Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.965.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pametujete ljudi previse, placati polovnjak 130 evra, kad je nova 150-160, samo idiot to moze da uradi!!!!!!!!!!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 6 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ma najbolje po tebi da se ništa rabljeno ne kupuje zato jer je rabljeno. i ako je razlika 30 eur a staro par dana zašto ne uzeti polovno pogotovo ako ima garanciju. idiot je onaj koji baca pare uzalud a ne onaj koji če uštedjeti ako je sa proizvodom sve u redu i ako ima garanciju

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

... a staro par dana..

Nikad nije staro par dana.

Razlika u cijeni 10-15%, a imas jos garancije 2-3 mjeseca najvise. 

Kao sto sam rekao, pametujete bezveze ljudi, mani se polovnjaka po toj cijeni. Jednostavno se NE ISPLATI. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
Patrick_cro kaže...

... a staro par dana..

Kao sto sam rekao, pametujete bezveze ljudi, mani se polovnjaka po toj cijeni. Jednostavno se NE ISPLATI. 

Ti mora da si vidoviti Milan ili neki njegov rođak kada znaš da svi prodaju samo sa 2-3mj garancije.

Procesor sam kupio polovno star možda 1mj sa garancijom i svime 300kn ispod cijene, ploču istu tako staru možda tjedan-dva isto za 200-300kn manje nego na nabavi tako da neznam šta pričaš ti. Znam dosta njih koji su i grafu prodavali nakon par mjeseci a neke grafe imaju i 3 god garanciju i prodaju se nakon 1 god i opet imaš 2 god garancije. Svoju grafu sam platio 650kn bez garancije i dan danas radi bez problema. Problem je dok kupuješ nešto bez garancije a da neznaš ništa o tom korisniku a ako ga znaš od prije i od preporuka onda nije nikakav problem. Dok bolje pogledam kupio sam skoro sve rabljeno sa ili bez garancije i uštedio barem 2000kn šta nije mala cifra

13 godina
chaselol kaže...
Patrick_cro kaže...

... a staro par dana..

Prijatelju, čini se da si ti jedini tu koji pametuje. Kartica vrijedi 10-15% manje čim izađe iz dućana, a neki općeprihvaćeni popust na polovnu karticu sa garancijom od najmanje godinu dana je 20%. Nekome 30 eura ne znači puno, oni drugi će tih 30 eura rađe potrošit na nešto drugo. Ili zapit u krajnju ruku.

A naravno da se ne isplati kupit karticu s 2 mjeseca garancije ako je razlika u cijeni 10%. Te se obično nikad ni ne prodaju po toj cijeni

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Leopard_st kaže...

ROFL.

Da pojedinci znaju kako proizvođaci chipova rigorozno testiraju( pogotovo termalni aspekat) nikada ni novo ne bi uzeli.

Kaze se aspekt ne aspekat i nauci se citirati prvo :P

Da, ako vec hoces da potrosis 1k+ na grafiku, stisni se jos malo i uzmi novo, na polovno davati vise od ~500-700 je cista ludost. Niko ne prodaje zato sto je zadovoljan njom. Sigurno. 

Rofl, greska u pravopisu, pola foruma ne pise pravilno, ali je bitno da si ti mene nasao.

Ja licno nisam jos imao polovnu grafu, ali proc/ploce/ram jesam.

multi-gpu 4 live
16 godina
neaktivan
Ne da mi se sad prekopavati net, pa ako netko zna molio bih ga da mi napiše koliko je HD 7870 jača od GTX 560 Ti?
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
17 godina
The Man kaže...
Ne da mi se sad prekopavati net, pa ako netko zna molio bih ga da mi napiše koliko je HD 7870 jača od GTX 560 Ti?

Dosta, 20-50% uglavnom.  http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=547

Twitter: @191x7
13 godina
odjavljen
191x7 kaže...
The Man kaže...

Gledajuci tvoj link i igrajuci BF3 razlika u FPS ovima izmedju njih je 3-6 FPS a sto je premalo da bi mjenjao GTX icu za 7870.

Kod drugih igara mi nije ni vazno jer drugo ne igram.

13 godina
protjeran
Alien 22 kaže...
191x7 kaže...
The Man kaže...

Gledajuci tvoj link i igrajuci BF3 razlika u FPS ovima izmedju njih je 3-6 FPS a sto je premalo da bi mjenjao GTX icu za 7870.

Kod drugih igara mi nije ni vazno jer drugo ne igram.

evo ti malo bolja usporedba (anandech je koristio stare drivere tj kad je kartica izasla)

560ti vs 7870 razlika je i vise nego ogromna! a kad se 7870 kloka razlika je jos veca!LP

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.1Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
14 godina

HD 7870 je osjetno jača i isplati ti se prijeći na nju.

Manji je potrošač, bolji ocer i još svašta malo.

iclock2much

5 0 hvala 0
14 godina

HD7750 za basic gaming

5 Super
13 Paaa-onak
0 Nije ni losa ni dobra
0 Kanta
1 Da se zakopam u crnu zemlju
Strm
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 19:17 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

HD7750

U šta?

14 godina

Za basic gaming

Strm
17 godina
Strm kaže...

Za basic gaming

Nisam pitao za šta nego u šta. A time sam mislio "u koje računalo, koji je ostatak računala".

14 godina

i3

4GB ram

Strm
17 godina
Strm kaže...

i3

4GB ram

za to je ok.

14 godina

Koliko tocno mogu clockanjem izvuci iz HD7750??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Oprostite sto se trpam tu ...

Jel bi mi mogli reci jel bi ova grafa mogla ic na moju ploču intel p45q8300 http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-hd-7850-oc-2gb-ddr5-hdmi-dvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.844
i jel bolja ova gigabyte,xfx ili koja druga hd7850

Ovdje leži, jos je svježi i ne bježi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Marino_14 kaže...

Oprostite sto se trpam tu ...

Jel bi mi mogli reci jel bi ova grafa mogla ic na moju ploču intel p45q8300 http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-hd-7850-oc-2gb-ddr5-hdmi-dvi-2x-minidp-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.806.844
i jel bolja ova gigabyte,xfx ili koja druga hd7850

Ako je proc Core 2 Quad i ne planiraš ga mijenjati ubrzo đaba ti prelazak na HD 7850 kada taj proc jedva gura nešto tipa HD 7770...

14 godina
neaktivan

I sta sad kad bi kupio tu grafičku i stavio nebi mogao igrat na najjacem  il sta bi bilo nekuzimm..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Marino_14 kaže...

I sta sad kad bi kupio tu grafičku i stavio nebi mogao igrat na najjacem  il sta bi bilo nekuzimm..

Jednostavno ne bi imao performanse koje ta kartica može imati. Recimo da bi ti u nekim situacijama radila na 80% svojih mogućnosti, u nekima na 60% i slično - 90+ % bi rijetko kada dostizala.

Imaš na forumu temu o bottlenecku pa si malo pročitaj.

14 godina
neaktivan

a cek jel to znaci da bi morao novi procesor kupit?? koliko kosta novi procesor a da je cetverojezgreni

? i za koliiko bi mogao prodati ovaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Marino_14 kaže...

a cek jel to znaci da bi morao novi procesor kupit?? koliko kosta novi procesor a da je cetverojezgreni

? i za koliiko bi mogao prodati ovaj

Ne, to ne znači da bi morao novi procesor kupiti (ako nećeš) već da ti nema smisla ići na HD 7850 kada bi ti jedna HD 7770 bila i odviše.

Ako bi novi procesor, to uključuje i novu matičnu i novu RAM memoriju - dakle za procesor 1300-1500 Kn, matičnu nekih 600-700 i za memoriju nekih 350.

To je naravno ako želiš pošten gaming stroj. Eventualno bi mogao i neki procesor za cca 1000 Kn + matična za 500-600 i 4GB ddr3 za nekih 250 Kn.

14 godina
neaktivan

Ajd evo vam izazov..
Novi kompjuter u Linksu da kupim al da slazem komponente..
negdje do 4000-5000 kn pa napisite sve komponente

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

za gaming naravno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

fulao si temu...

EDIT: rapture bio brži

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 22:11 (DiRT).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam gtx 560 Ti.

sada imam opciju za 800kn uzeti jos jednu od prijatelja polovno (normala radi) i staviti u SLI

ILI

prodati ovu nadoplatiti jos cca 800kn i uzeti 7870

sto bi vi na mom mjestu ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sve ovisi o tome koliko dobro skaliraju u igrama koje ti igras, ako dobro skaliraju odi na to u suprotnom kupuj 7870
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice