Cijena diplomskog studija je 36000kn tj. ako plaća firma (300kn/ects-u). Za fizičke osobe koje same plaćaju je jeftinije (240kn/ects) tj. oko 29000kn. Tako je bar do sada bilo.
TVZ-Informatika
- poruka: 1.272
- |
- čitano: 526.663
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cijena diplomskog studija je 36000kn tj. ako plaća firma (300kn/ects-u). Za fizičke osobe koje same plaćaju je jeftinije (240kn/ects) tj. oko 29000kn. Tako je bar do sada bilo.
a znaš li možda koji su uvjeti upisa? - tipa mogu li ja poslije stručnog studija informatike na etfosu upisati stručni specijalistički na tvz-u?
a znaš li možda koji su uvjeti upisa? - tipa mogu li ja poslije stručnog studija informatike na etfosu upisati stručni specijalistički na tvz-u?
mislim da je prosjek 3.5 ali nisam siguran ne uzimaj me zaozbiljno, inace zasto ne bi na specijallizaciju na etfos jer je ova jebe*o preskupa
evo nekoliko padobranskih pitanja i par nejasnih stvari -
1. osim ovog smjera - Projektiranje i implementacija računalnih mreža - ostali su mi nejasni - što bih ja zapravo mogao sa njima raditi i koje bi mi bile kvalifikacije?
2. uvjeti upisa? - tko sve može?
3. cijena? studija
Natječaj za upis studija u akad. god. 2011/12 <-- volio bih imati taj .pdf dokument, kao i ako postoje nastavni planovi i programi kolegija.... pojam repozitorij mi je nejasan
Nisu li smjerovi na informatici elektroničko poslovanje,organizaija i informatizacija ureda i informatički dizajn?
Stručni studij je besplatan ako upisuješ prvu godinu.To je bila frka da se bude moralo plaćati ali se neće morati.
1. mislim da ne...
ma znam da je prva godina svima besplatna, no mene zanima 4. i 5. tj. "diplomski"
Ili lažeš ili si sam krivo informiran jer kao prvo smjer projektiranje i implemetacija računalnih mreža na Tehničkom veleučiluštu u Zagrebu na stručnom studiju Informatike ne postoji.Ako postoji daj link na to gdje piše,inače za mene ne postoji čak i da postoji.
Ja kao dokaz dajem link sa starim nastavnim planom:
http://informatika.tvz.hr/index.php?prikaz=nastsem3
I screenshot sa novim nastavnim planom.
Naravno smjerovi započinju tek u 3. semestru i naglašavam da se kasnije ne dodaju novi mogući smjerovi.
Do sada je uvijet bio prosjek (3.0 ili 3.5). Više nisam siguran koliko točno, no ako nemaš prosjek onda moraš imati radnog staža u struci par godina. Sve piše na webu prije samih upisa.
Inače, mislim da je prošla generacija imala i mali prijemni pošto je bio dosta veliki odziv za upise. Tek toliko da se vidi koliko tko čime barata.
evo nekoliko padobranskih pitanja i par nejasnih stvari -
1. osim ovog smjera - Projektiranje i implementacija računalnih mreža - ostali su mi nejasni - što bih ja zapravo mogao sa njima raditi i koje bi mi bile kvalifikacije?
2. uvjeti upisa? - tko sve može?
3. cijena? studija
Natječaj za upis studija u akad. god. 2011/12 <-- volio bih imati taj .pdf dokument, kao i ako postoje nastavni planovi i programi kolegija.... pojam repozitorij mi je nejasan
Nisu li smjerovi na informatici elektroničko poslovanje,organizaija i informatizacija ureda i informatički dizajn?
Stručni studij je besplatan ako upisuješ prvu godinu.To je bila frka da se bude moralo plaćati ali se neće morati.
1. mislim da ne...
ma znam da je prva godina svima besplatna, no mene zanima 4. i 5. tj. "diplomski"
Ili lažeš ili si sam krivo informiran jer kao prvo smjer projektiranje i implemetacija računalnih mreža na Tehničkom veleučiluštu u Zagrebu na stručnom studiju Informatike ne postoji.Ako postoji daj link na to gdje piše,inače za mene ne postoji čak i da postoji.
Taj smjer postoji na specijalističkom studiju informatike.
mislim da je prosjek 3.5 ali nisam siguran ne uzimaj me zaozbiljno, inace zasto ne bi na specijallizaciju na etfos jer je ova jebe*o preskupa
zato jer na etfosu ne postoji specijalizacija... tj. godinama se priča o tome i navodno se nekakve dozvole čekaju, no, ništa od toga...
a ja se moram raspitati jer bih htio ipak nastaviti daljnje obrazovanje a s obzirom da sam od jeseni treća godina (nadam se redovno, ne parcijalno) zainteresirao sam se malo za ponudu stručnih specijalističkih, no nažalost, ponuda u Hrvatskoj je jaaaaaaako slaba..
i još uvijek bih volio imati nastavne planove izvedbene tj. detaljnije planove nastave i službene liste uvjete upisa ako nekim čudom netko ima
Specijalistički studij na TVZu je prvi u državi. Ne znam da li je još igdje drugdje uspješno pokrenut.
Nastavni plan i program.
http://specinf.tvz.hr/php/skini_repoz.php?id=180012&id1=1&id2=8
naravno da ima i na ostalim
na primjer? osim rijeke, mislim da nigdje nema, a i tamo mi je nekako.... mlako, nedefinirano
na primjer? osim rijeke, mislim da nigdje nema, a i tamo mi je nekako.... mlako, nedefinirano
imas u splitu specijalizaciju politehnike na odjelu strucnih
to sto znam sto se tice racunarstva/informatike
a od ostalih ima specijalizacija na ekonomiji, rifu, itd, cuo sam da jos neki imaju samo sam zaboravio
imas u splitu specijalizaciju politehnike na odjelu strucnih
to sto znam sto se tice racunarstva/informatike
a od ostalih ima specijalizacija na ekonomiji, rifu, itd, cuo sam da jos neki imaju samo sam zaboravio
hvala puno, nisam znao za split, google mi nije bio od veće koristi... doduše nije mi ni bilo na pameti baš ići u split, no, sada mi se ovo sviđa :)
Vjerujem da je to od 1. do 14.9.Mislim da onda moramo birati i smjer za stručni studij(ako sam u krivu molim vas ispravite me ali vjerujem da je tako pisalo).
zna li itko kada počinju uvodna predavanja na tvz-u? hvala
Rečeno nam je da nastava počinje 26.9.
da, ali piše na onom papiru di nam piše JABMG ovak: "Termini uvodnih predavanja bit će objavljeni naknadno na web stranicama."
da, ali piše na onom papiru di nam piše JABMG ovak: "Termini uvodnih predavanja bit će objavljeni naknadno na web stranicama."
Valjda će na web stranicama objavit.
Kada dobijete e-mail od škole registrirajte se na ovaj forum -> https://forum.tvzino.net/
Zašto? Na tom forumu imate sve rasprave i attachmente s gradivom i riješenim primjerima, zadacima unazad zadnjih par generacija. Neki zadaci na nekim predmetima se ponavljaju pogotovo kod GDSiU. Također mogu vas savjetovat stariji studenti, raj za svakog studenta!
Da nema tog foruma već bih upisivao parcijalu ili ponavljao prvu godinu :D
I napravite si zatvorenu grupu na facebooku, "TVZ Informatika 2011". Mi (nas oko 150, još 50-60 ih fali) imamo isto to samo 2010, tamo si u realtime dijelite informacije. TVZ je dosta zajeban jer je loša organizacija.
I da od ove godine više nećete imati engleski u prva 2 semestra već samo u 3. i 4., tjelesni će vam nosit 1 ECTS bod i navodno će ukinut tipografiju (neznate čega ste možda oslobođeni).
Kada dobijete e-mail od škole registrirajte se na ovaj forum -> https://forum.tvzino.net/
Zašto? Na tom forumu imate sve rasprave i attachmente s gradivom i riješenim primjerima, zadacima unazad zadnjih par generacija. Neki zadaci na nekim predmetima se ponavljaju pogotovo kod GDSiU. Također mogu vas savjetovat stariji studenti, raj za svakog studenta!
I napravite si zatvorenu grupu na facebooku, "TVZ Informatika 2011". Mi (nas oko 150, još 50-60 ih fali) imamo isto to samo 2010, tamo si u realtime dijelite informacije. TVZ je dosta zajeban jer je loša organizacija.
I da od ove godine više nećete imati engleski u prva 2 semestra već samo u 3. i 4., tjelesni će vam nosit 1 ECTS bod i navodno će ukinut tipografiju (neznate čega ste možda oslobođeni).
Znam,gledao sam skripte iz tipografije...bilo bi mi lakše da toga nemamo.
Prema akademskom kalendaru,semestar počinje 3.10.
jedva sam bio proso tipografiju na 2 roku,skako sam ko idiot od srece i zahvaljivo bogu sto necu vise vidjet taj predmet :P
Prema akademskom kalendaru,semestar počinje 3.10.
Nama brucošima piše tjedan dana ranije.26.9.
Da. To je jako "super". I onda ćete izaći sa faksa a da nemate pojma o tome što ste prepisali pa će vam faks biti kriv što niste ništa naučili. I onda ćete ovdje po forumu pisati "tamo se ništa ne uči!!" a zapravo ste sami sebi krivi.
Da. To je jako "super". I onda ćete izaći sa faksa a da nemate pojma o tome što ste prepisali pa će vam faks biti kriv što niste ništa naučili. I onda ćete ovdje po forumu pisati "tamo se ništa ne uči!!" a zapravo ste sami sebi krivi.
Nemora bit da nismo ništa naučili nego možda samo neznamo riješit neki zadatak iz matematike npr. pa si idemo tamo pomoć.
Po pomoć ili gotovo rješenje? Ako je po pomoć onda možete poslati mail i samom profesoru (ili njegovim asistentima) ili otići na konzultacije umjesto koristiti polu-provjerena rješenja sa foruma i sl.. Mnogi tako uzmu "forumske" skripte i nauče KRIVE odgovore iz njih pa redovno padaju usmene.
Po pomoć ili gotovo rješenje? Ako je po pomoć onda možete poslati mail i samom profesoru (ili njegovim asistentima) ili otići na konzultacije umjesto koristiti polu-provjerena rješenja sa foruma i sl.. Mnogi tako uzmu "forumske" skripte i nauče KRIVE odgovore iz njih pa redovno padaju usmene.
Ja gledam primjere riješenih zadataka tako da mogu skužit kako se šta riješeva, onda sam dalje sam riješavam zadatke i ako zapnem mogu pitat i pomoći će mi riješit.
Ionako nemamo gotovo nikakve literature pa mi ovo jako dobro dođe. Svatko ima svoj izbor hoće se registrirat ili ne na taj forum.
BTW: nama su dijelili vizitke na prvom danu faksa od tog foruma možda i ove godine bude tako.
U tu svrhu je onda bolje koristiti forum.tvz.hr koji je službeni forum TVZ-a i koristi se od samih početaka. Ima veću zajednicu i sve smjerove na jednom mjestu. Na njemu nerjetko sudjeluju i pomažu sami profesori što se ne može reći za ovaj prije.
U tu svrhu je onda bolje koristiti forum.tvz.hr koji je službeni forum TVZ-a i koristi se od samih početaka. Ima veću zajednicu i sve smjerove na jednom mjestu. Na njemu nerjetko sudjeluju i pomažu sami profesori što se ne može reći za ovaj prije.
LoL, tam nema žive duše.
Na službenom TVZ forumu ima minimum 5-10 profesora/asistenata koje sad otprve mogu nabrojati da odgovaraju na postove studenata, bilo da je riječ o zadacima ili nečem drugom. Nerjetko i sami stavljaju obavijesti studentima na forum, rezultate ispita itd.. A gornji forum koji si naveo je zatvorenog tipa baš zato da se mogu dilati rješenja (upitno točna) i samo je za INO. I upravo zato netko pred faksom dijeli vizitke jer inače nitko za taj forum ne bi niti čuo.
brucoši, kad se podiže indeks i iksica? kad počne fax ili prije??