Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.055.140
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Vidiš, nisam ni primjetio da djeluje minijaturno sve dok niste spomenuli... Meni se činilo sasvim ok (vjerovatno zato jer piljim u taj rad već 2 dana) 

Upravo renderiram Full Hd verziju Piana, pa ću staviti link. Meni osobno (iako je moj rad) se sviđa pod.. Baš mi djeluje kao neki stariji "stejđ" mada ga ove crne

polu-kružno-krivuljaste stepenice ubijaju. Bump mapa na podu je dosta dobro obavila svoj posao. No, što je je i dalje me muči sad ta minijatura :P DOF je korišten što se vidi iz priloženog a FOV nisam mjenjao, koristio sam "standardne" postavke sa 45mm lećom (target camera). Mislim da je, ako se ne varam, u tom slućaju FOV = 45 stupnjeva no nisam siguran... pogledam kad se izrenda ovo :)) 

Morati ću morati promjeniti scenu, razmišljam o nekoj "napuštenoj" sobi ili stejđu, al tu ima posla sa mappingom da se ubiješ :S tak da... hm hm hm :D

Čovjek bez mašte je čovjek bez krila....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D modeli
El_Nino_09 kaže...

sjajni radovi samo bih zamolio autora teme da u prvom postu 
napise koji se sve programi koriste i tako to..
jer zaista na svakoj drugoj stranici neko pita koji prog. koristite. 

MARKOZD15 kaže...

kojim to programom radite ? jeli besplatan ?

slazem se sa oba komentara. ima li kakvih tutorijala za to? koliko vam otprilike vremena treba za te radove? npr za onu violinu? odlicna je

Gle ko je iza tebe!
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Mozete li mi preporucit u kojem programu modelirati? nekom Autodeskovom ili nešto bolje ? Jednostavnije za upravljanje?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...
El_Nino_09 kaže...

MARKOZD15 kaže...

slazem se sa oba komentara. ima li kakvih tutorijala za to? koliko vam otprilike vremena treba za te radove? npr za onu violinu? odlicna je

Ovakva je stvar... Programa imaš jako puno... Neću se praviti pametan i tu sada trambunjati koji je bolji, kad su svi u biti močni alati (naravno, močniji u rukama onih koji znaju baratati). Osobno koristim Rhinoceros za modeliranje i 3ds Max za mapiranje, animaciju, renderiranje i ostale sitnice. Od besplatnih, među popularnijima je Blender, te Skechup (koji ima i verziju za kupiti). Iskreno, druge besplatne ne znam, ali zna google. Ovako od programa za kupiti imaš velik izbor. 3ds max, Maya, Rhinoceros, Z-Brush, MudBox...... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_computer_graphics_software evo ti svi tu da ne nabrajam... 

Tutorijala imaš jakoooo puno, naravno većina njih ti neče otkriti toplu vodu... ali to je na tebi da sjediš i mozgaš :) ili platiš nekome da te nauči :D 

Za Violinu mi je trebalo oko 7-8 sati... efektivnog rada je bilo oko 4 sata -- govorim na pamet sada--- (na renderaže se gubi dosta vremena, podešavanje sitnica, boja, mapa.... itd)... Naravno, sa većim skilom u nekom programu se smanjuje vrijeme stvaranja nekog rada... No sve u svemu, rješi programe, sjedni, čačkaj, tutorijaliziraj se... i kada zapne, lezi spavat pa ujutro ponovo :D Samo nema odustajanja... Imam jako puno prijatelja koji su se susreli sa 3d-om, puni entuzijazma i na prvom problemu... tup... uninstal :P 

Sretno :)

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

evo ja sam odabro autodesk 3ds-max el ok? pa da počmem vježbat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Probaj :)

15 godina
neaktivan
Maky's kaže...
Zvjerkan kaže...

a ocu, sam možeš li reči neznam, postoji li neznam baše nešto što je u tom programu kompliciranjije nego u nekom drugom ili obratno .. ?

16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
Maky's kaže...
Zvjerkan kaže...

a ocu, sam možeš li reči neznam, postoji li neznam baše nešto što je u tom programu kompliciranjije nego u nekom drugom ili obratno .. ?

Pa gle, teško mi je o tome pričati kad sam ja naučio na taj program... njega sam se prvog uhvatio i ostao na njemu... tako da su meni neki drugi programi "kompliciraniji".. najveća razlika je u samom layout-u programa.. većinom su funkcije slićne... gle.. probaj u njemu, probaj i u nekim drugima... jednostavno vidi koji ti "leži" i to je to.. 

EDIT: ako još nešto hoćeš pitati, pitaj me preko poruke ili u temi za ovakve rasprave... ovo nije tema za to... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 1:50 (Maky's).
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
Maky's kaže...
Zvjerkan kaže...

Ma svaki program ti je isti drek, sam drugačije izgleda, sve ti je to isto komplicirano ;) uzmi koj hoćeš i deri...

EDIT;

Radio sam u par programa, i sve je isto. Sve se radi na potpuno isti način sam kaj ti program drukčije poslagan ;)
Drukčije se zove, i onda se nakupi par ljudi koji se stanu prepucavat da je jedan bolji od drugog. 

http://denisivankovic.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 1:53 (Denis Ivankovic).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Vježba za knifanje , htio sam stavit fur i hair opciju ali render time dugo traje .

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Zvjerkan

dobra fora, svaka čast ;)

nemoj samo odustat, vjeruj u sebe, možeš ti to :D

miha3l.irrlicht
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 12:54 (miha3l.irrlicht).
14 godina
odjavljen
Maky's kaže...
minikdo5 kaže...
El_Nino_09 kaže...

MARKOZD15 kaže...

Ovakva je stvar... Programa imaš jako puno... Neću se praviti pametan i tu sada trambunjati koji je bolji, kad su svi u biti močni alati (naravno, močniji u rukama onih koji znaju baratati). Osobno koristim Rhinoceros za modeliranje i 3ds Max za mapiranje, animaciju, renderiranje i ostale sitnice. Od besplatnih, među popularnijima je Blender, te Skechup (koji ima i verziju za kupiti). Iskreno, druge besplatne ne znam, ali zna google. Ovako od programa za kupiti imaš velik izbor. 3ds max, Maya, Rhinoceros, Z-Brush, MudBox...... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_computer_graphics_software evo ti svi tu da ne nabrajam... 

Tutorijala imaš jakoooo puno, naravno većina njih ti neče otkriti toplu vodu... ali to je na tebi da sjediš i mozgaš :) ili platiš nekome da te nauči :D 

Za Violinu mi je trebalo oko 7-8 sati... efektivnog rada je bilo oko 4 sata -- govorim na pamet sada--- (na renderaže se gubi dosta vremena, podešavanje sitnica, boja, mapa.... itd)... Naravno, sa većim skilom u nekom programu se smanjuje vrijeme stvaranja nekog rada... No sve u svemu, rješi programe, sjedni, čačkaj, tutorijaliziraj se... i kada zapne, lezi spavat pa ujutro ponovo :D Samo nema odustajanja... Imam jako puno prijatelja koji su se susreli sa 3d-om, puni entuzijazma i na prvom problemu... tup... uninstal :P 

Sretno :)

jeli vtx hd 5670 1gb ddr5 dovoljno ''jaka'' za 3d modeliranje?

15 godina
protjeran
je
Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
14 godina
neaktivan

ja nastojim vecinom uz rad napisat u čemu je rađeno (ostvareno) i koliko vremena otprilike :)

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
protjeran
Vaši 3D modeli

Evo, tu neke konektore radim.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
trackmanijak kaže...

Ide to tebi... {#}

Nego mi reci zašto radiš u acad-u 2008? Zašto ne u acadu-2010 ili 2011? Jeli to zbog licence....?

Ima ti dosta poboljšanih stvari za rad u 3d-u.

15 godina
protjeran
zato kaj trenutno zabušavam na poslu
16 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...

Ahhhhhhhhh, brings back the memories :D Radio sam ih prije nekih 4-5 godina (samo što nisu bili realni, niti upola kao tvoji) sa kolegom (cijelu scenu)... Žao mi što nismo nikada dovršili animaciju.. al što ćeš... 

14 godina
neaktivan

evo moj najnoviji rad...nije imalo neku posebnu svrhu..potrošio sam užasno puno vremena na materijale, sve sam ih sam radio, al mislim da se i rezultat vidi donekle...vremenski 2 dana trajalo slaganje i isprobavanje...kad bi to zbrojio cca ima 10 sati sigurno :)

vidim da ima pokoja greškica, kak vam se čini?

edit: cinema 4d rel 11.5, photoshop malo za korekcije, nije vray...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 22:18 (oly570).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli
Izgleda odlično! Jedino bi tekstura na stolu mogla biti malo bolja.
3D dizajner
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
oly570 kaže...

evo moj najnoviji rad...nije imalo neku posebnu svrhu..potrošio sam užasno puno vremena na materijale, sve sam ih sam radio, al mislim da se i rezultat vidi donekle...vremenski 2 dana trajalo slaganje i isprobavanje...kad bi to zbrojio cca ima 10 sati sigurno :)

Po meni su malo rubovi na stolu, prozorima, kutovima itd.. preoštri... isto tako, slažem se za mapu na stolu... ostatak, dosta dobro odrađen, samo naprijed! :)

14 godina
oly570 kaže...

Odlicno ti je, samo jel ovde kod lijevog zvucnika, dole tepih ulazi u zvucnik?

Jako je rano pa neznam jel slabo vidim ili stvarno ulazi...

Music is our life-So live oure life
15 godina
protjeran
Maky's kaže...

Ahhhhhhhhh, brings back the memories :D Radio sam ih prije nekih 4-5 godina (samo što nisu bili realni, niti upola kao tvoji) sa kolegom (cijelu scenu)... Žao mi što nismo nikada dovršili animaciju.. al što ćeš... 

Tek sam sad pročitao tekst. Šta pričaš, ovi cinčevi izgledaju duplo bolje od mojih.

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Bioshock scena u izradi , još ću dodat tonik, pištolj . Maska namjerno nije simetrična , još mi trebaju kapljice krvi.

http://soksa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 11:46 (nixXxa).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Saro_Teklic kaže...
oly570 kaže...

Odlicno ti je, samo jel ovde kod lijevog zvucnika, dole tepih ulazi u zvucnik?

Jako je rano pa neznam jel slabo vidim ili stvarno ulazi...

da istina koliko god pazio, jednostavno se pogubim u svemu pa nevidim neke stvarčice...hvala vam što ste zamjetili te neke detalje...doradit ću obavezno...

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Jedna mala animacija stvorena od strane kolege i mene :) 

Moj PC  
16 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Odlični radovi, samo mi je pjesma malo uništila sveukupni dojam, nekak mi se čini prežestoka za to...

http://mayahotspot.blogspot.com/

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tale3D kaže...

Odlični radovi, samo mi je pjesma malo uništila sveukupni dojam, nekak mi se čini prežestoka za to...

Nama je nekako pasalo to sve, u ostalom, mi se bavimo grafikom :D :PPP 

14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Bok svima!

Ovo je moj prvi post na bug forumu.

Napravio sam u Solidworksu surface model Pagani Zonda F, a render je napravljen pomoću Photoview360 programa.

Ovo je moj prvi model, nadam se da vam se sviđa :)

Pagani Zonda F Pagani Zonda F

14 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Sticro kaže...

Ovo je moj prvi model, nadam se da vam se sviđa :)

Prvi model? A šta si dosad radio? Skulpture od mramora?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice