IBM certifikat

poruka: 15
|
čitano: 6.517
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
IBM certifikat

Jeli ovaj certifikat tako tezak kao sto se prica http://www.algebra.hr/ibm08.shtml

Mislim da se lijepo uklapa u ono sto volim(osim w!n, ali to cu prebroditi).

Jos nekako bih mogao platiti to, ali cijeli fax nikako(put, stan..... malo previse mi je svake godine toliko placati, a i nemam financijskih mogucnosti izdrzati toliko).

Znaci imam mogucnost polagati certifikat do tih para otprilike.

Nista u vezi programiranja nebih isao jer znam da se programiranje nemoze nauciti kroz 1 godinu(nebi bilo jednu, ali eto primjer).

Znaci nesto oko System Admin, Network Admin, Security. Takve stvari volim najvise i takvo sto razmisljam ici.

Misljenja o predlozenom certifikatu. Neki drugi mozda bolji?

Kolika je mogucnost posla uz takvak certifikat?

Kao sto sam vec citao ovdje netko je rekao da je ovo dobro za zadrte Linux-ase, a moram reci da sam jedan od njih.

Ali i kad bih morao raditi za w!n-om opet je to IT tako da nema brige oko OS-a.

btw, ako netko ima dobre literature za ovaj certifikat neka mi se javi na PM.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: IBM certifikat

Ovakav certifikat ti sigurno pomaže pri zapošljavanju i definitivno je dobro da ga odradiš, no ostaje ti stručna sprema (SSS), a na masi radnih mjesta upravo je (uz certifikat) važna i stručna sprema (uglavnom traže VSS).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
IBM certifikat

Upravo u tome je problem.

Nemam prihoda da idem dalje od SSS.

Tako da cu imati nekako jaku konkurenciju kad dodje neko sa VSS-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IBM certifikat

Hvala Bogu da netko pita za nekakav dostojan certifikat.

Da, mislim da je jedan od boljih ili najboljih kojeg možeš pobrati na našem tržištu.

Ako imaš para i volje...go ahead. Mislim da će ti puno koristiti pogotovo kada se izfiltriraju svi ovi MCSAovci i CCNAovci sa svojim kvazi znanjem računalstva.

Također, kada naše tržište rada shvati koja znanje se traže....a jako malo ljudi kod nas ima takve ertifikate (SUN, CCIE, IBM ACE...)

sretno!

There's no place like 127.0.0.1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ovakav certifikat ti sigurno pomaže pri zapošljavanju i definitivno je dobro da ga odradiš, no ostaje ti stručna sprema (SSS), a na masi radnih mjesta upravo je (uz certifikat) važna i stručna sprema (uglavnom traže VSS).

Svugdje ti traže iskustvo.
Iskustvo+preporuke+ceritifikat....i to je to.
Važno je ući u industriju na bilo koja vrata.
Predonost VSSa je definitivno već stepenica u prvom koraku. Kasnije ako se ne donose bolja, produktivna riješenja...stagniraš.
U ITu- znanje i konstantna edukacija su na prvom mjestu.

17 godina
neaktivan
IBM certifikat

Vjerojatno cu ici polagati certifikat jer je rijedak i vrijedan.

Ako netko zna za kakvu literaturu u vezi ovog certifikata rado bih cuo imena knjiga i sl.

Ima li gdje za kupiti te IBM-ove knjige(inace dobijes od njih kad krenes)?

Bolje odmah poceti raditi na tome, lakse ce biti kasnije. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svu literaturu ces dobiti u Algebri...

17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Vjerojatno cu ici polagati certifikat jer je rijedak i vrijedan.

Ako netko zna za kakvu literaturu u vezi ovog certifikata rado bih cuo imena knjiga i sl.

Ima li gdje za kupiti te IBM-ove knjige(inace dobijes od njih kad krenes)?

Bolje odmah poceti raditi na tome, lakse ce biti kasnije. :)

U svakom slučaju priprema je dobra stvar. Nazovi ih i pitaj kada počinju, jer se malo ljudi prijavljuje pa se ne bi čudio da su predavanja samo jedanput u godini.
 Svaka čast na odabiru. Siguran sam u njegovu vrijednost, pogotovo kada se tržište zasiti CCNA i MCSA certfikatima i kada naši poslodavci sazriju.

17 godina
neaktivan

Da bi isao polagati IBM ACE certifikat, trebas prvo odslusati cijelu nastavu, koja traje cca. 6 mj. Slazem se da ima "papirnatih" MCSA i CCNA strucnjaka, ali ipak ne bih generalizirao  irekao da je vecian takvih.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
IBM certifikat

Samo ti kreni i ulaži u znanje. Važno ti je odekut početi. Ako je dobar posodavac i prepozna tvoje potencijale, bez problema će ti platiti daljenje školovanje koje se na kraju uopće netreba ticati ITa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Jeli ovaj certifikat tako tezak kao sto se prica http://www.algebra.hr/ibm08.shtml

Mislim da se lijepo uklapa u ono sto volim(osim w!n, ali to cu prebroditi).

Ovo mi se ne čini kao certifikat, nego običan tečaj koji ti služi kao priprema za MS i LPI certifikaciju.
U opisu piše:
"Po završetku programa polaznici raspolažu sistem inženjerskim znanjima i iskustvom potrebnim za administriranje sustava na MS Windows 2003 ili Linux platformi, ali i znanjem potrebnim za polaganje Microsoft ispita: 70-270, 70-290, 70-291, 70-294 te LPI certifikata."

Isti efekt bi imao da sam spremaš MSCA, LPI ili RHCT/RHCE, samo bi te manje koštalo ... za ni jedan od navedenih certifikata nije nužan tečaj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 13:01 (stef).
17 godina
neaktivan

Na seminaru se ne radi samo odrzavanje OS ova (Windows i Linux), dakle seminar NIJE samo kombinacija MCSA i LPI seminara. Ima tu jos dosta stvari koje se nauce.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2008 17:09 (mfrankovic).
17 godina
stef kaže...
Ovo mi se ne čini kao certifikat, nego običan tečaj koji ti služi kao priprema za MS i LPI certifikaciju.
U opisu piše:
"Po završetku programa polaznici raspolažu sistem inženjerskim znanjima i iskustvom potrebnim za administriranje sustava na MS Windows 2003 ili Linux platformi, ali i znanjem potrebnim za polaganje Microsoft ispita: 70-270, 70-290, 70-291, 70-294 te LPI certifikata."

Daj pročitaj sve a onda piši kako treba :)

- Dobije uvjerenje o usavršavanju u radnu knjižicu
- Dobije međunarodni IBM certifikat

običan tečaj koji košta 27200 Kn, molim te ne budi smiješan :)

....s tim znanjem koje je naučio i stekao tada može slobodno polagati i sljedeće ispite ako želi 70-270, 70-290. 70-291......
jer nebi trebao išta učiti, već samo prijaviti ispit za polaganje

17 godina
neaktivan
IBM certifikat

Mislim da je IBM ace jedan od boljih certifikata na našem tržištu....a fale nam dosta onih sa enterprise okusom...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako je !

S ovim tečajem dobit će međunarodno priznati cert. + upis u radnu knjižicu te mogućnost da kasnije sve to još nadogradi /za neke ovdje manje vrijednim/ microsoft certifikatima bez puno učenja. Samo prijava na Prometric i uplata od cca 100$ za ispit.

Definitivno se isplati a ako još i voliš onda šišajjj !!!!

Pa poslije "poharaj" i microsoft bez pohađanja seminara.

GoForIt

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice