TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 542.440
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: TVZ-Informatika

Mutikaša kaže...

dajte se nemojte vi svađat i recite mi lijepo jel ima šta komada na informatici :D ?? koji je omjer cura/dečkiju :D ?

15/180 u najboljem slučaju XD

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 22:49 (Genius10).
12 godina
neaktivan

a shiiit xD pa dobro jel tih 15 liče na nešto ili su to muškarci u ženskim tijelima?

15 godina

Ima i dobrih, hehe. Al takve su uglavnom već zauzete pa treba imati poseban pristup XD

14 godina
TVZ-Informatika

Maturant sam, tehničar za računalstvo i do prije par trenutaka sam bio uvjeren da cu ici na informatiku na TVZ jer se tu pronalazim (kolko vidim po predmetima) i mogao bi to učiti s puno volje, pogotovo smjer informatički dizajn. Bas divno, zar ne.. No vidim evo sad da godina diplomskog tj. specijalističkog (to je valjda isto) dodje 29k kn u najboljem slučaju. To bi mi tek bio problem nakon završene 3 godine no svejedno mislim obvezno završiti 5 godina a ne samo 3.

Informaciju o cijeni sam našao ovdje na forumu, no staro je cca godinu i pol. Pa me zanima jel to još uvijek tako?

Ako je, nema šanse da dam tolko. Rađe cu se potrudit odsad, položit matku A razinu na maturi i pravac FOI smjer IPS pa kako bude.

Imam još do kraja mjeseca za odlučit i prijavit maturu, pa ono.. Koji su vam prijedlozi, savjeti?

★★★★★☆
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

evo  jos par dana i gotove su nam prijave za maturu dragi maturanti...

ja sad imam pitanje u vezi TVZa i informacijskih sustava na filozofskom( u zgu naravno).... Ti informacijski sustavi na filozofksom spodrazumijevaju bibliotekarstvo,nes u vezi muzeja itd i na kraju INFROMATIKU,ja bi se opredjelio naravno za informatiku kad bi uzo taj smjer vec... pa sad ne znam kakva su iskustva,sta je to,kakva je razina znanja,jel znako sta o tome? To je prediplomski sveucilisni studij ,a onda sliejdi diplomski (2 god ) i za P.D. I DIPL. postoje i znanstvei i nastavnicki smejr ,kad bi vec iso tamo onda bi uzeo znanstveni naravno,a sad ne znam kolka je mogucnost zaposljenja kad zavrsim te 3+2 godine... {#}

onda jos me zanima TVZ.... Naime nama je profesor jedan iz trinoma rekao da studenti sa TVZa nadu priej posao u informatickoj struci nego oni sa FERa jer kao na FERu uce stvarno bespotrebne glupsoti tipa fizika -valovi >< Matematika nije bespotreban to se slazem,ali fizika mi definitivno ence trebat u buducnosti na mom radnome mjestu....(kuda ovaj sviejt ide.. .)

i sad ako je to istina da je s zavrsenim TVZom lakse nac poso nego s FERom,onda ne znam cemu ic 5 godina bezevze na FER,tako da je meni to sve skupa nesto sumnjivo....

on je reko nesto tipa "vani vam svi zaversavaju strucne studije,samo sto su oni kod nas u hrvatskoj necjenjeni pa ih ljudi zovu visim skolama,ali u stvarnosti oni vam daju prakticno znanje i ucite samo ono sto ce vam koristit na poslu "

tako je on nama rekao... 

sta vi mislite o svemu tome i jel imate kakav savjet?

sta uzeti? informacijske zannosti na filozofskom ili TVZ?

I NE NE ZELIM FOI jer je u varazdinu i kvacio bi se sa starcima da odem tamo buduci da sam u velikoj gorici,a za FER FAKAT NEMAM VOLJE i tto samo zbog fizike za koju sam izgubio volju,premda imam 4 iz fizike ,ali opet kad covjek nema volju nije to to.... za matematiku pak imam dosta volje i trenutno imam 5 iz nje :)
inace idem u opcu gimanziju  i inforamtiku sam imo samo prvu godinu i bas mi ej zao zbog tog jer me zanimala od osnovne skole ,a sad ne zanm sta se sve uci na TVZu... mene vise zanima  neka primjena informatike od samog programiranja,zato me ne privlaci racunalstvo... i isto tako zaniam me dosta video editing I TO JAKO ! 

P.S. prijavio sam AAA i informatiku kao izborni predmet, jos se dvoumim za hrvatski jer fkt glupo mi je ic na visu ako TVZ trazi nizu + 0% bodova mi daje... ali priajvio sam zbog filozofskog ako bi iso tamo na inficu..... e i da ti informacijski mogu bit jednopredmetni i dvopredmetni (znaci mogo bi kombinirar npr inficu s jos necim ...)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 14:51 (mojsije1234).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nani_cropes kaže...

Maturant sam, tehničar za računalstvo i do prije par trenutaka sam bio uvjeren da cu ici na informatiku na TVZ jer se tu pronalazim (kolko vidim po predmetima) i mogao bi to učiti s puno volje, pogotovo smjer informatički dizajn. Bas divno, zar ne.. No vidim evo sad da godina diplomskog tj. specijalističkog (to je valjda isto) dodje 29k kn u najboljem slučaju. To bi mi tek bio problem nakon završene 3 godine no svejedno mislim obvezno završiti 5 godina a ne samo 3.

To je bila cijena za cijeli studij (2 godine). Najbolje ti je da nazoveš referadu specijalističkog i pitaš.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina

a nije mi to ni na dvije godine malo.. da je to recimo za 4-5 godina neke poštene škole ko algebra recimo možda bi mi se i isplatilo... eh ne znam zašto sam ja računo da je to kojih 6-8k kn po godini max...

★★★★★☆
17 godina
nani_cropes kaže...

a nije mi to ni na dvije godine malo.. da je to recimo za 4-5 godina neke poštene škole ko algebra recimo možda bi mi se i isplatilo... eh ne znam zašto sam ja računo da je to kojih 6-8k kn po godini max...

~15 000kn po godini plaćaš, no stvar je u tome da ti jedan semestar traje jednu godinu, pa praktički ideš 4 godine odnosno 3 godine (jer je 4. semestar samo završni rad kojeg možeš odmah na početku riješit).

Ima više djevojki, oko 30 mislim. Većina ih ide na dizajn i da! Ima zgodnih i pametnih informatičarki...

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 21:16 (Hyperion).
14 godina
TVZ-Informatika

Kako semestar traje jednu godinu?

Jeli to samo u vas na TVZ-u,ili smo mi na

FESB-u zaostali?

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pandza94 kaže...

Kako semestar traje jednu godinu?

Jeli to samo u vas na TVZ-u,ili smo mi na

FESB-u zaostali?

Specijalistički nije redovan faks. Nastava je koliko sam čuo u četvrtak, petak i subotu navečer, sve je formirano za studente s poslom.

Šteta, jer bih volio da je redovan faks, a na FOI ili neki slični faks mi se ne ide jer moram veliku razliku polagat :/

Također pri upisu specijalističkog trebate odabrati modul, ima ih 6 na informatici:
•   Projektiranje i implementacija računalnih mreža
•   Projektiranje i implementacija tehničke i programske podrške u proizvodnji, procesima i sustavima
•   Projektiranje i razvoj informacijskog sustava u tvrtki i organizacija uredskog poslovanja uz primjenu internetskih tehnologija
•   Dizajn vizualnih komunikacija i informatička potpora izdavaštvu
•   E-poslovanje i marketing
•   Razvoj poslovnih aplikacija primjenom open-source alata

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 21:19 (Hyperion).
14 godina
TVZ-Informatika

Aha,specijalistički,gledam ja koji vrag pa semestar traje godinu dana..{#}

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koje ste razine stavili za TVZ  -  informatika ove godine ? (Prijava ispita državne mature završava u petak, 1. veljače 2013. u 23.59 sati) :S
Po forumima pisu ljudi da se moze upasti s 500-600 bodova, sve b razina

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 15:30 (tony THE Noob).
17 godina
TVZ-Informatika

Ja sam sve B razinu stavio te imao oko 580 bodova ak se dobro sjećam.

Završio sam 162/210 na kraju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 22:02 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
nani_cropes kaže...

Sad vidim ovaj otrov od posta.

U Albagri ti je godina 30 000 kn. Masno plaćene ocjene uz znanje koje se može usporediti sa dopisnim tečajem.

Ako hočeš nešto naučiti,upiši TVZ ili FER-ako hočeš platiti ocjenu,slobodno odi u Albagru.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
14 godina

Šta sam krivo reko?

Nit imam nit sam lud da dam tolko para za godinu faksa...

Uostalom, odkud ti to da se ne stječe znanje na algebri... Reko bi da ce te prije algebra bolje pripremit za tržište rada nego TVZ, informatika pogotovo...

★★★★★☆
13 godina
odjavljen
nani_cropes kaže...

Šta sam krivo reko?

Uostalom, odkud ti to da se ne stječe znanje na algebri... Reko bi da ce te prije algebra bolje pripremit za tržište rada nego TVZ, informatika pogotovo...

Jesi li imao IRL iskustva s Algebrom? Ja jesam.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
16 godina
Pranja kaže...
nani_cropes kaže...

Šta sam krivo reko?

Jesi li imao IRL iskustva s Algebrom? Ja jesam.

Jesi imao IRL iskustva s FER-om? Ja jesam. I taj faks ako ga gledamo per se, te nece nista prakticno nauciti vec ces kao i uvijek u zivotu biti osuden da se sam naucis. Bilo Algebra, FER ili TVZ - sve ovisi o tome koliko si SEBE spreman uloziti u to. 

17 godina

Ljudi, jel postoji sad jos podjela na redovan i izvanredan student?

Tipa redovan kojeg drzava placa pa ide na predavanja stalno, i izvanredan koji si sam placa te je podredjen zaposlenom covjeku koji moze samo popodne i preko vikenda ic na fax?

13 godina
odjavljen
Dachande kaže...

Ljudi, jel postoji sad jos podjela na redovan i izvanredan student?

Tipa redovan kojeg drzava placa pa ide na predavanja stalno, i izvanredan koji si sam placa te je podredjen zaposlenom covjeku koji moze samo popodne i preko vikenda ic na fax?

Svi studenti koji su na stručnom studiju (3 godine) su redovni,a svi koji su na specijalističkom (2 godine) su izvanredni.

17 godina

A jel se onda može stručni preskočit i otić na specijalistički odma?

13 godina
odjavljen
Dachande kaže...

A jel se onda može stručni preskočit i otić na specijalistički odma?

Ako imaš završeni stručni-možeš.

17 godina

Da, tak sam si i mislil.

Znači, mi koji smo preskočili faks onda kad smo trebali, sad jako teško, praktički nikako.

Uz posao, nema šanse da idem. Mislim, ako nema takve varijante da se može popodne i tako to.

13 godina
odjavljen
Dachande kaže...

Da, tak sam si i mislil.

Znači, mi koji smo preskočili faks onda kad smo trebali, sad jako teško, praktički nikako.

Uz posao, nema šanse da idem. Mislim, ako nema takve varijante da se može popodne i tako to.

Predavanja i labosi su fiksni. No moguć je pojedinačni dogovor s profesorom.

Znam da su neki koji rade ili imaju djecu mogli kasniti ili ne doći na predavanja,no opet-ovisi o profesoru.

15 godina
TVZ-Informatika

koji da od ova 2 kupim prirucnika neznam. Jel valja to uopće sta

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 0:30 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
netreba ti uopce nikakvi prirucnik...ak se imalo kuzis u informatiku bez ikakvog problema dobijes najmanje 3 do 4...a ako si zagrizeni informaticar onda nemas brige da dobijes pet
dado
14 godina

Definiraj to "kuzenje u informatiku"... Neko ko dosta zna na računalu ili je čak možda odličan u programiranju ne znači da ce maturu napisati odlično... Dobit ce 2 sigurno ali za vise je ipak potrebno proci malo provedene testove (ima na NCVVO) i provjezbat stvari kao sto su proračunske tablice, brojevni sustavi, metoda dvojnog komplementa, IEEE 754 standard, itd. 

Jer ako ne radis u excelu neces znat ovo da si neznam kakav informaticar, pa ako nisi barem na matki naucio pretvarat iz jednog brojevnog sustava u drugi to treba vjezbat (pogotovo s decimalnim brojevima) a za dvojni komplement i standard nisam ni čuo do 4. razreda...

A što se knjige tiče.. Imam ovu lijevu, knjiga ima oko 250 stranice i obrađeno je sve što je bilo na ispitima mature. Dobro je objašnjeno na primjerima a onda su i zadaci za vjezbu i rjesenja.

★★★★★☆
15 godina
TVZ-Informatika

jel ima tu netko u ovoj temi da je prosle godine upisao ovaj faks. zanima me jel se sjeca koliko je zadnji na listi koji je upao imao bodova 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 0:31 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Studenti TVZ-a imaju popust na edukacijama kod NetAkademije, što nije mala stvar u ovo doba krize.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Da li mi može netko usporediti računarstvo na tvz-u, etf-u (osijek) i fer-u, s tim da bi na etf-u i fer-u to bio preddiplomski studij, a na tvz-u stručni ako se ne varam i koja je zapravo razlika ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mojsije1234 kaže...

Taj što ti je to pričao baljezga gluposti

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice