treba mi program za crtanje nacrta kuca,zgrada ...
naime volim to i vidim se u tome za koju godinu pa bi htio neki program za to.ima neko koji?
EDIT:
evo popis prijedloga
-AutoCAD
-ArchiCAD
-SketchUp
-rhino
-Allplan
-Rhinoceros
-revit
-lightwave
naime volim to i vidim se u tome za koju godinu pa bi htio neki program za to.ima neko koji?
EDIT:
evo popis prijedloga
-AutoCAD
-ArchiCAD
-SketchUp
-rhino
-Allplan
-Rhinoceros
-revit
-lightwave
Probaj AutoCAD, možda je dosta kompliciran za početak, pa možeš počet s bilo kojim CAD programu, ima ih stvarno puno.
Probaj AutoCAD, možda je dosta kompliciran za početak, pa možeš počet s bilo kojim CAD programu, ima ih stvarno puno.
proba sam s tim ali uvik skinem neki krivi.moze preporuka?
Archi CAD, moja sestra na arhitetkuri dosta koristi i auto cad...
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
stavio sam skidati tj.kupit cu ovaj archi cad 13.vidit cu kakav je.sumnjam da nije kompliciran.ako ko ima jednostavnije rjesenje,samo dajte
počni sa SketchUp. jednostavan je, i tako ćeš vidjeti je li to zapravo za tebe.
solidworks za arhitekturu???????????????
Izgleda da brkate gradjevinskog inzenjera ili arhitektu.
ovo izgleda dobro
Svaki CAD program nije namijenjen za sve oblike arhitekture. Recdimo Archicad jeste ali solidworks nije.
Btw koje to OBLIKE arhetkture?
ovo izgleda dobro
igraj se s ovim tjedan dana, pa provjeri je li to za tebe. inače, imaš OK tutoriale na njihovoj stranici.
Svaki CAD program nije namijenjen za sve oblike arhitekture. Recdimo Archicad jeste ali solidworks nije.
Upravu si nisu svi CAD programi namjenjeni za sve oblike arhitekture trebaš odabrati ono što ti želiš.
Ja ti jedino mogu preporućiti AutoCad i ArchiCad
U ''cad'' alate se nerazumijem. Što se tiće sketch upa hm hm, pa čuj u njemu nećeš moći dobiti profesionalne rezultate 
ima dosta videa na netu, neki su stvarno impresivni.
nek lik proba SketchUp, nek se igra s njim tjedan dana, pa tek onda prijeđe na nešto pro.
Otku skacthup upade u cad alate? Pa to je igracka. Vrlo mocna ali ipak igracka.
Upravu si nisu svi CAD programi namjenjeni za sve oblike arhitekture trebaš odabrati ono što ti želiš.
Ja ti jedino mogu preporućiti AutoCad i ArchiCad
U ''cad'' alate se nerazumijem. Što se tiće sketch upa hm hm, pa čuj u njemu nećeš moći dobiti profesionalne rezultate 
nije mi zelja profi rezultat vec ispunjenja slobodnog vrimena i ulazak u svijet arhitekture
Otku skacthup upade u cad alate? Pa to je igracka. Vrlo mocna ali ipak igracka.
A čuj mnogi ga ubrajaju u CAD alate. A to da je močna pa nebih rekao, volio bih vidjet jedan rad u sketch up-u na CG talku ;)
mocno u kategoriji igracki ;)
A u CAD i PRO alate ga mogu ubrojiti samo oni koji nemaju pojam o cemu uopste pricamo ;)
pogledao sam po youtubeu video clipove o tome,pa mi se cini da je to vecinom za neke sitnije dijelove.motore,aute,klipove ...
pogledao sam po youtubeu video clipove o tome,pa mi se cini da je to vecinom za neke sitnije dijelove.motore,aute,klipove ...
Da i ja baš gledam na službenim stranicama, solidworks inaće služi za pravljenje tehnićkih sranja. Još bih naveo catia program, no on isto služi za manje stvari. Mogli bi spomenuti i SolidEdge koji je isto parametarski software i on je jedan od prvih CAD softwara.
Osobno preporucujem AutoCAD, al ak oces ovak usput nesto s čarati onda je dovoljan Sketchup
jel mi moze neko dati na pp link za preuzet sketchup?
Po meni najbolji izbor ti je AutoCad. Ja koristim 2007 verziju i najbolje ti je da si nabaviš neku knjigu pa da ti pomogne u početku.
Po meni najbolji izbor ti je AutoCad. Ja koristim 2007 verziju i najbolje ti je da si nabaviš neku knjigu pa da ti pomogne u početku.
ili upise tecaj koji najcesce drze diplomirani gradjevinski inzinjeri.
MOze onda uzeti i simse ;)
Tako ce daleko dogurati ;)
pa nije kao simsi, to sam samo uzeo za primjer, ali zasigurno mu je za početak bolje neš ovakvo nego odmah autoCAD
pa nije kao simsi, to sam samo uzeo za primjer, ali zasigurno mu je za početak bolje neš ovakvo nego odmah autoCAD
Jbt to nije ni program to je kao uređivanje barbika na internetu :D. Da to nije ono što na RTL-u prikazivaju :D