3d-analyze graphic emulator

poruka: 6
|
čitano: 3.678
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

bok bugovci

ovako, zanima me;

imama grafulju hd 4600 512mb. i nezadovoljan sam trokiranjem nika belica kad trci u gta4 ili neravnih linija i mafiji 2.

ima taj neki program koji navodno emulira graficku katicu te pomaze karticam koje su ispod predvidenih da vrte igru, tako barem tvrde na netu.

navodno, i na integriranoj se mogu uz taj program pokrenuti neke ozbiljnije igre

pa bi pitao vas iskusnije jeli to neka glupost ili bi mogao ja taj pro upariti sa svojom grafom recimo pa dobiti koju texturu vise?

tj, nebi li slucajno instaliranjem tog pro blokirao svoju grafu, a da nastavi raditi ta neka emulirana.

kolko sam shvatio on iz memorije uzima performanse i emulira od tog graficku

uglavnom, htio bi cuti vase misljenje o tom programu ili njemu sl. prije nego se upustim u neki pothvat s njim

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 19:05 (mindstorm).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: 3d-analyze graphic emulator
mindstorm kaže...

bok bugovci

ovako, zanima me;

imama grafulju hd 4600 512mb. i nezadovoljan sam trokiranjem nika belica kad trci u gta4 ili neravnih linija i mafiji 2.

ima taj neki program koji navodno emulira graficku katicu te pomaze karticam koje su ispod predvidenih da vrte igru, tako barem tvrde na netu.

navodno, i na integriranoj se mogu uz taj program pokrenuti neke ozbiljnije igre

pa bi pitao vas iskusnije jeli to neka glupost ili bi mogao ja taj pro upariti sa svojom grafom recimo pa dobiti koju texturu vise?

tj, nebi li slucajno instaliranjem tog pro blokirao svoju grafu, a da nastavi raditi ta neka emulirana.

kolko sam shvatio on iz memorije uzima performanse i emulira od tog graficku

uglavnom, htio bi cuti vase misljenje o tom programu ili njemu sl. prije nego se upustim u neki pothvat s njim

hvala

1. Nisam nikad čuo za tako nešto.

2. Emulacija podrazumjeva pokretanje programa koji nešto simulira, a samim time to što simulira ne može imati iste performanse kao i orginal, jer ako radi ničeg drugog, onda radi toga što se još i vrti program za emuliranje. Isto tako to što se simulira, ne može imati ni bolje performanse od hardware-a na kojem se simulira. Ne možeš sa naljepnicama i crvenom bojom, napraviti da golf 2 ide kao ferrari. {#}

3. Ne možeš softwareski na slabom hardware-u "emulirati" jači hardware; da je to moguće, onda nitko nikad više nebi kupovao novi hardware, nego bi samo "emulirati" jači na svom slabijem. (naljepnice + golf2 ≠ Ferrari)

4. Ne možeš "uzeti performanse iz memorije"; memorija služi za pohranu podataka (bio to RAM ili HD). Eventualno što bi možda moglo (nisam upućen pa nagađam), da koristi sistemsku memoriju za potrebe grafičke kartice, ali time samo povečavaš kolčinu memorije dostupne kartici, a ne i brzinu obrade tih podataka. A čak je i to upitno da li bi imalo ikakvog utjecaja na performanse, jer je pitanje koliko bi to djeljenje memorije bilo efikasno. Ali iskreno mislim da kod tebe količina memorije nije tolki problem, jer sam osobno, na kartici sa 512MB RAM-a čisto solidno vrtio i GTA4, Crysis i sl. zahtjevnije igre.

5. Ono što možeš, možeš eventualno overclockati svoju grafičku, a za to postoji software (možda su na to mislili "na netu"). Konkretno ne neznam koji software se koristi za ATI kartice (jer osobno preferiram nVidiu), tako da ti ne mislim preporučati nešto napamet, jer overclocking kartice kao i svaki drugi nosi određene rizike i potencijalne probleme. Ali samim overclockingom ne možeš dobiti neke velike razlike u performansama bez dodatne investicije u hlađanje, a i onda je upitna isplativost toga, jer ako npr. prodaš svoju karticu i novce koje bi potrošio na hlađanje investiraš u novu karticu, onda mislim da možeš za te iste novce ili malu nadoplatu dobiti puno jaču karticu nego bi dobio overclockanjem svoje.

6. Da li si pokušao smanjiti postavke grafike u samoj igri? Mislim, to je prva stvar koju možeš (i moraš) napraviti da bi povećao frame rate (FPS) i eliminirao "trokiranje".

7. Može link na to "na netu" di govore o toj emulaciji?

P.S. i mislim da bi ova tema bila prikladnija za rubriku "hardware" nego "grafički programi", jer se ovdje pod "grafički programi" ne misli na programe za grafičke kartice.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:34 (Berko).
15 godina
protjeran

a nemogu sad naci tu temu. upisi samo 3d-analyze i naci ce svasta

jos sam malo guglao i mislim da ne bi imao koristi jer taj program bi mogao iz integrirane mozda napraviti neku nvidia 128. tesko da bi poboljsao neku od 500

ma radi i meni crysis ljepo. ali gta4 kad udjem u neki zatvoreni prostor. trokirano se krece, pomaknem mis malo on odleti za 380%, jedva prodem neke takve misije. sve je ljepo dok se vozim po gradu.

samanjio sam joj rezoluciju na 800x600 bolje je ali jos je tako. samo sto na ovoj rezoluciji npr auti nemaju ravne rubove nego kockacte. lose se vidi

overclockao sam sve pa i grafiku ali opet je isto.

jos mi se desava kad negdje skrenem autom u ulicu, bude prvu sekundu sva mutna. tek onda se pocne raspoznavati sto je.

u novome medal of honoru samo me izbaci iz igre ili ostane zamrznuta a postavke su minimalne. ostalo sve dobro, crysis klizi i to cak na vecim detaljima osim rezolucije i odlicno se vidi

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 11:30 (mindstorm).

0 0 hvala 0
17 godina
mindstorm kaže...

a nemogu sad naci tu temu. upisi samo 3d-analyze i naci ce svasta

jos sam malo guglao i mislim da ne bi imao koristi jer taj program bi mogao iz integrirane mozda napraviti neku nvidia 128. tesko da bi poboljsao neku od 500

ma radi i meni crysis ljepo. ali gta4 kad udjem u neki zatvoreni prostor. trokirano se krece, pomaknem mis malo on odleti za 380%, jedva prodem neke takve misije. sve je ljepo dok se vozim po gradu.

samanjio sam joj rezoluciju na 800x600 bolje je ali jos je tako. samo sto na ovoj rezoluciji npr auti nemaju ravne rubove nego kockacte. lose se vidi

overclockao sam sve pa i grafiku ali opet je isto.

jos mi se desava kad negdje skrenem autom u ulicu, bude prvu sekundu sva mutna. tek onda se pocne raspoznavati sto je.

u novome medal of honoru samo me izbaci iz igre ili ostane zamrznuta a postavke su minimalne. ostalo sve dobro, crysis klizi i to cak na vecim detaljima osim rezolucije i odlicno se vidi

Evo, malo sam progooglao za taj 3D-analyze;

Uglavnom, zaboravi na to;

To je software koji se koristio prije 8 i više godina, kada nisu sve kartice imale jednaku podršku za directX i sl. stvari; tako da se moglo dogoditi da imaš relativno jaku karticu, ali koja nema podršku za određene efekte (shadere), pa ti se igra nije htjela ni pokrenuti. U tom slučaju je ovo pomagalo, jer ti je omogučilo da uopće pokreneš igru, a čak je ponekad i ubrzavalo cijelu igru (naravno, ako si imao dovoljno jak hardware da podrži to ubrzanje). 

Tebi to ne može apsolutno nikako pomoći, jer je 3D analyze prema onome što piše na netu, napravljen za directX 8. A tvoja kartica ima podršku za direct x 10.1

Evo par podataka:

- 3D-Analyzer is no longer under development. It was last updated in 2002, so you might say it is outdated. If, say, your game requires Pixel Shader 3.0, you are out of luck because 3D-Analyzer cannot get that for you. However, don’t let this deter you because there are still many decent games out there that one can use to play; just don’t plan on playing the latest and the greatest ones.

- There is only so much that 3D-Analyzer can do. So if your computer has a 10 year old processor and 256 MB of RAM, don’t get your hopes up. 3D-Analyzer will not boost your CPU performance nor magically give you more RAM. It will not give you the performance of an actual dedicated graphics card.

A ako ti Crysis dobro radi, a i GTA4 kolko-tolko, onda to što te izbaci iz Medal of honor najvjerojatnije ima veze sa lošom piratskom kopijom ili lošim crack-om, a ne sa karticom (još jedan razlog više za kupiti igru). I kolko sam vidio na nekim stranicama, tvoja konfiguracija je na granici preporučljive konfiguracije za Medal of honor, tako da treba i to uzeti u obzir... 

Inaće, imaš odličnih igri nešto starijeg datuma, koje će bez problema raditi na tvom kompu, tako imaš vrlo široku paletu dostupnih igara; ak je nešto novo, ne znaći da je i dobro ;)

17 godina
LoL;  malo je site poblesavio; prvi dupli post :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 21:59 (Berko).
17 godina
2. duplikat ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 22:00 (Berko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice