3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr. izdvojena tema

poruka: 1.295
|
čitano: 480.155
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.

jel se može u cinemi smanjit djelovanje opcije hyper nurbs ,tj . da mi ne zaobli model tak jako , nego da mogu poštelavat ?

tko rano rani , zajebo je kokota
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RE: 3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i d
Minoza kaže...
Saro_Teklic kaže...

Aj molim vas da pomognete...Problem je kad stavim neke blueprinte u 3ds max vidim ih "mutno" ali kad renderiram oni su perfektni...Kako da namistim da mi budu "perfektni" dok modeliram?

Evo slika(crveno=mutno, zeleno=perfektno)

http://img709.imageshack.us/img709/4864/greskah.jpg

Preniska rezolucija blueprintsa?

Mislim, render je u dosta manjoj rezoluciji nego u viewport-u.

A nez..Liku na tutorialu izgleda super...

Music is our life-So live oure life
15 godina
neaktivan
Saro_Teklic kaže...

A nez..Liku na tutorialu izgleda super...

U tutorijalu je i opet manja rezolucija. Ti si u viewport-u rastegnuo taj blueprint vjerovatno daleko iznad njegove rezolucije.

3D Designer
14 godina

A neznam...To je on stavio da se downloada .3ds file u koje je odma to...I on kaze kao da treba biti ovako:

http://tutorial-z.com/EN/wp-content/uploads/2010/10/1.jpg

A meni bude onako...

17 godina
Saro_Teklic kaže...

Aj molim vas da pomognete...Problem je kad stavim neke blueprinte u 3ds max vidim ih "mutno" ali kad renderiram oni su perfektni...Kako da namistim da mi budu "perfektni" dok modeliram?

Probaj naštimati ove postavke: Customize->Preference->Viewports i tu si naštimaš kako je kod mene na slici. Ugl. igraj se s tim postavkama koje su označeno u crvenom dok god ne dobiješ željeni rezultat.

EDIT: zaboravio sam napomenuti, da nakon što sve potvrdiš moraš ponovno pokrenuti max da bi promjene bile vidljive.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 19:27 (Branimir2412).
14 godina
Branimir2412 kaže...
Saro_Teklic kaže...

Probaj naštimati ove postavke: Customize->Preference->Viewports i tu si naštimaš kako je kod mene na slici. Ugl. igraj se s tim postavkama koje su označeno u crvenom dok god ne dobiješ željeni rezultat.

EDIT: zaboravio sam napomenuti, da nakon što sve potvrdiš moraš ponovno pokrenuti max da bi promjene bile vidljive.

Fala ti puno...Stavija sam isto ko i u tebe i sad je super...Minoza fala i tebi ;)

15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

jel se može u cinemi smanjit djelovanje opcije hyper nurbs ,tj . da mi ne zaobli model tak jako , nego da mogu poštelavat ?

Može,imaš u opcijama HN-a lvl smoothanja...od 0-6 mislim

www.denis.matemaksan.com
16 godina
neaktivan

kako da u cinemi napravim efekt vode ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Igraš se sa postavkama materijala :)

Evo neš bzvz sa youtubea...al da skontaš koje kako treba, kasniej se malo poigraš i to je to :)

A imalo blesavo izgleda na planeu, puno bolje bi izgledalo da ima malih valova :)

www.denis.matemaksan.com
16 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...
nixXxa kaže...

Evo neš bzvz sa youtubea...al da skontaš koje kako treba, kasniej se malo poigraš i to je to :)

A imalo blesavo izgleda na planeu, puno bolje bi izgledalo da ima malih valova :)

a da dodam landscape , to bi bilo dobro ?

15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...
Denis Ivankovic kaže...
nixXxa kaže...

a da dodam landscape , to bi bilo dobro ?

Hm, ne znam baš koliko je landscape dobar za valove...probaj sa noise deformerom ili si nabavi plugin, mislim da se "wave" zove, s njime napraviš valove za 5sec :)

Edit;

Preporučio bih ti da isprobaš sam hoće nešto bit ok, jer ćeš imati problem koji sam ja imao do nedavno :) (vala bogu riješio sam ga se)

Mjesto da uzmem i isprobam, čekam kolegu da ga pitam dali će to biti ok :D tako da sam propitkivao za svaku sitnicu, a to nije ok, jer nećeš znat ništa samostalno napravit :) 

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 17:31 (Denis Ivankovic).
15 godina
protjeran
http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jel ima neko preporuku za knjigu za mayu,po mogućnosti za novije verzije,i molio bih odgovore na pm,odnosno linkove na pm.
http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
neaktivan

Ej!

De mi recite vi koji koristite Cinemu 4D, kako vam se ponaša viewport?

Koliko polygona možete vrtit sa kojom grafom i u koliko fpsa...

Sve nekako imam osječaj koda je cinema malo slaba po pitanju viewporta...I dali oristi netko r12?

Kako se ponaša novi viewport?

www.denis.matemaksan.com
16 godina
neaktivan

imam problem u cinemi tj . kad postavim nacrt, tlocrt , bokocrt i kao na slici ne poklapaju mi se crteži . Kružnicu sam stavio u nacrtu i na poklapa se sa ostalim .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

imam problem u cinemi tj . kad postavim nacrt, tlocrt , bokocrt i kao na slici ne poklapaju mi se crteži . Kružnicu sam stavio u nacrtu i na poklapa se sa ostalim .

zast si izrezivao? poljepi samo istu teksturu sa svim pregledima isto gmodela u sve viewporte. i to je to.

16 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
nixXxa kaže...

zast si izrezivao? poljepi samo istu teksturu sa svim pregledima isto gmodela u sve viewporte. i to je to.

hvala !, samo u 3 portova ili u sva 4 ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 22:44 (nixXxa).
16 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Znači ovako, nakon što postaviš blueprints u tri viewporta napraviš kocku da odgovara veličini modela odnosno da se poklapa sa rubom blueprintsa, u viewportu gdje se veličina ne poklapa sa kockom skaliraš blueprints (size X,Y) s tim da ćeš negdje morati skinut kvačicu sa Keep Aspect Ratio kako bi poklapanja bila moguća. 

Rabenbal kaže...
nixXxa kaže...

Ako nisi voljan pomoć ne moraš pisat gluposti, napisao si smješan post i ovo na kraju "i to je to" je stvarno epic.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
16 godina
neaktivan
nixXxa kaže...
Rabenbal kaže...
nixXxa kaže...

hvala !, samo u 3 portova ili u sva 4 ?

Pa kao što znaš 3d programi imaju tri ortografska pogleda, prednji, postranični i onaj odozgora, tako da ne možeš staviti sve 4 slike. Možeš napraviti novu kameru i postaviti je da bude ona koja gleda odozada ali ti to ne treba.

http://mayahotspot.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Eno nakon pregledanja teme dodao sam linkove za tutove pocetnicima! :) Hvala Zekidi...

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji program koristiš,stavio sam samo za 3 programa,ali ok drago mi je da su tebi i ostalima ovi tutovi korisni.
15 godina
neaktivan

Da malo probudim temu :)

Pa reko aj da vam pokažem svoj workspace na monitoru :)

Edit;

Zaboravio sam napomenuti da imam 2 miša s kojim radim istovremeno ako treba radit UV i textuu pa odmah radim, ili kad završim neki character u cinemi/maxu krećem sa scenom a u zbrushu drugimmišem istovremeno detaljiziram

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 21:48 (Denis Ivankovic).
15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

još samo After Effects fali.

bdw, ti koristiš Mayu i Cinemu ili??

Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...
Denis Ivankovic kaže...

još samo After Effects fali.

bdw, ti koristiš Mayu i Cinemu ili??

Max i Cinemu, u maxu sam malopočeo klikat :)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

Edit;

Zaboravio sam napomenuti da imam 2 miša s kojim radim istovremeno ako treba radit UV i textuu pa odmah radim, ili kad završim neki character u cinemi/maxu krećem sa scenom a u zbrushu drugimmišem istovremeno detaljiziram

Haha, bitno da si ti popalio sve programe i stavio task manager da ljudi vide kako je stupac ispod polovice {#}

17 godina

Samo pratim Denisa (majstora) uz stopu {#}

EDIT: slijedi slika, sam dok mi to BUG dopusti

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 22:08 (Branimir2412).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tale3D kaže...
Denis Ivankovic kaže...

Edit;

Haha, bitno da si ti popalio sve programe i stavio task manager da ljudi vide kako je stupac ispod polovice {#}

hahah, a i to :P

Al to je inaće da vidim kako mi radi sve dok se renda + everest temperature itd :D

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Samo pratim Denisa (majstora) uz stopu {#}

EDIT: slijedi slika, sam dok mi to BUG dopusti

A sad se natječemo tko je bogatiji? :D :D :D :D

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan

E rebam pomoć oko Mudboxa,stavim stencil za teksturiranje i kad odem na pain projection tool on neće bojati,ništa,uopće ne reagira,a pencil tool radi normalno,jedino paint brush i projection tool ne rade,a treba mi za teksturiranje broda.

EDIT: Oprostite,ali riješio sam problem,baš sam glup,riješenje je prejednostavno,samo sam izbrisao preferences i stavio nove i sad radi,mogu brod texturirat {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 20:14 (Zekida).
15 godina

Kad pomoću chamfer-a pokušam u maxu dobiti zaobljene rubove nekoga predmeta u ovom slučaju kocke kako da to pravilno napravim?

Uvijek vrhovi kocke ispadnu nepravilno:

Peritus inimicus

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice