Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.948.038
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

da samo ko zna jel je to dobavljivo...

radje za tu lovu nadji neku polovnu gtx 560/560ti

ili uzmi ovu koja je dobavljiva

msi gtx 650

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Dali mi vrijedi mjenjat graficku imam trenutno HD 6850

Ako bi mjenjao dvoumim se izmedu ove dvije graficke: 1.http://www.hardwareschotte.de/preisvergleich/Gigabyte-Radeon-Hd-7950-Windforce-3X-GV-R795WF3-3GD-p21571201

2.http://www.hardwareschotte.de/preisvergleich/Gainward-Gigabyte-GV-N760OC-2GD-rev-2-0-p21762612

Dali ja uopce trebam mjenjat graficku tj dali bi mogao jos vremena provesti sa ovom svojom trenutno koju imam. Dali mi je potrebno mjenjati zbog jacine.

MZ

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

A koji ti je ostatak konfe - proc i napajanje ?

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina

Možeš uzeti bilo koju od te dvije što si linkao, osjetit ćeš razliku...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 23:40 (ibme74).
17 godina
ibme74 kaže...

Možeš uzeti bilo koju od te dvije što si linkao, osjetit ćeš razliku...

Slažem se.

Twitter: @191x7
13 godina
Maki96 kaže...

Ako bi mjenjao dvoumim se izmedu ove dvije graficke: 1.http://www.hardwareschotte.de/preisvergleich/Gigabyte-Radeon-Hd-7950-Windforce-3X-GV-R795WF3-3GD-p21571201

2.http://www.hardwareschotte.de/preisvergleich/Gainward-Gigabyte-GV-N760OC-2GD-rev-2-0-p21762612

Dali ja uopce trebam mjenjat graficku tj dali bi mogao jos vremena provesti sa ovom svojom trenutno koju imam. Dali mi je potrebno mjenjati zbog jacine.

Pa bolje pitanje je....Koji monitor tocno imas? jer ako imas neki maleni monitor nece bas biti previse razlike :=)

13 godina
neaktivan

Zanima me jel rade graficke kartice bez eksternog napajanja (znaci nema konektore nego preko pci ide) na svim plocama ili ploca bas treba imat takav utor??

0 0 hvala 0
13 godina
Demzi94 kaže...

Zanima me jel rade graficke kartice bez eksternog napajanja (znaci nema konektore nego preko pci ide) na svim plocama ili ploca bas treba imat takav utor??

pa ako na kartici imas 6pin ili 8pin...moras to uštekati...ako nema onda nije ni potrebno ništa drugo vec samo da ploča bude ista kao kartica znaci pcie+pcie ili agp+agp :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 10:46 (FakeDeath).
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Demzi94 kaže...

pa ako na kartici imas 6pin ili 8pin...moras to uštekati...ako nema onda nije ni potrebno ništa drugo vec samo da ploča bude ista kao kartica znaci pcie+pcie ili agp+agp :D

Ja imam PCI x16 1.0 a kartica je pci x16 3.0 ali nema 6 pin nego se samo usteka u pci i tako valjda ima napajanje sad mene zanima dal za takvo napajanje treba bit neka podrska maticne ili to moze bilo koja maticna sa pci x16 utorom?

17 godina
Demzi94 kaže...
FakeDeath kaže...
Demzi94 kaže...

Ja imam PCI x16 1.0 a kartica je pci x16 3.0 ali nema 6 pin nego se samo usteka u pci i tako valjda ima napajanje sad mene zanima dal za takvo napajanje treba bit neka podrska maticne ili to moze bilo koja maticna sa pci x16 utorom?

PCI-E x16 1.0 nosi najviše 75W, no novi PCI-E može do 150W.

Proizvođači na grafičke koje trebaju više od 75W stavljaju dodatni konektor, ponajviše zbog komatibilnosti i s starijim pločama.

Zbog toga se zna dogoditi da neka grafička koja "treba" pci-e power konektor može raditi bez njega, no to su rijetki slučajevi.

Ako ti grafička nema pci-e power, onda dobija dovoljno iz samog pci-e utora.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
Maki96 kaže...

Preporučam da mijenjaš, ja sam prešao sa 6850 na 7870 i dobio performanse skoro duple. Sa ti karticama bi razlika bila još veća. 

Toni
13 godina
neaktivan

Evo dns sam naso jednu karticu pa bi trebo preporuke dal valja sta??

Znaci ovo je grafa Asus HD7750 i nije preskupa oko 900 kn !!

Zanima me posto nema konektore za napajanje jer sam se usteka u PCI 3.0 oce radit na ploci M2n68 PLUS jer kolko vidim pise da joj je POWER CONSUMPTION up to 75W,e da jel ima razlike sta svi ovi silni taktovi tj oce bit problem jer je ploca malo starija !!

Uglavnom zanima me oce radit grafa na navedenoj maticnoj sa 580 W napajanja 4 gb rama i procesorom amd x6 1090t???

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Demzi94 kaže...

Zanima me posto nema konektore za napajanje jer sam se usteka u PCI 3.0 oce radit na ploci M2n68 PLUS jer kolko vidim pise da joj je POWER CONSUMPTION up to 75W,e da jel ima razlike sta svi ovi silni taktovi tj oce bit problem jer je ploca malo starija !!

Uglavnom zanima me oce radit grafa na navedenoj maticnoj sa 580 W napajanja 4 gb rama i procesorom amd x6 1090t???

Za 900kn nađeš ekstremno jaču rabljenu HD 7850.

15 godina
Demzi94 kaže...

Za 900kn uzmes HD7790 !

Music As A Weapon !!
12 godina
Demzi94 kaže...

Bacanje novaca, možeš naći puno bolje grafe za tu lovu...

16 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje..želio bi ugraditi ovu grafičku karticu  ali piše da ona ima pci express 3.0 a moja podržava samo 2.0. Jel to sad znači da se ta grafička ne može ugraditi na moju matičnu ili će raditi slabijim intenzitetom od svog maksimuma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
308gtsfan kaže...

Imam jedno pitanje..želio bi ugraditi ovu grafičku karticu  ali piše da ona ima pci express 3.0 a moja podržava samo 2.0. Jel to sad znači da se ta grafička ne može ugraditi na moju matičnu ili će raditi slabijim intenzitetom od svog maksimuma?

PCIE 2.0 je dovoljan za nju, biti će iskorištena do kraja ako imaš adekvatan procesor.

iclock2much
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
308gtsfan kaže...

PCIE 2.0 je dovoljan za nju, biti će iskorištena do kraja ako imaš adekvatan procesor.

Hvala na odgovoru. Pa pogledaj moju konfiguraciju i predloži neku grafu koja je možda bolja za moj proc. 

14 godina

Kupi si slobodno HD 7790 ili HD 7850, samo još clockni taj Propus ako znaš i umiješ, na kakvih 3.4-3.5GHZ.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Kupi si slobodno HD 7790 ili HD 7850, samo još clockni taj Propus ako znaš i umiješ, na kakvih 3.4-3.5GHZ.

E sad nemam baš previše iskustva u clockanju...recimo što bi bilo idealno sad stavit s obzirom i na napajanje i kad ga ne bi clockao

14 godina

HD 7850.

iclock2much

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
308gtsfan kaže...

Ja sam cuo da kartice sa 3.0 mozes stavljat na 1.0 i 2.0 al obrnuto ne jel to istina?

A sto se tice 7790 to se bojim da napajanje nebi izdrzalo :(

Sta vi mislite jer ta kartica u stanju vrtit  nadolazeci bf4??

16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

HD 7850.

E sad orijentiram se po linksovom katalogu i ima 6 inačica pod tim brojem. Koja točno da vidim kakve su cijene kad bi kupio preko neta iz Njem.?

EDIT: samo mi je važno da kad mijenjam grafičku da ne povlačim i mijenjanje napajanja s tim 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:15 (308gtsfan).
14 godina
Demzi94 kaže...

Ja sam cuo da kartice sa 3.0 mozes stavljat na 1.0 i 2.0 al obrnuto ne jel to istina?

A sto se tice 7790 to se bojim da napajanje nebi izdrzalo :(

Sta vi mislite jer ta kartica u stanju vrtit  nadolazeci bf4??

Bitno da kartica komunicira preko PCIE utora, nebitno je koje je generacije utor i kartica, bitno je da se samo radi o PCIE na ploči i grafici.

U nekim opcijama ima gubitaka ali nebih sada o tome.

HD 7850 neka kupi, taj Chif će ju držati i vrtjeti će BF4 na 1080P na ultra bez AA vrlo vjerojatno sa pristojnim brojem slika po sekundi.

iclock2much
14 godina
308gtsfan kaže...

nabava

MSI HD 7850 OC

iclock2much
15 godina
308gtsfan kaže...

E sad orijentiram se po linksovom katalogu i ima 6 inačica pod tim brojem. Koja točno da vidim kakve su cijene kad bi kupio preko neta iz Njem.?

EDIT: samo mi je važno da kad mijenjam grafičku da ne povlačim i mijenjanje napajanja s tim 

Ako mislis nabavljat iz Njem.  evo primjeri nekih proizvođaca sa dobrim hladnjacima : Gigabyte WindForce 2X , Sapphire Dual Fan ... ... e sad ovisi na kaj naletis i po kojoj cijeni

Napajanje ce drzat !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Pozdrav. Evo i mog prvog pitanja ovdje.
Koja je trenutno best-buy grafička kartica do ~1300kn ako igram na 19'' monitoru rez. 1280x1024 i sigurno neću kupovat novi ,veći monitor.
Prvi izbor su mi baš te grafe o kojima raspravljate iznad ,HD 7790 i HD7850. 
Koja je bolja za tu rezoluciju od ove dvije grafe: 
SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC  / Frekvencija jezgre 1075 MHz /
Memorija 1024 MB / 128-bit GDDR5 / 6400 MHz Effective    -  1300kn
XFX HD 7850 1GB GDDR5  /  Frekvencija jezgre 860 MHz / Memorija 1024 MB / 256-bit GDDR5 / 4800 MHz Effective    -  1250kn
Svi prijedlozi su dobrodošli. 
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 22:14 (.vaporizer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na kojoj god rezi igraš bolja je HD 7850.

12 godina
neaktivan

Dakle frekvencija jezgre i memorije ne igraju nekakvu važnu ulogu ili je 256 bitna sabirnica puno bolja od 128 bitne ?  

Bolje je npr. frekvencija 1000 GHz core i 4000 GHz mem. na 256-bitnoj sabirnici

od frekvencije 1200GHz core i 6000GHz mem. na 128-bitnoj? Hvala.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice