Program za izduživanje grafičkih uradaka

poruka: 9
|
čitano: 4.302
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Naslov jest praktički retardiran no jako je teško naći kratki opis za

ono što mi treba a to jest:

program koji u sebi sadrži opciju 'lijepljenja' slika dakle od .jpeg-a pa na dalje

u jedan vertikalno dugačak niz.

S takvim uradcima ste se sigurno susreli po netu,

budu stvari tipa stripovi, rage comics ect. izvedeni na način

da je sama slika izvorno jako vertikalno izdužena.

Jednom je netko od kolega naveo točan naziv ali sam nažalost

zaboravio. Tko zna o čemu se radi, odmah će shvatiti.

Hvla.

No matter where you go, there you are.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dakle ti zelis da od recimo 3 jpg slike napravis jednu koja sve tri ima poredane jednu pokraj druge?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Program za izduživanje grafičkih uradaka
Trubilo4 kaže...

Dakle ti zelis da od recimo 3 jpg slike napravis jednu koja sve tri ima poredane jednu pokraj druge?

Vertikalno, vertikalno.

Dakle, program za obradu screenshotova, fotografija, whatever.. koji

ima u sebi mogučnost spajanja navedenih u niz tako da

se može dobiti jedna velika pregledna neisprekidana fotografija

na kojoj bi recimo u mom slučaju trebalo biti čitko i vidljivo

progresivno screenshotanje određene aplikacije na način da se jednostavno

skrola prema dolje i gleda.

Otprilike ovako

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 11:13 (forzzuk).
13 godina
neaktivan

Ok, dakle to ne bi bio program koji spaja u jpg sve te slike vertikalno (u svakom redu 2) nego preko kojeg mozes pregledavat sve? Ili da ima i opciju da moze sve spojit u jednu i saveat?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 11:18 (Trubilo4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gle, ako ne kužiš, nema smisla da ti objašnjavam jer

mi onda (pretpostavljam) ionako ne možeš pomoći.

Program, komad softvera koji lijepi slike na taj način,

sejva ih, editira, korigira..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...
Trubilo4 kaže...

Vertikalno, vertikalno.

Dakle, program za obradu screenshotova, fotografija, whatever.. koji

ima u sebi mogučnost spajanja navedenih u niz tako da

se može dobiti jedna velika pregledna neisprekidana fotografija

na kojoj bi recimo u mom slučaju trebalo biti čitko i vidljivo

progresivno screenshotanje određene aplikacije na način da se jednostavno

skrola prema dolje i gleda.

Otprilike ovako

to bi mogao i u običnom GIMPU (vjerojatno i u PS-u, za ostale programe ne znam jer ih nisam koristio) - stvar je da recimo imaš 3 slike, svaka  ima height od 450px, ti tada (u GIMPU) ideš FILE->NEW i napraviš novi fajl sa dimenzijama X * 1350px (ukupna visina sve tri slike). Sve ove tri ovoriš u GIMPU i tako da ćeš ukupno imati 4 prozora otvorena. Tada redom ideš jedan po jedan prozor sa ovim slikama - upotriješ alat select, klikneš na sliku, na tipkovnici ctrl+A, ctrl+C, odeš u prozor sa slikom visine 1350px, klikneš unutra, ctrl + V, pomakneš gdje treba, i tako redom za svu pojedinačnu sliku. Doslovno ih sve kopipejstaš u ovu najveću i samo poslažeš kako želiš po visini.

Mislim da ne može jednostavnije. Vjerojatno postoji neki program baš za to, no mislim da ti i obični GIMP tu može pomoći. Stvar je da samo napraviš novi dokument sa traženim dimenzijama i ove slike kopipejstaš u njega. Najbolje da unaprijed izračunaš dimenzije.

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina

Ja koristim ovo za kreiranje animiranih bmp traka http://www.creativecrash.com/maya/downloads/applications/c/photoshop-script-spritesheet-creator . Možda ti može pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Za ovo što ti želiš mislim da bi ti najbolje riješenje bio Adobe Illustrator - lijepo si napraviš Artboard (radnu plohu/stranicu) dimenzija koje ti trebaju i u nju slažeš fotke koje naknadno možeš povećavati, smanjivati, rotirati... a možeš ih i poravnavati po kriterijima koje si zadaš (međusobna udaljenost, razna centriranja i ostale stvari...) Kasnije eksport u pdf ili bilo koji format hoćeš i mislim da ne može bit jednostavnije! To ti je u slučaju da želiš samo jednu stranicu, ako si želiš složit više stranica onda ti je još bolje riješenje Adobe Indesign - slični alati kao Illustrator ali ima puno bolje riješeno sređivanje više stranica, ubacivanje teksta, zadavanje stilova - ali dobro to je već nešto malo naprednije i treba malo proučit i proći neke tutoriale...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možeš upotrijebiti program montage koji se nalazi u ImageMagick paketu programa - koristio sam ga za spajanje izuzetno rascjepkanih slika (na do 600 komada).

Primjerice, za spajanje svih JPEG slika u direktoriju u jednu sliku, pri čemu se dvije originalne slike nalaze jedna pored druge, svaka veličine najviše 640x480 piksela (manje slike će ostaviti u originalnoj veličini, veće će biti smanjene), uz dva piksela okvira oko svake slike, potrebno je upisati u naredbeni redak slijedeće (pretpostavljam da koristiš Windowse i nalaziš se u direktoriju sa slikama, a montage je u PATH-u):

montage *.jpg -tile 2x -geometry 640x480^>+2+2 output.jpg

Slike će biti poredane po njihovim imenima - prvo će biti poslagane slijeva udesno, a zatim prema dolje. Ukoliko ne želiš promjenu veličine, umjesto 640x480^>+2+2, stavi samo +2+2 - u tom slučaju, veličine ploča na kojima se nalaze slike bit će veličine najveće slike. Slika ispod prikazuje izlaz gornje naredbe sa pet ulaznih slika veličine 3264x2448 (btw, forum mijenja veličinu slike koju sam poslao, pa uvaži samo odnos slika i ploča).

Dokumentaciju s primjerima možeš naći ovdje (pogledaj Geometry - Tile Size, Geometry - Tile Spacing i Tile Layout Controls sekcije), a sam program nalazi se u ImageMagick paketu programa, čiju Windows verziju možeš skinuti ovdje.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 11:53 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice