S obzirom da mi windows nije preterano potreban, a a volim besplatno i otvoreno prešao sam na ubuntu (delimično, ipak je win ostao za svaki slučaj). E sad, na ubuntuu mi treba zamena za photoshop pa sam instalirao gimp. U photoshopu sam master, a u gimpu početnik (ako se i tako mogu nazvati). Treba mi u gimpu resizovati najjednostavnije stvari i to je to. Tako npr. kad otvorim novi papir u željenoj dimeziji i iidem na ono open as layers i importujem sliku. Problem je što ne mogu lepo da smanjim. Primera radi, na slici je krug, kad ga ja smanjujem delimično postane ovalnog oblika (izduženo), u photoshopu sam držao shift i ono je lepo linearno smanjivalo - a ovde neće... molim vas pomagajte, kako da kad resizujem sliku sa krugom ne dobijem ovalni oblik....
Gimp resize problem
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.194
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Krug ti mora imat istu sirinu i visinu da bude jednak sa svih strana.
ne, čekaj... ja imam papir npr 200x150 i imam sliku na kojoj je neki krug npr... ja ga insertujem u gimp i hoću da ga uguram na taj papir, naravno, nije jednak papir, ali sa strane će biti belo... to hoću... neka bude sa strane belo, bitno mi je da u centru bude ta slika sa krugom na 200x150px....
EDIT:
evo primer našta liči kad resizujem.... treba da bude na listu 200x150 krug.... ovo je glupav primer samo da dočaram problem... držao sam shift u nadi da će biti lepo linearno