3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 480.194
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
Saro_Teklic kaže...

A jel ima kakva knjiga za download o 3ds Max 2010?

3DS Max bible

To je jedina koju znam.

trailerlog.blogspot.com
14 godina
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

Sad sam samo "prolistao" knjigu i svidjela mi se...Veceras ili sutra pocinjem sa citanjem :D

Music is our life-So live oure life
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e da...u kojem programu je najbolje radit rendere po vašem mišljenju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marky55 kaže...

e da...u kojem programu je najbolje radit rendere po vašem mišljenju?

U tvom slučaju nije bitan program već render. Standardi su ti Vray i Mental ray, ali imaš i Maxwell renderer, u zadnje vrijeme se probio Octane Renderer koji se bazira na GPU. Imaš Pixarov renderer Renderman koji jedino radi u Mayi, rendan je Avatar u njemu, gotovo svi crtići Pixara... Onda imaš i ove free varijante kao što je LuxRender. Jako puno njih, odaberi. I većina se mogu "ugraditi" u ove 3d programe pa tako da program nije toliko bitan...

Osim naravno Pixarovog Rendermana, koji je za mayu, ali ga je skoro nemoguće nać "na crno"

Nadam se da sam pomogao! {#}

http://mayahotspot.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Saro_Teklic kaže...

Sad sam samo "prolistao" knjigu i svidjela mi se...Veceras ili sutra pocinjem sa citanjem :D

Najbolje se uči uz knjigu{#},ja sam došao do 45 str. upravo završio sa učenjem Outlinera i Hierarchy-a {#}

http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
protjeran

Oprostite na padobranstvu, jedno pitanjce: Da li ima posebna verzija 3Ds Max-a za 64-bitne i 32-bitne sustave ili su obje verzije u istom setupu? Drugim riječima: Da li 64-bitna verzija maxa ima poseban setup?

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
trackmanijak kaže...

Oprostite na padobranstvu, jedno pitanjce: Da li ima posebna verzija 3Ds Max-a za 64-bitne i 32-bitne sustave ili su obje verzije u istom setupu? Drugim riječima: Da li 64-bitna verzija maxa ima poseban setup?

32 bit poseban setup, 64 bit poseban. Nisu uključeni u jedan, dakle moraš imati točno 64 bit setup.

trailerlog.blogspot.com
15 godina
protjeran
hvala, tako ne "kupim" krivo.
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
15 godina
neaktivan
trackmanijak kaže...

U 2011 u setupu imaš instalaciju 32-bitne verzije i 64-bitne verzije; onda si jednostavno isključiš 32-bitnu i upališ 64-bitnu; a moš i obje ako želiš...tak da mislim da nemaš poseban setup za 32 i 64, bar za 2011

www.denis.matemaksan.com
17 godina
APazinjan kaže...
trackmanijak kaže...

32 bit poseban setup, 64 bit poseban. Nisu uključeni u jedan, dakle moraš imati točno 64 bit setup.

Ne, obje instalacije su u jednom setupu i kak je Denis rekao, možeš ako hoćeš instalirati obje verzije.

http://3dhr.net/berko/
16 godina
protjeran
Berko kaže...
APazinjan kaže...
trackmanijak kaže...

Ne, obje instalacije su u jednom setupu i kak je Denis rekao, možeš ako hoćeš instalirati obje verzije.

U pravu ste, ja se ispričavam, na piratskojluci sam vidio da ima 2011 x86 pa sam dmah povezao da su posebni setup-ovi :P

No dobro, ima za skinuti posebnih setupa za 32 i 64 bit, tako da sam donekle u pravu :D

trailerlog.blogspot.com
14 godina
neaktivan

Bok

Izrađujem 3d modele u 3ds max-u, a nedavno počeo i u blenderu. I sad razmišljam o prodaji n turbosquidu. Stvar je u tome da nemam legalni max. I ok, prodavao bih ja .blend, .obj, al me zanima dal je sad dopušteno da importam u max pa spremim .max format? Ili ako napravim model u maxu, pa exportam samo .obj ili slične formate nevezane uz softwre.. dali se to smije. Mislim, dal oni mogu kako saznati da je to originalno iz maxa itd. I jel moguće kosti, IK lance i sl. exportati iz maxa u kojem formatu? ;D

Hvala, pusa, bok

Nemojte me previše napasti zbog piratskog softwarea.. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mr Faca kaže...

Bok

Izrađujem 3d modele u 3ds max-u, a nedavno počeo i u blenderu. I sad razmišljam o prodaji n turbosquidu. Stvar je u tome da nemam legalni max. I ok, prodavao bih ja .blend, .obj, al me zanima dal je sad dopušteno da importam u max pa spremim .max format? Ili ako napravim model u maxu, pa exportam samo .obj ili slične formate nevezane uz softwre.. dali se to smije. Mislim, dal oni mogu kako saznati da je to originalno iz maxa itd. I jel moguće kosti, IK lance i sl. exportati iz maxa u kojem formatu? ;D

Hvala, pusa, bok

Mislim da nema načina da oni utvrde da ti je max piratski, uostalom nitko to niti ne provjerava te datoteke kada ih ti staviš na turbosquid. Ja sam stavljao .max datoteke i još sam na slobodi :)

za eksportanje pogledaj OVO

i svakako stavi neki model u Vaši 3d modeli temu ;)

trailerlog.blogspot.com
15 godina
neaktivan
Mr Faca kaže...

Bok

Hvala, pusa, bok

XD

A daj mi molim te reci koja je razlika ako exportaš .max iz piratskog softwarea ili .obj :D :D :D osim što je razlika u formatu jelte :)

Al zaš nebi smio...nebakče ti se autodesk sa jednim čovjekomkoj ima piratski software :) da imaš firmu onda bi se trebo zabrinit inspekcije :)

www.http://
14 godina
neaktivan

Dankešun!

Budem stavio nešto na "Vaši modeli" uskoro..

14 godina
neaktivan

@Denis:

A ako prodajem model takav da ga naplatim više neg košta 3ds max? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 18:31 (Mr Faca).
15 godina
neaktivan
Mr Faca kaže...

ako model toliko vrijedi zašto ne? :)

Al sam da napomenem; da nebi ispalo da se sa piratskim modelima može bezbrižno zarađivat :)

Ipak niej lijepo zarađivat ukradenim softwareom, ne? :)

Ali; nemože se skužit da imaš piratski osim ako ti neprovjeravaju licencu

www.http://
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 18:33 (Denis Ivankovic).
14 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...
Mr Faca kaže...

ako model toliko vrijedi zašto ne? :)

Al sam da napomenem; da nebi ispalo da se sa piratskim modelima može bezbrižno zarađivat :)

Ipak niej lijepo zarađivat ukradenim softwareom, ne? :)

Ali; nemože se skužit da imaš piratski osim ako ti neprovjeravaju licencu

A, dakle, provjerava se licenca? Što ako zatraže licencu pa odbijem dati? 

I od vas koji prodaju modele, dal prodajete samo na turbosquidu, ili stavite na još 10 siteova? Koji se još isplate? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 18:37 (Mr Faca).
15 godina
neaktivan

UGL. smiješ stavljati modele iz piratskog softvera na TurboSquid,svejedno na TurboSquidu rijetko ko ima originalni software,mislim da samo Diamond prodavači imaju original software,ali dobro njima to nije problem kupit,neće oni sad tebi doći kući i pitat jel imaš licencu,tako da stavljaj na TS.

Imaš još The 3d studio,3d02 i Fallingpixel koje ja znam,ali ja prodajem samo na TurboSquidu,zato jer je on najjači i najrazvikaniji,svejedno sam se tamo i prijavio da sam Squid Quild član,a to znači da svoje modele prodajem ekskluzivno na TS-u. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 19:02 (Zekida).
16 godina
neaktivan

Kako da primjerice u kocki izrežem rupu , ali da se poklapaju stranice gdje je izrezana . tj susjedne stranice , radim u cinemi .

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Kako da primjerice u kocki izrežem rupu , ali da se poklapaju stranice gdje je izrezana . tj susjedne stranice , radim u cinemi .

Rješenje je "Boole", ako ti bude što nejasno ili se ne snađeš dobro sa opcijom, slobodno pitaj.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 13:25 (Champollion).
16 godina
neaktivan
Champollion kaže...
nixXxa kaže...

Rješenje je "Boole", ako ti bude što nejasno ili se ne snađeš dobro sa opcijom, slobodno pitaj.

Gdje se nalazi ta opcija?

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
16 godina
neaktivan

-

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Champollion kaže...

-

Hvala , uspio sam .

15 godina

Ponekad mi se u 3ds maxu 2011 "pokvare" kontrole viewporta. Npr. ponekad se usporu zimuranje, doke mijenjam kut gledanja ili dok srednjom tipkom miša "pomičem" sliku. Kako to riješiti?

Peritus inimicus

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Ponekad mi se u 3ds maxu 2011 "pokvare" kontrole viewporta. Npr. ponekad se usporu zimuranje, doke mijenjam kut gledanja ili dok srednjom tipkom miša "pomičem" sliku. Kako to riješiti?

Dali imaš učitanu "tešku" scenu?

3D Designer
15 godina
Minoza kaže...

Dali imaš učitanu "tešku" scenu?

Nije do toga. Npr. to se primjeti samo u jendome viewportu. Ostalo sve radi bez problema. Scena mi ima svega 50-60 poligona.

Peritus inimicus
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:23 (captain_soap_McTawish).
15 godina

Imam problem sa zakrivljenim rubovima na cilindru. Naime kad pomoću chamfer tool-a pokušam dobiti zakrivljene rubove na zakrivljenim rubovima primjete se pravokutnici. Oni nastaju zbog stranica na cilindru. Broj stranica mi je 72 i jedno od rješenja da povećam broj stranica no to mi se zbog broja poligona ne čini kao idelano rješenje. Može li mi netko preporučiti što da učinim da dobijem malo bolje zakrivljene stranice, a da uštedim na poligonima.

Peritus inimicus

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj onaj smoothing angle ako imaš,da ti se nevide ti pravokutnici nego da bude glatko i povećaš ga na 180 stupnjeva i nebi trebalo biti problema,tako je u Mayi,ali i u Maxu bi trebalo biti slično.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:47 (Zekida).
15 godina

Hvala na pomoći no to ne mogu pronaći u maxu.

EDIT: Riješeno dodavanjem smooth modifiera.

Peritus inimicus
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:56 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice