Imam nekih problema s Mayom 2011-Napravim neki cilindar i kada odem u sekciju Animation i odaberem Deformers-Nonlinear-Bend,i u Attributes Editor odaberem Curvature i ostalo,uopće mi se ne odražava na cilindar.Kad sam odabrao Bend,imaop sam označen cilindar.Pomagajte!
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
- poruka: 1.295
- |
- čitano: 479.679
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala,Kiki ,radi!
od mene sto se tice contesta nista. faks i posao jednostavno mi ne ostaje vremena ni da prdnem. mozda neki drugi put. sretno.
Meni se isto cini da necu ništa raditi za contest. 2 ispita ovaj mjesec, predaja jednog natjecaja. Lot's of stuff to do...
imam probelm u cinemi 4d , kada dodam materijal npr.imitaciju drveta i stavim na objekt i dodam neku boju , taj materijal se vidi kroz objekt tj. proziran je ?
imam probelm u cinemi 4d , kada dodam materijal npr.imitaciju drveta i stavim na objekt i dodam neku boju , taj materijal se vidi kroz objekt tj. proziran je ?
Ne razumijem što znači imitacija drveta, textura drveta? Takođe mi nije jasno što je prozirno, jel imaš uključenu transparentnost? Ako može neki screen ovako ne mogu pomoć jer ne razumijem točno o čemu se radi!
Ne razumijem što znači imitacija drveta, textura drveta? Takođe mi nije jasno što je prozirno, jel imaš uključenu transparentnost? Ako može neki screen ovako ne mogu pomoć jer ne razumijem točno o čemu se radi!
evo slika , na kocku sam dodao " imitaciju " drveta , ali je prozirna .
evo slika , na kocku sam dodao " imitaciju " drveta , ali je prozirna .
Može bit da si stavio texturu u alpha channel?
De nabaci i screen od opcija materijala
problem riješen !
Imam problem,kad isteksturiram model u mudboxu 2011,i spremim ga i uzmem teksturu i zaljepim na low poly model(ili bilo koji drugi model)ta tekstura bude transparentna(prozirna),pa me zanima kako da isključim tu prozirnost,jel možda nekako u photoshopu ili kako,molio bih za pomoć,ako netko zna.
RIJEŠENO
trenutno radim " stone edge " , podlogu tj. travu imam , e sad moram napravit kamen , sa kojim alatom da to najbolje napravim (radim u cinemi ) ?
trenutno radim " stone edge " , podlogu tj. travu imam , e sad moram napravit kamen , sa kojim alatom da to najbolje napravim (radim u cinemi ) ?
Prvo što mi pada na pamet je da recimo kocku staviš u hypernurbs i onda je dalje oblikuješ po želji.
stone edge ili stonehenge?!
za prvo iskreno nemam pojma sto je.
stone edge ili stonehenge?!
za prvo iskreno nemam pojma sto je.
u pravu si " stonehenge " , moja greška , probat ću ovo sa kockom .
kako da u cinemu stavim sliku ?
RIJEŠENO !
Imam ovde jednu palicu(joysitck) za avione u igrama vozit, i zanima me dali mogu nekako namjestit da sa njom okrecem objekt u 3ds maxu?
kako da u cinemi npr, neku kuglu kopiram 5 puta , da ne moram svaku zasebno radit ?
kako da u cinemi npr, neku kuglu kopiram 5 puta , da ne moram svaku zasebno radit ?
Držiš ctrl i klikneš na objekt koji želiš kopirati (tamo u stablu gdje se prikazuju objekti) i jednostavno povučeš prema dole (gore) i kad pustiš tipku miša to je to, na kraju samo rasporediš objekt po sceni.
imam jedan problem....imam predmet nacrtan u 3d tehnici(izometrija) i sad trebam nacrtati ortogonalne projekcije tog predmeta(nacrt,tloct....)..dali postoji kakav softwere koji automatski crta ortogonalnu projekciju na taj objekt8naravno kada ga nacrtam u programu)..hvala unaprijed
a kako da poravnam objekte koji nisu u ravnini ?
Inače, ne znam jeli već netko spomenuo ali ima jedan zanimljiv forum sa hrpom *khm* jelte super-cool stvarčica za razno razne 3D programe, SPOILER -> -> ->CGPersia Forums pa guglajte
Inače, ne znam jeli već netko spomenuo ali ima jedan zanimljiv forum sa hrpom *khm* jelte super-cool stvarčica za razno razne 3D programe, SPOILER -> -> ->CGPersia Forums pa guglajte
Znamo, već smo upoznati s tim!
Što ustvari radi ona naredba Remove doubles u blenderu?
Što ustvari radi ona naredba Remove doubles u blenderu?
Ako imaš više vertex-a na jednom mjestu ukloni sve osim jednoga.

Na kraju srednje radiš maturalni rad po dogovoru sa profesorom, obično je to vezano za ono što si učio u školi.
Aj molim vas da pomognete...Problem je kad stavim neke blueprinte u 3ds max vidim ih "mutno" ali kad renderiram oni su perfektni...Kako da namistim da mi budu "perfektni" dok modeliram?
Evo slika(crveno=mutno, zeleno=perfektno)
Aj molim vas da pomognete...Problem je kad stavim neke blueprinte u 3ds max vidim ih "mutno" ali kad renderiram oni su perfektni...Kako da namistim da mi budu "perfektni" dok modeliram?
Evo slika(crveno=mutno, zeleno=perfektno)
Preniska rezolucija blueprintsa?
Mislim, render je u dosta manjoj rezoluciji nego u viewport-u.