Program za izradu naslovnica časopisa

poruka: 7
|
čitano: 11.811
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji Program koristiti?

pozz svima, posto ovdje ima dosta iskusnih,kada se radi o grafickom dizajnu casopisa i svega sto je vezano uz dizajn,odlucio sam da vas pitam,koji program da koristim kao pocetnik s kojim se mogu praviti solidne naslovne strane casopisa,a i unutrasnjosti tj uljepsavati text i t d. 

nadam se da sam pojasnio kako treba :)

Da li je to PS ili neki drugi program...

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 15:43 (ErminH).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Adobe Illustrator za izradu ilustracija i eventualno naslovnica (alternativa je besplatni InkScape), Adobe InDesign za izradu naslovnica (koristit ces mozda ilustracije napravljene Illustratorom) te prijelom stranica casopisa (alternativa je besplatni Scribus), Adobe Photoshop za obradu fotografija (GIMP ili eventualno Paint.net kao besplatna alternativa).

Umjesto Illustratora i InDesigna mozes koristiti CorelDRAW.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 16:54 (mbaksa).

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: Program za izradu naslovnica časopisa
mbaksa kaže...

Adobe Illustrator za izradu ilustracija i eventualno naslovnica (alternativa je besplatni InkScape), Adobe InDesign za izradu naslovnica (koristit ces mozda ilustracije napravljene Illustratorom) te prijelom stranica casopisa (alternativa je besplatni Scribus), Adobe Photoshop za obradu fotografija (GIMP ili eventualno Paint.net kao besplatna alternativa).

Umjesto Illustratora i InDesigna mozes koristiti CorelDRAW.

Hvala puno na odg 

16 godina

Ne. Nemoj koristit Illustrator za ikakav prijelom, imaš InDesign za to.

Illustrator je, očito za Illustracije. I bok

Je li to iskra krivnje, drska penetracija? Ili još jedan uzvik mojih osobnih nacija? Vidim kurve savjesti jezike kako klopoću, čujem njene tuste ruke kako štropoću, uzalud zaziva i Boga i vraga,
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji Program koristiti?
ErminH kaže...

pozz svima, posto ovdje ima dosta iskusnih,kada se radi o grafickom dizajnu casopisa i svega sto je vezano uz dizajn,odlucio sam da vas pitam,koji program da koristim kao pocetnik s kojim se mogu praviti solidne naslovne strane casopisa,a i unutrasnjosti tj uljepsavati text i t d. 

nadam se da sam pojasnio kako treba :)

Da li je to PS ili neki drugi program...

Hvala unaprijed!

koristis kombinaciju indesignea i photoshopa - komplicirano jeste ali uz malo truda indesign mozes brzo savladati

evo primjer jedan fini skup video tutoriala za ucenje indesignea ab ovo

etikete, ovo je nacija etiketa!
17 godina
Fearless kaže...

Nije li upravo to mbaksa i rekao par postova više:

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 20:31 (Berko).
17 godina
moderator
Berko kaže...
Fearless kaže...

Nije li upravo to mbaksa i rekao par postova više:

Rekao sam, ali eto neki imaju potrebe "korigirati" nesto sto ne treba korigirati. {#} Fearlessu je vjerojatno promakla rijec "eventualno", cime sam jasno dao do znanja da je primarni alat za izradu naslovnica/prijelom InDesign. A u nedostatku InDesigna moze posluziti Illustrator, a ako si na besplatnoj alternativi, onda InkScape.

Jos zapravo valja napomenuti da je medju besplatnim programima InkScape zapravo bolje rjesenje za izradu naslovnica od Scribusa, posto InkScape ima brojne vektorske mogucnosti, dok je Scribus program koji se koristi ako nemas nista drugo. A na naslovnicama ionako nece biti hrpa teksta pa program specijaliziran bas za prijelom nije od presudne vaznosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice