znam da ovo mozda zvuci glupo na informatickom forumu, no kada netko pita "Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU?" ili slicni primjeri ja jednostavno izludim.

Jedna stvar je informaticki termin, ali bas ubacivati anglicizme gdje god se stigne mi je jednako tako iritantno kao i gramaticko izivljavanje.

...

Pročitaj (prvo sam msilio napisati "čuj" al to ne bi bilo ispravno), postoji ogranićenje dužine naslova (koliko znakova može sadržavati naslov teme) i ne bi stalo da sam napisao "Kako prepoznati da SPJ pravi usko grlo GPJ-i" te mnogim korisnicima naslov uopće ne bi bio jasan zbog hrvatskih kratica. Stoga sam skratio a da je opet večini ostalo razumljivo; večina poznaje kratice CPU i GPU, a izraz bottleneck sam u temi objasnio.

P.S: nemojte mi zamjeriti zatipke s č i ć, još uvijek učim gdje koje ide. :)

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...

Pa da ih ceo svet razume, brate... FUJ TO

Insistiranje na potpunoj gramatičkoj točnosti na jednom forumu je potpuna besmislica. Insistiranje na razumljivosti i čitkosti je pak sasvim normalna stvar, ali ne vidim zašto bi se tu modovi petljali. Jednostavno ne pročitaš post i zdravo (evo ti vlada za primjer, čovjek se uznoji dok skuži što je on htio reći)...

Pa nitko ni ne inzistira na potpunoj gramatičkoj točnosti,već upravo na razumljivosti i čitkosti. Vlada i je jedan od tih.

Case and PC modder.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 19:01 (Pranja).
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Sve riječi koje koristim možeš naći u riječnicima (naravno,osim stranih riječi). I opet počinješ sa krasopisom(zarez).

Ne razumijem zašto uopće to radiš jer to niti nema veze sa temom niti sa onim što sam napisao.

Budući da treba pojašnjenje,eto ti ga-neki članovi pišu na srpskom,i da smeta mi to. Neki uopće ne koriste interpukcijske znakove niti velika početna slova.

Č i ć su najmanji problem,kao i zatipke (i meni se to događa,pogotovo kada sam na latopu na uskoj tipkovnici),to se sve može zanemariti,ali kada mi netko nabaca riječi u koje nemaju veze jedna sa drugom,to je lom za oči i mozak.

To radim zato što se pozivaš na čisti i standardni hrvatski, vjerojatno imajući na umu da je zabranjeno pisati srpskim, slovenskim, makedonskim i ostalim jezicima sličnim hrvatskom, a ni sam ne koristiš pravilno standardni hrvatski jezik. Sad nevezano za picajzliranje koje sam radio u prijašnjim postovima; stvarno me brine tvoje nepoznavanje pojma krasopis, pogotovo zato što je nemoguće pisati krasopisom na računalu.

Zanemaruješ činjenicu da Bug ne izlazi samo u Hrvatskoj pa je jednom Srbinu, Slovencu ili Makedoncu teško pisati standardnim hrvatskim ako ga ne koristi. Unatoč tome, ti i tebi slični ste prvi koji skačete na srbizam, slovenizam ili makedonizam u temama, pozivajući moderatore da brišu/prepravljaju iako se svi u biti razumijemo i nema potrebe da moderatori služe za utaživanje tvog ili ičijeg nacionalno osvještenog ega.

P.S. - ne trebam napominjati da opet imaš gramatičkih pogrešaka koje izgleda rastu s veličnom tvog posta  ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 19:04 (i_rambo_plache).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice